![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Sep 7 2020, 15:01 PM
|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
המעון של מיס פרגרין לילדים משונים ![]() שלושת הספרים הראשונים בסדרה - הראשון מימין, השני באמצע והשלישי משמאל תעודת זהות ★ שם הפאנדום: המעון של מיס פרגרין לילדים משונים | Miss Peregrine's Home for Peculiar Children ★ סוג: ספר (מקור) + סרט ★ ז'אנר: פנטזיה ★ יוצר: רנסום ריגס (סופר), טים ברטון (במאי) ★ שחקנים ראשיים: אסא באטרפילד (ג'ייקוב פורטמן), אלה פארנל (אמה בלום) ואווה גרין (מיס פרגרין) ★ שנת יציאה: 2011 (ספר) + 2016 (סרט) רקע כללי המעון של מיס פרגרין לילדים משונים היא סדרת ספרי פנטזיה שכתב רנסום ריגס וספרה הראשון פורסם ב-2011. השני פורסם ב-2014, השלישי ב-2015, הרביעי ב-2018 והחמישי והאחרון עד כה ב-2020 (שאגב, יצא לאור בעברית ממש החודש!). במקור, הסדרה הייתה אמורה להתפרסם כספר ובו אוסף תצלומים (אותם תצלומים שהשתמש בהם בשילוב העלילה), אך בעצת עורך מאותה הוצאה שהייתה עתידה להוציא לאור את הסדרה - Quirk Books - הוא שילב עם התמונות עלילה שבסופו של דבר יצרה את הסיפור על הנער בן ה-16 שיוצא בעקבות סבו אל אי מסתורי ומוזר. כבר אז ב-2011 כשהספר הראשון פורסם התנהלו קרבות על זכויות ההסרטה לסדרתו של רנסום ריגס, שבסופם טים ברטון הוא זה שניצח. הסרט יצא לאקרנים ב-29 בספטמבר 2016. ![]() תקציר עלילת הסדרה מתמקדת בג'ייקוב פורטמן, נער בן 16. בילדותו, סבו נהג לספר לו סיפורים על אי שהיה גן עדן במלחמת העולם השנייה - ובאי הזה הייתה קבוצה של ילדים מיוחדים ומשונים. הייתה אחת שביכולותיה היה הכוח להבעיר אש מהידיים, היה אחד שהיה בלתי נראה, והיה אחד שדבורים חיו בתוכו. סבו, אייברהם פורטמן, נהג ללוות את סיפוריו בתמונות של הילדים והאי בשחור לבן. והוא גם סיפר לו על המפלצות - דוחות, ריריות וחסרות כל רגש אנושי. בחלוף השנים, ג'ייקוב גדל, התבגר והפסיק להאמין לסיפורים. יום אחד באמצע העבודה, כשג'ייקוב כבר בן 16, הוא מקבל שיחה מסבו, בה הוא מוסר לג'ייקוב כי "המפלצות חזרו". ג'ייקוב, שכבר לא ראה בדברי סבו יותר מבדיון, אמר לו שעליו לנוח ולהירגע. מאוחר יותר, (ספויילר {אתם יכולים לקרוא בעיקרון, זה רק חלק מההתחלה אבל עדיין ספויילר}) ג'ייקוב מגיע לבית של סבו ומוצא את דלת הרשת קרועה בסימנים מוזרים. הוא שם לב לכתמי דם על הרצפה שמובילים אותו אל היער הקרוב לבית, עד שהוא מוצא את סבו, שוכב ומדמם בלב היער. רגע לפני שהוא מת, הוא אומר לג'ייקוב משפטים על ציפור ולולאה, ואחר כך שוכב בדממה - ומת. (סוף ספויילר) סרטון המציג את הילדים המשונים ויכולותיהם בסרט דעה אישית אני אוהב מאוד את הסדרה הזאת, ותמיד כיף לי לחשוב עליה ברגעים ריקניים כשאין מה לעשות ופשוט יושבים או שוכבים קפואים בלי לעשות כלום. מהרגע שיצא הספר החמישי במעון (ינואר 2020), כל הזמן חיכיתי וחיכיתי שיתרגמו אותו כבר ויוציאו אותו לאור. רק אתמול בעקבות הסיקור הזה מצאתי את הספר בחנויות והוצאות הספרים באינטרנט (ממש כמה שעות אחרי הביקור האחרון שלי שם, והוא לא היה שם אז) וממש התלהבתי, ואני אקנה את הספר הזה בהזדמנות הראשונה שתהיה לי. אני גם לא נוטה לאהוב ספרים עם תמונות, כי אני מרגיש שזה קצת מגביל את הדמיון בקריאה ו/או אפילו נראה ילדותי לפעמים, אבל במיס פרגרין זה יצא נהדר והוסיף לי לאווירה שבקריאת הספר. כל ספר שסיימתי בסדרה מתח אותי וכבר לא יכולתי לחכות עד שאוכל לקחת את הספר הבא, כי זה פשוט טוב. הכתיבה הייתה סוחפת ומעניינת, והרעיון של לולאות הזמן, החלולים והרשפים הוא גם ממש מגניב ומעניין. הפאנדום הזה נמצא ברשימת הפאנדומים האהובים עליי ביותר, לצד פרסי ג'קסון, 39 רמזים ועוד כמה. אני ממש ממליץ לכם על זה אם אתם חובבי פנטזיה, אנשים שאוהבים דברים משונים ואולי קצת קריפיים (ולא, זה לא ספר אימה). אז קדימה, רוצו לקרוא! אחר 1. תאריך הפרסום של הספר השני זהה לתאריך הפרסום של הספר החמישי בסדרה - ה-14 בינואר. 2. הסדרה כתובה בגוף ראשון מנקודת מבטו של ג'ייקוב ובזמן עבר. 3. ישנו ספר בונוס לסדרה הנקרא "עלילות המשונים", המבוסס על ספר אגדות המשונים לילדים שהופיע מספר פעמים בסדרה. 4. מספר הפאנדום ברשימת 50 הפאנדומים שפעלו בפורום הפאנדום המתחלף עד כה הוא 27, בדצמבר 2017. 5. טריילר לסרט: --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |