האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (2) [1] 2  קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

דיון || האם מותר לומר לאחרים לשים מסיכה?, .....
פורסם ב: Aug 14 2020, 12:11 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 8842
מגדר:female
משתמש מספר: 72475
חפצי המשתמש: צפה

האם מותר לומר לאחרים מה לעשות?

שבוע שעבר דיברתי עם חברה שלי ברחוב, בערך ב11 בלילה, ולא היה לנו מסכה על האף כי:
זה חברה שלי הכי טובה ואני נמצאת איה ביחד המון.
לא היינו ליד אנשים הרחוב היה ריק.
זה היה אמצע הלילה.
היו לנו מסכות עלינו רק לא על האף.
כשעברו לידינו אנשים הרמנו את המסכה.

ואז עברה ממולינו אישה, היא חצתה את הכביש. והוציאה מהתיק שלה 3 דפים מודפסים על החובה לשים מסכה על האף. וחיכתה לידינו עד שנגמור לקרוא הכל. ואז האישה אמרה לנו בערך 10 שחייבים לשים מסכה.
וזה ממש הביך אותי ואת חברה שלי כי האישה לא דיברה בשקט.

אני ממש התעצבנתי כאילו סבבה שהאישה תעשה מה שהיא רוצה, אבל כל עד היא לא שוטרת או משהו כזה,
אין לה זכות לומר לי מה לעשות!
אני יודעת שחייבים לשים מסכה. והאישה לא צריכה כל כך להביך אותי.
ואני חושבת שאם אני בערך 20 מטר מאנשים,יש לי מסכה,מאוחר בלילה
אין לאנשים את הזכות לומר לי מה לעשות.

טוב השאלה שלי היא:
האם מותר לומר לאחרים איך לנהוג בקשר למסכות?(ואני לא מדברת על מקרה שמישהו עומד לידך או שזה אמצע היום וכולם עוברים שם.)

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Aug 14 2020, 12:19 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 100
משתמש מספר: 71678

לא!
זה מעצבן, זה חופר, וזה סתם התנשאות מגעילה! כאילו שמי שאמר את זה מעולם לא הסתובב בלי מסכה!

--------------------

נגה כותבת משרשרת מוזר זה דרך החיים שלי שלחו ה"פ

User Posted Image

User Posted Image

גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו.

וכמובן, פריצות:

יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה!
אז נגה מה אפשר להגיד?
את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (:
והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה
בקיצור נגה היא משהו - משהו,
ביי ביי לכם,
הייתי פה 🤘🏼

נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך?
אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות.
וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי?
בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים...
אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה!

אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של...
נגה!
אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת
אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו-
תפוח אדמה זה מושלםם
אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן.

---------
פורסם ב: Aug 14 2020, 13:40 PM
צטט הודעה

נו לכו כבר להשתתף בבלוגוורטס

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 66098
משתמש מספר: 72606

לגבי המסכות, לפי דעתי, כן, כי זה פוגע גם באחרים. במקרה הספציפי שלך, אם שמתן מסכה, אז לא. אבל בכללי כן צריך להעיר לאנשים לשים מבכות! אם לא יעירו לאנשים שלא שמים מבכות, כולם יפסיקו לשים, ואז אנחנו נהיה במצב עוד יותר גרוע!

--------------------
רחלי ⚜ דתיה ⚜ סגול ⚜ דיונים ⚜ מנהלת בלוגוורטס

User Posted Image

לפני יותר מחודש הגענו לחניך חונך,
קיווינו שנלמד ושגם יהיה לנו כיף!
צוות החונכים שקד לילי וזיו,
אחרון חביב הוא אורי המזניב!

נפצח בשיר קורע לב
על אורי, ההנהלותי שבהנהלה לא מזמן השתלב!
אורירון חונך אהוב
פספס בשבילנו שיעור מתמטיקה חשוב
מנסח בטיל כל אשכול
לא מסוג האנשים שבזום ילחצו על "מיוט אול"
שולח תגמולים על כל פעילות
יודע לעשות דברים ביעילות ובמהירות
סובל את הפשלות שלנו בלי סוף
רוצה לברוח מאיתנו ולפצוח במעוף
בזכותו עוד נגיב בבולד
נארוב למטריל ונהנה מאוד
בסוף הפרויקט נהיה מנהלים
בזכות אורי, מלך החונכים
החונך אורירון המדהים
האורייונים אותך אוהבים

אני תוהה מה יש בלינק הזה. אולי תלכו להשתתף?

---------
פורסם ב: Aug 14 2020, 15:31 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 1
מגדר:male
משתמש מספר: 71742

יש צורה איך להעיר. אני אישית נסעתי לפני כמה זמן באוטובוס, ושכחתי את המסכה על הסנטר. אז מישהו הסתובב אלי ואמר לי "זה נקרא מקום ציבורי. תרים את המסכה" הוא לא צעק או משהו. כולנו בני אדם, ואני הרגשתי טיפה לא בנוח, אחרי הכל העירו לי, אבל זה היה יותר מסבבה. הוא לא רק צודק-הוא גם לא צעק עלי.
לדעתי מותר ולגיטימי (ואולי אפילו חובה) להעיר למישהו על מסכה, כי אחרי הכל זה יכול לפגוע בי. (כמובן אם זה לא מפריע לי-אז לא כ"כ (לפעמים כן)) אבל צריך לדעת איך להעיר. האישה בסיפור שלך, צעקה והתנהגה מגעיל, וכל זאת, באמצע הלילה, כשדליל באנשים, ואתן הרמתן את המסכה כשהתקרבו.
אני לא יודע איך היו הנסיבות, אבל יכול להיות שגם את היית מסכימה איתך אם היא הייתה פונה אליכם "זה מקום ציבורי, עוברים פה אנשים, וצריך לשים מסכה על האף." אם היא הייתה אומרת את זה בנועם, אתן רק הייתן עונות לה "כל פעם שמישהו מתקרב אנחנו שמות על האף". אבל לא היית כ"כ כועסת עליה. נכון? למה? כי זה די לגיטימי.

--------------------
היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333

🤪דבילופוב🤪

האם פרשתי? ימים יגידו.

---------
פורסם ב: Aug 14 2020, 16:28 PM
צטט הודעה

עובד משרד הקסמים

פרטי משתמש
חרמשים: 70001
משתמש מספר: 71976

זה תלוי אם זה רציני או סתם כדי להשפיל
איזה מישהו בסניף שלי כזה אמר "הי, ילדה, למה את בלי מסיכה? את חייבת!"
אני נבהלתי מאוד, ואז הוא כזה צחק עליי עם חברים שלו וקלטתי שהוא עצמו בלי מסיכה
אבל סבתא שלי באמת מפחדת מהקורונה, אז אני מכבדת כשהיא מבקשת

---------
פורסם ב: Aug 14 2020, 16:31 PM
צטט הודעה

בוגר הוגוורטס

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 62488
משתמש מספר: 55840

שימי לב שעברת על חוק התיוג, ובנוסף שם הדיון לא מתאים לנושא שתיארת. ערכתי לך את הכותרת הפעם, אך שימי לב בפעם הבאה בבקשה :)

לגבי הדיון - אני מסכימה עם רחלי וריקטוסמפרה. כן חשוב להעיר במקרה הצורך, בעיקר כי בסופו של דבר המסיכה בעיקר מגינה על אחרים מהידבקות ממך וזה לא הוגן לא לשים מסיכה במקום ציבורי וכך לסכן אנשים. אבל כשאת נמצאת במקום בלי אנשים נוספים, לדעתי אפילו החוק מתיר להיות בלי מסיכה? אני חושבת שהחוק אומר שאם אין אנשים ברדיוס של 8 מטר סביבך כשאת בחוץ, לא צריך מסיכה. לא סגורה על זה, אבל אמא שלי אומרת את זה כל הזמן. מלבד זאת, האישה לא הייתה קרובה אליכן לפי ההבנה שלי ממה שכתבת (תקני אם אני טועה), אז אני לא ממש מבינה למה היא מרגישה צורך להעיר... אני בעד להעיר ולבקש שישימו מסיכה, בצורה יפה ולא כמו שהיא העירה לכן, כאשר בן אדם שנמצא קרוב אליך (או למישהו מהמשפחה שלך נגיד) לא שם מסיכה. אבל לא חושבת ממש שצריך להעיר לבן אדם שנמצא בחוץ ורחוק ממך ושם מסיכה כשמישהו מתקרב...

--------------------
קימ/ליליקה
(אבל תקראו לי לילי כי רק ליצור ויצור מותר לקרוא לי ככה)
User Posted Image
טוב, אז הכינוי והחתימה שלי מוקדשים לשתי היצורים האהובים עליי בעולם - דלפי והגר - ואני אוהבת אותן מאוד מאוד (כן, אני מודעת לעובדה שהתחביר לוקה בחסר, אבל יצורות נשמע לי מוזר :( עמכן הסליחה) 3>
והייתי שמה גיף של Uniraccoon אבל אני לא מוצאת אחד מספיק יפה.
וגם אוררו חלק מהיצורים האהובים עליי והיא אחות קטנה קסומה ואני אוהבת אותה ואתם אוהבים אותה גם וזו לא הייתה שאלה 3>

לילו מתה עלי, זה לא נתון לויכוח, היא פשוט מתה עלי
אתם יכולים גם, אתם יכולים לא, אבל היא כן
אני אחת מאלף היצורים שלה, אבל אחת מ5 האחים שלה(או שלוש, אלא אם אתם לא מחשיבים את המקוריים. חחחח זה נשמע מוזר)
אופס אני בורחת💕

User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 14 2020, 17:21 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 8842
משתמש מספר: 72475

QUOTE (ריקטו סמפרה @ Aug 14 2020, 15:21 PM)
יש צורה איך להעיר. אני אישית נסעתי לפני כמה זמן באוטובוס, ושכחתי את המסכה על הסנטר. אז מישהו הסתובב אלי ואמר לי "זה נקרא מקום ציבורי. תרים את המסכה" הוא לא צעק או משהו. כולנו בני אדם, ואני הרגשתי טיפה לא בנוח, אחרי הכל העירו לי, אבל זה היה יותר מסבבה. הוא לא רק צודק-הוא גם לא צעק עלי.
לדעתי מותר ולגיטימי (ואולי אפילו חובה) להעיר למישהו על מסכה, כי אחרי הכל זה יכול לפגוע בי. (כמובן אם זה לא מפריע לי-אז לא כ"כ (לפעמים כן)) אבל צריך לדעת איך להעיר. האישה בסיפור שלך, צעקה והתנהגה מגעיל, וכל זאת, באמצע הלילה, כשדליל באנשים, ואתן הרמתן את המסכה כשהתקרבו.
אני לא יודע איך היו הנסיבות, אבל יכול להיות שגם את היית מסכימה איתך אם היא הייתה פונה אליכם "זה מקום ציבורי, עוברים פה אנשים, וצריך לשים מסכה על האף." אם היא הייתה אומרת את זה בנועם, אתן רק הייתן עונות לה "כל פעם שמישהו מתקרב אנחנו שמות על האף". אבל לא היית כ"כ כועסת עליה. נכון? למה? כי זה די לגיטימי.

יש בזה משהו
אבל גם עם היא לא הייתה צועקת עלינו,
האישה היתה מהצד השני של הרחוב,
וזה לא מסוכן כי לא היו לידינו אנשים ולדעתי זה לגמרי לא עניינה לעבור את הכביש ולומר לנו מה לעשות

---------
פורסם ב: Aug 14 2020, 19:52 PM
צטט הודעה

בוגר הוגוורטס

פרטי משתמש

מסכימה איתך. אם היא הייתה לידכן, אני בעד להעיר. אבל אם היא בכלל בצד השני של הרחוב, לא חושבת שזה ממש ממקומה להעיר... ובטח שלא בצורה כזו. זה כן היה סבבה לדעתי אם היא הייתה מזהירה אתכן לטובתכן שכדאי לכן לשים מסיכה כי מסתובבים שוטרים או פקחים או משהו ובודקים, אבל להעיר על עצם זה שאתן בלי מסיכה - אני לא חושבת שזה ממקומה אם היא לא קרובה אליכן. אם היא הייתה צריכה לעבור קרוב אליכן ולא הייתן שמות כשהיא מתקרבת, אז כן, לגיטימי להעיר לדעתי (אבל בכל מקרה אפשר בצורה יותר נעימה). אבל למה להעיר אם היא בצד השני של הרחוב? בשביל מה בדיוק?

--------------------
קימ/ליליקה
User Posted Image
טוב, אז הכינוי והחתימה שלי מוקדשים לשתי היצורים האהובים עליי בעולם - דלפי והגר - ואני אוהבת אותן מאוד מאוד (כן, אני מודעת לעובדה שהתחביר לוקה בחסר, אבל יצורות נשמע לי מוזר :( עמכן הסליחה) 3>
וגם אוררו חלק מהיצורים האהובים עליי והיא אחות קטנה קסומה ואני אוהבת אותה ואתם אוהבים אותה גם וזו לא הייתה שאלה 3>

אני אחת מאלף היצורים שלה, אבל אחת מ5 האחים שלה(או שלוש, אלא אם אתם לא מחשיבים את המקוריים. חחחח זה נשמע מוזר)
אופס אני בורחת💕

User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 15 2020, 17:07 PM
צטט הודעה

.Everything that kills me makes me feel alive

פרטי משתמש
חרמשים: 104081
משתמש מספר: 40399

בסופו של דבר יש חוק, ונכון לעכשיו החוק במדינת ישראל הוא לשים מסכה במקום ציבורי. במידה והיה מגיע שוטר ונותן לכן קנס גם היית מתעצבנת? זה לא משנה אם הייתן לבד ברחוב או לא, עובדתית עברתן על החוק. אני לא יודעת איך האישה הנ"ל העירה לכן, אבל כל עוד היא העירה לכן בצורה מכובדת אני לא רואה בעיה. להיפך, היא יכלה להתקשר למשטרה ושיתכן הייתן מקבלות קנס של 500 שקלים כל אחת, זה עדיף?
אני חושבת שהיא בסך הכל מנסה להעלות מודעות, זה לא סוד שרוב הנדבקים בחודש האחרון הם צעירים ובסופו של דבר חוסר אחריות ואי הקשבה להוראות הביאה אותנו לגל השני. במקום להתעסק בכמה היא לא בסדר, וכמה זה חוצפה מצידה להתערב אולי כדאי שתחשבי למה היא עושה את זה ומה עומד מאחורי המעשה שלה, כי אני בטוחה שלא הייתה לה כוונה לפגוע בך, היא הרי לא מכירה אותך.

--------------------
♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣

"הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק."

---------
פורסם ב: Aug 16 2020, 09:16 AM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (happy unicorns @ Aug 14 2020, 17:11 PM)
וזה לא מסוכן כי לא היו לידינו אנשים ולדעתי זה לגמרי לא עניינה לעבור את הכביש ולומר לנו מה לעשות

היא הייתהמהצד הדני של הרחוב, אך היא לא הכירה אתכן, והיא רצתה כנראה שתפסיקו לעשות את זה, כי מאוד יכול להיות שהיא חשבה שאתן הולכות ככה לכל מקום, ורצתה שלא תעשו את זה.

--------------------

User Posted Image

נפצח בשיר קורע לב
אורירון חונך אהוב
מנסח בטיל כל אשכול
בזכותו עוד נגיב בבולד
נארוב למטריל ונהנה מאוד
בסוף הפרויקט נהיה מנהלים
בזכות אורי, מלך החונכים
החונך אורירון המדהים
האורייונים אותך אוהבים

---------
פורסם ב: Aug 16 2020, 11:29 AM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 180
משתמש מספר: 72762

פעם הייתי ממש בעד מסיכות, פיקוח נפש, קדושת החיים, וכל זה. היום לא.
מה לעשות אני לא מאמין למילה אחת שיוצאת מהפה של משרד הבריאות והממשלה.

--------------------
salvete! discipuli et discipulae.

---------
פורסם ב: Aug 16 2020, 16:54 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (יצחק אלחנן שמאלה @ Aug 16 2020, 11:19 AM)

למה?
מסכות עובדות, תחשוב על זה ותבין.
נוסף על כך, נגיד שזה לא עובד, למה אתה לא שם? למה את עושה חילול השם לאלה שכן יודעים שזה עובד, גם אם אתה טוען שלא?

--------------------

User Posted Image

נפצח בשיר קורע לב
אורירון חונך אהוב
מנסח בטיל כל אשכול
בזכותו עוד נגיב בבולד
נארוב למטריל ונהנה מאוד
בסוף הפרויקט נהיה מנהלים
בזכות אורי, מלך החונכים
החונך אורירון המדהים
האורייונים אותך אוהבים

---------
פורסם ב: Aug 16 2020, 19:32 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 1
משתמש מספר: 71742

QUOTE (happy unicorns @ Aug 14 2020, 16:11 PM)
QUOTE (ריקטו סמפרה @ Aug 14 2020, 15:21 PM)

יש בזה משהו

יש אנשים, אני לא אומר שהם צודקים, אבל גם לא שהם טועים, ואני מנחש שכזו היא אותה אישה, שכאשר הם רואים אדם בלי מסכה, הם חושבים "בטח הוא לא יודע עד כמה זה חשוב, או שהוא מהרהר אחרי הוראות משרד הבריאות" ובטח כשמדובר בילדים-בחורים צעירים. אז אולי לכן האישה עברה את הכביש כדי להעיר לכן. כדי להגביר לכן את המודעות ולהזהיר אתכן. אני לא יודע אם זה מוצדק. ובטח שצריך לעשות את זה בנועם. אבל לדעתי זה לא מצדיק עצבים. יש בזה משהו לגיטימי.-כמובן כל עוד מעירים כמו שצריך להעיר.
כמו שנאמר "דברי חכמים, בנחת נשמעים"

--------------------
היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333

🤪דבילופוב🤪

האם פרשתי? ימים יגידו.

---------
פורסם ב: Aug 16 2020, 23:45 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
חרמשים: 2865
משתמש מספר: 72710

QUOTE (יצחק אלחנן שמאלה @ Aug 16 2020, 10:19 AM)

זה לא רק משרד הבריאות, יש גם רופאים רגילים שאומרים את זה. אני מכיר רופא מקרית ספר, חרדי (הוא פחות או יותר ירא שמים), ועד כמה שידוע לי, הוא מקצוען, והוא בודק לפני שהוא אומר משהו, והוא טוען שצריך לשים מסכה.

