האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ג'ון ויליאמס || סיקור מלחין
פורסם ב: Jul 31 2020, 17:31 PM
צטט הודעה

פרשנית לענייני החיים של ורד

פרטי משתמש
קבוצה: אחראית פעילויות ופרויקטים
חרמשים: 2146960688
מגדר:female
משתמש מספר: 52249
חפצי המשתמש: צפה

ג'ון ויליאמס
סיקור מלחין

User Posted Image

תעודת זהות

🎼 ג'ון טאונר ויליאמס / John Towner Williams
⁦⁦🎼 ⁩⁩תאריך לידה: 8 בפברואר 1932
⁦🎼 ⁩מקום לידה: ניו יורק, ארצות הברית
⁦🎼 ⁩שנות פעילות: 1952-הווה
⁦🎼 ⁩תחום העיסוק: מלחין ומנצח

פסקול הסרט "מלחמת הכוכבים" (Star Wars)

מידע כללי

ג'ון וויליאמס נולד בפרוורי ניו יורק לאסתר וג'וני וויליאמס. אביו הגיע מתחום המוזיקה גם כן, והיה מתופף ג'אז מוצלח משנות ה-30 ועד לשנות ה-50. כשהיה בן 16, הוא ומשפחתו עברו ללוס אנג'לס, שם התחיל ג'ון ללמוד הלחנה אצל מריו קסטלנואובו טדסקו, מלחין איטלקי ידוע. הוא אף החל ללמוד באוניברסיטת קליפורניה, אך פרש באמצע למען שירות צבאי - הוא שירת בצבא שנתיים, בין 1952 ל-1954, בתור מנצח בלהקות חיל האוויר.
לאחר שחרורו הוא חזר לניו יורק והחל ללמוד פסנתר בג'וליארד, אחד מבתי הספר היוקרתיים ביותר לאומנויות הבמה. תוך כדי כך הוא גם עבד כנגן ג'אז במועדונים.

את דרכו כמלחין סרטים החל בסוף שנות החמישים, כשחזר ללוס אנג'לס והחל לעבוד כנגן בתזמורות של סרטים. לאט לאט הוא החל להלחין גם יצירות לטלוויזיה ולקולנוע בעצמו, כמו "אבודים בחלל" (1965) ו"מנהרת הזמן" (1966), סדרות שנחשבו לפופולריות באותה תקופה. הוא גם הלחין כמה פסקולים לסרטים, ואף זכה באוסקר הראשון שלו בשנת 1971 - פרס השיר המעובד על עבודתו בסרט "כנר על הגג".

כניסתו של ג'ון למיינסטרים והפיכתו למלחין ידוע החלה בשנת 1974, כאשר הוא קיבל הצעה מבמאי סרטים צעיר ואנונימי להלחין סרט שיצר, בשם "שוגרלנד אקספרס". אותו במאי אנונימי, סטיבן ספילברג שמו, התלהב מעבודתו של המלחין, והציע לו להלחין גם את הסרט הבא שיצר - "מלתעות".
מלתעות הפך לשובר קופות ענק, והפסקול שלו נחשב לאחד הפסקולים המוצלחים ביותר עד ימינו. הפסקול העלה את ג'ון לתודעה הציבורית והפך אותו למלחין סרטים פופולרי במיוחד, והוא אף זכה באוסקר על עבודתו בסרט.
שיתוף הפעולה בין ספילברג לויליאמס לא נפסק עד היום, ולמעשה, ג'ון הלחין כמעט את כל סרטיו של הבמאי מלבד שלושה. בין שיתופי הפעולה המוצלחים והמפורסמים של השניים ניתן למנות שוברי קופות כמו "אי-טי", סרטי "אינדיאנה ג'ונס", סרטי "פארק היורה", "רשימת שינדלר" ו"להציל את טוראי ריאן".

מלבד סרטיו עם ספילברג, ויליאמס הלחין עשרות סרטים נוספים, כמו סופרמן של כריסטופר ריב (1978), מנגינה שמזוהה עם דמותו של סופרמן עד היום; שלושת הסרטים הראשונים בסדרת סרטי "הארי פוטר" (אך מנגינת הנושא שהלחין נשארה גם בסרטים 4-6); שני הסרטים הראשונים של "שכחו אותי בבית"; וכמובן, סדרת סרטי "מלחמת הכוכבים" - הפסקול המזוהה ביותר איתו, ולפי דעת רבים, גם הפסקול המוצלח ביותר שנוצר לסרט אי פעם. אל תפקידו כמלחין הסדרה התקבל בזכות קשריו של ג'ורג' לוקאס, במאי הסרטים, עם סטיבן ספילברג, שהמליץ לו על ג'ון לאחר עבודתו במלתעות.

מלבד עבודתו כמלחין טלוויזיה וקולנוע, ויליאמס שימש כמלחין ומנצח גם בתזמורות רבות אחרות. הוא הלחין יצירות לתזמורות פילהרמוניות רבות, ביניהן הפילהרמונית של לונדון, שיקגו, ניו יורק ולוס אנג'לס. הוא אף שימש כמנצח הראשי של תזמורת הטיילת של בוסטון למשך שלוש עשרה שנים, בין 1980-1993, והתארח בהופעות של תזמורות רבות ברחבי העולם.
נוסף לכך, ג'ון הלחין מספר פרויקטים נוספים, כאשר הבולטים ביניהם הם מופעי הפתיחה של ארבע אולימפיאדות - לוס אנג'לס (1984), סיאול (1988), אטלנטה (1996) ואולימפיאדת החורף בסולט לייק סיטי (2002).

ג'ון התחתן פעמיים. בשנת 1956 הוא התחתן עם ברברה רואיק, זמרת ושחקנית אמריקאית. לזוג נולדו שלושה ילדים, בת ושני בנים - ג'ניפר, מארק וג'וזף. ברברה מתה בשנת 1974, כשהייתה בת 43 בלבד, בשל דימום מוחי. שש שנים לאחר מותה, בשנת 1980, ג'ון נישא בשנית לצלמת בשם סמנתה ווינסלו. לזוג אין ילדים.

פסקול הסרט "פארק היורה" (Jurassic Park)

דיסקוגרפיה נבחרת

לבן אדם יש דיסקוגרפיה באורך של החיים, מי שמעוניין לראות - זה כאן.

עמק הבובות (1967)
כנר על הגג (1971)
הרפתקה בפוסידון (1972)
המגדל הלוהט (1974)
מלתעות (1975)
מפגשים מהסוג השלישי (1977)
מלחמת הכוכבים - פרק 4: תקווה חדשה (1977)
סופרמן (1978)
מלחמת הכוכבים - פרק 5: האימפריה מכה שנית (1980)
שודדי התיבה האבודה (1981)
אי.טי. - חבר מכוכב אחר (1982)
מלחמת הכוכבים - פרק 6: שובו של הג'די (1983)
אינדיאנה ג'ונס והמקדש הארור (1984)
המכשפות מאיסטוויק (1987)
אימפריית השמש (1987)
אינדיאנה ג'ונס ומסע הצלב האחרון (1989)
שכחו אותי בבית (1990)
הוק (1991)
שכחו אותי בבית 2 (1992)
רשימת שינדלר (1993)
פארק היורה (1993)
אמיסטאד (1997)
פארק היורה: העולם האבוד (1997)
שבע שנים בטיבט (1997)
להציל את טוראי ריאן (1998)
אמא חורגת (1998)
מלחמת הכוכבים - פרק 1: אימת הפנטום (1999)
הארי פוטר ואבן החכמים (2001)
תפוס אותי אם תוכל (2002)
מלחמת הכוכבים - פרק 2: מתקפת המשובטים (2002)
הארי פוטר וחדר הסודות (2002)
הארי פוטר והאסיר מאזקבאן (2004)
מינכן (2005)
זכרונותיה של גיישה (2005)
מלחמת הכוכבים - פרק 3: נקמת הסית' (2005)
מלחמת העולמות (2005)
אינדיאנה ג'ונס וממלכת גולגולת הבדולח (2008)
סוס מלחמה (2011)
הדוב פדינגטון (2014)
מלחמת הכוכבים פרק 7: הכוח מתעורר (2015)
העי"ג (2016)
מלחמת הכוכבים פרק 8: הג'דיי האחרון (2017)
מלחמת הכוכבים פרק 9: עלייתו של סקייווקר (2019)

פסקול הסרט "מלתעות" (Jaws)

פרסים

רשימת כל המועמדויות והזכיות של ג'ון

ג'ון הוא אחד המלחינים המעוטרים ביותר בעולם, עם מספר רב של מועמדויות וזכיות בפרסים חשובים ורבים. הוא היה מועמד סך הכל ל-170 פרסים נחשבים ויוקרתיים בעולם התרבות, מתוכם זכה ב-43, זאת בנוסף לפרסים נוספים ופחות בולטים.

אוסקר - ג'ון הוא האדם החי עם מספר המועמדויות לאוסקר הגבוה ביותר בעולם - 52. הוא שני במספר המועמדיויות הכללי, כאשר רק וולט דיסני עוקף אותו עם 59 מועמדויות.
מתוך כל המועמדויות, הוא זכה בחמישה פרסים: אוסקר השיר המעובד על כנר על הגג (1971), ואוסקר הפסקול המקורי על מלתעות (1975), מלחמת הכוכבים: תקווה חדשה (1977), אי-טי (1982) ורשימת שינדלר (1993).

אמי - ג'ון היה מועמד לשישה פרסי אמי על סדרות וסרטי טלוויזיה שיצר, וזכה בשלושה פרסים: פרס על הלחנה לסרטי הטלוויזיה היידי (1969) וג'יין אייר (1972), ופרס על מנגינת הנושא לסדרה בשם "מופעים גדולים" (2009).

גלובוס הזהב - ג'ון היה מועמד ל-25 פרסי גלובוס הזהב, מתוכם זכה בארבעה פרסי המוזיקה המקורית הטובה ביותר על מלתעות, מלחמת הכוכבים: תקווה חדשה, אי-טי וזכרונותיה של גיישה (2005).

באפט"א - הוא היה מועמד ל-16 פרסי באפט"א על המוזיקה הטובה ביותר בסרט, וזכה בשבעה: מלתעות, מלחמת הכוכבים: תקווה חדשה, מלחמת הכוכבים: האימפריה מכה שנית (1980), אי-טי, אימפריית השמש (1988), רשימת שינדלר וזכרונותיה של גיישה. זהו מספר המועמדויות והזכיות הגבוה ביותר לאדם אחד בקטגוריה זו בבאפט"א.

גראמי - ג'ון היה מועמד ל-71 פרסי גראמי, מתוכם זכה ב-25 פרסים שונים.

פסקול הסרט "הארי פוטר" (Harry Potter)

דעה אישית

ג'ון הוא אגדה. הבן אדם פשוט אגדה. אני לא יכולה אפילו להתחיל לתאר את ההערכה המטורפת שיש לי כלפי האיש הזה, כי זה ייצא יותר ארוך מאשר הדיסקוגרפיה שלו - שאני בטוחה שאם אני אדפיס אותה ואחבר את כל הדפים, זה יעבור את הגובה שלי.
מאיפה להתחיל? ג'ון מוכשר בטירוף. הוא יצירתי ומקורי, הלחנים שלו פשוט כל כך יוצאי דופן ומיוחדים ואפשר לשמוע את ההשקעה העמוקה בכל אחד ואחד מהם. כל פסקול שונה מקודמו ומכיל מאפיינים משלו וקסם מיוחד משלו, וזה פשוט כל כך יפה וראוי להערכה לדעתי. הוא גאון מוזיקלי, יודע בדיוק איזו מנגינה תתאים לכל דבר ובאיזה כלים להשתמש כדי ליצור את האווירה הרצויה וזה פשוט מטורף. קחו את הפסקול של הארי פוטר, למשל - אפשר ממש לשמוע את הקסם במנגינה, אפשר להרגיש בתוך העולם הקסום רק מלשמוע אותה בפעם הראשונה. ג'ון גם סופר יצירתי - הוא עבד על מאות יצירות, מאות מנגינות שונות ולחנים שונים ואווירות שונות, גם לסרטים וגם לקונצרטים, אבל הוא עדיין מצליח לצאת עם הברקות כל פעם מחדש. חשבתם שלאיש הזה יגמרו הרעיונות אי פעם? שהוא יתחיל קצת "למחזר" דברים? שלחנים פתאום ישמעו קצת דומה ליצירות מוכרות אחרות? תחשבו שוב. הוא מעיין בלתי נגמר של השראה, הגאונות זורמת לו בדם והכישרון לא מפסיק לצוץ, גם עכשיו כשהוא בן 88(!). הוא לא נותן לגיל לעצור אותו מלעשות את הדברים שהוא אוהב (=מוזיקה), וזה גם משהו שאני מאוד מאוד מעריכה בו - הוא ממשיך לעבוד והוא גם ימשיך לעבוד עד לרגע האחרון, למרות שהוא בהחלט יכול היה לפרוש לפנסיה לפני שנים.
פסקול טוב זה אחד הדברים הכי חשובים לי בסרטים, כי למרות שזה מרגיש קצת שולי, הפסקול פשוט עושה את הסרט - הוא מעניק אווירה, ממלא את החלל הריק (או מעניק חלל ריק במקומות שצריך). הפסקול תמיד תמיד נמצא שם ברקע, ואם הוא לא מעולה זה בהחלט יכול לפגום בהנאה של הסרט. ראיתי מאות סרטים, ואני יכולה לומר בלב שלם שאף פעם לא יצאתי מאוכזבת מהפסקול בסרט שכלל את ג'ון ויליאמס. הוא חד ומדויק, מתאים לעולם של הסרט, מעביר את הרגש על המסך ופשוט מחלחל אליי כצופה. הפסקולים שלו אלמותיים, הם אייקוניים בטירוף וזה רק מוכיח כמה ג'ון מוצלח בעבודה שהוא עושה - כל אדם שתפנו אליו ברחוב ידע לזמזם לכם לפחות לחן אחד של ג'ון, גם אם הם לא יודעים שהוא האדם שעומד מאחוריו. בין אם זה מלחמת הכוכבים, הארי פוטר, מלתעות, אינדיאנה ג'ונס, פארק היורה, סופרמן - ג'ון קשור לכל כך הרבה סרטים מוצלחים בטירוף, ואני יכולה להבטיח לכם שהעובדה שהוא שם מהווה חלק לא קטן מההצלחה של הסרט.
ג'ון אדם די מקסים גם מאחורי הקלעים, ממה שיצא לי לראות (וזה לא כזה פשוט להשיג מידע מאחורי הקלעים על בן 88 חסר רשתות חברתיות, במידה ותהיתם). הוא חמוד ומתחבב על כולם, כמו מעין סבא מתוק ומוצלח - לא יצא לי לראות תגובה רעה אחת על האיש (וחרשתי את האינטרנט, תאמינו לי). הוא אדם צנוע, במיוחד בהשוואה לשאר המפורסמים בעולם (סלב מהאסכולה של פעם, מה לעשות) ומתייחס בכבוד למעריצים, וזו עוד נקודה להערכה אצל ג'ון בשבילי (כאילו שאני לא מעריכה אותו מספיק גם ככה).
בקיצור, ג'ון ויליאמס הוא יוצר מדהים, מלחין הסרטים הטוב ביותר בעולם, לטעמי, ואני כל כך מעריכה אותו ואת העבודה שלו. אני לא אוהבת לומר שאני "מעריצה" מפורסמים, מרגיש לי מוזר להעריץ מישהו בלי להכיר אותו באמת - אבל בשביל ג'ון אני אחרוג מהמנהג הזה. אני מעריצה אותו. מעריצה את העבודה הקשה, ההשקעה בכל פרט ופרט, היצירתיות והמקוריות שלו. הוא פשוט יוצא מן הכלל.

פסקול הסרט "אינדיאנה ג'ונס" (Indiana Jones)

טריוויה

🎼 בשנת 1977, ג'ון וויליאמס הפסיד לעצמו בטקס האוסקר - פסקול הסרט "מפגשים מהסוג השלישי" הפסיד את הפרס לפסקול "מלחמת הכוכבים: תקווה חדשה".
🎼 למרות שג'ון מלחין מוזיקה לסרטים, הוא לא ממש אוהב לראות סרטים - הוא טוען שיש לו מספיק מזה בזמן העבודה.
🎼 אם מחברים את סך ההכנסות מהסרטים שהלחין ויליאמס, ומחסירים מזה את ההכנסות של סרטים שרק מיחזרו לחנים קיימים שלו (כמו "סופרמן חוזר" או "הארי פוטר וגביע האש") - מגיעים לסכום של 8,419,086,992 דולר (נכון לשנת 2011. הסכום הספיק לגדול מאז).
🎼 הדמות האהובה על ג'ון מסרטי מלחמת הכוכבים היא יודה.
🎼 ג'ון מעולם לא למד לכתוב מוזיקה במחשב, ועד היום הוא מלחין את כל היצירות שלו בדרך הישנה והטובה - עם דף ועט ליד הפסנתר.
🎼 ג'ון ויליאמס וסטיבן ספילברג הכירו במעין בליינד דייט - מנהלי הסטודיו שהפיק את סרטו של ספילברג הפגישו את השניים לארוחת צהריים ("במסעדה פאנסית בבוורלי הילס", לדבריו של ויליאמס), ומשם הכל היסטוריה.
🎼 ג'ון כתב יצירה קאמרית בשם "Air and simple gifts", שנוצרה במיוחד לטקס השבעתו של ברק אובמה כנשיא ארצות הברית.

המארש האימפריאלי (The Imperial March) מתוך "מלחמת הכוכבים"

User Posted Image

--------------------
שקד ✧ אחראית פעילויות ופרויקטים

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jul 31 2020, 17:57 PM
צטט הודעה

חיייייזרים זה מצחייייייייייק

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 12
מגדר:female
משתמש מספר: 72533

ואואוואואוואואואו!
אין מילים!
אחד הסיקורים המושקעים!!
ואני גם מעריצה של ג'ון (ממזמן)
כל הכבוד!!!!!!!!!!!!!

--------------------
אפשר להניח
לכל החלומות הגדולים
של ביטוי עצמי והגשמה
ופשוט להיות

חנה ○ 19 ○ אמנות

---------
פורסם ב: Jul 31 2020, 18:18 PM
צטט הודעה

this is the way

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 8000
מגדר:male
משתמש מספר: 71862

יפה מאוד! אהבתי!
רואים שהשקעת נורא.

--------------------
תקראו לי דין

User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 2 2020, 11:59 AM
צטט הודעה

Dishonor on you! dishonor on your cow!

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 80952
מגדר:
משתמש מספר: 70999

וואו! סיקור מדהים!
היה מקסים לראות איך השקעת כל כך הרבה בדמות שאת אוהבת, וזה היה לגמרי שווה את זה.
גם אני מעריצה את ג'ון ויליאמס, מאוד אפילו, והייתי לגמרי מאושרת לקרוא את הסיקור המדהים הזה.

רק הערה אחת:
כתבת "אינדיאנה ג'ונס ושודדי התיבה האבודה", אבל הסרט הראשון של אינדי מופיע רק בתור "שודדי התיבה האבודה".
התחילו להוסיף "אינדיאנה ג'ונס ו(...)" רק אחרי הסרט הראשון.

בכל אופן, תודה רבה על הסיקור הזה, הוא היה music to my ears. תרתי משמע ><

--------------------
אלה אחת

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025