האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

חוקי הפורום 

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

השראה | נגה, הומיריסטי
פורסם ב: Jul 29 2020, 08:24 AM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 100
מגדר:female
משתמש מספר: 71678
חפצי המשתמש: צפה

הלכתי לי, משועממת.
הלוואי שירד שלג! ואז לא יהיה משעמם! נזכרתי בתמונה של הדודים שלי עם איש שלג בחרמון.
אה נכון.
לא יורד שלג בחיפה.
אולי אני אציר איש שלג?
רצתי הביתה במהירות, והדפסתי ציור מפורט להחליא של איש שלג (למה שאיש שלג יחליא אותי? איזה ביטוי מוזר...).
ואז התחלתי להעתיק אותה, לאט, לאט, אבל בדיקנות.
התחלתי לצבוע, אני אלופה בלצבוע.
אבל יצאתי מהקווים.
אז קיווצ'צ'תי את הדף ועברתי להבא.
ושוב טעיתי.
ושוב.
ושוב.
ושוב.
אז זרקתי את הכול לפח.
זאת אומרת, רציתי לזרוק לפח, רק שאין לי אחד כזה.
אולי אני אצייר פח זבל?
לא, כבר ציירתי אחד כזה.
אז אני אקרא! זה תמיד נותן לי רעיונות, ואולי זה ישחרר אותי ממחסום הכתיבה שאני שרועה בו. רגע, למה שרועה? אני לא שרועה על מחסום הכתיבה, אני נמצאת בו! יותר טוב: אולי זה ישחרר אותי ממחסום הכתיבה שאני נמצאת בו.
אז לקחתי את הספרים מהמדף
זאת אומרת רציתי לקחת את הספרים מהמדף, אבל אין לי אחד כזה. אז לקחתי אותם מהשטיח.
רגע! אין לי גם שטיח!
אז לקחתי אותם מהרצפה (כן, יש לי רצפה) הערומה שלי. איזו מסכנה!
אבל זה היה משעמם כי קראתי את הספרים המון פעמים.
אולי אני אכתוב סתם המון תיאורים? אני ממש אוהבת תיאורים!
כן! הנה:

עלי השלכת המרקיבים צבעו את הסמטה בצבעי פסטל עדינים. רגליה היחפות דרכו על עלי השלכת שרישרשו. הבל פיה החם מילא את כל החלונות באדים.היא לא מיהרה לשום מקום, צועדת לאיטה עם שמלתה הצהובה, סל הקש, וכובע הקש הגדול שלה.

לא, לא, גרוע!
זרקתי אותו לרצפה.
התחלתי לשרבט:

צעד מעבר לנקודת העל חזור-

ואז נעצרתי.
וחשבתי.
לעסתי את העפרון הלעוס שלי.
מה לכתוב? זה שם נהדר, אבל אין לי רעיון!
אז התחלתי לכתוב על משהו שאני מאד אוהבת לכתוב עליו, והכי טוב! בחרוזים!

כל מה שצריך זה צעד קטן.
צעד קטן שישנה את העולם.
ויהפוך אותו למושלם.
צעד קטן.
אבל מה-

"ㅂㅈㄷㄱ쇼ㅕㅑㅐㅔ! ㅊ와! 초ㅓㅕ하ㅜㅍㅇ. 로ㅓㅠㅇ" תרגום: אין לי מושג מה כתוב פה, אבל: "נגה! בואי לראות בית ספר למוזיקה!"
עניתי לה: "홒ㅇ ㅎㄹ롸ㅓㅗㅎ 과ㅏ!" כלומר:" מיד! אני באה אמא!"
ומיהרתי לבוא.
שמעתי המון מוזיקה שובת לב, ופתאום, שהתחיל שיר חדש, צנחה עלי ההשראה.
רצתי לחדר והתחלתי לכתוב בטירוף:
רגליה הרכות- לא, העדינות!
רגליה העדינות פסעו פסיעות רכות על העשב הרך, שלאור הירח נראה לבן. ריח הוניל עוגיות שנדף ממנה הורח אפילו ממרחק קילומטר,- מה עכשיו? אה! יש לי רעיון!
לא היה קשה לעקוב אחריה.
ככה, עוד 5 דקות שירבטתי במהירות לפני שאשכח וקראתי לזה: צרחה.

מסקנה: מי שתקוע במחסום כתיבה- תשמע מוזיקה.
~~~~~~~~~~~~~~~○~~~~~~~~~~~~~~~
את זה כתבתי במחסום כתיבה ענק, למישהו יש רעיונות?
וכן, זה לא כזה מצחיק, אני יודעת.

--------------------

נגה כותבת משרשרת מוזר זה דרך החיים שלי שלחו ה"פ

User Posted Image

User Posted Image

גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו.

וכמובן, פריצות:

יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה!
אז נגה מה אפשר להגיד?
את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (:
והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה
בקיצור נגה היא משהו - משהו,
ביי ביי לכם,
הייתי פה 🤘🏼

נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך?
אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות.
וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי?
בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים...
אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה!

אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של...
נגה!
אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת
אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו-
תפוח אדמה זה מושלםם
אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jul 29 2020, 10:50 AM
צטט הודעה

חיייייזרים זה מצחייייייייייק

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 12
משתמש מספר: 72533

וואו, זה אדיר!!!!
את כותבת נפלא!
בנתיים עדין לא התמודדתי עם מחסום כתיבה אבל את מתארת את זה נפלא!!!

--------------------
אפשר להניח
לכל החלומות הגדולים
של ביטוי עצמי והגשמה
ופשוט להיות

חנה ○ 19 ○ אמנות

---------
פורסם ב: Jul 29 2020, 11:36 AM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש

תודה...

--------------------

User Posted Image

User Posted Image

גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו.

וכמובן, פריצות:

אז נגה מה אפשר להגיד?
את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (:
ביי ביי לכם,
הייתי פה 🤘🏼

אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות.
בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים...

אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של...
נגה!
אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת
אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו-
תפוח אדמה זה מושלםם
אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן.

---------
פורסם ב: Jul 29 2020, 12:51 PM
צטט הודעה

Some infinities are bigger than other infinities

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 1
משתמש מספר: 71424

הרעיון ממש חמוד ונחמד, והתיאור שלך למצב של מחסום כתיבה הוא מקסים.
סגנון הכתיבה שבחרת לקטע הינו ייחודי ומעניין למדי.
למרות זאת, יש לי כמה הערות, ואני מאוד קטנונית, אז קחי זאת בחשבון. (:
לא שמתי לב לפואנטה ממשית בקטע הזה. כלומר, כן, נגה משועממת, יש לה מחסום כתיבה ובסוף היא כותבת משהו בהשראת שיר מסוים, אבל אין פואנטה. אין ממש משהו שמושך אותי להמשיך לקרוא דווקא את הקטע הזה. אין תפניות בעלילה - היא פשוט די סתמית. היא מתארת יום שגרתי לחלוטין שכל מה שקורה בו הוא שהיא משתחררת ממחסום כתיבה, וגם זה, אין בעיות גדולות בדרך שעוצרות ממנה לכתוב. אמנם יש כמה מכשולים קטנים, אבל לדעתי, הם לא מעניינים כל-כך.

שמתי לב להרבה ירידות שורה מיותרות. זה לא קטע אנגסטי שצריך להיות בעל תוצא דרמטי, וזה לא קטע דרמתי באופן כללי, אז אין צורך לרדת שורה אחרי כמה מילים בודדות. אמנם יש מקומות בהם צריך לרדת שורה אף-על-פי שהשורה מכילה רק כמה מילים בודדות, אך זה לא כך כל הזמן.
כדאי שתעברי ותראי מה אפשר לצמצם לשורה אחת.

הלוואי שירד שלג! ואז לא יהיה משעמם! נזכרתי בתמונה של הדודים שלי עם איש שלג בחרמון.

סימן הקריאה אחרי המשפט הראשון נראה לי מיותר. במקומך, הייתי מחליפה אותו בפסיק.
לגבי המשפט הזה:
נזכרתי בתמונה של הדודים שלי עם איש שלג בחרמון.

הוא נראה לי קצת תקוע ולא ממש קשור. כלומר, זה סתם משפט שנשאר תלוי באוויר - אין שום פירוט עליו, אפילו פירוט קטן, ואת לא מרחיבה עליו בהמשך. אמנם זה לא משפט חשוב כל-כך שאפשר לפרט עליו, אבל אם את משאירה אותו ככה זה לא משתלב כמו שצריך, לדעתי. אני ממליצה לך לוותר עליו.
אה נכון.
לא יורד שלג בחיפה.

הנה, זו דוגמה לירידת שורה מיותרת. במקומך, הייתי כותבת את השורה הזאת כך: אה, נכון - לא יורד שלג בחיפה.
אולי אני אציר איש שלג?

*אצייר
ואז התחלתי להעתיק אותה, לאט, לאט, אבל בדיקנות.

ציור זה זכר, אז "אותו" ולא "אותה". גם אם התכוונת לאיש-השלג, זה עדיין "אותו" ולא "אותה".
אחרי ה"ואז התחלתי להעתיק אותו", אולי כדאי להחליף את הפסיק בנקודה או בנקודה פסיק.
אין צורך בפסיק אחרי ה"לאט" הראשון.
*דייקנות
זה קצת מבלבל, אז זה המשפט אחרי התיקונים שלי: ואז התחלתי להעתיק אותו. לאט לאט, אבל בדייקנות.
התחלתי לצבוע, אני אלופה בלצבוע.
אבל יצאתי מהקווים.

לדעתי, זו ירידת שורה מיותרת, אך במקרה הזה אפשר להשאיר את החלק הזה כמו שהוא.
בחירה שלך. (:
אז קיווצ'צ'תי את הדף ועברתי להבא.

לא נהוג להשתמש המילים כמו "קיווצ'צ'תי" בקטעים. אפשר לשלב את המילה הזאת בתור משהו שאחת הדמויות אומרת, אבל לא בתור תיאור.
אולי כדאי לך להחליף את זה ל"מעכתי".
אז לקחתי את הספרים מהמדף

בסוף משפט יש להוסיף נקודה.
כן! הנה:

עלי השלכת המרקיבים צבעו את הסמטה בצבעי פסטל עדינים. רגליה היחפות דרכו על עלי השלכת שרישרשו. הבל פיה החם מילא את כל החלונות באדים.היא לא מיהרה לשום מקום, צועדת לאיטה עם שמלתה הצהובה, סל הקש, וכובע הקש הגדול שלה.

שוב, ירידת שורה מיותרת.
שכחת להוסיף רווח אחרי אחת הנקודות במשפט.
התחלתי לשרבט:

צעד מעבר לנקודת העל חזור-

ירידת שורה מיותרת.
*האל-חזור
לעסתי את העפרון הלעוס שלי.

יש כאן כפילות של השורש ל.ע.ס, ולדעתי, הכפילות הזאת די מציקה. אני ממליצה לך לבחור מילת תואר אחרת כדי לתאר את העיפרון.
אז התחלתי לכתוב על משהו שאני מאד אוהבת לכתוב עליו, והכי טוב! בחרוזים!

אחרי ה"והכי טוב" אין צורך בסימן קריאה. זה סתם תוקע את המשפט.
במקומך, הייתי כותבת זאת כך: אז התחלתי לכתוב על משהו שאני מאד אוהבת לכתוב עליו, והכי טוב - בחרוזים!
"ㅂㅈㄷㄱ쇼ㅕㅑㅐㅔ! ㅊ와! 초ㅓㅕ하ㅜㅍㅇ. 로ㅓㅠㅇ" תרגום: אין לי מושג מה כתוב פה, אבל: "נגה! בואי לראות בית ספר למוזיקה!"
עניתי לה: "홒ㅇ ㅎㄹ롸ㅓㅗㅎ 과ㅏ!" כלומר:" מיד! אני באה אמא!"
ומיהרתי לבוא.

בקטעים לא טוב להוסיף מילים משפות אחרות. אפשר שזה יהיה כתוב במקום כלשהו או שדמות מסוימת תגיד אותה, ואת בחרת שדמות מסוימת תגיד אותה, וזה בסדר גמור.
עכשיו, מה שמפריע לי הוא התרגום. בחרת לתרגם את המשפטים, וזה פשוט תוקע את כל החלק הזה. החלק הזה הופך למסורבל, לא נוח וקשה להבין אותו.
לכן, עדיף שלא היית מתרגמת, או שהיית בוחרת להשתמש במילים בעברית.
שמעתי המון מוזיקה שובת לב, ופתאום, שהתחיל שיר חדש, צנחה עלי ההשראה.

*כשהתחיל
**עליי
מסקנה: מי שתקוע במחסום כתיבה- תשמע מוזיקה.

סליחה, אבל לא אהבתי את הסוף. הוא לא סוף שמתאים לקטע, והוא תקוע ולא מסיים משהו ממשי.
כשאני קוראת אותו, אני לא מרגישה שהקטע נגמר, וחשוב להעניק לקורא תחושה של סיום כשהקטע נגמר. אלא אם זה סיפור בהמשכים, כמובן.

אני ממש מקווה שלא פגעתי - זו לא הייתה כוונתי. כל המטרה בת"ב הזה היא לעזור לך להשתפר מעט.
לסיום, זה קטע נחמד ואני מחכה לקרוא קטעים נוספים שלך! happy.gif

--------------------
One boy grew up different from the rest
Without the insides of his chest
He didn't know how he was blessed
All the little girls thought it a blast
To shake his body really fast
To see the impact never last

"Some said "Poor boy
"Some said "Lucky man

---------
פורסם ב: Jul 29 2020, 19:33 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש

ברור שלא, ואת צודקת, שאני במחסום כתיבה אני פשוט אוהבת לכתוב המון, לפעמים זה משחרר.

--------------------

User Posted Image

User Posted Image

וכמובן, פריצות:

אז נגה מה אפשר להגיד?
ביי ביי לכם,
הייתי פה 🤘🏼

נגה!
תפוח אדמה זה מושלםם

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025