---------
פורסם ב: Aug 17 2020, 00:43 AM
צטט הודעה

בוגר הוגוורטס

פרטי משתמש

QUOTE (זאבה בודדה @ Aug 15 2020, 16:57 PM)
בסופו של דבר יש חוק, ונכון לעכשיו החוק במדינת ישראל הוא לשים מסכה במקום ציבורי. במידה והיה מגיע שוטר ונותן לכן קנס גם היית מתעצבנת? זה לא משנה אם הייתן לבד ברחוב או לא, עובדתית עברתן על החוק. אני לא יודעת איך האישה הנ"ל העירה לכן, אבל כל עוד היא העירה לכן בצורה מכובדת אני לא רואה בעיה. להיפך, היא יכלה להתקשר למשטרה ושיתכן הייתן מקבלות קנס של 500 שקלים כל אחת, זה עדיף?
אני חושבת שהיא בסך הכל מנסה להעלות מודעות, זה לא סוד שרוב הנדבקים בחודש האחרון הם צעירים ובסופו של דבר חוסר אחריות ואי הקשבה להוראות הביאה אותנו לגל השני. במקום להתעסק בכמה היא לא בסדר, וכמה זה חוצפה מצידה להתערב אולי כדאי שתחשבי למה היא עושה את זה ומה עומד מאחורי המעשה שלה, כי אני בטוחה שלא הייתה לה כוונה לפגוע בך, היא הרי לא מכירה אותך.

מצד אחד בתור מישהי שבקושי יוצאת מהבית ולא יצאה בלי מסיכה מאז שאמרו שמסיכות אכן מגינות, אני מסכימה איתך. ואם היה מגיע אליי הביתה בן אדם בלי מסיכה והיה מסרב לשים, ככל הנראה הייתי גם מדווחת. אבל מצד שני, לצעוק בצורה הזו זו לא הדרך, בעיקר כשהן לא קרובות לאישה הזו אפילו. בנוסף, ככל הידוע לי, לפי החוק אם אין לידך אנשים ברדיוס של שמונה מטרים, אין צורך במסיכה (לא בטוחה בזה במאה אחוז ואבדוק מחר בבוקר אם תרצו, כרגע אני קצת עייפה מדי ><) - ואם האישה הזו הייתה בצד השני של הרחוב, והן שמו מסיכות כשאנשים התקרבו אליהן, אז זה בעצם בסדר... ובכל מקרה, יש דרך להעיר, אפשר לעשות את זה בדרך מכובדת ונעימה, בעיקר כשבן אדם לא מסכן אותך ישירות - כי הקורונה לא עוברת מרחק כזה לפי מה שכל ארגוני הבריאות אומרים ככל בידוע לי. וממה שמסופר כאן, נשמע שההערה לא הייתה בדרך מכובדת ונעימה.
בקיצור, אני כן חושבת שחשוב להעלות מודעות, אבל גם יש גבול לכמה אפשר להיכנס לאחרים לחיים. ברור שיהיה הכי טוב אם כולם ישימו מסיכות ולא יפגשו אף אחד בלי מסיכות, אני לגמרי בעד שזה יהיה ככה, אבל בסופו של דבר אם הן נמצאות לבד ברחוב ואף אחד לא קרוב אליהן - זה לא באמת ממקומו של מישהו שהוא לא פקח לצעוק עליהן לדעתי... סבבה, אפשר לבקש, אפשר לומר "אם לא תשימו אז אפנה לפקח", ואז הן ככל הנראה ישימו. אבל לצעוק זה לא הדרך, ובתכלס אם הן (לא ספיציפית הבנות בסיפור כאן, כל חברים שנפגשים בלי מסיכות) לא יהיו בלי מסיכות ברחוב - הן יהיו בלי מסיכות בבית. ברגע שהן לבד במקום ואין אנשים בטווח הידבקות מהן, זה אולי לא בהכרח דבר טוב ורצוי, אבל זה גם לא שונה מלהיות בבית בלי מסיכות, בתכלס.
כמובן שהתמונה שונה לגמרי אם נמצאים במקום ציבורי עם עוד אנשים, כמו אוטובוס, קניון, וכו', כשיש אנשים שקרובים אליך. אבל הקורונה בסופו של דבר לא מדביקה אם אתה לא קרוב לאף אחד.

--------------------
קימ/ליליקה
User Posted Image

אופס אני בורחת💕

User Posted Image

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (2) [1] 2  קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025