![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jun 14 2020, 19:46 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור ספר || יוזבד אזהרה: סיקור זה מכיל ספויילרים לספרים הקודמים בסדרה ![]() תעודת זהות שם הספר: יוזבד, סודות אפלים שם הסופרת: מ. קינן שנת הוצאה: אוגוסט 2016 גוף הוצאה: הוצאת עלים ארץ ושפת מקור: ישראל, עברית ז'אנר: מותחן פוליטי סדרת ספרים: ממלכה במבחן, הספר השלישי חלק 1 מתוך 2 ספרים אחרים בסדרה: איסתרק, מהלאלל, יוזבד הקרב על הכתר תקציר העלילה תקציר מגב הספר: אי שם בצפונה של כוזר, הרחק מתהפוכות המלחמה וממרכז העניינים, נטועה אחוזתו היפהפייה של הנסיך הפרוש, האיש שוויתר על הכתר הכוזרי שנים רבות קודם לכן. חייו של יוזבד בנטיליאן הצעיר, אדונה הבא של האחוזה, נראים מושלמים לא פחות מנופיה של נחלתן, אבל האמת שונה. מעל האחוזה השופעת ומלאת החיים מרחפים סודות אפלים, שאם וכאשר יתגלו עלולים להרעיד ולמוטט את יסודותיה. האם יהיה בכוחו של יוזבד לעצור את הסחף לפני שיקבור תחתיו את משפחתו? יוזבד אינו היחיד הנאלץ בספר זה להתעמת עם מציאות מתעתעת. מעברו השני של הגבול מנסה הנסיך שלאוון, בנו הכריזמתי של המלך יוסף, להתמודד מול תככיו ורוע ליבו של אביו - כשלצידו רק אלרון, העבד הנורדי חד הלשון; ובארמונות השיש של אתיל נאבק הנסיך יקוואל על מעמדו ומקומו, ומקבל החלטות שעתידות לשנות את מהלך חייו ואת גורלה של כוזר כולה. האם יצליחו כל אלה יחד לעצור את הכוח החדש המאיים למלא את שמי התכלת של כוזר בלהבות אש ותמרות עשן? יוזבד, סודות אפלים הוא סיפורו של המאבק המתחולל בשדות הפתוחים ובהיכלי השיש ביערות ובמשעולי הכרך, ומאלץ את גיבוריו להבין מי הם באמת. זהו הכרך הראשון מבין שניים המהווים יחד את חלקה השלישי של סדרת 'ממלכה במבחן' והמשך לרבי המכר 'איסתרק' ו'מהללאל', אך יוזבד על שני חלקיו מהווה ללא ספק יצירה בפני עצמה שתהנה גם את אלו שלא קראו את הספרים הקודמים בסדרה. תקציר המשתמש: מזה שבע שנים משסעת מלחמת אחים את כוזר, הממלכה היהודית האגדית. מצידה האחד של הארץ עומד יורשם החוקי של מלכי כוזר, המלך איסתרק, ואיתו רובם של האצילים והאבירים הכוזריים. מצידה השני של המדינה עומד יוסף דיאלידאן; אדם תעב בצע שמעמיד פנים כגומל חסדים, וקורא לממלכתו כוזר החדשה. שלואן נסיך כוזר החדשה, מקבל משימה, משימה שעלולה לגרום למוות של אנשים רבים, האם יצליח שלואן במשימתו? ברכס הגריגה הגבוה שבצפון כוזר האמיתית גר יוזבד, בן לאביר הפרוש, יורשה העתידי של אחוזת בנטיליאן. יום אחד מגיע לרכס הגריגה אורח בלתי צפוי, מי האורח? ומה הוא עושה שם? חוות דעת זה סדרה כבדה וקשה לקריאה אני אישית הצלחתי לקרוא את זה רק בסוף כיתה ו', אבל זה ספר סוחף וממש קשה להתנתק ממנו ברגע שמתחילים לקרוא. הספר כתוב בצורה שכל 3-5 עמודים מסופר על דמות אחרת במקום אחר ובסוף כל הדמיות מתחברות, זה קצת מעצבן אבל זה לא מפריע יותר מידי. מי שלא קרה את הספרים הקודמים בסדרה יהיה לו קשה מאוד להבין מה קורה בספר ואיך הגיעו למצב הזה. הספר מאוד מפתיע, אתה מצפה שיקרה משהו אחד ופתאום קורה משהו שונה לגמרי ממה שחשבת. אני הכי אוהבת את הדמות של יקואל, נסיך בגיל התתבגרות במללכת כוזר (ספויילר) שהחיים בארמון לא מתאימים לו והוא מחליט לצאת החוצה, אל פשוטי העם. (סוף ספויילר) אחר מידע על הסופרת: מיה קינן נולדה בירושלים, לרופא והפסיכותרפיסט ד"ר עוז מרטין והציירת והסופרת אורית מרטין. אחותה היא הסופרת יעל רוטנברג. קינן נשואה ומתגוררת בבית שמש. בשנת 2008 פרסמה את הספר איסתרק, הראשון בסדרת "ממלכה במבחן" המתרחש בממלכת הכוזרים בימי הביניים. סדרה זו הייתה לרבת מכר בציבור החרדי, והיא ייחודית בסגנונה, כאשר היא משלבת אלמנטים של ספרות פנטזיה ומלחמות ירושה, שלא היו נפוצים בספרות החרדית. דמויות ראשיות: כוזר האחת: בית הביואר: המלך איסתרק המלכה הלה הנסיך רעואל אחי המלך, הנסיכים: טור מיכאל יקואל אונמר בנימין ליסיה חמות המלך: הגבירה רנה גיס המלך: רובן מן הגי המשנה למלך: האביר פנרס בלואדאן- אליקטאן שר המלחמה: האביר בסטיאן מקאן בנו מהללאל מקאן בנו המאומץ אולה טרסדיאן מושל מחוז המרכזף דודו של המלך: האביר אלרנן דיליאבר בית בנטיליאן: האביר הפרוש מנרם בנטיליאן בנו- יוזבד בנטיליאן אחיינו- שאול בנטיליאן אדון אחוזת בנטיליאן: (מנהלה בפועל) באלאר טזיאבאל כוזר החדשה: בית דיאלידאן: המלך יוסף המלכה לאה בני המלך, הנסיכים: פאר ברכיהו אדוניה שלואן ורעייתו ליאה לבית סאנפאל שר המלחמה: האביר לאבו מטריאס עבדו וידידו של הנסיך שלוואן: אלרון הנורדי -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 14 2020, 20:21 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מה הפואנטה של זה?
ני שלא קרא לא יקרא את זה בגלל שזה מופיע כאן, או שכן? -------------------- 𝓒𝓪𝓹𝓽𝓪𝓲𝓷 𝓙𝓪𝓬𝓴 𝓢𝓹𝓪𝓻𝓻𝓸𝔀 ![]() ![]() חתימה משותפת עם דניאל! נבלימים שטן שחור מלאך לבן אזז שלום לעוד חתימה שאני כותבת בה תנחשו של מי היא הפעם, טוב נו אתם רואים זה לא הוגן אבל בכל זאת אם לא שמתם לב הגעתי לחתימה של... ירחוני! אז ירחוני את מדהימה ללא ספק ואת חמודה ממש ואת חופרת ואני אוהבת חופרות (אני אוהבת אותך בלי קשר אבל...) וקיצור את מושלמת (מה אני יעשה שאין לי זמן?) אז כפרה עלייך חיים של סבתא שלך נשמה טהורה ועוד אלף ביטויי אהבה אני מתה עלייך וממש כיף לי לדבר איתך ואנשים שרואים וקוראים את מה שאני כותבת אז תדעו שיש כאן מישהי שכדאי לכם להכיר אז איך אפשר בלי המשפט הזה: תפוח אדמה זה מושלםםם אוהבת אותך מילונים+ יאללה הייתי כאן אה ותערכי את זה יפה כזה כמו שאר החתימה שלך קבלו את הפריצה הראשונה שלי והיא בחתימה של....ירחוני! אז ירחוני מה יש לי להגיד עלייך חוץ מזה שאת כותבת מדהים, משרשרת מושלם ושמאוד כיף לי לדבר איתך? יש לך שם משתמש חמדמד ואני מקווה שיהיו לשתיהן מספיק חרמשים בשביל כינוי משותף. לסיכום ירחוני היא מהממת ונכון שאתם רוצים לתרום לה חרמשים? אני רק השאיר לה פה לבבות ואלך לי 🖤🖤 אז שלום שלום לחתימה של ירחוני. אז ירחוני מדהימה מצחיקה ומעניינת. כמעט כמוני. כיף לחפור לה ולחפור איתה ולהחפר איתה. בקיצור, כל מה שקשור לח.פ.ר היא כותבת מדהים ומצחיקה בטרוף. יש לה רעיונות טובים. ויש לה טעם טוב בשחקנים. ואם אתם לא מכירים אותה-הפסדתם בגדול! 😈 האמוג'י הזה הוא בגלל הכינוי... לצערי גנבו לי את הצבע.... אוהבת אותך! 😇😇😇 אז הנה הפריצה הראשונה שלי והיא... לחתימה של ירחוני+! אוקי אז רק באתי להגיד לך להתחבר יותר גם בבוקר כי בבוקר את לא מחוברת בכלל! וגם שאני מה זה הולכת לנקום בך על הדו קרב אז תיזהרי! וגם את הקטע הרגיל של את אדם מדהים וכו' ושאת ממש נחמדה וכל הקטע הזה שאת נחמדה, כי זה ממש נכון לגבייך למרות שזה נדוש אז כן, את אדם מדהים ושמחתי מאוד ובי הייתי כאן! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 14 2020, 21:18 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
