![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Aug 18 2020, 17:23 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סטיגמות|| דיון אוקי אז אין לי כח להקדמות מיותרות אז אני פשוט יסביר לכם על מה הדיון. אז כמו שאתם יודעים יש בעולמנו משהו שנקרא סטיגמות. למי שלא יודע מה זה סטיגמות: "סְטִיגְמָה היא אפיון של אדם כשונה מאחרים, לרוב באופן הנתפס כשלילי. לדוגמה: האדם בעל הסטיגמה נתפש כאדם רע, חלש, נכשל, מוגבל, בעל מום או חולה, ולכן הוא הופך בעיני החברה מאדם שלם ורגיל לאדם פחוּת-ערך ונחות. החברות השונות בעולם יצרו אמצעים שונים כדי לסווג את האנשים בכל חברה וחברה, ואת האפיונים הנתפסים כרגילים וטבעיים לעומת אלו הנתפסים כסטיגמה באותה חברה. כאשר נכנסים למערכת חברתית מסוימת ניתן להבחין כבר ממבט ראשון באפיונים האישיים ולזהות את "זהותו החברתית" של כל אדם. השפעת הסטיגמה על הפרט הסוטה פועלת כמעגל קסמים, כמשוב חיובי החוזר ומגביר את התהליך שהוחל בו. החברה מצרה את צעדיו של הסוטה בתחומי הכלכלה, החברה והמשפחה. נסגרות בפניו אפשרויות עבודה, קשריו העסקיים נפגעים ויכולתו לתפקד נפגמת. הוא נתקל ביחס של חשד, איבה, או סקרנות. סטיגמה היא מאפיין שלילי המקביל בין בעל המאפיין (או הנתפס כבעל מאפיין זה) לבין אחרים. זוהי הדרך בה אנשים בחברה מתייחסים לקבוצה חברתית על פי הסטריאוטיפים והדעות הקדומות הקיימות כלפי אותה קבוצה, מקורן של אלו בחוסר ידע ובחוסר הבנה. יש המדגישים את אופייה הסטריאוטיפי של הסטיגמה. סטריאוטיפ היא דעה הקושרת בין קבוצה של אנשים (ולא פרט) לבין תכונה אחת או יותר, וכך היא בעצם הכללת יתר. הסטיגמה כרוכה בסטריאוטיפים שליליים. אלה קשורים בדעה קדומה, בדחייה ובאפליה. למעשה, יחס זה משקף את הקשר בין הרכיבים הקוגניטיביים (סטריאוטיפים), הרגשיים (דעה קדומה) וההתנהגותיים (אפליה) של התגובות המבוססות על קטגוריות." תודה לויקפדיה. אז כידוע לכולכם יש סטיגמות בערך על כל דבר שזז בעולם הזה. עכשיו השאלה של היא סטיגמות זה דבר רע או טוב? שאלות מכוונות: סטיגמות זה רע או טוב? האם הסטיגמות נכונות? איך נוצרת סטיגמה? ובכלל מה דעתכם על סטיגמות? דיון פורה ומהנה! -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 26 2020, 04:13 AM
|
||
![]() Después de la tormentas sale el sol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סטיגמות זה רע או טוב? האם הסטיגמות נכונות? איך נוצרת סטיגמה? ובכלל מה דעתכם על סטיגמות? לדבר על סטיגמות זה שנוי מחלוקת, יכולות להיות סטיגמות טובות על בן אדם, ויש סטיגמות רעות. אני לא תומכת בסטיגמות אבל אנחנו טבע האדם, ככה יצרו אותנו, בעלי דעות ושיפוטיים. הסטיגמות לא נכונות, סטיגמות יכולות להגיע משמועות או שקרים על אותו הבן אדם, או התנהגות קודמת, אנשים משתנים. סטיגמה נוצרת מחוויה אישית כלפי אותו הבן אדם ומפיצים את זה הלאה, סטיגמה זו דעה בעלת רושם ראשוני עוד לפני שאתה פוגש את הבן אדם וזה משפיע עלייך במהלך הפגישה כי אתה לא יכול לשחרר ממה שאומרים לך עליו. -------------------- You had your chance, you blew it Out of sight, out of mind Shut your mouth, I just can't take it Again, and again, and again, and again --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 3 2021, 22:51 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
סטיגמות זה רע או טוב? לדעתי סטיגמות זה דבר ממש רע ואני אסביר למה. סטיגמות גורמות לאי סבלהנות כלפי אנשים אחרים. למשל ילד שומע סטיגמה שכול הבנות אם שיער חום בהיר הן מסוכנות. ואז מגיעה ילדה חדשה לכיתה שלו אם שיער חום בהיר. הילד מקובל מאוד והילדים מקשיבים לו. אז הוא גורם לכיתה שלמה להציק לילדה באופן יום יומי. הילדה סובלת ומתחילה לפגוע בעצמה. וכול זה רק ביגלל סטיגמה אחת!
האם הסטיגמות נכונות? יש מיקרים שכן. אבל בחלק גדול מהמקרים זאת פשוט שטות מוחלטת. למשל יש סטיגמה שכול הבלונדיניות הן טיפשות. וברור שזה לא נכון. יש גם סוג מסוים של סטיגמות שפגע בי מאוד. סטיגמות אל אוטיסטים. ברחבי האינטרנט יש המון סטיגמות שמצאתי אל תסמונת אספרגר (כן יש לי אספרגר ואנשים אם אספרגר הם גם אוטיסטים) יש כאלה שאומרים שאוטיסטים לא מבינים ציניות. ועוד הרבה אתם מוזמנים לחפש בעצמכם. ואני כבר עכשיו יגיד לכם גם אנשים אם אספרגר מבינים ציניות. איך נוצרת סטיגמה? לדעתי זה מתחיל מכמה אנשים שיש להם חוויה מסוימת אם אנשים כלשהם (למשל בלונדיניות אוטיסטים סודנים ועוד) ואז הם חושבים שכולם ככה ואנשים שומעים אל זה ולעיתים רבות גם מאמינים. ובכלל מה דעתכם על סטיגמות? כפי שבוודאי הבנתם אני נגד סטיגמות. ולפני שאתם מפיצים סטיגמה תבדקו אותה. -------------------- אני ממש רוצה ליהיות משתמשת החודש... פחחח אין לך סיכוי! אני כול יום גולשת באתר נו אז מה מלא עושים את זה! פתחתי מלא פורומים בטח הרוב זה ספאם האמת שלא... כן בטח את סתם מורידה לי בלי סיבה אני מנתקת איתך קשר! בסדר את סתם ילדה שחושבת שהיא מלכת העולם... שבוע לאחר מכן: יש אני משתמשת החודש! מסקנה: תאמינו בעצמכם ותוציאו אנשים שלילים מהחיים שלכם --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 4 2021, 11:30 AM
|
||
![]() סקיב ![]() |
סטיגמות כמו "רומנים הם גנבים" ו"תימנים הם קמצנים" התחילו בעלייה הראשונה כאשר כל עולה הרגיש שהוא חייב להקניט את העולים האחרים בשביל להרגיש טוב עם עצמו ועם ארצו והסטיגמות נשארו עד עכשיו...
-------------------- ברוכים הבאים לחתימה שלי
מעיין$הארי פוטר$מחוננת$חנונית$דתיה$מוזרה רוב מי שיראה אותי יגיד דבר ראשון רייבינקלו דבר שני הוא יגיד הפלפאף דבר שלישי הוא יגיד גריפינדור אבל בלב ובנשמה, וגם מי שמכיר אותי לא בטוח ידע, אני סלית'רין!!! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 4 2021, 11:32 AM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ייתכן שפעם הייתה בלונדינית שהיא היתה טיפשה ואאז אנשים התחילו להקניט את כול הבלונדיניות
יכול להיות שפעם מרוקאי רב עם חבר שלו והחבר הפיץ שמרוקאים הם עצבניים -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 3 2021, 21:32 PM
|
||
![]() אגב, אני דתייה ![]() ![]() ![]() ![]() |
יש הבדל בין סטיגמה להכללה
סטיגמה היא הכללה רעה ומבוססת על דעות קדומות ובלתי מבוססות על עובדות הכללה היא הנחה כוללת על חברה/מקום וכאלה, ולפעמים היא נחוצה כי אין אפשרות לבדוק פרט פרט דעתי האישית על סטיגמות היא שלילית -------------------- הפלפאפית בלב💛 (וגם בכל שאר חלקי הגוף) ~ נוקיאיסטית ~מוּפָאסִי 🦁 ~אני גאה בי:)~ נמוכה וטוב לה 📏 ~ enfp ~ שוקולד🍫 ~ עצוב למות באמצע התפוז🍊~ יום אחד אני אשלים אנדי ~ שירי דיסני📺~ מבוך דרקון האבן 🐉 💎 🧱 ~ דתייםםםם לא מקללים אף פעםםם~ למות זה מעייף~ אנשה רגישה מאוד🌸 ~ חכמה בינה ודלעת~ מוזר זה נהדר~ D: ~ ארבעת המלכים של הוגוורטס🗡️~ :מתחנן:~ משרד היחנוך קבע, מה זאת אומרת ~ דוסית בפוטנציאל~ עוגיות שוקלד צ'יפס היא קבוצת המזון החשובה ביותר🍪~ לא סוויפטית אבל בטוח לא סוויפט*ית~ שימפנזה קטנה לחשה לי באוזן~ מבחינה~ Lady colored hair~ לחם עם פרוסה~ הלא מגניב זה המגניב החדש:) ~ כישלון 💓 ~ אייס קפה חם🥤 ~ יהיה נחמד אם תתנו לי לאכול~ מתעקשת לא לשנוא את פיץ~ חמשת ימי הדין~ משה רבנו עשה פיקניק בהר סיני שבארץ הפלאות~ בטאית! שלחו בקשות:) ~ רנדומליזם בע"מ~ אבנר הוא כזה אבנר ~ טוסטים זה מצחיק🍞 ~ תני לי רבע, תני לי רבע, עוף!🍗~ נקודה בסוף משפט.~ תאהבו את טליה ~ החתימה שלי 3>
קוראים לי נטע ואני אוהבת לקרוא (פנטזיה בעיקר) לכתוב (שירים בעיקר) ואנשים (אותך בעיקר). --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 15 2021, 16:51 PM
|
||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סטיגמות יכולות להיות מאוד פוגעות. כמו שפעם הייתה סטיגמה שליהודים יש אף ארוך ואז היו מתחילים לפרסם מלא ציורים אנטישמים של יהודים "מכוערים" עם אף ארוך, במיוחד בתקופת השואה ואפילו כמה שנים לפני. גם יש סטיגמות על בלונדיניות, זה די ברור שבחורות בלונדיניות לא בהכרח טיפשות ושתיימנים לא קמצניים ושחכמים לא חנונים עם משקפיים ושככה ושככה. את האמת, זה קצת מוזר שב2021 עדיין יש סטיגמות על אנשים גם אם הם לא עשו כלום, חשבתי שבני אדם מספיק חכמים בשביל לדעת את זה.
-------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 15 2021, 17:33 PM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
נכון אחרי הכל גרגמל הוא כביכול יהודי כי ככה תיארו אותם עם אף ענקי ושיער דליל
-------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 17 2021, 00:31 AM
|
||
![]() מוגל |
מה שאני אוחז שסטיגמה זה דבר לא נכון וסתם דבר מגעיל ,מסכימים איתי?
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |