![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Aug 27 2020, 00:47 AM
|
||
![]() קוסם סטודנט מעולה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סמים, אלכוהול ו... בני נוער דיון היי לכם. אם אתם לא מכירים אותי, אני שירה. ויש לי הרבה בעיות. עכשיו, שוטטתי לי ברחבי הפורומים הנפלאים כאן של הפורטל, ואז ראיתי אשכול שמתעסק בסמים בקרב בני נוער. האשכול הוא אשכול שלא תויג בצורה נכונה, והוא אשכול נעול. אבל אז... חשבתי על אתמול או לפני יומיים, לא זוכרת מתי. תבינו, כמו שאמרתי, יש לי בעיות. הרבה מאוד בעיות. אחת מהבעיות האלה היא דיכאון. אני אצטט לכם את הפסיכיאטרית שלי, לפני בערך חודשיים: "אם היא תתחיל להתדרדר, היא תתחיל לקחת כדורים." כן, זה מה שקורה לי כרגע. אבל אנחנו לא מתעסקים בי... הנושא של הדיון הוא סמים, אלכוהול, וכמובן, בני נוער. אז, על מה בדיוק דיברתי? אה, כן. על אתמול, או לפני יומיים. אני לא זוכרת כבר מתי זה קרה. בקצרה, חשבתי על סמים ואלכוהול. אם אני צריכה להרחיב על זה עוד קצת, פגשתי בן נוער שעולה לכיתה יב', ו... טוב, הוא עישן. באותו היום, כשחזרתי הביתה מאוחר יותר הרגשתי רע (דברים שקשורים לחיים האישיים שלי, והאמת שאני לא זוכרת למה הרגשתי רע), ואז חשבתי על הסמים. על הסיגריה. על האלכוהול. כלומר, למה? למה חשבתי על זה? למה בכלל הגעתי למצב שאני חושבת על לצרוך אלכוהול, סמים? אני מניחה שזה בגלל הדור הזה שלנו. כלומר, כל הדור שלנו. הנוער של היום... שותים, מעשנים, עושים סמים. עכשיו, לדיון הזה יש לי כמה שאלות מנחות. אולי הן לא כל כך קשורות ביניהן, אבל אלה שאלות שאני חייבת לשאול אתכם. למה לדעתכם הנוער של היום הגיע לזה? לכל הסמים, האלכוהול? איך בדיוק זה התחיל? למה זה קורה בכלל? והכי חשוב - מה דעתכם על כל הנושא הזה? דיון פורה ומהנה ![]() -------------------- ![]() So don't be afraid to let them show Your true colors True colors are beautiful Like a rainbow --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 27 2020, 01:05 AM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דבר ראשון, למה חשבת ישר על לצרוך סמים ואלכוהול כשעבר עלייך יום קשה והרגשת רע? כנראה כי זה בדיוק מה שסמים עושים. גורמים לך להרגיש טוב. זאת אחת הסיבות שאנשים צורכים אותם מלכתחילה. או כי הם רוצים לדעת איך זה מרגיש, או כי הם רוצים להרגיש טוב.
וזאת גם הסיבה שבני נוער צורכים אלכוהול וסמים. לדעת איך זה מרגיש, לנסות לעבור רגע קשה בחיים או פשוט בגלל שזה מרגיש מגניב. שלא לדבר על זה שעד לא ממזמן סיגריות לדוגמה נחשבו לבריאות וכמעט כל בן נוער עישן כאלו. זה דברים שנשארים. אני אישית לא לחשוב שזה דבר טוב לצרוך סמים או אלכוהול בגיל כזה צעיר, ובנוגע לסמים - כל עוד זה לא רפואי אין סיבה לצרוך בכלל. אני אישית זה עושה לי די טריגר כשמדברים איתי על סמים. לא חסרים המקרים שהעפתי אנשים מקבוצות וואטסאפ בגלל שהם דיברו איתי על סמים, או שיצאתי מהן בעצמי. פשוט מעצבן אותי לחשוב שקטינים אשכרה עושים את זה לעצמם :< באותה מידה בחיים לא הרגשתי את הצורך הזה להשתמש בסמים או באלכוהול, אז אין לי זכות דיבור בנושא. אבל כן זאת דעתי בצורה הנרחבת ביותר :> -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 27 2020, 02:06 AM
|
||
האמת שכתבתי תגובה מאוד ארוכה (יחסית) לתגובה שלך, והיא נמחקה לי.
מה שאמרתי בה, בסופו של דבר, זה שאני מסכימה איתך לגמרי, אבל אני עדיין לא מבינה למה זה קורה. באמת שאין לי כוח לנסות לשחזר, אבל הדר היחיד שפשוט לא הסכמתי איתך בתגובה היה בקשר למה שאמרת, שזה "כדי להרגיש טוב". נכון, זו הסיבה שעושים את זה... אבל למה דווקא את זה? למה דווקא הסמים, האלכוהול? -------------------- ![]() So don't be afraid to let them show Your true colors True colors are beautiful Like a rainbow --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 27 2020, 03:18 AM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
למה דווקא זה? כי כמו שכבר אמרתי, זה בדיוק מה שזה עושה. לא לכולם יש כוח לחשוב על משהו שגורם להם להרגיש טוב או שמחים או אפילו אנשים שלא מסוגלים להרגיש טוב אחרי היום הרע שעבר עליהם, אז למה לא לפנות לדבר שמשנה את ההורמונים בגוף שלך ככה שתרגיש טוב? זה לא קטע של להסכים או לא, זה פשוט בדיוק הדבר שסמים ואלכוהול עושים. אלכוהול זאת תחושת שחרור יותר, וסמים זה באמת תלוי באיזה סמים לוקחים אבל זה גם נותן תחושה כיפית.
-------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 27 2020, 07:44 AM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
נראה לי שזה גם קשור לצורך של כולם להראות "מגניבים". הרי בדרך כלל בני בנוער הכי פופלרים בבית ספר משתמשים באלכוהול, או סיגריה, או כל דבר אחר שיגרום להם להרגיש "מגניבים" מול החבר'ה. ומכיוון שהם עושים את זה ונהים פופלרים, גם נערים אחרים עושים את זה, וככה זה מדרדר. הבעיה העיקרית היא שסמים וסיגריות זה ממכר, אם התחלת, קשה להפסיק. ולא משנה אם מנסים את התחליפים של היום כמו סיגריה דיגיטלית, כי הם גרועים באותה המידה. אז אנחנו רוצים לשכנע את עצמנו שהפסקנו, למרות שאנחנו עדיין עושים את זה. בדרך כלל אנחנו משקרים לעצמנו ומשכנעים אותנו שאנחנו בגמילה ושטויות כאלה, ועד שאנחנו מודעים לעצמנו אנחנו כבר ממש מכורים.
קראתי פעם בעיתון כתבה על הסיגריה הדיגטלית, היה כתוב שם על נערה, שסיפרה בדיוק את אותה הסיבה; כולם עישנו אותה, אז כדי להיות "מגניבה" היא גם הייתה מעשנת אותה. היא סיפרה שבהתחלה זה היה רק שהילדים ראו, אבל לאט לאט היא התחילה להתמכר. היא סיפרה שהיא הייתה יוצאת לשירותים רק כדי לשאוף קצת, שהגיעה למצב שהיא גומרת חבילה ביום, וכל זה בשביל מה? כדי להיראות "מגניבה". הצורך שלנו בסמים ובאלכוהול לפעמים לא רק כרוך בזה, הוא גם קשור לרצון שלנו לברוח מהצרות שלנו, ולהשאיר את החיים שלנו מאחורינו, גם אם רק לזמן קצר. ואחרי שמתענגים על הזמן הזה, כבר קשה לחזור לשיגרה רגילה. אז אומרים "רק עוד קצת" או "עוד פעם אחת" "אחרי הפעם הזאת מפסיק" וכמובן שלא מפסיקים. שלא תביני אותי לא נכון, יכול להיות שאת תגידי שתפסיקי ובאמת תתכווני לזה, פשוט בדרך כלל הדרך מכאן לשם מדרדרת מהר. ואם כבר התחלת להיות מכור והפסקת בבת אחת, לפעמים גם זה לא יעשה לך טוב, כי כל כך התרגלת. הכי כדאי לעשות את זה בהדרגה, להפחית לאט לאט את הכמות. השאלה היא, האם יש לנו מספיק כוח רצון בשביל זה? וזה מחזיק אותי למה שהתחלתי לומר, הצורך שלנו מאד קשור ברצון שלנו לברוח הצרות. לפעמים מרגישים שזהו, כבר אי אפשר לחיות, זה כל כך