חסר לי רק את איסתרק כדי להשלים את הסדרה.
-------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 14 2020, 21:25 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו! איזה סיקור מהמם!
למה על יוזבד ולא על מהללאל למשל? (זה הספר הכי יפה בסידרה לדעתי) -------------------- היי, זאת אני! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 15 2020, 08:05 AM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
סיקור יפה מאוד
-------------------- מסדר עוף החול!
כי ביחד, אנחנו נביס את וולדמורט! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 15 2020, 11:24 AM
|
||||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מסכימה איתך לגמרי אבל את מהלאלל אין לי בבית... ותודה לכולם -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 15 2020, 12:40 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור ממש יפה עשית לי חשק לקרוא את הספרים;)
-------------------- Efrat "חלק מהזמן היו בי החלטות ברורות שאני מתחילה לשמוח להרפות מכל מה שכבר לא. בחלון קטן מולי בוהה בעיר הישנה שאהבתי לאהוב היא אהבה אותי בחזרה." שוקולד זה החיים המוות והעולם הבא --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 15 2020, 17:46 PM
|
||
תודה 3>
-------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 15 2020, 18:10 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו סיקור ממש יפה D:
זה מאוד מושקע ורואים שאת אוהבת את הספר. אני אישית לא הבנתי כלום, אבל זה לא קרה בגלל הסיקור עצמו אלא בגלל שהספר מסובך מדי בשביל המוח המסכן שלי. אהבתי שהוספת את הדמויות הראשיות ומידע על הסופרת D: שימי לב שאת צריכה לציין את הספרים שבאים לפני ואחרי הספר בסדרה. תתקני את זה ואוסיף ללינקייה 3: ואל תשכחי לקשר לאשכול המבצעים בשביל לקבל את התגמול שלך D: -------------------- "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 15 2020, 18:49 PM
|
||
תיקנתי
ואמור לצאת ספר חדש, לכתוב גם אותו? -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 16 2020, 06:19 AM
|
||
![]() This is water ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הסיקור מעולה ממש, מלא בפרטים שונים שנותנים תמונה רחבה על הספר. גם הסיקור עצמו מעוצב בצורה מאוד נוחה, ככה שזה פלוס גדול לקרוא אותו.
אני אישית מעולם לא שמעתי על הספרים האלו, אבל הם בהחלט נשמעים מעניינים מאוד. תודה מאוד שסיפרת לפורום על הספרים האלו! כן הייתי שמח לקרוא עוד על דעתך על הספר, הרגשתי שהחלק הזה בסיקור קצת לוקה בחסר, אבל רק ממש בקטנה. הסיקור ממש טוב, ח"ח ![]() -------------------- רוי - אחראי שנת הלימודים - דברים לשעבר ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 16 2020, 10:28 AM
|
||
תודה רבה
ואני אשמח אם תגיד לי מה היית רוצה שאני יוסיף בחוות דעת -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 16 2020, 12:55 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כל הכבוד!
נוסף ללינקייה D: -------------------- "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |