![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Sep 2 2020, 16:11 PM
|
||
![]() "בכאב מצאתי אושר" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תחת שמי כוכבים,
הולכים, צועדים ונושמים. אוויר מדברי וצלול, מתהלכים באותו המסלול. תחת שמי כוכבים, עוצרים, מקשיבים ושומעים. קול עמום ורחוק, שר לו שיר עמום ומתוק. צועדים אל מדבר אין-סופי, מרגישים שהכול אפשרי. תחת שמי כוכבים, חוזרים, מדברים, מקשיבים. ------------------------------ קטע ראשון אז לא לקטול בבקשה! ת''ב? הודעה זו נערכה ע"י אברפורת דמבלדור2 ב Sep 2 2020, 19:33 PM -------------------- יונתן ★ בואכה 15 ★ מ. הספרים לשעבר ★ הארי פוטר ★ שר הטבעות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 2 2020, 17:08 PM
|
||||||||
![]() קוסם סטודנט מעולה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יש לי שאלה - למה אחרי כל שורה החלטת לדלג על שורה? בבתים, אני מתכוונת. קצת לא ברור לי ומציק לי... בכל מקרה, תן לי לתת לך את דעתי על הקטע שכתבת.
נשמע נחמד, וזה גם ממש מגניב. שמתי לב לחריזה, וזה מקסים לדעתי. מה שמציק לי זה שניסית סוגשל אולי "לדחוף" את המילה "מסלול" בשורה האחרונה, כדי שזה יחרוז את השורה שלפני. האמת שפשוט ראיתי את המילה וחשבתי על זה, כשאני קוראת את הקטע זה נשמע לגמרי בסדר. מה שקצת מציק לי זה העובדה שכאילו... מסלול? אין לך דרך אחרת לתאר את זה? אני חושבת שניסית להגיד כאן משהו אחר, לדעתי האישית המילה מסלול קצת פחות מתאימה.
רק אני שמתי לב שאין פסיק בשורה הראשונה? אולי זו שגיאת מקלדת... בכל מקרה, לדעתי זה ממש מגניב. ומה שאני אומרת עכשיו מדבר גם על הבית הקודם - למה בשורה השנייה שמת אחרי כל מילה פסיק? אולי זה נשמע יותר הגיוני, וגם אני הייתי עושה את זה במקומך, אבל... אתה קצת קוטע את זה. אולי זו הייתה שגיאת מקלדת, אבל הפסיק החסר פשוט נתן לי הרגשה של המשכיות, והפסיקים בשורה השנייה קצת קטעו את התחושה הזו. את שתי השורות האחרונות לא כל כך הבנתי, אבל הן נשמעות ממש טוב. שוב, אני אעיר על החריזה - זה מרגיש לי שאתה מנסה בכוח להוסיף חריזה, ולפעמים אתה מכניס מילים פחות קשורות. כן, נשמע טוב, אבל כשמנתחים את זה... לא יודעת, מרגיש לי מוזר. בכל מקרה, יכול להיות שזו רק אני.
קודם כל, אהבתי. התגובה הראשונה שלי כשקראתי את הבית הזה הייתה אהבתי. רק המילה הראשונה... זה מראה על התפנית שהייתה. הבית הזה באמת כתוב ממש טוב, למרות שלא כל כך הבנתי את השורה השניה. אהבתי את השורות האחרונות... זה מגניב. אתה כאילו החלפת את איך שכתבת את הבתים. בשאר הבתים התחלת עם ה"תחת שמי כוכבים..." ובשורה השנייה עם שלוש המילים שמתארות שלוש פעולות שהם עושים. כאן, עשית את זה קצת הפוך. את השורה האחרונה הפכת לראשונה, את השלישית לשנייה... אם אתה מבין. שמתי לב שאין פסיק בין המילה הראשונה לשנייה בשורה האחרונה - כנראה טעות מקלדת. שים לב לדברים כאלה ;) אז, זה באמת שיר ממש טוב. מקסים. אהבתי. -------------------- ![]() So don't be afraid to let them show Your true colors True colors are beautiful Like a rainbow --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: Sep 2 2020, 17:12 PM
|
||
הטעויות תוקנו. תודה רבה!
-------------------- יונתן ★ בואכה 15 ★ מ. הספרים לשעבר ★ הארי פוטר ★ שר הטבעות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 2 2020, 17:15 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
די אהבתי, אבל יש לי הערה שמתאימה להרבה קטעים, ככה שאתה יכול להחליט אם להתייחס לזה או.
אז קודם כל, כתוב מאד יפה, מפורט, ובכללי מאד טוב. אתה עשית פה טעות שגם אני עשיתי פעם: כתבת קטע חסר פואנטה. -------------------- נגה ✦ כותבת ✦ משרשרת ✦ מוזר זה דרך החיים שלי ✦ שלחו ה"פ ![]() ![]() גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו. וכמובן, פריצות: יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה! אז נגה מה אפשר להגיד? את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (: והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה בקיצור נגה היא משהו - משהו, ביי ביי לכם, הייתי פה 🤘🏼 נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך? אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות. וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי? בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים... אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה! אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של... נגה! אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו- תפוח אדמה זה מושלםם אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 2 2020, 17:23 PM
|
||
תודה על המחמאה! זה לא קטע חסר פואנטה אם מתמקדים בו מספיק. הוא מספר על משהו אישי שיכול להראות לאחרים חסר פואנטה.
-------------------- יונתן ★ בואכה 15 ★ מ. הספרים לשעבר ★ הארי פוטר ★ שר הטבעות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 2 2020, 17:38 PM
|
||||
![]() קוסם סטודנט מעולה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יש לי שאלה - מה זה אומר קטע חסר פואנטה? קודם כל, לא לכל קטע צריכה להיות פואנטה. והקטע הזה? יש לו אחת כזו. אני אישית מבינה מהקטע שהוא מתאר איזה משהו - מקרה. רגשות. הרגשות מועברים בצורה מדהימה. הוא מתאר אותם בצורה מושלמת. וה"פואנטה" שלדעתך אין? האמת שאני לא יודעת איזו פואנטה חשבת שאין כאן, אבל יש כאן אחת כזו. לדעתי האישית זה ממש מתאר חיים. חיי אדם. "צועדים על מדבר אין סופי". מדבר זה מקום מאוד חם, וכמובן שלא כולם מתים שם, אבל זה נתן לי הרגשה של מוות. "תחת שמי כוכבים" - בדיוק היום היה לי שיעור תנ"ך, ודיברנו על אברהם וזה. ועכשיו כשאני קוראת את זה אני חושבת על הקטע שאלוהים אמר לאברהם שיגדל ממנו עם גדול - החיים מתחילים. לא יודעת, לדעתי יש לקטע הזה פואנטה. והוא מדהים. -------------------- ![]() So don't be afraid to let them show Your true colors True colors are beautiful Like a rainbow --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Sep 2 2020, 17:40 PM
|
||||||
מוות לא הייתה הכוונה אבל... פרשנות מעניינת. בהחלט פרשנות מעניינת. -------------------- יונתן ★ בואכה 15 ★ מ. הספרים לשעבר ★ הארי פוטר ★ שר הטבעות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Sep 2 2020, 18:05 PM
|
||||||||||
![]() Dishonor on you! dishonor on your cow! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אז היי נועם! קודם כל קטע מקסים וממש אהבתי, אני גם מצליחה להתחבר לרגש למדבר, זה מקום אהוב גם עליי. בסך הכול אין לי הרבה הערות אבל יש כמה דברים די מינוריים שהציקו לי בעין:
יש לי קצת בעיה עם המשפט הזה משתי סיבות: 1) הולכים וצועדים= אותה המילה, הייתי ממליצה להחליף אחת מהן במילה אחרת שמתארת התקדמות אל עבר מטרה (אם בכלל). למשל, לדעתי "מתקדמים" יוכל להחליף טוב אחד מהם, אך עדיין אפשר גם לסדר זאת בסדר שיתאר גם התקדמות: "נושמים, הולכים ומתקדמים" או "נושמים, צועדים ומתקדמים". יש כאן פוטנציאל ליצור משהו מיוחד יותר. 2) לא נהוג לשים פסיק לאחר הו' החיבור, לכן אם לא בא לך לשנות את מה שהצעתי בסעיף הקודם תוכל לבחור או ב"הולכים, צועדים, נושמים" או ב"הולכים, צועדים ונושמים".
מילת היחס "על" פחות התאימה כאן לדעתי, הייתי ממליצה להחליף אותה ל-"ב" או משהו בסגנון.
יש לכתוב "הכול"
כאן, שוב, יש את עניין הסדר. הייתי ממליצה להחליף זאת ל"מדברים, מקשיבים, חוזרים". זה מסתדר יותר טוב ומתאר התפתחות הגיונית. זהו בעצם, באמת אהבתי את הקטע וממש כל הכבוד על כתיבת קטע ראשון ![]() מצפה לראות עוד ממך. -------------------- אלה אחת
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||
|
פורסם ב: Sep 2 2020, 18:11 PM
|
||
תודה! חלק מהדברים יתוקנו.
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |