![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Sep 6 2020, 18:09 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[align=Center]אשכר ארבליך בריפמן [/color][/align][align=Center]תעודת זהות [/align]![]() שם הסופרת: אשכר ארבליך בריפמן גיל: בת 44 (נכון לשנת 2020) ארץ לידה: ישראל מקום לידה: היא נולדה ב3 באוגוסט 1976, בחיפה. שנות פעילות: התחילה לעסוק בספרות בשנת 2004, כלומר בגיל 28. ספרים/ סדרות מפורסמים: הסדרה המוכרת ביותר של אשכר ארבליך בריפמן היא סדרת "ווינטר בלו ילדת פיות". ביוגרפיה נולדה ומתגוררת עד היום בחיפה. בתיכון, למדה במגמה לאמנות פלסטית בבית-הספר התיכון לאמנויות ויצ"ו חיפה. גדלה כבת יחידה להורים גרושים. אמה הייתה דוקטור לספרות ובצעירותה של אשכר חלתה אמה במחלה קשה. במהלך שירותה הצבאי בצה"ל הכירה את בעלה. לאחר השחרור עבדה בעבודות מזדמנות, ואחר כך החלה לכתוב. היא פנתה לכעשר הוצאות ספרים, ולאחר תשע דחיות קיבלה "תשובה חיובית אחת שהושארה במשיבון לאחר שהיא כבר שכחה מכל העניין". בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, מטעם האוניברסיטה הפתוחה. בשעות הפנאי שלה היא מציירת ומצלמת. נשואה לדורון ארבליך, מהנדס תוכנה, ואם לשלוש בנות. ארבליך בריפמן חיברה את סדרת ספרי הנוער המצליחה "ווינטר בלו, ילדת פיות", המגוללת את סיפורה של ילדה בת 14 החיה במקביל בשני עולמות: עולם בני האדם, בו היא חיה ככל ילדה אחרת בת גילה, ועולם סודי ופלאי - ארץ קסם. בשנת 2004 ראה אור הספר הראשון: "ווינטר בלו ילדת פיות - אבני הכוח", ונכון ל-2017 יצאו שבעה ספרים מהסדרה. הסדרה כולה התפרסמה בהוצאת ידיעות ספרים, במסגרת "פרוזה עשרה". ארבליך בריפמן כתבה גם ספרים שאינם שייכים לסדרת "ווינטר בלו" כגון: "אניס, מכשפה מתחילה" ו"ליר הדרקון ושעון החול". כמו כן, הוציאה לאור ספרים שאינם מתחום הפנטזיה, בהם "כוכבים נופלים", שראה אור ב-2008, בהוצאת ידיעות ספרים, וכן ספר לפעוטות בשם "אמא, נכון?", שנכתב בהשראת בתה, אשר כתבה ואיירה, וראה אור בהוצאת "ידיעות אחרונות". ספרה הראשון למבוגרים "עיני אוניקס" ראה אור בהוצאת "דני ספרים" בשנת 2017. (שימו לב שהסבר זה הועתק מוויקיפדיה) ביבלוגרפיה ספריה עד כה: ]1)ווינטר-בלו, ילדת פיות - אבני הכוח.) 2)ווינטר-בלו, ילדת פיות - טווי החלומות. 3)ווינטר-בלו, ילדת פיות - ענקי האבן. 4)ווינטר-בלו, ילדת פיות - סופת הקסם. 5)אניס, מכשפה מתחילה- סדרת המכשפים והמכשפות. 6)ליר הדרקון ושעון החול. 7)ווינטר-בלו, ילדת פיות - אי הדרקונים. 8)כוכבים נופלים. 9)אמא, נכון? 10)ווינטר-בלו, ילדת פיות - בנות הים הזהובות. 11)האפלוליות. 12)ווינטר-בלו, ילדת פיות – מתכוני פיות. 13)יום שלישי בארבע וחצי. 14)ווינטר-בלו, ילדת פיות - סוף העולם. 15)אלוורה, מכשף מתקדם בהחלט- סדרת המכשפים והמכשפות. 16)מרווה, מכשפה חולמת בהקיץ- סדרת המכשפים והמכשפות. 17)הגבעה הירוקה. 18)הכנפיים של הנלי- סדרת סיפורים מווינדידסט. 19)זוטה, מכשפה חסרת השראה- סדרת המכשפים והמכשפות. 20)אמרלד, ילדת-פיות – פריחתה של רוז. 21)דרקון הארגמן הנעלם- סדרת סיפורים מווינדידסט. 22)אמרלד, ילדת-פיות - יצורי הצל. 23)מליסה, מכשפה זקנה וטרחנית- סדרת המכשפים והמכשפות. 24)פטריית האמניטה הכחולה- סדרת סיפורים מווינדידסט. 25)אמרלד, ילדת-פיות - סוד המאיה. 26)עולש, מכשף חדש בשכונה- סדרת המכשפים והמכשפות. 27)כמון, מכשף שיודע המון- סדרת המכשפים והמכשפות. 28)אמרלד, ילדת-פיות – הילדים האבודים. 29)עיני אוניקס. 30)הנסיכים לבית ליריאן. 31)עלילות שיטאקי- יערות הטרולים התחתיים. חוות דעת אישית אשכר ארבליך בריפמן היא סופרת מעולה. אהבתי את כל הספרים והסדרות שלה. הן מעניינות, מותחות, מלאות הרפתקאות מעניינות ודמויות ציבעוניות. הם באמת ספרים מלאי קסם, מצחיקים ומרגשים עד דמעות. בינהן כיכבו (על פי דעתי) סדרת ווינטר בלו ילדת פיות, אמרלד ילדת פיות, סדרת המכשפות והמכשפים הצעירים, וסדרת סיפורים מווינדידסט. אלו ספאים מעניינים, לפעמים מנקודת מבט של בן, לפעמים משל בת, וכולם כתובים היטב. אשכר ארבליך בריפמן גרמה לי להתיק עין מספריה, להשתוקק לקרוא ספר נוסף, ולהנות מכל מילה. אין אצלה בכלל שפה גבוהה מדי, הכול חלק וזורם, אפשר להבין כל מילה. הספרים מתאימים לילדים בגילאי שמונה עד... נראה לי שתיים עשרה. אבל אל תתנו לזה לעצור בעדכם! אף פעם לא מאוחר מדי לקורא, ותמיד, בכל גיל, אפשר להנות מספר טוב. בקיצור, רוצו לקרוא את הספרים שלה! הודעה זו נערכה ע"י ㅂㅈㄷㄱ쇼ㅕㅑㅐㅔ ב Oct 4 2020, 14:10 PM -------------------- נגה ✦ כותבת ✦ משרשרת ✦ מוזר זה דרך החיים שלי ✦ שלחו ה"פ ![]() ![]() גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו. וכמובן, פריצות: יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה! אז נגה מה אפשר להגיד? את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (: והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה בקיצור נגה היא משהו - משהו, ביי ביי לכם, הייתי פה 🤘🏼 נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך? אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות. וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי? בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים... אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה! אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של... נגה! אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו- תפוח אדמה זה מושלםם אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 4 2020, 14:27 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני להקפיץ כדי לת"בב ולהכניס ללינקייה ^^
טוב אז קודם כל, כל הכבוד על הסיקור! באמת שאין לי הרבה מה להעיר לך כאן, חוץ מהעובדה שהקוד קצת השתבש לך בכותרת הראשית ושהייתי להמליץ לך למרכז את כל הטקסט ולא רק את הכותרות, מבחינת אסתטיקה וזאת בחינה שלך כמובן. רואים שאת אוהבת את הסופרת הזאת, ואני מודה שעד עכשיו לא שמעתי על חצי מהספרים שלה אז זה נחמד שפתאום גיליתי שהיא לא כתבה רק את ווינטר בלו. בכל מקרה, כל הכבוד על הסיקור, נוסף ללינקייה :> עריכה: סליחה, לא בדקתי לפני שתיבב"תי, אבל יש כבר סיקור כזה בלינקייה. סליחה שוב על הבלבול אם קראת את הת"ב לפני שהספקתי לערוך :< ננעל הודעה זו נערכה ע"י rainmaker ב Oct 4 2020, 14:28 PM -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |