![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Aug 20 2020, 19:27 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בס"ד
*תודה לאריאל על העזרה איטליה ![]() שם הארץ: איטליה, הרפובליקה האיטלקית (באיטלקית: Repubblica Italiana) יבשת: דרום אירופה שפה רשמית:איטלקית, בכל עיר מדברים אותה קצת שונה. עיר בירה: רומא נשיא: סרג'ו מטרלה אוכלוסייה: 60,461,826 איש (הערכה 1 ביולי 2020) מטבע: אירו ![]() מידע על הארץ: איטליה, או בשמה הרשמי: הרפובליקה האיטלקית, היא מדינה בדרום אירופה, המכסה את רוב חצי האי האפניני, ואזורים נוספים. היא כוללת למעלה מ-20 איים, הגדולים שבהם הם סיציליה וסרדיניה. בצפון יש את הרי האלפים, והיא גובלת שם בארצות צרפת, שווייץ, אוסטריה וסלובניה. בצפון-מרכז איטליה נמצאת המדינה הזעירה סן מרינו, ובמרכז המדינה, בתוך העיר רומא, נמצאת קריית הוותיקן. בשל צורתה מלעמלה (במפה) הנראת כמו מגף היא מכונה "ארץ המגף". קצת על העבר של איטליה: באיטליה התרחשו פעילויות אנושיות רבות-חשיבות בזמנים הפרה-היסטוריים. ויש בה הרבה אתרים ארכאולוגיים חשובים. לפני התפתחות התרבות הרומית וכיבוש איטליה בידי רומא, היו באיטליה מספר עמים מקומיים, שזו הייתה ארץ מושבם לפחות מאז עידן הברונזה. חוץ מהעמים המקומיים לדוגמה האטרוסקים והלטינים מייסדי האימפריה הרומית, התיישבו באיטליה היוונים הראשונים, החל מהמאה השמינית לפנה"ס. הם התיישבו בעיקר בסיציליה ודרום איטליה, והם קיימו סחר ענף עם תושבי איטליה ואגן הים התיכון כולו. בין המאה הרביעית לפנה"ס למאה השנייה לפנה"ס חצי-האי האיטלקי אוחד תחת שלטון רומאי. לאחר הניצחון במלחמות הפוניות נגד קרתגו, האיים השכנים הם באו תחת שלטון רומי עד המאה השלישית לפנה"ס. במאה הראשונה לספירה שלטה המדינה הרומית באגן הים התיכון אך נקלעה לתהליך ארוך של שקיעת הרפובליקה בליווי מלחמות אזרחים עזות שבסופו השתנה משטרה למשטר קיסרות. במאה הרביעית לספירה האימפריה פוצלה לחצי מזרחי שבירתו קונסטנטינופול ומערבי שבירתו רומא. החצי המזרחי, המכונה האימפריה הביזנטית שרד כ-1,200 שנים, אבל החצי המערבי התמוטט תוך כמה מאות שנים עקב סכסוכים פנימיים ופלישות של שבטים גרמאנים. בתוך האימפריה הזו גדלה הנצרות, שנהנתה מקידום מעמדה בתקופתו קונסטנטינוס, ולאחר מכן הפכה לדתה הרשמית של האימפריה, ובעקבות זאת של כל אירופה. הכנסייה הקתולית והאפיפיורים שעמדו בראשה השפיעו ושלטו על איטליה במשך מאות שנים, גם לאחר נפילת האימפריה הרומית במאה ה-5 לספירה. תרבות איטליה: רשימה של אנשי תרבות איטלקים ידועים: באמנות הפלסטית: לאונרדו דה וינצ'י, מיכלאנג'לו, טיציאן, ג'וטו, ג'ורג'ונה, רפאל. במוזיקה: ג'ירולאמו פרסקובלדי, ג'ובאני פלסטרינה, קלאודיו מונטוורדי, יאקופו פרי, ג'וליו קאצ'יני, ג'ובני פאיזיילו, תומאזו אלבינוני, ויואלדי, דומניקו צ'ימרוזה, ארכאנג'לו קורלי, ג'וזפה טורלי, לואיג'י כרוביני, מוציו קלמנטי, אנטוניו סליירי, וינצ'נצו בליני, ג'ואקינו רוסיני, גאטנו דוניצטי, ג'וזפה ורדי, ג'אקומו פוצ'יני, פייטרו מסקאני, אומברטו ג'ורדאנו, לוצ'אנו בריו, לואיג'י נונו, ניקולו פגניני, אניו מוריקונה. בספרות: דנטה, בוקאצ'ו, פטררקה, מקיאוולי, מאנצוני, ורגה, ג'וזפה תומאזי די למפדוזה, לאופרדי, ג'וזואה קרדוצ'י, פוסקולו, פאסקולי, סלווטורה קווזימודו, אאוג'ניו מונטאלה, אלזה מורנטה, אלברטו מורביה, אונגרטי, פבזה, לודוביקו אריוסטו, טאסו, גבריאלה ד'אנונציו, פזוליני, דלֶדה, דאריו פו, פירנדלו, פרימו לוי. בקולנוע יצרו הבמאים רוברטו רוסליני, לוקינו ויסקונטי וויטוריו דה סיקה את הנאו-ריאליזם האיטלקי. וכן צמחו ענקים כפדריקו פליני, מיכלאנג'לו אנטוניוני, פייר פאולו פאזוליני, ברנרדו ברטולוצ'י ורוברטו בניני. חגים: 1 בינואר- תחילת שנה חדשה, Capodanno 6 בינואר- חג ההתגלות, Epifania משתנה- יום ראשון של פסחא, Pasqua משתנה- יום שני של פסחא(אנ'), Lunedì di Pasqua 25 באפריל- יום שיחרור איטליה(אנ'), Liberazione 1 במאי אחד במאי (יום העבודה) Festa del Lavoro 17 במרץ- יום העצמאות (אנ') 15 באוגוסט- יום חגיגת עלייתה לשמים של מרים, אם ישו, Assunzione 1 בנובמבר- ליל כל הקדושים, Tutti i Santi 8 בדצמבר- חג העיבור ללא חטא - הנחת הטוהר, Immacolata 25 בדצמבר- חג המולד, Natale 26 בדצמבר- יום סטפנוס הקדוש, Santo Stefano 31 בדצמבר- ערב הסילבסטר, San Silvestro דעה אישית: טוב אז כמו שאתם יודעים אני רבע איטלקית (רוונה זה עיר באיטליה סוו) אז אני די מחבבת את הארץ הזאת למרות שאף פעם לא ביקרתי בה. כן הייתי רוצה לטוס לאיטליה אבל בעיקר כדי לפגוש קרובי משפח שלא פגשתי וכמובן שגם בשביל לטייל ברומא ובונציה (גם בפררה זה יהיה נחמד אני יעשה שם טיול שורשים). מצד שני העבר של איטליה קצת אנטישמי בואו נגיד את זה ככה והיה לה חלק גדול בשואה, אבל אני בוחרת להשאיר את העבר מאחורה ולהתייחס לאיטליה של היום וזה לא אומר ששכחתי את כל מה שאיטליה עשתה. לא הייתי רוצה לגור באיטליה כי יש לי את ישראל למרות שהמדינה שם מתנהלת די סבבה. לסיכום לדעתי איטליה זה אחלה ארץ. תמונות: ![]() מפת איטליה ![]() תמונת נוף ![]() תמונת נוף ![]() תמונת נוף ![]() תמונת נוף תודה לויקפדיה על המידע. -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 20 2020, 21:46 PM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מושקע מאוד. אהבתי
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 23 2020, 21:34 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תודה!
-------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 23 2020, 23:15 PM
|
||
![]() Don't lose your HEAD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו כמה שהתגעגעתי לזה
היוש(: קודם כל, כל הכבוד על הסיקור! אז ככה, כלפי חוץ(אסתטיקה) נראה באמת טוב ומזמין, שפו הצבעים נעימים לעין, כותרות בולטות אבל לא מדי, תמונות שמעשירות את הסיקור ונראה נעים למראה ראשון. מה שכן, יש יותר מדי פסקות שלא מצריכות את זה. מספיק לרדת שורה וברור שהתחלת נושא חדש. אבל מה שקרה כאן זה שעשית פסקה חדשה שהיא כביכול נושא חדש אבל היא המשך של הפסקה שלפני.. מיותר לדעתי הבעיה העיקרית שלי בסיקור הוא שהוא מילה במילה מהויקיפדיה. שזה אגב, אסור. בעיקר שאין אפילו קרדיט כי זה פשוט מילה במילה(יענו העתק הדבק) אני ממליצה לך לשנות.. כי בדרכ אמורים לנעול סיקורים כאלו. מעבר לזה, באמת יופי על ההשקעה וכיף לראות שעוד פותחים אשכולות יבשים בדיבורים3> מקווה שלא פגעתי! ואם כן, מתנצלת מראש ((: -------------------- אורטל - דברים בשפע לשעבר - ביוש - ![]() לפעמים כשאת חוטפת סטירה, הפנס בעין מאיר לך את הדרך --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 24 2020, 02:35 AM
|
||
קודם כל תודה 3>
ודבר שני ערכתי -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 4 2020, 13:11 PM
|
||
![]() חיים לפני מוות. כוח לפני חולשה. מסע לפני יעד. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי :)
כל הכבוד על הסיקור! לצערי המידע בסיקור מועתק ברובו מויקיפדיה (בנוסף לא ניתן קרדיט), אנא ערכי את הסיקור כדי שאוכל להוסיף אותו ללינקיה ולתת לך עליו תגמול. בינתיים אני נועל פה, שלחי לי הודעה פרטית כדי שאפתח ![]() -------------------- אורי Ori Life before death, strength before weakness, journey before destination I will protect those who cannot protect themselves I will protect even those I hate so long as it is right I accept that there will be those I cannot protect --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |