האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

חוקי הפורום 

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיפורים נבחרים על 9 באב|| ריקטו, קצת מזעזע.
פורסם ב: Jul 30 2020, 06:35 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 1
מגדר:male
משתמש מספר: 71742
חפצי המשתמש: צפה

היום לפני 2442 שנים. בשנת ג' אלפים של"ח. (422 שנים לפני הספירה) חרב ביהמ"ק הראשון.
492 שנים לאחר מכן, בשנת ג' אלפים תת"ל. (70 שנים לספירה) חרב ביהמ"ק השני.

זה לא כל מה שקרה ביום הנורא הזה. 9 באב.
הכל התחיל מחטא המרגלים. המרגלים חזרו מהשליחות שהוטלה עליהם, לתור את הארץ, והוציאו דיבתה רעה.
עמ"י החלו לקונן ע"כ שהולכים לא"י.
על כן, נגזר מעם ה' שיום זה יהיה בכיה לדורות.

ואכן, 9 באב הוא ללא ספק "יום הצרות של עמ"י."

ביום זה כפי שאמרנו, חרבו שני בתי המקדש שלנו, שהיו הכול בשבילינו, ויצאנו לגלות.

בגמ', בקינות ובמשנה, מסופרים עוד המון אסונות שהתרחשו ב9 באב.
הגמ' בגיטין (דף נה' עמ' א'-נח' עמ' א') והקינות, מספרים לנו הרבה סיפורים שקרו בזמן
המצור/החורבן/השביה, של ביהמ"ק השני, שחרב בידי הרומאים.

-ידוע המשפט המופיע שם (גיטין נה' ע"א) "אקמצא ובר קמצא חרוב ירושלים..." (על (בגלל) קמצא
ובר קמצא חרבה ירושלים.
מובא שם הסיפור הידוע הזה, על הבלבול שנגרם באשמת המשרת שהזמין לסעודת העשיר את בר-
קמצא. אויבו של העשיר, במקום את קמצא, ידידו. העשיר כעס למראה בר-קמצא בסעודתו, גירשו בבושת
פנים, לא שת ליבו לתחנוניו ואפילו לא להצעתו לשלם את כל מחיר הסעודה בתמורה לאי ביושו.
בר-קמצא הנסער נמלא כעס ע"כ שישבו בסעודה תלמידי חכמים ולא מחו ביד העשיר, הלך אל הקיסר
הרומי ואמר לו שעמ"י מורדים בו. הקיסר רצה הוכחה. בר-קמצא, בתאוות נקם עזה, הציע לשלוח עגלה משולשת
(עגלה מאד משובחת) -כקרבן מאת הקיסר ולראות מה יקרה. אם יקריבו היהודים את הבהמה כקרבן -מה טוב.
אבל אם לא, יבין הקיסר שהם מורדים בו.
הקיסר נעתר, ושלח עם בר-קמצא את העגלה.

בר-קמצא המתוחכם הטיל מום בבהמה. כזה שאצל הגויים לא נחשב מום, אבל אצל היהודים -כן.
אסור להקריב קרבן עם מום, על כן היהוים לא הקריבוהו למרות החרדה מתוצאות המעשה.
בר-קמצא שב אל הקיסר עם תוצאותיו ל הניסוי הנבזי: בני ישראל מורדים בו!
הקיסר בתגובה, עלה על ירושלים והחריבה. יחד עם בית המקדש.

הקרב על ירושלים היה קרב אדיר. של יהודים, מול רבים מהרומאים- הצבא החזק והמשוכלל בעולם דאז.

בסופו של דבר, לאחר שפרצו הרומאים את שתי החומות הראשונות של ירושלים ונותרה להם רק החומה השלישית, הם נתקלו בהתקוממות אדירה והרסנית מצד היהודים ששברו את סוללות העפר שלהם תחתיהם והסבו להם הרוגים רבים.

הרומאים שינו טקטיקה. מצור.
(שימו לב, שהיו הרבה מאד חיכוכים בין מספר קהילות בירושלים טרם התקפת הרומאים, שגרמה להיחלשות הלוחמים, ושריפת מחסני המזון. אם המחסנים הללו היו מלאים-היה אוכל לכל ירושלים למשך 21 שנים! מה שהופך את המצור ללא אפקטיבי)

הם צרים על ירושלים, וצולבים את הנמלטים ממנה.
מצור ארוך במשך שלוש שנים.

הרעב מכה שמות בירושלים.
אמהות מבשלות את ילדיהם כמוצא אחרון.
אנשים עשירים מתגוללים באשפתות ועטים על כל פיסת אוכל, אפילו לא אכיל!
פגרי חמורים מנותחים במהירות ונבלעים ע"י תושבים מעונים.

מחוץ לחומות צולים האויבים בשר. הריח מתפשט וגורם למותם של הרבה אנשים.

גופות מתגוללות ברחובות.

מסופר על אישה, מהעשירות בירושלים, שיצאה לרחוב לאחר שמשרתיה גילו שלא נשאר אפילו לחם פשוט בחנות, זרקה זהב ברחובות וצעקה: "מה שווה לי כל הכסף הזה? צריך אוכל!"

הרעב מגיע לרמה שבה אדם מסוגל לתפוס את חברו, ואפילו אמא הכי טובה ואוהבת שהייתה, את בנה, ולאוכלו!

מסופר על אם אחת, שהיו לה בנים שנלחמו ברומאים.
לפני שחזרו הביתה כדי לאכול, גילתה שאין כלום. -תפסה את בנה הקטן, בישלה אותו והגישה להם.
כשזיהו את אחיהם בתבשיל, קפצו מהגג ומתו.

בקינות מובא סיפור על אישה שאמרה לחברתה: "בואי נבשל יחד את ילדינו."
חברתה סירבה.
לא, לא כי הזדעזעה מהרעיון. כי בנה היה כבר שחוט!!!

בסופו של דבר ירושלים נופלת בידי הרומאים. בי"ז בתמוז הם מבקיעים את החומה האחרונה.
הם בוזזים את בית המקדש ומחללים אותו.

טיטוס דוקר את הפרוכת של קודש הקודשים. המקום הקדוש ביותר שקיים. מקום שאליו רק הכהן הגדול, פעם אחת בשנה, ביום הקדוש ביותר -יום הכיפורים- רשאי להיכנס לאחר היטהרות מאסיבית -למספר דקות בלבד.
ואם לא היה מספיק טהור. אם לא היה צדיק. -לא היה יוצא חי.
דם יוצא מהפרוכת בדרך נס.
טיטוס בטוח שכביכול הרג את ריבונו של עולם. הוא לועג לו, ואומר שלא יכול לגבור עליו.

סופו של טיטוס היה שה' זימן יתוש, שחדר דרך אפו אל מוחו, וקדח אותו עד שמת. הרבה מאד זמן של סבל עבר עליו עד שמת. ולאחר שמת, יצא מתוך ראשו, יתוש ע-נ-ק-י.

מסופר בגמ' בגיטין דף נז' ע"ב, שנבוזראדן רצח על אבן אחת 94000 איש והדם ניגר, עד שהגיע אל העזרה, שם נגע בדמו של זכריה בן יהוידע, -נביא אותו הרגו שרי יהודה כשהפכו את יואש לאלוה. נביא שנהרג בעזרה (דברי הימים ב') ודמו לא הפסיק לבעבע מאז-המון שנים.

שאל נבוזראדן את תושבי ירושלים: "מה זה הדם הזה?"
התביישו ופחדו לומר את האמת, אז אמרו לו שזהו דם זבחים. (קרבנות)

שחט נבוזראדן בהמות, וראה שהדם לא דומה. כעס ואמר להם: "אם תגידו לי את האמת-מוטב, ואם לא- אסרוק את בשרכם במסרקות של ברזל.
נחרדו וסיפרו לו את האמת. הדם מבעבע בכעס עליהם.
אמר להם "אני אפייס אותו"

הלך ושחט עליו את כל סנהדרי הגדולה וסנהדרי הקטנה, (שתי ערים גדולות מאוד) והדם המשיך לבעבע. שחט בחורים ובתולות, והמשיך לבעבע. שחט תינוקות של בית רבן. (ילדים) והמשיך לבעבע (סה"כ זה יוצא פה מאות אלפי אם לא מיליוני אנשים!)
אמר לו: "זכריה זכריה. טובים שבהם הרגתי, אתה רוצה שאהרוג את כולם?"
והדם הפסיק לבעבע.

ראה זאת נבוזראדן ונבהל "אם על רצח של אדם אחד היה צריך לרצוח כ"כ הרבה כדי לפייסו, אז אני, שרצחתי כ"כ הרבה, מה יהיה?" (נבוזראדן מכונה בגמ' "רב טבחים")
ברח, כתב צוואה, והתגייר.

מתוארים בגמ' מספרים איומים של הרוגים. בירושלים ומחוצה לה.

הגמ' אומרת, שעל אף שביתר הייתה רחוקה מיל מהים, היה נחל דם שהגיע עד אליו ממנה, מכמות ההרוגים.

ועוד כתוב שם על שני נחלים, לשני כיוונים שונים, שכמות הדם שנתערבה בהם הייתה כה גדולה, שהיא היוותה שני שליש מהם!!! וגויים באיזור, שבע שנים עבדו את האדמה -ולא היו צריכים זבל כי היה מספיק מהדם של היהודים ספוג באדמה.

כתוב בגמ' שארבעה או תשעה קבין מוח (קב זה 1.38 או 2.39 ליטר) נמצאו על אבן אחת.

-לאחר הכיבוש, העלו בי' באב את ביהמ"ק באש, ושבו ביהודים.

מסופר בגמ' על בנו וביתו של ר' ישמעאל בן אלישע, (שהיה כהן) שנשבו לשני שבאים. כעבור מספר זמן, נפגשו שני השבאים ודברו. זה אומר "יש לי עבד, שבוי מירושלים, שאין כיופיו בכל העולם!"
וזה אומר "יש לי שפחה, שבויה מירושלים, שאין כיופיה בכל העולם."
החליטו להשיאם, ולהתחלק בוולדות.
הכניסום לחדר אחד בלילה.
הבן התיישב בפינה אחת ובכה "אני כהן בן כהנים גדולים אשא שפחה?"
והבת התיישבה בפינה אחרת ובכתה "אני, כהנת בת כהנים גדולים, אנשא לעבד?"
(כי לא זיהו אחד את השניה מחמת החושך.)
בבוקר, זיהו זה את זו, נפלו זה על צווארו של זה וגאו בבכיה עד שיצאה נשמתם.

יש עוד הרבה סיפורים מסמרי שיער, ומספרים הזויים של נרצחים.

עד היום אנו בוכים ומקוננים ע"כ. על זה היה דווה ליבנו, על אלה חשכו עיניינו.
יום 9 באב הוא צום. החמור ביותר אחרי יום כיפור. ביום זה לא אוכלים, לא שותים, לא לובשים נעלי עור, לא מתרחצים וכו'.

כל צרות הגלות. כל צרה שיש לעמ"י, נובעת מכך שאנו בגלות. בקינות אנו מזכירים הרבה מהצרות הגדולות.
כגון עשרת הרוגי מלכות.
זהו סיפור על עשרה מתלמידי החכמים הגדולים ביותר שהיו לעם היהודי. רבן שמעון בן גמליאל, רבי ישמעאל בן אלישע כהן גדול, רבי חנניא בן תרדיון, רבי עקיבא, רבי יהודה בן בבא, רבי יהודה בן דמא, רבי חוצפית המתורגמן, רבי חנניא בן חכינאי, רבי ישבב הסופר ורבי אלעזר בן שמוע שנהרגו במיתות משונות בידי הרומאים.

בטרם נהרגו עלה רבי ישמעאל השמימה, ושאל שם האם יש מוצא מרוע הגזירה. כשגילה שזו גזירה, לכפר על חטא עשרת השבטים, ירד חזרה וקיבל עליו את הדין.

רבי ישמעאל כהן גדול ורבן שמעון בן גמליאל היו הזוג הראשון שנידונו למוות בידי הקיסר הרומי הרשע וביתו המרשעת.
הקיסר התלבט מי ייהרג קודם. כל אחד מהם רצה להיות ראשון. בסופו של דבר הוטל גורל, ורבן שמעון בן גמליאל עלה בו.
הוא נהרג בסייף.
רבי ישמעאל כהן גדול אחז בראשו, חיבקו ובכה בכי תמרורים תוך שהוא אומר מעט מהישגיו של רבן שמעון בן גמליאל.

הגיע תור רבי ישמעאל כהן גדול, בתו של הקיסר ביקשה שיפשיטו את עור ראשו כיוון שהיה יפה תואר. הקיסר הסכים, ורבי ישמעאל נרצח ע"י הפשטת עור ראשו ופניו.
כשהגיע המפשיט למקום תפילין (מתחילת צמיחת השערות, ועד למקום שמצחו של תינוק רופס) זעק זעקה גדולה ומרה. ונהרג.

רבי עקיבא נסרק במסרקות ברזל מלובנים. הוא קרא שמע ישראל, האריך ב"אחד". ויצאה נשמתו ב"אחד".

רבי חנניה בן תרדיון, היה שקוע בלימוד תורה. קשרו אותו הרשעים עם הספר, ושרפוהו יחד איתו. לא לפני ששמו לו ספוגין של צמר, (צמר ספוג במים) על הלב, כדי שלא ימות מהר. ובכך דאגו שיסבול הרבה.
הוא סירב לפתוח את פיו כדי לזרז את מותו.

ועוד כהנה וכהנה מיתות משונות.

יהי רצון שיבנה במהרה בימינו ביהמ"ק השלישי, ונגיע לסוף הגלות. לצרותינו אמור די.

הודעה זו נערכה ע"י ריקטו סמפרה ב Aug 6 2022, 23:02 PM

--------------------
היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333

🤪דבילופוב🤪

האם פרשתי? ימים יגידו.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jul 30 2020, 09:32 AM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 100
מגדר:female
משתמש מספר: 71678

כתוב ממש טוב!

--------------------

נגה כותבת משרשרת מוזר זה דרך החיים שלי שלחו ה"פ

User Posted Image

User Posted Image

גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו.

וכמובן, פריצות:

יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה!
אז נגה מה אפשר להגיד?
את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (:
והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה
בקיצור נגה היא משהו - משהו,
ביי ביי לכם,
הייתי פה 🤘🏼

נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך?
אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות.
וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי?
בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים...
אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה!

אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של...
נגה!
אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת
אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו-
תפוח אדמה זה מושלםם
אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן.

---------
פורסם ב: Jul 30 2020, 10:45 AM
צטט הודעה

נו לכו כבר להשתתף בבלוגוורטס

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 66098
משתמש מספר: 72606

כל הכבוד!

--------------------
רחלי ⚜ דתיה ⚜ סגול ⚜ דיונים ⚜ מנהלת בלוגוורטס

User Posted Image

לפני יותר מחודש הגענו לחניך חונך,
קיווינו שנלמד ושגם יהיה לנו כיף!
צוות החונכים שקד לילי וזיו,
אחרון חביב הוא אורי המזניב!

נפצח בשיר קורע לב
על אורי, ההנהלותי שבהנהלה לא מזמן השתלב!
אורירון חונך אהוב
פספס בשבילנו שיעור מתמטיקה חשוב
מנסח בטיל כל אשכול
לא מסוג האנשים שבזום ילחצו על "מיוט אול"
שולח תגמולים על כל פעילות
יודע לעשות דברים ביעילות ובמהירות
סובל את הפשלות שלנו בלי סוף
רוצה לברוח מאיתנו ולפצוח במעוף
בזכותו עוד נגיב בבולד
נארוב למטריל ונהנה מאוד
בסוף הפרויקט נהיה מנהלים
בזכות אורי, מלך החונכים
החונך אורירון המדהים
האורייונים אותך אוהבים

אני תוהה מה יש בלינק הזה. אולי תלכו להשתתף?

---------
פורסם ב: Jul 30 2020, 12:46 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש

תודה. והוספתי גם חלק מהסיפור על עשרת הרוגי מלכות. ועוד סיפורון קטן מהקינות.

--------------------

🤪דבילופוב🤪

האם פרשתי? ימים יגידו.

---------
פורסם ב: Jul 30 2020, 15:23 PM
צטט הודעה

חיייייזרים זה מצחייייייייייק

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 12
משתמש מספר: 72533

כל הכבוד!
תודה רבה!!

--------------------
אפשר להניח
לכל החלומות הגדולים
של ביטוי עצמי והגשמה
ופשוט להיות

חנה ○ 19 ○ אמנות

---------
פורסם ב: Jul 30 2020, 15:42 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש

תודה על המחמאות.

--------------------

🤪דבילופוב🤪

האם פרשתי? ימים יגידו.

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025