האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (2) [1] 2  קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

הורקרוקסים ביצורים חיים||סיקור תיאוריה, תיאוריה
פורסם ב: Jul 2 2020, 03:29 AM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 2865
מגדר:male
משתמש מספר: 72710
חפצי המשתמש: צפה

הגובלין (איני זוכר כרגע את שמו) גנב להארי את חרב גריפינדור בעת הפריצה לגרינגוטס. והנה פתאום כשוולדמורט חבש לראשו של נוויל את מצנפת המיון, צצה לה לפתע החרב מתוך המצנפת. איך היא הגיעה לשם?
שאלה נוספת: ישנם דברים בודדים שבכוחם להשמיד הורקרוקסים: ארס בסליסק, ושלהבת השדים, (החרב של גריפינדור אין בכחה להשמיד הורקרוסים מצד עצמה, אלא רק בגלל שהיא נטבלה בדמו של הבסליסק). איך וולדמורט הצליח להשמיד את ההורקרוקס שהיה בגופו של הארי על ידי שרביט פשוט?
שאלה נוספת: אנחנו יודעים שהחרב של גריפינדור יכולה להגיע לאדם רק על ידי מעשה גבורה ואומץ. כשנויל חבש את מצנפת המיון הוא לא עשה שום מעשה גבורה, אז איך החרב הגיעה אליו?
שאלה נוספת: אם אדם רגיל אפשר להרוג על ידי קללת אבדה קדברה, והורקרוקס זה סך הכל חלק מנשמה של אדם רגיל, למה אי אפשר להשמיד הורקרוקס על ידי קללת אבדה קדברה?
התשובה לשאלה האחרונה היא כך: הריגת אדם משמעותה הפרדת הנשמה שלו מהגוף. כאשר מייצרים הורקרוקס בחפץ, החפץ לא נהפך לגוף עם נשמה, הוא נשאר חפץ דומם, רק שבתוכו מוצפנת נשמה. אי אפשר להשמיד את ההורקרוקס על ידי קללת אבדה קדברה, כיון שקללת אבדה קדברה היא רק מפרידה נשמה מגוף, ובדומם זה לא שייך, ולכן צריך להשמיד את הנשמה עצמה המוצפנת בתוך ההורקרוקס. בשביל זה צריך או בסליסק או שלהבת שדים.
אבל אם מצפינים הורקרוקס בתוך יצור חי, מספיק להרוג אותו בשביל שהנשמה תצא מגופו, וכך מושמד ההורקרוקס. לכן וולדמורט הצליח להשמיד את ההורקרוקס שבגופו של הארי על ידי קללת אבדה קדברה פשוטה.
החרב של גריפינדור נשארה אצל הגובלין. החרב שנוויל הוציא מתוך מצנפת המיון היתה זיוף. אבל היה בכוחה להשמיד את ההורקרוקס בגלל שהוא הוצפן בתוך גוף חי-נגיני. (איך הגיע לשם החרב המזויפת אני לא יודע, אולי סנייפ שם אותה אחרי שהוא שמע שהגובלין גנב את החרב המקורית). ולכן נוויל יכל להוציא אותה בלי מעשה גבורה, כי זה לא החרב האמיתית של גריפינדור.
לדעתי גם הארי ידע את זה, אחרת איך הוא ביקש מנוויל סתם להרוג את נגיני, בלי עזרים מיוחדים?
מה דעתכם?

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jul 3 2020, 08:21 AM
צטט הודעה

עובד משרד הקסמים

פרטי משתמש
חרמשים: 70001
מגדר:female
משתמש מספר: 71976

כיוון שבן אדם, אם רוצים להשמיד, פשוט הורגים. אבל חפץ, צריך ממש להרוס.

---------
פורסם ב: Jul 3 2020, 15:27 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

אמרתי את אותו רעיון אבל קצת יותר מזה, שחפץ שיש בו נשמה, צריך להשמיד את הנשמה, לא יעזור שנפריד את הנשמה מהחפץ, כי אי אפשר להפריד את הנשמה מהחפץ כמו שאמרת

---------
פורסם ב: Jul 7 2020, 16:20 PM
צטט הודעה

"בכאב מצאתי אושר"

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 2762
מגדר:
משתמש מספר: 72415

כשהורקרוקס בטוח חפץ צריך ממש להשמיד את החפץ כדי שההורקרוקס לא יחזור לחפץ

--------------------
יונתן בואכה 15 מ. הספרים לשעבר הארי פוטר שר הטבעות

---------
פורסם ב: Jul 7 2020, 23:31 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 2036
משתמש מספר: 72290

א) החרב האמיתית של גריפנדור יצאה מהכובע-נוויל עשה מעשה גבורה,
והחרב מגיעה לכובע אם מישהו מראה אומץ, (בספר זה יותר ברור המעשה גבורה)
ב) אם אכן אפשר להשמיד ע"י הריגה, למה הארי היה חייב למות דווקא ע"י וולדמורט?
ג) אם צריך להשמיד את החפץ כד שהנשמה לא תחזור
(כפי שטען ארמנדו דיפט למה הנשמה לא חזרה לגוף של הארי כשהוא התעורר?)

--------------------
*יהודה*

שונא את החיים וחושב שזה הדדי

"אם יום אחד כולנו נשב בכלא על הורדת מוזיקה אז אני מקווה שיחלקו אותנו לפי ז'אנרים!"

אני לא מאמין באמונות טפלות . זה מביא מזל רע .

טוב, אז הייתי בפרישה, כנראה שאני (לא!) חוזר, לא מבטיח, לא שמישהו רוצה שאני יבטיח לו את זה,

---------
פורסם ב: Jul 8 2020, 13:01 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 1781
משתמש מספר: 71138

הסברת את התשובה לשאלה האחרונה באופן ממש יפה ומקובל.
בנוגע לשאלת החרב, החרב שהוציא נוויל הייתה האמיתית. היא לא רכושו של אף אחד ויכולה להימצא אצל כל תלמיד גריפינדור אמיתי. לא צריך להיות כרוך בזה מעשה גבורה. הנשמה לא חזרה לגוף של הארי כי היא הושמדה. להארי הייתה אפשרות לחזור, לנשמה לא.

--------------------
ארן יגארררררררררר

---------
פורסם ב: Jul 8 2020, 14:41 PM
צטט הודעה

דביל מהאגדות

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 12459
משתמש מספר: 72756

לפי הרמיוני: הורקרוקס הוא ההפך המוחלט מבין אדם.
אם נהרוס גוף שך בנאדם הנשמה שלו תמשיך להתקיים, אבל אם נהרוס את גופו של ההורקרוקס, גם חלקיק הנשמה שבפנים יהרס.
ההורקרוקס תלוי בגוף שבו הוא נמצא, הנשמה (של בני אדם) לא.

--------------------

❤️ נועם 🧡 19 💛 עיצוב ותכנון פנים💚 פסנתר💙 ספר הפנטזיה לילדים שכתבתי 💜
ψ

סרטון חדש בערוץ שלי 🍓

---------
פורסם ב: Jul 8 2020, 20:18 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

"בבון", איזה מעשה גבורה נוויל עשה? נראה לי שצריך מעשה גבורה באותו רגע, לא באופן כללי, שהרי הארי היה במרדף אחרי ההורקרוקסים, שזה ללא ספק מעשה גבורה, והוא היה צריך לקפוץ לתוך הבריכה בתור מעשה גבורה כדי לקבל את החרב.
כנ"ל לגבי מה שכתב "מי, אני", הארי היה צריך לקפוץ לבריכה כדי לקבל את החרב

---------
פורסם ב: Jul 8 2020, 22:06 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש

QUOTE (זרע שמשון @ Jul 8 2020, 20:54 PM)
"בבון", איזה מעשה גבורה נוויל עשה? נראה לי שצריך מעשה גבורה באותו רגע, לא באופן כללי, שהרי הארי היה במרדף אחרי ההורקרוקסים, שזה ללא ספק מעשה גבורה, והוא היה צריך לקפוץ לתוך הבריכה בתור מעשה גבורה כדי לקבל את החרב.
כנ"ל לגבי מה שכתב "מי, אני", הארי היה צריך לקפוץ לבריכה כדי לקבל את החרב

מתואר בספר איך שהוא צועד קדימה כשהוא בטוח שהארי מת,
ואומר שהארי היה רוצה שימשיכו להתנגד לוולדמורט, והוא אומר את זה מול הפרצוף של כל אוכלי המוות,
והוא לא חוזר בו גם אחרי שוולדמורט מדליק את המצנפת באש ושם לו אותה על הראש,
ואז, יוצא מהכובע החרב והוא שוחט מיייד את נגיני,
וגם, לפי דעתך, שהחרב שיצאה הייתה זיוף, איך היא הגיע לכובע?, למה היא יצאה?

--------------------
*יהודה*

"אם יום אחד כולנו נשב בכלא על הורדת מוזיקה אז אני מקווה שיחלקו אותנו לפי ז'אנרים!"

טוב, אז הייתי בפרישה, כנראה שאני (לא!) חוזר, לא מבטיח, לא שמישהו רוצה שאני יבטיח לו את זה,

---------
פורסם ב: Jul 8 2020, 22:28 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

זה נכון שהשאלה איך החרב המזויפת הגיעה לכובע זאת שאלה קשה, אבל אולי סנייפ שם אותה שם אחרי שהוא גילה שהגובלין גנב את המקורית

---------
פורסם ב: Jul 9 2020, 11:22 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש

QUOTE (זרע שמשון @ Jul 8 2020, 23:04 PM)
זה נכון שהשאלה איך החרב המזויפת הגיעה לכובע זאת שאלה קשה, אבל אולי סנייפ שם אותה שם אחרי שהוא גילה שהגובלין גנב את המקורית

סנייפ לא ידע בכלל שהגובלין לקח אותה

--------------------
*יהודה*

---------
פורסם ב: Jul 9 2020, 11:45 AM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
חרמשים: 2122
מגדר:
משתמש מספר: 72240

אני בכלל לא חושב שמה שנווי הוציא זה חרב מזויפת, נוויל כן הפגין אומץ בכך שהתנגד לוולדמורט במצב שהיה נראה כהפסד ולכן הוא קיבל את החרב האמיתית שפשט הופיע במצפת, זה עולם קוסמים ואם חרב יכולה להיות מכושפת כך שיהיה אפשר להשתמש בה רק כשמעשה גבורה אז היא יכולה להיות מכושפת לחזור לכל גריפינדורי שעושה מעשה גבורה בלי שום קשר למקום שבו היא הייתה.
אם החרב של גריפינדור הייתה מזויפת היא לא הייתה יכולה להשמיד את נגיני כי היא הורקרוקס ולכן יש עליה את אותם החוקים, היא שרדה בהארי פוטר שבע את הפצוץ שהרמיוני יצרה עליה במכתש גודריק.
לפי דעתי אבדה קדברה כן פוגעת בנשמה ולא בגוף ולכן אם תעשה אבדה קדברה על הורקרוקס הנשמה שבו תושמד, הנשמה של הארי לא הושמדה בגלל(זה ניחוש) שכשהיא ליד וולדמורט היא מרגישה שייכת ולכן לקחה את כוח הקסם לעצמה למרות שהוא עדיין פגע בנשמה של הארי.
יש עוד הוכחה לכך שאפשר להשמיד הורקרוקסים עם אבדה קדברה וזה שהרמיוני אומרת שאפשר להשמיד אותם רק כשפוגעים בהם פגיעה כל כך קשה שאי אפשר לתקן אותה בעזרת קסמים וחזרו שוב ושוב במהלך הסידרה שאי אפשר לבטל או לרפא מאבדה קדברה

---------
פורסם ב: Jul 9 2020, 19:36 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

QUOTE (דניאל135 @ Jul 9 2020, 12:21 PM)
לפי דעתי אבדה קדברה כן פוגעת בנשמה ולא בגוף ולכן אם תעשה אבדה קדברה על הורקרוקס הנשמה שבו תושמד, הנשמה של הארי לא הושמדה בגלל(זה ניחוש) שכשהיא ליד וולדמורט היא מרגישה שייכת ולכן לקחה את כוח הקסם לעצמה למרות שהוא עדיין פגע בנשמה של הארי.
יש עוד הוכחה לכך שאפשר להשמיד הורקרוקסים עם אבדה קדברה וזה שהרמיוני אומרת שאפשר להשמיד אותם רק כשפוגעים בהם פגיעה כל כך קשה שאי אפשר לתקן אותה בעזרת קסמים וחזרו שוב ושוב במהלך הסידרה שאי אפשר לבטל או לרפא מאבדה קדברה

אם כן, למה הארי לא השמיד את כל ההורקרוקסים על ידי אבדה קדברה? למה הוא היה צריך להשיג את החרב, ואת שיני הבסליסק?

---------
פורסם ב: Jul 9 2020, 21:54 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
חרמשים: 2122
מגדר:
משתמש מספר: 72240

כי קודם כל כמו שבלטריקס אמרה אתה לא יכול להשתמש בקללות שאין עליהם מחילה ברצון לצדק וגם אבדה קדברה מעוות והורס את הנשמה, הארי בחיים לא היה מסכים להשתמש בזה אפילו לא כדי להרוג את וולדמורט

---------
פורסם ב: Jul 10 2020, 11:03 AM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
חרמשים: 25138
משתמש מספר: 65564

היי זרע שמשון, אשכול שאתה פותח צריך להיות מתויג בצורה כזו-(שם האשכול)||(מה האשכול-סיקור, דיון, ועוד). הפעם אתקן לך, אך שים לב להבא.
אני הייתי ממליצה לך לקרוא המדריך לסיקור תיאוריה, כדי שאם תרצה תגמול על התיאוריה עצמה ושהיא תתווסף ללינקיה תוכל לקבל את זה.
אני תמיד פה להכל, המשך יום נפלא (:

--------------------
שירה ♫ ☀ שרלוק הוא ארנב ♫ מוזיקה זה החיים ☀ תשתתפו בהספרים כן? ♫ אוכל זה החיים ☀

User Posted Image

סוף חתימה!

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (2) [1] 2  קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025