קשה, נשבר לך, אתה רוצה חיים אחרים של מישהו אחר. פעם זה היה מכניס נערים לדיכאון, אבל עכשיו? כדור או שתיים מרוממים אותם לשמיים. כתבה נוספת שקראתי הייתה על מישהו די מבוגר שהתחיל להשתמש בסמים. הוא מספר שבפעם הראשונה הוא הרגיש מדהים, כאילו הוא מלך העולם. וכמובן שהוא רצה שוב ושוב, כל פעם הייתה "הפעם האחרונה" וככה הוא הדרדר למכור לסמים. בדרך כלל כל אחד אומר לעצמו "אני לא אגיע לזה, אני אפילו לא אתחיל" אבל כמו שכבר כתבתי, בדרך כלל זה קורה בנקודת משבר בחיים, או אפילו כמו שכתבתי בהתחלה, מהרצון להיות "מגניבים". גם אם אתה לא מודע לזה, כשאתה מתחיל לקחת סיגריות לבית ספר ולהתחיל לעשן שם, זה כנראה מהצורך הזה. בדרך כלל זה בלא מודע שלנו, אבל אם נחשוב על זה, נבין שזה נכון. כמובן שיש סיכוי שאני טועה, אבל אני רק מנסה לפרש את ההתנהגות שלנו. -------------------- נגה ✦ כותבת ✦ משרשרת ✦ מוזר זה דרך החיים שלי ✦ שלחו ה"פ ![]() ![]() גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו. וכמובן, פריצות: יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה! אז נגה מה אפשר להגיד? את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (: והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה בקיצור נגה היא משהו - משהו, ביי ביי לכם, הייתי פה 🤘🏼 נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך? אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות. וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי? בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים... אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה! אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של... נגה! אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו- תפוח אדמה זה מושלםם אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 27 2020, 13:07 PM
|
||
![]() מוגל |
וואו. יש לי הרבה מה לומר.
אבל אני עדיין לא בטוחה שזה יהיה נכון. מקווה שאני לא פוגעת שאף אחד. זו לא המטרה שלי. אני רק מנסה להסביר. יכול להיות שאני טועה, לעולם לא נדע. אבל בעיני, מי שחייו ריקניים חייב למלא אותם. במשהו. זו הרגשה נוראית לקום בבוקר ולדעת שבעצם אין לי איזה משו לעשות. אני סתם עוד בנאדם בעולם, חסר משמעות ואפשרות להשפיע. חיים ריקניים לא חייבים להיות משעממים. להפך. הם יכולים להיות מלאים בכל הכיף שיש לעולם להציע. אבל, וכאן האבל הגדול- מתחת למעטה הגוף והחיצוניות שוכנת נשמה. וכשרע לך - זה כי רע לנשמה. ולנשמה, תאמינו או לא, לא עוזרים הנאות וכיופים. היא צורכת דברים מסוג אחר. אני כותבת את זה ובוכה. כי אני בטוחה שיש פה כאלה שקוראים ולא מאמינים לי. אבל זו האמת לאמיתה. לנשמה יש תצרוכת מסוג אחר. יש לה אוכל אחר. יש לה בטריות אחרות. ומי שהמצברים של שנשמה שלו ריקים - מרגיש ריקנות. גם אם אין לו סיבה אמיתית להרגיש כך. ואלכוהול וסמים גורמים לך לא להרגיש מבוזבז. לא להרגיש חסר תועלת. הם פשוט לא נותנים לנשמה שלך להשמיע את הקול שלה.\ זה אמיתי. וזה נכון. ולא באתי לשכנע. באתי להסביר, ובכאב עמוק מיני ים. חברים, יש נשמה שחשוב להזין אותה. זו לא המצאה. זה מוכח. לא רק בקטע הדתי. גם בקטע הפסיכולוגי. יש נפש מאחורי הגוף. והיא דורשת את שלה. ואלכוהול וסמים מסווים את תחושות הרעב ששולחת הנפש. לכן היום התופעה נפוצה כל כך . היא באה לחפות על חסר כלשהו. מקווה שלא פגעתי או משו. אני באמת בוכה. כי זה קריטי. לחיים של כולנו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 27 2020, 19:16 PM
|
||
אז עכשיו אני בהחלט יכולה להגיב :)
וריאן - אתם צודקים. אתם לגמרי צודקים. האמת, לדעתי זו הסיבה שאנשים עושים את זה. כדי... להשתחרר. נגה, תרשי לי להגיב למה שאמרת. לדעתי האישית מה שאת אומרת הגיוני. גם כן, להיראות "מגניבים", ויש את כל הקטע הזה של הלחץ החברתי. כולם עושים את זה אז גם אני. אבל לדעתי האישית אנשים משכנעים את עצמם שזה כדי להיראות מגניבים, כשבפנים הם רק רוצים להשתחרר, כמו שוריאן אמרו... את מבינה את הנקודה שלי? כלומר, את צודקת. אבל יש סיכוי, לדעתי, לפחות, שזה פשוט לא רק בגלל זה. -------------------- ![]() So don't be afraid to let them show Your true colors True colors are beautiful Like a rainbow --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 15 2020, 17:44 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
ודעתי האישית היא:
אני חושבת שאנשים משתמשים בסמים ובאלכוהול כדי "לברוח", לכל אדם יש את צורת הבריחה שלו-הדרך שלו להתמודד עם דברים יש אדם שישן כשקורה משהו רע יש אדם שאוכל ויש אדם שצורך סמים לפי דעתי אותו אדם התחיל עם הסמים כדי להראות מגניב ושווה בעיני החברה אבל בסוף הוא נהיה תלוי בהם כדי להתמודד עם המציאות הסמים מבאים את האדם למין אושר כזה ושהוא מפסיק להשתמש בהם הוא לא יודע אייך להתמודד עם המציאות אני חושבת שהשימוש בסמים הוא גרוע ומי שנוגע בסמים פעם אחת הוא יגע בהם שוב פעם הדבר הכי עצוב זה שמספר המשתמשים והמכורים לסמים אצל בני נוער רק גדל וגדל בשנת 2017 היו כ15% מהנוער שמשתמשים בסמים והיום אנחנו עומדים על כ60%. קצב הגדילה של זה מטורף ואילו המדינה לא מחייבת ללכת לטיפול בגמילה במדינה שלנו יש רק ארגונים בודדים הנלחמים בשימוש בסמים וגם אלו לא מחייבים הגעה לטיפןל קבוע ופועלות בשיטה אנונימית זה ניראה לכם הגיוני!? הודעה זו נערכה ע"י השנוז בידינו ב Sep 15 2020, 17:47 PM -------------------- על נהר אספירין ישבנו
במקומות המוכרים לא שומעים לא רואים כאילו אנחנו אוויר עוד מעט יגמר הסרט בקרוב המציאות התמונה מטושטשת והצליל לא ברור כי כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו פותחים פה גדול ומחכים לעונג הבא כולנו מכורים של מישהו שמבקש עכשיו תרגישו פותחים פה גדול ומחכים למנה הבאה חלונות ראווה יפים פה זה הכל למכירה גם אנחנו תלויים עם פתקי החלפה אז מה נעשה עם הכעס הזה מה יהיה עם הקנאה כולם רוצים להיות חופשיים אבל ממה אלוהים ממה כולנו עבדים אפילו... מילים לשיר עבדים - נגיעות - ברי סחרוף נגיעות (1998) [/img] --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 26 2020, 04:15 AM
|
||
![]() Después de la tormentas sale el sol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
למה לדעתכם הנוער של היום הגיע לזה? לכל הסמים, האלכוהול? איך בדיוק זה התחיל? למה זה קורה בכלל?
והכי חשוב - מה דעתכם על כל הנושא הזה? יש אנשים שנבלעים לעולם הזה כתוצאה מזה שהם עוברים תקופות לא טובות בחיים שלהם, בין אם זה לימודים, משפחה, זוגיות, חברים .. הרגשה בודדה, מצוקות נפשיות, מצוקות פיזיות. אלכוהול זה לא דבר רע כל עוד לא מפריזים בשתייה שלו, הכלילו את האלכוהול כדבר מאוד רע וזה שטות חד משמעית. אני חושבת שתתני לאנשים ממעמד פסיכולוגי או רופאים לדון דברים האלו מי שמגיע למקומות כאלו נוקשים חד משמעית יצטרך לקבל עזרה,. אבל, לא צריך להיות כאלו כבדים בנושא, אם בני נוער מתחת לגיל שמונה עשרה שותים, זו חד משמעית התנהלות לא נכונה וחינוך כושל של ההורים שלהם ומערכת החינוך בה הם נמצאים. -------------------- You had your chance, you blew it Out of sight, out of mind Shut your mouth, I just can't take it Again, and again, and again, and again --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 30 2020, 01:47 AM
|
||
![]() מוגל |
"זה נוער זה? זה בררה!" (הגשש החיוור).
מעניין שלמרות הידיעה על עצם קיומם של סמים (סרטים, חדשות, זוהר ארגוב...), בבתי הספר שבהם למדתי - מעולם לא נתקלתי אפילו בדיבורים על חוויות מסוג זה. לפני כמה שנים, בהשתלמות מורים, ראיתי לראשונה סם במו עיניי. למדנו עליהם בצורה אקדמית; את ההבדלים ביניהם (לא ידעתי שיש כאלו); את מטרותיהם; איך ניתן להשיג (למה זה טוב??); מחירים (אתם רציניים?); ומהן השפעותיהם הפסיכואקטיביות. כל זאת, במטרה להימנע מסמים! תודה רבה באמת. עד לאותה ההשתלמות - כלל לא נדרשתי לזה. זה מתחיל בחינוך. לא במערכת החינוך, אלא בחינוך ממש: הורים, מכרים, סביבה, דוגמא אישית. מי שסביבת החינוך שבה גדל לא כוללת את הצרות הללו, ממילא יגיע אליהן בסבירות מאוד נמוכה. למה הנוער של היום מגיע לזה? כי הוא יכול. כי הנגישות היום הרבה יותר פרוצה מהתקופה שבה אני הייתי בגיל המתאים. כי יש אינטרנט. כי היום אין חינוך. למה זה קורה? נתחיל בסיגריות: את החרא הזה צריך להפסיק לייצר! רק מה? פוליטיקה. ילדים חרדים מעשנים בפורים כמו נרקומנים, ואחר־כך לא מסוגלים להפסיק. נערים מנסים 'להרשים' את חבריהם, ומתמכרים. נערות מנסות 'להוכיח' שהן בגירות... נמשיך בשתיה: הנגישות ליין פטישים (לפני החוק החדש יחסית) מאפשרת לכל ילד להתנסות. גם לא חסרים 'נשמות טובות' ש'עוזרים' לנערים וקונים להם בירות. אם לנערים זה לא טוב, לנערות זה כבר מסוכן. אבל הלחץ החברתי והרצון 'להשתחרר' עושים את שלהם. אם אין מבוגר אחראי שיוריד את השאלטר - ההתמכרות בוא תבוא. סמים 'קלים': אחרי שמיצו הנרקומנים בפוטנציה את הנ"ל, וכיוון שהיום הכל בקליק, נערינו מתנסים גם בזה, ומתמכרים, עד שזה לא מספיק - ומגיעים לסמים הקשים. כל זה כמובן, מלווה בשקרים, גניבות, זנות, ועולם הפשע הופך למזמין. איך עוצרים את הטירוף? מפסיקים לעשן!!! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |