![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() .You can't KILL me. There'll be paperwork ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני מבקשת שהמשתתפים בדיון לא יהיה קטנים יותר מגיל 13.
הבעת דעה של אנשי חינוך -דיון- מאז הכיתות הנמוכות משרד החינוך מנסה להעביר לתלמידים ערכים שונים במסגרת שיעורי החינוך. ככל שהתלמידים מתבגרים, כך כלל הנושאים אשר המורים מדברים עליו הוא נרחב יותר. הוא יכול לכלול דברים שהם מחויבים להעביר, כמו שיעורים על חינוך מיני ויום ההבנ"ה, וגם נושאים אותם הם מוצאים לנכון להכניס לשיעור, כמו ההפגנות של הBLM ועל גזענות נגד ערבים. בינתיים זה נשמע נחמד, נכון? אבל יש לי משהו לספר לכם. לפני כמה ימים הייתי בכיתה וחבורה של תלמידים נכנסו אליה בצעקות. אותה המורה שהייתה בכיתה ניסתה להרגיע אותם ושאלה מה קרה. התלמידים הסבירו שמורה נוספת בבית הספר נכנסה לכיתה באמצע שיחה על גיוס בנות לקרבי בצה"ל והביעה את דעה, שלא הייתה... נחמדה בדיוק. אותם התלמידים האשימו את אותה המורה בדעות חשוכות והחלו לדבר עליה ועל דעותיה. כולנו ידענו שזו לא הפעם הראשונה ששמעו אותה אומרת דברם כאלו. יצא לחלקנו לא פעם ולא פעמיים לשמוע אותה אומרת דברים שוביניסטים והומופובים קיצוניים. לאחר מכן החלה שיחה על מורים כמוה. התלמידים טענו שאנשים שיש להם בעיה נגד חלק כזה גדול מהאכלוסיה (נשים מודרניות, להטבים, ערבים) לא צריכים כלל לבוא ולחנך אחרים. הם אמרו שדעה כזו יכולה לפגוע, ופוגעת, בהמון אנשים, וזה שאדם שאמור לחנך את התלמידים שלו כראוי לא אמור להוציא מפיו דעות שכאלה. בנוסף לזה הם אמרו שילדים בסביבות הגיל שלנו כבר יש דעה, אבל לעומתנו, תלמידים ביסודי ששומעים דבר כזה לא מבינים שזו בעיה, ולהיפך. וכך הם מתחנכים בדרך השגויה. כפי שידוע, על מורים במשך שנים רבות לא היה מותר להביע דעות פוליטיות בדיוק מסיבה זו. היה חשש שדבריהם של המורים יסיטו את דעתם של התלמידם. לכן אני לא חושבת שזה נכון לתת למורה בבית ספר להביע דעות שכאלו מול תלמידיה. מצד אחד, אי אפשר לאסור על הבעות דעה אצל גורמים חינוכיים בכלל, כי אז גם מורים תומכים לא יוכלו להביע את דעתם, אבל המצב כרגע הוא בכלל לא האידיאלי. דעותיה של המורה הזו לא מכבדים את התלמידים ששומעים אותה מדברת, וזה סותר לחלוטין את התכנים שמשרד החינוך מנסה להעביר. מה דעתכם? אתם חושבים שצריך לאסור על מורים לדבר בצורה כזו? האם צריך לתת להם בכלל להפוך למחנכים אחרי ששומעים אותם אומרים דברים כאלה? מה אפשר לעשות נגד דברים כאלו שקורים ביסודי? האם יש דרך לעצור את זה? -------------------- “You want to change the world, Shallan. That’s well and good. But be careful. The world predates you. She has seniority.” ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 21 2020, 16:16 PM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
צונזר
הודעה זו נערכה ע"י תינוקת ב Dec 27 2020, 23:51 PM --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |