האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (3) [1] 2 3  קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

דיון // זהות המשיח
פורסם ב: Sep 14 2020, 19:02 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 736575
מגדר:female
משתמש מספר: 30194
חפצי המשתמש: צפה

ערב טוב חברים.
אני רוצה להעלות בפניכם את השאלה "מיהו המשיח". אני רוצה שנדון בכל מי שקרא למשיחיות במהלך ההיסטוריה ובכללי על זהות המשיח לפי המקרא.
מבקש לשמור על רמה איכותית בדיון.
שאלות מנחות (למרות שאפשר גם בלעדיהן):
- האם המשיח הגיע כבר?
- מתי המשיח אמור להגיע?
- מיהו המשיח המובטח לעם ישראל ומה תפקידו?
- תרגישו חופשי לשאול שאלות ולדון בהן, כולי תקווה שנצליח לבנות דיון מועיל ומהנה.

בהצלחה לנו.

הודעה זו נערכה ע"י I Love Fall Out Boy ב Sep 15 2020, 19:59 PM

--------------------

They say the captain goes down with the ship"
"?So when the world ends will God go down with it
Fall Out Boy —

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Sep 14 2020, 19:25 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
חרמשים: 1567
מגדר:
משתמש מספר: 73394

מותר לי להגיב?
תרגיש חופשי לקטול, אני לא אכנס לכאן מימלא :)
-------------------
בהתייחסות לשאלות
מכיוון שאנחנו לא יודעים מיהו המשיח אז אנחנו לא יודעים אם הוא כבר הגיע.
אין למשיח זמן מדויק, אלא טווח של ששת אלפים שנה (הקשבתי בשיעור!)
המשיח, נראה לי זה דוד בן ישי (לא בטוח.ה) והתפקיד שלו זה לגאול את עמ"י

--------------------
דור

לא מאמינ.ה במוסכמויות חברתיות

ברווזוני גומי לשלטון

---------
פורסם ב: Sep 14 2020, 20:01 PM
צטט הודעה

נו לכו כבר להשתתף בבלוגוורטס

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 66098
משתמש מספר: 72606

אני ממליצה לכם להסתכל פה.

--------------------
רחלי ⚜ דתיה ⚜ סגול ⚜ דיונים ⚜ מנהלת בלוגוורטס

User Posted Image

לפני יותר מחודש הגענו לחניך חונך,
קיווינו שנלמד ושגם יהיה לנו כיף!
צוות החונכים שקד לילי וזיו,
אחרון חביב הוא אורי המזניב!

נפצח בשיר קורע לב
על אורי, ההנהלותי שבהנהלה לא מזמן השתלב!
אורירון חונך אהוב
פספס בשבילנו שיעור מתמטיקה חשוב
מנסח בטיל כל אשכול
לא מסוג האנשים שבזום ילחצו על "מיוט אול"
שולח תגמולים על כל פעילות
יודע לעשות דברים ביעילות ובמהירות
סובל את הפשלות שלנו בלי סוף
רוצה לברוח מאיתנו ולפצוח במעוף
בזכותו עוד נגיב בבולד
נארוב למטריל ונהנה מאוד
בסוף הפרויקט נהיה מנהלים
בזכות אורי, מלך החונכים
החונך אורירון המדהים
האורייונים אותך אוהבים

אני תוהה מה יש בלינק הזה. אולי תלכו להשתתף?

---------
פורסם ב: Sep 14 2020, 20:38 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש

QUOTE (נבוטית @ Sep 14 2020, 19:15 PM)
מותר לי להגיב?
תרגיש חופשי לקטול, אני לא אכנס לכאן מימלא :)
-------------------
בהתייחסות לשאלות
מכיוון שאנחנו לא יודעים מיהו המשיח אז אנחנו לא יודעים אם הוא כבר הגיע.
אין למשיח זמן מדויק, אלא טווח של ששת אלפים שנה (הקשבתי בשיעור!)
המשיח, נראה לי זה דוד בן ישי (לא בטוח.ה) והתפקיד שלו זה לגאול את עמ"י

יש הרבה התייחסויות בתנ"ך למשיח ואנחנו נוכל לזהות אותו.
המשיח הוא לא דוד אלא צאצא שלו, נצר לשולשת דוד המלך. יש למשיח 2 תפקידים לפי התנ"ך:
1) לסבול, להידחות על ידי עמו, למות, לעבור גיהינום עלי אדמות.
2) להילחם בכל העמים האויבים שלנו, לנצח ולשלוט בעולם.

-----

עכשיו אני אתייחס למי שלדעתי הוא המשיח האמיתי: ישוע בן דוד (גם ישוע בן יוסף).
בכתבי הברית החדשה (שאצטט לכם עוד מעט) יש הפניות והתייחסויות לכל הנבואות המשיחיות בתנ"ך שלפיה רואים כי ישוע הוא המשיח היהודי של עם ישראל.

* בכל התגובה שלי אני מצטט את כל הציטוטים מאתר התרגום לעברית של הברית החדשה ומאתר IGOD של היהודים המשיחיים. שום דבר פה לא פרי עמלי (חוץ מההסברים אחרי התמונות/ציטוטים שאני נותן).

בנוסף, אני ממליץ להקשיב לכל סדרת "השקרים" שהם הוציאו, יש המון עניין בסרטונים האלה. על מגוון נושאים:
https://www.youtube.com/watch?v=50lTmLeb2rw...jrmrZIBXIUbRxNV

נתחיל מכמה התייחסויות מפורסמות:

1) “לָכֵן יִתֵּן אֲדֹנָי הוּא לָכֶם אוֹת הִנֵּה הָעַלְמָה הָרָה וְיֹלֶדֶת בֵּן וְקָרָאת שְׁמוֹ עִמָּנוּ אֵל” (ישעיהו ז יד)
מרים (מריה) אמו של ישוע התעברה מרוח הקודש. עלמה, כשכמה כן היא, בחורה צעירה שלא נישאה ולא קיימה יחסי מין, ככה שהיא לא יכולה להיכנס להריון. אבל בדרך נס על טבעית היא התעברה ללא יחסי מין. הילוד הוא בן אלוהים חיים. זאת האות של הנביא.
האבא האמיתי של הילד הוא אלוהים בעצמו ואין לו אבא פיזי, אלא אב מאמץ, אותו יוסף הנגר שהתחתן עם מרים.
קישור כאן
ציטוט פרופ’ חננאל מאק את חז”ל (רבי משה הדרשן), אשר מודים כי למשיח (גואל) לא יהיה אב, כמו כן מקשרים זאת לישעיהו פרק נ”ג (בראשית רבתי לרבי משה הדרשן)

2) הנבואה: המשיח ייוולד בבית לחם.
“וְאַתָּה בֵּית-לֶחֶם… מִמְּךָ לִי יֵצֵא לִהְיוֹת מוֹשֵׁל בְּיִשְׂרָאֵל וּמוֹצָאֹתָיו מִקֶּדֶם, מִימֵי עוֹלָם” (מיכה ה’ 1).
עובדה: ישוע נולד בבית לחם (מתי ב’ 6-1, לוקס ב’ 20-1).

3) נבואה: המשיח יכנס לירושלים כשהוא רוכב על חמור.
“גִּילִי מְאֹד בַּת-צִיּוֹן, הָרִיעִי בַּת יְרוּשָׁלִַם, הִנֵּה מַלְכֵּךְ יָבוֹא לָךְ, צַדִּיק וְנוֹשָׁע הוּא, עָנִי וְרֹכֵב עַל-חֲמוֹר” (זכריה ט’ 9).
עובדה: ישוע נכנס לירושלים רוכב על חמור (מתי כ”א 9-1, יוחנן י”ב 16-12).

4) הנבואה: העם שאליו שייך המשיח יבזה וידחה אותו.
“נִבְזֶה וַחֲדַל אִישִׁים… וּכְמַסְתֵּר פָּנִים מִמֶּנּוּ, נִבְזֶה וְלֹא חֲשַׁבְנֻהוּ”{הכוונה לעם ישראל} (ישעיהו נ”ג 3).
“אֶבֶן מָאֲסוּ הַבּוֹנִים הָיְתָה לְרֹאשׁ פִּנָּה” (תהילים קי”ח 22).
עובדה: יהודים רבים דחו את ישוע המשיח (מתי כ”ו 4-3, יוחנן י”ב 43-37, מעשי השליחים ד’ 12-10).

5) נבואה: המשיח ירפא חולים, יפקח עיני עיוורים, ירפא נכים, יפקח אוזני חירשים ויתיר לשון אילמים.
“אָז תִּפָּקַחְנָה עֵינֵי עִוְרִים וְאָזְנֵי חֵרְשִׁים תִּפָּתַחְנָה. אָז יְדַלֵּג כָּאַיָּל פִּסֵּחַ וְתָרֹן לְשׁוֹן אִלֵּם” (ישעיהו ל”ה 6-5).
עובדה: ישוע ריפא חולים רבים, פקח עיני עיוורים, ריפא נכים, חירשים ואילמים (מתי י”א 5-4, ט”ו 31-30).

6) הנבואה: המשיח ימות עבור חטאי העולם.
“כֻּלָּנוּ כַּצֹּאן תָּעִינוּ, אִישׁ לְדַרְכּוֹ פָּנִינוּ. וַיהוָה הִפְגִּיעַ בּוֹ אֵת עֲו‍ֹן כֻּלָּנוּ… כַּשֶּׂה לַטֶּבַח יוּבָל… כִּי נִגְזַר מֵאֶרֶץ חַיִּים, מִפֶּשַׁע עַמִּי נֶגַע לָמוֹ” (ישעיהו נ”ג 8-6).
עובדה: ישוע לקח על עצמו את העונש שהגיע לנו (כל בני האדם) ומת עבור חטאי העולם. עיין בישעיהו פרק נ”ג ותיווכח בעצמך שאין אחר מלבד ישוע שמילא את הנבואה על עבד ה’. התלמוד, בסנהדרין 98א’ מכיר בזה שישעיהו נ”ג מדבר על המשיח (ראה יוחנן א’ 29 , יוחנן י”ט, ראשונה לטימותיאוס א’ 15, ובפסוקים רבים אחרים בכתבי הברית החדשה).

7) הנבואה: המשיח ייצלב.
“כִּי סְבָבוּנִי כְּלָבִים, עֲדַת מְרֵעִים הִקִּיפוּנִי, כָּאֲרִי יָדַי וְרַגְלָי… יְחַלְּקוּ בְגָדַי לָהֶם וְעַל-לְבוּשִׁי יַפִּילוּ גוֹרָל” (תהילים כ”ב 17, 19).
” וְהוּא מְחֹלָל מִפְּשָׁעֵנוּ, מְדֻכָּא מֵעֲו‍ֹנֹתֵינוּ, מוּסַר שְׁלוֹמֵנוּ עָלָיו וּבַחֲבֻרָתוֹ נִרְפָּא-לָנוּ” (ישעיהו נ”ג 5).
” כַּאֲשֶׁר שָׁמְמוּ עָלֶיךָ רַבִּים כֵּן-מִשְׁחַת מֵאִישׁ מַרְאֵהוּ וְתֹאֲרוֹ מִבְּנֵי אָדָם” (ישעיהו נ”ב 14).
עובדה: ישוע נצלב (ראה מתי כ”ז 35, לוקס כ”ד 34-33, 40-39).
* מעניין שמזמור כ”ב נכתב בערך בשנת 1000 לפנה”ס וישעיהו נ”ב ונ”ג נכתב בערך בשנת 700 לפנה”ס. עם זאת, עונש מוות בצליבה הונהג רק בשנת 600 לפנה”ס או אפילו מאוחר יותר!

8) הנבואה: המשיח יקום מן המתים.
“כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל, לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת” (תהילים ט”ז 10).
עובדה: ישוע קם מן המתים אחרי שלושה ימים (ראה מעשי השליחים ב’ 36-23, י”ג 37-33, מתי כ”ח 20-1).

9) “הִנֵּה יָמִים בָּאִים, נְאֻם־יהוה, וַהֲקִמֹתִי לְדָוִד צֶמַח צַדִּיק, וּמָלַךְ מֶלֶךְ וְהִשְׂכִּיל, וְעָשָׂה מִשְׁפָּט וּצְדָקָה בָּאָרֶץ: בְּיָמָיו תִּוָּשַׁע יְהוּדָה וְיִשְׂרָאֵל יִשְׁכֹּן לָבֶטַח, וְזהֶ־שְּׁמוֹ אֲשֶׁר־יִקְרְאוֹ: יהוה צִדְקֵנוּ.” (ירמיהו כ”ג 5-6)
הקמתי לדוד צמח צדיק ומלך - מלך המשיח בן דוד. אשר יקראו ה' צדקנו - ה' הוא זה שיהיה בעצמו המשיח לישראל.

-----

דניאל פרק ט':
גלות בבת שנת 605 לפני הספירה. עד מתי?
כה: וְתֵדַע וְתַשְׂכֵּל מִן-מֹצָא דָבָר, לְהָשִׁיב וְלִבְנוֹת יְרוּשָׁלִַם עַד-מָשִׁיחַ נָגִיד--שָׁבֻעִים, שִׁבְעָה; וְשָׁבֻעִים שִׁשִּׁים וּשְׁנַיִם, תָּשׁוּב וְנִבְנְתָה רְחוֹב וְחָרוּץ, וּבְצוֹק, הָעִתִּים
מה שאומר: 483 שנים.
445/4 לפני הספירה: צו נחמיה - צו לבניית בית המקדש.
אחרי 483 שנה מצו נחמיה יגיע המשיח. שנת 30+ אחרי הספירה.
כו: "וְאַחֲרֵי הַשָּׁבֻעִים שִׁשִּׁים וּשְׁנַיִם, יִכָּרֵת מָשִׁיחַ וְאֵין לוֹ"
המשיח ייכרת, הוא ייענש עונש מוות. אחד לאחד מה שקרה לישוע.
הסרטון המלא על הנבואה מספר דניאל

למה הרבנות דוחה את ישוע:
ישוע היה האיש היחיד שהעז לצאת נגד אותה שחיתות דתית שהייתה בתקופת בית שני ועל כן ראשי הסנהדרין והפרושים החליטו להוציא אותו להורג, בגלל שהוא "עשה עצמו לאלוהים" ועמד איתן מולם.
מה גם שנאמר בתנ"ך כי העם היהודי ידחה את המשיח שלו.
ישעיהו נ"ג: א מִי הֶאֱמִין, לִשְׁמֻעָתֵנוּ; וּזְרוֹעַ יְהוָה, עַל-מִי נִגְלָתָה. ב וַיַּעַל כַּיּוֹנֵק לְפָנָיו, וְכַשֹּׁרֶשׁ מֵאֶרֶץ צִיָּה--לֹא-תֹאַר לוֹ, וְלֹא הָדָר; וְנִרְאֵהוּ וְלֹא-מַרְאֶה, וְנֶחְמְדֵהוּ. ג נִבְזֶה וַחֲדַל אִישִׁים, אִישׁ מַכְאֹבוֹת וִידוּעַ חֹלִי; וּכְמַסְתֵּר פָּנִים מִמֶּנּוּ, נִבְזֶה וְלֹא חֲשַׁבְנֻהוּ. ד אָכֵן חֳלָיֵנוּ הוּא נָשָׂא, וּמַכְאֹבֵינוּ סְבָלָם; וַאֲנַחְנוּ חֲשַׁבְנֻהוּ, נָגוּעַ מֻכֵּה אֱלֹהִים וּמְעֻנֶּה. ה וְהוּא מְחֹלָל מִפְּשָׁעֵנוּ, מְדֻכָּא מֵעֲו‍ֹנֹתֵינוּ; מוּסַר שְׁלוֹמֵנוּ עָלָיו, וּבַחֲבֻרָתוֹ נִרְפָּא-לָנוּ. ו כֻּלָּנוּ כַּצֹּאן תָּעִינוּ, אִישׁ לְדַרְכּוֹ פָּנִינוּ; וַיהוָה הִפְגִּיעַ בּוֹ, אֵת עֲו‍ֹן כֻּלָּנוּ.
ישוע סבל בשבילנו, בא למעננו לעולם הזה, אבל אנחנו דחינו אותו. כולנו עשינו טעות כשדחינו אותו והוא מת בגלל השנאה היוקדת של עמו שלו. אבל ככה זה צריך להיות לפי נבואות התנ"ך.
עוד לצפייה וקריאה על נבואת פרק נ"ג

זכריה פרק י"ב:
“וְשָׁפַכְתִּי עַל־בֵּית דָּוִיד וְעַל יוֹשֵׁב יְרוּשָׁלִַם רוּחַ חֵן וְתַחֲנוּניִם וְהִבִּיטוּ אֵלַי אֵת אֲשֶׁר־דָּקָרוּ וְסָפְדוּ עָלָיו כְּמִסְפֵּד עַל־הַיָּחִיד וְהָמֵר עָלָיו כְּהָמֵר עַל־הַבְּכוֹר.” (זכריה י”ב 10)
אנחנו עתידים לראות את המשיח שדקרנו (בדרך הצליבה) ולהצטער על כך צער עמוק ולהספיד אותו.
"למאן דאמר על משיח בן יוסף שנהרג היינו דכתיב זכריה יב והביטו אליי את אשר דקרו וספדו עליו כמספד על היחיד"
- מסכת סוכה פרק ה' , דף נ"ב א'
גם היהדות מכירה בכך שאותו אדם שאנחנו נתחרט על הירצחו הוא המשיח.
עוד לצפייה וקריאה על נבואת זכריה פרק י"ב

תהילים פרק כ"ב:
ב': "אֵלִי אֵלִי לָמָה עֲזַבְתָּנִי רָחוֹק מִישׁוּעָתִי דִּבְרֵי שַׁאֲגָתִי׃"
במקביל בברית החדשה: 46 וּבְעֶרֶךְ בְּשָׁעָה שָׁלוֹשׁ צָעַק יֵשׁוּעַ בְּקוֹל גָּדוֹל: "אֵלִי, אֵלִי, לְמָה שְׁבַקְתָּנִי?" כְּלוֹמַר, "אֵלִי, אֵלִי, לָמָה עֲזַבְתָּנִי?"(תהילים כב' ב')
ישוע חוזר על דברי מחבר המזמור ופונה לאלוהים כפי הכתוב בתנ"ך ועל כן יש אזכור לאותו פסוק גם בכתבי הברית החדשה ופה ספציפית בבשורת מתי פרק כ"ז פסוק 46.
"7 וְאָנֹכִי תוֹלַעַת וְלֹא-אִישׁ חֶרְפַּת אָדָם וּבְזוּי עָם; 8 כָּל-רֹאַי יַלְעִגוּ לִי יַפְטִירוּ בְשָׂפָה יָנִיעוּ רֹאשׁ; 9 גֹּל אֶל-יְהוָה יְפַלְּטֵהוּ יַצִּילֵהוּ כִּי חָפֵץ בּוֹ; 10 כִּי-אַתָּה גֹחִי מִבָּטֶן מַבְטִיחִי עַל-שְׁדֵי אִמִּי; 11 עָלֶיךָ הָשְׁלַכְתִּי מֵרָחֶם מִבֶּטֶן אִמִּי אֵלִי אָתָּה; 12 אַל-תִּרְחַק מִמֶּנִּי כִּי-צָרָה קְרוֹבָה כִּי-אֵין עוֹזֵר; 13 סְבָבוּנִי פָּרִים רַבִּים אַבִּירֵי בָשָׁן כִּתְּרוּנִי; 14 פָּצוּ עָלַי פִּיהֶם אַרְיֵה טֹרֵף וְשֹׁאֵג; 15 כַּמַּיִם נִשְׁפַּכְתִּי וְהִתְפָּרְדוּ כָּל-עַצְמוֹתָי הָיָה לִבִּי כַּדּוֹנָג נָמֵס בְּתוֹךְ מֵעָי; 16 יָבֵשׁ כַּחֶרֶשׂ כֹּחִי וּלְשׁוֹנִי מֻדְבָּק מַלְקוֹחָי וְלַעֲפַר-מָוֶת תִּשְׁפְּתֵנִי; 17 כִּי סְבָבוּנִי כְּלָבִים עֲדַת מְרֵעִים הִקִּיפוּנִי כָּאֲרִי יָדַי וְרַגְלָי; 18 אֲסַפֵּר כָּל-עַצְמוֹתָי הֵמָּה יַבִּיטוּ יִרְאוּ-בִי; 19 יְחַלְּקוּ בְגָדַי לָהֶם וְעַל-לְבוּשִׁי יַפִּילוּ גוֹרָל; 20 וְאַתָּה יְהוָה אַל-תִּרְחָק אֱיָלוּתִי לְעֶזְרָתִי חוּשָׁה; 21 הַצִּילָה מֵחֶרֶב נַפְשִׁי מִיַּד-כֶּלֶב יְחִידָתִי;"
ביאורים מהברית החדשה:
1) כל מי שרואה את מה שקרה לישוע צחק עליו.
בשורת מתי פרק כ"ו: 67 אָז יָרְקוּ בְּפָנָיו וְהִכּוּהוּ בְּאֶגְרוֹף; גַּם סָטְרוּ לוֹ
פרק כ"ז: 27 לָקְחוּ חַיָּלֵי הַנָּצִיב אֶת יֵשׁוּעַ לְבֵית הַמִּמְשָׁל וְהִקְהִילוּ אֵלָיו אֶת כָּל הַגְּדוּד. 28 הִפְשִׁיטוּהוּ וְהֶעֱטוּ עָלָיו מְעִיל שָׁנִי, 29 וּלְאַחַר שֶׁשָׂרְגוּ עֲטֶרֶת קוֹצִים שָׂמוּ אוֹתָהּ עַל רֹאשׁוֹ, נָתְנוּ קָנֶה בְּיַד יְמִינוֹ וְכָרְעוּ לְפָנָיו כְּשֶׁהֵם מִתְלוֹצְצִים בּוֹ וְאוֹמְרִים: "שָׁלוֹם לְךָ, מֶלֶךְ הַיְּהוּדִים!" 30 הֵם יָרְקוּ בּוֹ, לָקְחוּ אֶת הַקָּנֶה וְהִכּוּהוּ עַל רֹאשׁוֹ. 31 לְאַחַר שֶׁהִתְלוֹצְצוּ בּוֹ הֵסִירוּ מֵעָלָיו אֶת הַמְּעִיל, הִלְבִּישׁוּהוּ אֶת בְּגָדָיו וְהוֹבִילוּהוּ לְהִצָּלֵב.
37 מֵעַל לְרֹאשׁוֹ שָׂמוּ אֶת כְּתַב אַשְׁמָתוֹ: "זֶה הוּא יֵשׁוּעַ מֶלֶךְ הַיְּהוּדִים."
2) "על לבושי יפילו גורל"
מתי פרק כ"ז: 35 אַחֲרֵי שֶׁצָּלְבוּ אוֹתוֹ חִלְּקוּ אֶת בְּגָדָיו בְּהַפִּילָם גּוֹרָל
3) ישוע קורא לעזרתו של אלוהים.
מתי פרק כ"ז: 45 מִשָּׁעָה שְׁתֵּים-עֶשְׂרֵה בַּצָּהֳרַיִם הִשְׂתָּרֵר חֹשֶׁךְ עַל כָּל הָאָרֶץ עַד הַשָּׁעָה שָׁלוֹשׁ, 46 וּבְעֶרֶךְ בְּשָׁעָה שָׁלוֹשׁ צָעַק יֵשׁוּעַ בְּקוֹל גָּדוֹל: "אֵלִי, אֵלִי, לְמָה שְׁבַקְתָּנִי?" כְּלוֹמַר, "אֵלִי, אֵלִי, לָמָה עֲזַבְתָּנִי?"(תהילים כב' ב') 47 כַּמָּה מִן הָעוֹמְדִים שָׁם שָׁמְעוּ זֹאת וְאָמְרוּ: "לְאֵלִיָּהוּ הוּא קוֹרֵא." 48 מִיָּד רָץ אֶחָד מֵהֶם, לָקַח סְפוֹג וּמִלֵּא אוֹתוֹ חֹמֶץ, הִצְמִיד אוֹתוֹ אֶל קָנֶה וְהִגִּישׁ לוֹ לִשְׁתּוֹת.(תהילים סט' כב') 49 אַךְ יֶתֶר הָאֲנָשִׁים אָמְרוּ: "הָבָה נִרְאֶה אִם יָבוֹא אֵלִיָּהוּ לְהַצִּיל אוֹתוֹ." 50 יֵשׁוּעַ צָעַק שׁוּב בְּקוֹל גָּדוֹל וְנָפַח אֶת רוּחוֹ. 51 וְהִנֵּה נִקְרְעָה פָּרֹכֶת הַמִּקְדָּשׁ לִשְׁתַּיִם, מִלְמַעְלָה עַד לְמַטָּה;(שמות כו' לא'-לג') הָאָרֶץ רָעֲדָה, הַסְּלָעִים נִבְקְעוּ, 52 הַקְּבָרִים נִפְתְּחוּ וְגוּפוֹת רַבּוֹת שֶׁל קְדוֹשִׁים יְשֵׁנֵי עָפָר נֵעוֹרוּ. 53 הֵם יָצְאוּ מִן הַקְּבָרִים אַחֲרֵי שֶׁהוּא קָם, נִכְנְסוּ לְעִיר הַקֹּדֶשׁ וְנִרְאוּ לְרַבִּים. 54 שַׂר הַמֵּאָה וְהָאֲנָשִׁים אֲשֶׁר אִתּוֹ, הַשּׁוֹמְרִים אֶת יֵשׁוּעַ, כִּרְאוֹתָם אֶת רְעִידַת הָאֲדָמָה וְאֶת כָּל הַנַּעֲשֶׂה, נִתְמַלְּאוּ פַּחַד רַב וְאָמְרוּ: "בֶּאֱמֶת בֶּן-אֱלֹהִים הָיָה זֶה!
עוד לצפייה וקריאה על נבואת תהילים פרק כ"ב

-----

אם למישהו יש טענה ספציפית אני אשמח לשמוע ולהגיב עליה.

הודעה זו נערכה ע"י I Love Fall Out Boy ב Sep 15 2020, 16:15 PM

--------------------

Fall Out Boy —

---------
פורסם ב: Sep 14 2020, 22:37 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
חרמשים: 2865
מגדר:male
משתמש מספר: 72710

1) עלמה אין פירושו בתולה. פירוש המילה עלמה זה בחורה. אין שום סיבה לומר שהיא לא קיימה יחסי מין. השיבוש הגיע מהתרגום לאנגלית, שבטעות תרגמו בתולה (ככה שמעתי, לא ראיתי בפנים)
2) המשיח יוולד בבית לחם. דומני שישנם כמה מליוני יהודים שנולדו בבית לחם. אי אפשר להוכיח מזה על מישהו מסוים
3) ישוע נכנס על חמור לירושלים. כנ"ל. ישנם מן הסתם מאות מליוני אנשים שנכנסו לירושלים על חמור. זה לא אומר כלום.
4) הפרשנות שלך על הפסוקים בישעיהו, היא אכן אופציה. מנגד אפשר לפרש עוד פירושים. למשל, מה שרש"י כותב, שאת המזמור הזה אמרו אומות העולם על עם ישראל. ברגע שיש עוד אופציה לפרש, אין הוכחה לכלום.
וכנ"ל הפרשנות על הפסוק בתהילים.
5) כמו שכותב הרמב"ם אין ראיה ממה שאדם עושה מופתים, כי תמיד אפשר לעשות כישוף. והאמת שזה כתוב מפורש בתורה "כי יקום בקרבך נביא או חולם חלום ונתן אליך אות או מופת וקם האות או המופת לא תאבה לו ולא תשמע אליו" (אני חושב שצטטתי מדויק). אלוקים בעצמו אמר לנו לא להתיחס למופתים.
6) אותה תשובה כמו 4 (אני לא מצאתי את התלמוד שהזכרת. יכול להיות שטעית בציון?)
7) אותה תשובה כנ"ל. והפסוקים בתהילים זה על אסתר המלכה. (ודרך אגב, לא כתוב בשום מקום שהוא יצלב, מוזכר רק מוות)
8) המשמעות הפשוטה של הפסוק היא שהמשיח לא ימות בכלל, לא שהוא ימות ויקום. (ושוב, אם באמת מדובר על המשיח).
9) לא הבנתי מה הוכחת מהפסוק, כתוב שם רק שיבוא משיח.
10) דניאל פרק ט'. האמת, אני לא למדתי כל כך טוב את הפסוקים שם, ובעזרת ה' אשב על זה שוב, אבל דומני שאפשר לפרש את הפסוקים שם על בית המקדש השני. ושוב, אם יש אפשרות אחרת להסביר, אין ראיה לכלום.
11) למה הרבנות דוחה את ישוע. שוב, הפסוקים האלה מדברים על עם ישראל, כמו שכתב רש"י שם.
12) זכריה פרק יב. יש משיח בן יוסף ויש משיח בן דוד. הם שני אנשים שונים. גם אם אתה צודק שישוע היה משיח בן יוסף, אחרי שהוא נהרג הוא כבר לא משיח, והמשיח שיבא במהרה בעזרת ה' לגאול אותנו זה יהיה מישהו אחר.
13) כל ההקבלות מהתנ"ך לברית החדשה לא מוכיחות כלום. אני גם יכול לכתוב ספר שישמע ממנו שעלי נאמרו נבואות התנ"ך. זה באמת לא מסובך.

---------
פורסם ב: Sep 15 2020, 16:53 PM
צטט הודעה

תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 29555
משתמש מספר: 71393

טוב כריס אני לא קראתי את כל המגילה שלך אבל רפרפתי עליה ולפני שאני יכתוב מגילה (טוב זה לא יהיה כל כך ארוך כמו שלך וגם לא כל כך מושקע אבל גם לא קצר) משל עצמי אני יגיד שאני לא מתכוונת לפגוע או משהו באף אחד ובאמת אם אני פוגעת אני מבקשת סליחה מראש... ועכשיו לענייננו-
קודם כל אני יכתוב שאני מאמינה במשיח בן דוד שהקב"ה יבחר.
לגבי השאלה 'האם המשיח הגיע כבר?' אז ככה אנחנו לא יודעים אם המשיח הגיע, יכול להיות שהוא הגיע ויכול להיות שלא, כשנצטרך לדעת את זה נדע.
בקשר ל 'מתי המשיח אמור להגיע?' אז ככה כמובן שאנחנו לא באמת יודעים והיחיד שיודע זה הקב"ה אבל אנחנו כן יודעים בערך מה יקרה לפני ביאת המשיח, לדוגמא אנחנו יודעים שיהיה את מלחמת גוג המגוג שהיא יכולה להיות כל דבר החל בשואה וכלה בקורונה.
עכשיו לשאלה השלישית 'מיהו המשיח המובטח לעם ישראל ומה תפקידו?' אז ככה- לגבי מי המשיח הדבר היחיד שאני יודעת זה שהמשיח בן דוד שזה אומר שהמשיח יהיה מצאצאי דוד המלך. לגבי מה תפקידו זה כבר יותר מסובך, אני לא יודעת את כל הדעות ובעקרון 'לא יודעים מה יהיה עד שיהיה'
ועכשיו לשאלה האחרונה שהעלית לדיון 'האם פספסנו את המשיח והוא כבר הגיע?' אני חושבת שאם המשיח היה מגיע היינו יודעים אבל זה בהחלט ייתכן, מאוד יכול להיות שהמשיח הגיע והיינו כל כך שקועים ב'חיים' שלא שמנו לב...
אוקי עכשיו כריס כתבת שאנחנו מוזמנים לשאול שאלות אני מקווה שזה לא שאלה יותר מידי איך נגדיר את זה מעצבנת או אישית או לא יודעת מה בכל אופן...
אז אני אישית לא מבינה איך זה שיש אנשים שאשכרה מאמינים באותו האיש, כאילו לפי מה שאני יודעת הוא פשוט כינס 12 אנשים ואמר להם שהוא המשיח והם הפיצו את זה? כאילו איך אנשים מאמינים לדבר כזה?

--------------------
הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות.

---------
פורסם ב: Sep 15 2020, 17:39 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש

QUOTE (זרע שמשון @ Sep 14 2020, 22:27 PM)
1) עלמה אין פירושו בתולה. פירוש המילה עלמה זה בחורה. אין שום סיבה לומר שהיא לא קיימה יחסי מין. השיבוש הגיע מהתרגום לאנגלית, שבטעות תרגמו בתולה (ככה שמעתי, לא ראיתי בפנים)
2) המשיח יוולד בבית לחם. דומני שישנם כמה מליוני יהודים שנולדו בבית לחם. אי אפשר להוכיח מזה על מישהו מסוים
3) ישוע נכנס על חמור לירושלים. כנ"ל. ישנם מן הסתם מאות מליוני אנשים שנכנסו לירושלים על חמור. זה לא אומר כלום.
4) הפרשנות שלך על הפסוקים בישעיהו, היא אכן אופציה. מנגד אפשר לפרש עוד פירושים. למשל, מה שרש"י כותב, שאת המזמור הזה אמרו אומות העולם על עם ישראל. ברגע שיש עוד אופציה לפרש, אין הוכחה לכלום.
וכנ"ל הפרשנות על הפסוק בתהילים.
5) כמו שכותב הרמב"ם אין ראיה ממה שאדם עושה מופתים, כי תמיד אפשר לעשות כישוף. והאמת שזה כתוב מפורש בתורה "כי יקום בקרבך נביא או חולם חלום ונתן אליך אות או מופת וקם האות או המופת לא תאבה לו ולא תשמע אליו" (אני חושב שצטטתי מדויק). אלוקים בעצמו אמר לנו לא להתיחס למופתים.
6) אותה תשובה כמו 4 (אני לא מצאתי את התלמוד שהזכרת. יכול להיות שטעית בציון?)
7) אותה תשובה כנ"ל. והפסוקים בתהילים זה על אסתר המלכה. (ודרך אגב, לא כתוב בשום מקום שהוא יצלב, מוזכר רק מוות)
8) המשמעות הפשוטה של הפסוק היא שהמשיח לא ימות בכלל, לא שהוא ימות ויקום. (ושוב, אם באמת מדובר על המשיח).
9) לא הבנתי מה הוכחת מהפסוק, כתוב שם רק שיבוא משיח.
10) דניאל פרק ט'. האמת, אני לא למדתי כל כך טוב את הפסוקים שם, ובעזרת ה' אשב על זה שוב, אבל דומני שאפשר לפרש את הפסוקים שם על בית המקדש השני. ושוב, אם יש אפשרות אחרת להסביר, אין ראיה לכלום.
11) למה הרבנות דוחה את ישוע. שוב, הפסוקים האלה מדברים על עם ישראל, כמו שכתב רש"י שם.
12) זכריה פרק יב. יש משיח בן יוסף ויש משיח בן דוד. הם שני אנשים שונים. גם אם אתה צודק שישוע היה משיח בן יוסף, אחרי שהוא נהרג הוא כבר לא משיח, והמשיח שיבא במהרה בעזרת ה' לגאול אותנו זה יהיה מישהו אחר.
13) כל ההקבלות מהתנ"ך לברית החדשה לא מוכיחות כלום. אני גם יכול לכתוב ספר שישמע ממנו שעלי נאמרו נבואות התנ"ך. זה באמת לא מסובך.

1) המילה “עלמה”

עיקר הוויכוח מתמקד כמובן במשמעות המדויקת של המילה “עלמה”, שהפירוש המיוחס לה בברית החדשה, למשל, הוא “בתולה”. כדי לתאר אישה צעירה, ישעיהו יכול היה להשתמש באחת משלוש המילים הבאות הקיימות בעברית המקראית:

נערה
המילה “נערה” משמשת הן במשמעות עלמה צעירה בתולה (כמו במלכים א’ א’ 2) והן במשמעות צעירה שאיננה בתולה (רות ב’ 66).

בתולה
יש הטוענים שאילו ישעיהו היה באמת מתכוון בנבואתו לבתולה הרי שהיה משתמש במילה זו. אמנם נכון שהוראת המילה היא לעיתים קרובות “בתולה / אישה שטרם הייתה לאיש”, אבל לא תמיד.
לדוגמה: ביואל א’ 8 היא משמשת ביחס לאלמנה. בבראשית כ”ד 16 , מכיוון שמשמעות המילה איננה מצטמצמת אך ורק לאישה שטרם ידעה גבר, המחבר מוסיף את המילים “איש לא ידעה” כדי להבהיר את כוונתו. גם בשופטים כ”א 12 היה צורך להוסיף את הביטוי “אשר לא ידעה איש” כדי להבהיר את המשמעות המדויקת.
על פי רוב, המילה “בתולה” משמשת אישה שלא קיימה יחסי מין, אך לא בהכרח רווקה (לדוגמא – אישה נשואה שעדיין לא קיימה יחסי מין)

עלמה
כמו עלם (גבר צעיר שאיננו נשוי, ועל כן ע”פ דיני התורה גם בתול), גם משמעות המילה “עלמה” היא “בתולה”, “בתולה צעירה”, “בתולה צעירה בגיל הנישואין” או במילים אחרות – בתולה בתנ”ך היא אישה גם בתולה, וגם לא נשואה. גם מבחינה אקדמית, על פי חוקרי העברית-המקראית, משמעות המילה “עלמה” במקרא היא אישה בתולה שאינה נשואה.

מילה זו מופיעה שבע פעמים בתנ”ך והיא לא מתייחסת אף פעם לאישה נשואה; לגבי עובדה זו אין ויכוח:

1. בראשית כ”ד 43 . בניגוד לכ”ד 16 המוזכר לעיל, אין כל צורך בהבהרות נוספות בפס’ 43 מכיוון שדי במילה “עלמה” כדי להבין שמדובר בבתולה. יתרה מכך, המילה מתייחסת לרבקה, שאין ספק שהייתה בתולה בזמן שנישאה ליצחק.

2. שמות ב’ 8. המילה משמשת ביחס למרים אחות משה, שהייתה בתולה.

3. תהילים ס”ח 26 . המילה מופיעה בהקשר לתהלוכת הבתולות המלכותית. מאחר שהמלך בהקשר זה הוא אלוהים עצמו, נדרשים בתולין וטהרה מוחלטת; לא יעלה על הדעת שאלוהים יאפשר לנשים פרוצות, לא נשואות, להשתתף בתהלוכת הפמליה המלכותית שלו.

4. שיר השירים א’ 3. ההקשר עוסק בטוהר בנישואין – בהימנעות מפעילות מינית לפני הנישואין, ולכן לא ייתכן שהפסוק מתייחס לאישה שקיימה יחסי מין מחוץ לנישואין.

5. שיר השירים ו’ 8. המילה מוצבת כאן בניגוד לנשים (הרעיות) ולפילגשים, שכמובן שלא היו בתולות.

6. משלי ל’ 19-18 . המילה מופיעה בפס’ 19 כניגוד לעומת האישה המנאפת בפס’ 20.

7. ישעיהו ז’ 14 . מאחר שבכל ששת הפסוקים הקודמים המילה “עלמה” משמעותה “בתולה”, איזו סיבה יש להציג את ישעיהו ז’ 14 כיוצא מן הכלל היחיד?

מוסכם על הכל ש”עלמה” היא אישה לא נשואה. לכן, אם האישה שמוזכרת בישעיהו ז’ 14 איננה בתולה, הרי שאלוהים מבטיח כאן אות שכרוך בזנות ובלידה מחוץ לנישואין. לא יעלה על הדעת שאלוהים יצווה לחטוא, ובכל מקרה, מה יכול להיות כל כך יוצא דופן בתינוק שנולד מחוץ לנישואין, עד שהוא יהווה אות? עבור מחבריהם של כתבים יהודיים עתיקים לא היה כל ויכוח שישעיהו ז’ 14 הוא נבואה על לידה מבתולה. תרגום השבעים, תרגום יווני קדום לתנ”ך בערך משנת 200 לפנה”ס, נערך כמאתיים שנה לפני שהתעורר הפולמוס בנוגע למשיחיותו של ישוע. היהודים שכתבו את התרגום ושחיו בתקופה קרובה הרבה יותר משלנו לימיו של ישעיהו הנביא,, השתמשו בתרגומם לפסוק זה במילה היוונית ,parthenos שמשמעותה הברורה והבלעדית היא בתולה. לכן, אין כל מקום לפקפק בכך שהאירוע המיוחד שאלוהים הבטיח כאות הוא לידת בן בעקבות ההתעברות הפלאית של נערה שהיא עדיין בתולה.

(המשך באתר ובנבואת הלידה לבתולה )

-----

2) לפי הנבואות באותו הזמן שנקבע מועד הגעתו של המשיח ישוע נולד בבית לחם. בדיוק באותה תקופה. מכיוון שבתקופת בית שני ידעו את השושלת של כל האנשים, בברית החדשה השתמשו בזה והציגו לנו את כל הדורות מישוע עד דוד המלך לפי הסדר. אם תרצה אתן לך את הרשימה ותשפוט בעצמך.

3) זה לא אומר כלום? זאת הנבואה. אם עכשיו יבוא המשיח רכוב על חמור לירושלים אתה לא תאמין כי זה לא מוכיח כלום? זאת דרך נורא לא מאמינה לחשוב בה. הנבואה אומרת בפירוש שהמשיח יבוא בצורה כזאת. אתה גם לא תאמין אם יבוא יהודי מבית לחם ויודיע שהוא המשיח?

4) יש הרבה פירושים על זה. השאלה במה אתה בוחר להאמין, וזכותך שלא להסכים. חשוב לציין שיש יהודים (לא משיחיים) שכן מאמינים שפרק זה מנבא על ישוע. בנוסף לכך הוציאו את פרק נ"ג מההפטרות בבתי הכנסת. השאלה היא למה? למה מסתירים פרק שחושף את כל האמת על המשיח? בגלל שהוא מצביע על ישוע? אז בואו נמחק את כל הנבואות המשיחיות כי כולן מצביעות על ישוע.

5) מחזיר אותך לסעיף 3. דוד המלך, ישיעיהו, אלוקים בעצמו ועוד אומרים שיבוא לנו משיח והוא יעשה אותות אמיתיים והוא יהיה משיח אמת. אז שוב אסור לנו להתייחס לכל אחד שיעשה אות? בקצב הזה אנחנו שוב נעשה את אותה טעות ונמשיך לדחות את כל מי שטוען לכתר המשיח ונישאר בלי אחד כזה בכלל. אנחנו מחכים המון שנים למשיח, לא נמאס לחכות וסוף סוף לפתוח את העיניים ולראות שהוא ממש מולנו?
- רק לציין שהמשיח אמור להיות אור לגויים ולקרב את הגויים לאלוקי ישראל והנה הנוצרים מאמינים בתנ"ך ובשלושת האבות ובדוד המלך והם הפכו להיות הדת הגדולה בעולם. סתם צירוף מקרים או עוד נבואה שהתגשמה?

6-8) ככה כתוב בברית החדשה שהיא המשך ישיר של התנ"ך. אני יכול להפנות אותך לאן שצריך.

9) ישוע הוא בן האלוהים, הוא נולד בלידה על טבעית. אם זה אומר שישוע הוא חלק בלתי נפרד מאלוהים ונאמר במפורש שהקב"ה יהיה המשיח - אז מכאן נובע שישוע הוא המשיח המיועד.
- דרך אגב, יש חלק בספר הזוהר שעוסק ב"רזא דשלושה" שבו הרשב"י מדבר על מה שנקרא בנצרות "השילוש הקדוש". שמעת על זה?

10) אני לא פוסל עוד אופציות להסתכל על זה, בגלל זה אנחנו דנים. לעניות דעתי זה לא מדבר על בית המקדש השני אלא על ימי ישוע. רק אחרי שישוע מת וקם לתחייה נחרב בית המקדש השני וזה לא מסתנכרן עם הזמנים.

11) הפרק מדבר על עם ישראל אבל דווקא מנקודת המבט של אותו העם נגד אותו האיש. זה כתוב במפורש, הוא נשא את החטאים שלנו ואת כל המחלות והכאב שלנו ומת ואנחנו דחינו אותו. יש רק אדם אחד כזה בכל ההיסטוריה שעשה את הדבר הזה בדיוק - וזה ישוע.
אם יש לך פרשנות אחרת אני אשמח לשמוע.

12) המשיח יכול להיות אחד ולבוא פעמיים. הוא משיח, אמורות להיות לו יכולות לא רגילות, כמו לקום לתחייה. זה אפשרי. אתה יכול להאמין שזה יהיה מישהו אחר, אני מאמין שזה ישוע. זאת נקודה שכנראה לא נדע עד שהמשיח יחליט באמת להופיע.

13) שמע, אני לא מאמין בגמרא. אתה יכול לצטט לי את כל הגמרא כולה ואני לא אאמין בה. כל הקטע זה במה שאתה בוחר להאמין. אם תצטט לי על המשיח מהתלמוד אני לא אאמין לך כמו שאתה לא מאמין על ציטוטים מהברית החדשה. לכל אחד יש את הדרך שלו וזה לא אומר שהדרך האחרת היא שגויה כי אנחנו לא יודעים הכל ב-100%. איך אמרת, "זה באמת לא מסובך". נכון, זה לא. זה פשוט. כל אחד בוחר באיזו דרך הוא מאמין לדברים. אני יכול בקלות לטעון שאין לתלמוד הוכחה מוצקת נגד דבריי, מה עשינו בזה?

טוב כריס אני לא קראתי את כל המגילה שלך אבל רפרפתי עליה ולפני שאני יכתוב מגילה (טוב זה לא יהיה כל כך ארוך כמו שלך וגם לא כל כך מושקע אבל גם לא קצר) משל עצמי אני יגיד שאני לא מתכוונת לפגוע או משהו באף אחד ובאמת אם אני פוגעת אני מבקשת סליחה מראש... ועכשיו לענייננו-
קודם כל אני יכתוב שאני מאמינה במשיח בן דוד שהקב"ה יבחר.
לגבי השאלה 'האם המשיח הגיע כבר?' אז ככה אנחנו לא יודעים אם המשיח הגיע, יכול להיות שהוא הגיע ויכול להיות שלא, כשנצטרך לדעת את זה נדע.
בקשר ל 'מתי המשיח אמור להגיע?' אז ככה כמובן שאנחנו לא באמת יודעים והיחיד שיודע זה הקב"ה אבל אנחנו כן יודעים בערך מה יקרה לפני ביאת המשיח, לדוגמא אנחנו יודעים שיהיה את מלחמת גוג המגוג שהיא יכולה להיות כל דבר החל בשואה וכלה בקורונה.
עכשיו לשאלה השלישית 'מיהו המשיח המובטח לעם ישראל ומה תפקידו?' אז ככה- לגבי מי המשיח הדבר היחיד שאני יודעת זה שהמשיח בן דוד שזה אומר שהמשיח יהיה מצאצאי דוד המלך. לגבי מה תפקידו זה כבר יותר מסובך, אני לא יודעת את כל הדעות ובעקרון 'לא יודעים מה יהיה עד שיהיה'
ועכשיו לשאלה האחרונה שהעלית לדיון 'האם פספסנו את המשיח והוא כבר הגיע?' אני חושבת שאם המשיח היה מגיע היינו יודעים אבל זה בהחלט ייתכן, מאוד יכול להיות שהמשיח הגיע והיינו כל כך שקועים ב'חיים' שלא שמנו לב...
אוקי עכשיו כריס כתבת שאנחנו מוזמנים לשאול שאלות אני מקווה שזה לא שאלה יותר מידי איך נגדיר את זה מעצבנת או אישית או לא יודעת מה בכל אופן...
אז אני אישית לא מבינה איך זה שיש אנשים שאשכרה מאמינים באותו האיש, כאילו לפי מה שאני יודעת הוא פשוט כינס 12 אנשים ואמר להם שהוא המשיח והם הפיצו את זה? כאילו איך אנשים מאמינים לדבר כזה?

- את אומרת שיכול להיות שהוא כבר הגיע, אני אומר לך שפספסנו אותו בוודאות. ולא רק שפספסנו, אנחנו בעצמנו דחינו את המושיע שלנו במו ידינו.
- מלחמת גוג ומגוג (או אם נלך לפי הנצרות- מלחמת הר מגידון) היא מלחמה שאמורה להתקיים כשהמשיע יגיע. יש שאומרים שזה יקרה כשישוע יחזור פעם שנייה ויש שאומרים שזאת בכלל הפעם הראשונה שנראה את המשיח וזה יהיה הסימן. בכל מקרה, זה מה שיקרה בביקור אחד של המשיח, אבל יש 2 תיאורים על מה שיקרה בעולם כשיגיע המשיח, כך שזאת נשארת אופציה רלוונטית.
- התפקיד של המשיח כמו שאמרתי בתגובה הקודמת שלי מפורט בשני חלקים: יש את החלק הראשון שמדבר על לסבול ולמות ולשאת את חטאי העם ושהעם שלו ידחה אותו (מייחסים את זה לישוע) ויש את החלק השני שמדבר על גבורה ומלחמה באויבים וגאולה שלמה (וכמו שציינת - מלחמת גוג ומגוג) שזאת אחת הדרכים של המשיח להגיע ואחת מהמטרות שלו.
- הוא לא כינס 12 אנשים. הוא עבר בארץ ונתן אותות משמיים ולאט לאט אנשים התחילו להאמין בו והוא בחר לעצמו 12 תלמידים שילוו אותו לכל אשר ילך וגם ילמדו את העם את הבשורה שלו. אחרי הרבה שנים של פעילות 12 התלמידים האלה התגבשו לקבוצה אחת שהלכה אחרי ישוע. אם זהו באמת המשיח, צריך להאמין שזה נכון. כל מנהיג גדול שאנשים הולכים אחריו בא עם הפמלייה הקטנה שלו, הקבוצה הקטנה תומכת בו. תשאלי אותו דבר על האסלאם, איך הפיצו את זה שמוחמד נביא והנה יש כמה מיליארדים של מוסלמים בעולם? ככה זה, את בוחרת במה להאמין ובמה לא. זה לא הופך את הצד השני לטועה.

הודעה זו נערכה ע"י I Love Fall Out Boy ב Sep 15 2020, 17:39 PM

--------------------

Fall Out Boy —

---------
פורסם ב: Sep 15 2020, 22:57 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

1) אוקי, אף פעם לא בדקתי את הנושא לעומק, אבדוק שוב בעזרת ה'
2) עוד לא נתקלתי בכאלו נבואות. לגבי נבואת דניאל, אכתוב בהמשך התגובה
3) ברור שלא אאמין! סתם אדם שמגיע על חמור לירושלים ואומר לי "הי, אני משיח", למה לי להאמין לו? אם יש לו את התנאים הנצרכים בשביל להיות משיח, אז אפשר להתחיל להאמין. הגעה על חמור לירושלים היא לא תנאי בסיס למשיחיות.
4) אל תפיל עלי להסביר דברים שאומרים יהודים אידיוטים (סליחה על החריפות, לדעתי זה מה שהם). זה לא אשמתי שהם יהודים. כל עוד לא תמצא לי לזה מקור הלכתי מוסמך, אני לא מחוייב להסביר את זה, וזה לא מאיים עלי.
5) ברור שהוא יעשה אותות, אבל כמו שכתבתי בסעיף 3, אותות זה לא הסימן למשיח. קודם צריך שיהיו לו את התנאים הנצרכים למשיח.
6-8) אתה כבר כתבת, בצדק, שלא מאיים עלי הברית החדשה, כמו שלא מאיים עליך גמרא. בויכוח שלנו אנחנו צריכים להביא ראיות רק מהתנ"ך ומהשכל. (כמובן שאני יכול להביא ראיות מהברית החדשה ואתה מהגמרא. לא פר, נכון...)
9) זה שעם ישראל יקרא למשיח על שם אלוקים זה לא אומר כלום, בדיוק כמו שזה שמשה קרא למזבח "ה' ניסי" (שמות י"ז 15), וכמו שיעקב קרא למזבח "אל אלוהי ישראל" (בראשית לג 20)
10) בדקתי שוב במפרשים על הפסוקים שם, והם מסבירים שזה הולך על אגריפס המלך. מצאנו כמה מקומות בתנ"ך ש"משיח" אין הכוונה לגואל, אלא לשון גדולה וחשיבות. למשל, הכהן הגדול נקרא "הכהן המשיח", (ויקרא ד' 3. ויקרא ו' 15), וכן שאול המלך (שמואל א' כד 6, ועוד הרבה).
11) יש לי פרשנות אחרת. הפרשנות של רש"י, שהגויים אומרים את זה על עם ישראל. (למרות שזה כתוב בלשון יחיד).
12) וסתם במקרה פעם אחת הוא בן יוסף ופעם אחת הוא בן דוד?
13) לפחות על דבר אחד אנחנו מסכימים...

---------
פורסם ב: Sep 16 2020, 17:22 PM
צטט הודעה

תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 29555
משתמש מספר: 71393

QUOTE (I Love Fall Out Boy @ Sep 15 2020, 17:33 PM)
- את אומרת שיכול להיות שהוא כבר הגיע, אני אומר לך שפספסנו אותו בוודאות. ולא רק שפספסנו, אנחנו בעצמנו דחינו את המושיע שלנו במו ידינו.
- מלחמת גוג ומגוג (או אם נלך לפי הנצרות- מלחמת הר מגידון) היא מלחמה שאמורה להתקיים כשהמשיע יגיע. יש שאומרים שזה יקרה כשישוע יחזור פעם שנייה ויש שאומרים שזאת בכלל הפעם הראשונה שנראה את המשיח וזה יהיה הסימן. בכל מקרה, זה מה שיקרה בביקור אחד של המשיח, אבל יש 2 תיאורים על מה שיקרה בעולם כשיגיע המשיח, כך שזאת נשארת אופציה רלוונטית.
- התפקיד של המשיח כמו שאמרתי בתגובה הקודמת שלי מפורט בשני חלקים: יש את החלק הראשון שמדבר על לסבול ולמות ולשאת את חטאי העם ושהעם שלו ידחה אותו (מייחסים את זה לישוע) ויש את החלק השני שמדבר על גבורה ומלחמה באויבים וגאולה שלמה (וכמו שציינת - מלחמת גוג ומגוג) שזאת אחת הדרכים של המשיח להגיע ואחת מהמטרות שלו.
- הוא לא כינס 12 אנשים. הוא עבר בארץ ונתן אותות משמיים ולאט לאט אנשים התחילו להאמין בו והוא בחר לעצמו 12 תלמידים שילוו אותו לכל אשר ילך וגם ילמדו את העם את הבשורה שלו. אחרי הרבה שנים של פעילות 12 התלמידים האלה התגבשו לקבוצה אחת שהלכה אחרי ישוע. אם זהו באמת המשיח, צריך להאמין שזה נכון. כל מנהיג גדול שאנשים הולכים אחריו בא עם הפמלייה הקטנה שלו, הקבוצה הקטנה תומכת בו. תשאלי אותו דבר על האסלאם, איך הפיצו את זה שמוחמד נביא והנה יש כמה מיליארדים של מוסלמים בעולם? ככה זה, את בוחרת במה להאמין ובמה לא. זה לא הופך את הצד השני לטועה.

קודם כל אני אכתוב שלא חירטשתי פה ועשיתי בירור קטן באינטרנט לפני שעניתי לך...
- אני אשמח אם תסביר לי למה אתה חושב ככה כדי שאני ידע מה לענות לך...
- אני מצטטת מתוך הידברות-
"מתישהו בקרוב תפרוץ מלחמה קשה מאוד, שאחריה יבוא המשיח והאנושות תיכנס לעידן חדש שבו לעם ישראל יהיה מעמד מיוחד. דבר נוסף שכולם מסכימים עליו הוא שעד שהיום הזה יגיע – אי אפשר לדעת מה בדיוק יתרחש בו, ואי אפשר לדעת מתי בדיוק הכל יתרחש. אולי מחר, ואולי בעוד 50 שנה."
טוב אז זה מה שבערך למדתי מאז ומתמיד ככה שאין לי הרבה מה להוסיף פה אתה יכול למצוא את מה שציטטתי פה
- לגבי מה שמשיח צריך לעבור אני מצטטת מתוך רמב"ם הלכות מלכים פרק יא, א', ח':
"המלך המשיח עתיד לעמוד, ולהחזיר מלכות בית דויד ליושנה הממשלה הראשונה, ובונה מקדש, ומקבץ נדחי ישראל. וחוזרין כל המשפטים בימיו, כשהיו מקודם: מקריבין קרבנות, ועושין שמיטין ויובלות ככל מצותן האמורה בתורה...

ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח: אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי."
- טוב לגבי מה אותו האיש עשה אתה מבין יותר טוב ממני ואני גם לא הולכת לברר את זה בדיוק אבל כן הייתי רוצה שתענה לי באמת בכנות (אם זה לא מפריע לך כמובן) על כמה שאלות,
1. אם עכשיו פתאום יבוא מישהו, כל מישהו, ויגיד שהקב"ה או אותו האיש התגלה אליו בחלום ואמר לו שהעם לא הולך בדרך הנכונה והוא צריך לשנות את הדרך שלו והוא יגיד את זה בצורה משכנעת והכל ואנשים באמת יאמינו לו וילכו אחריו והכל, אתה תאמין לו?
2. אתה מאמין שהיהדות נכונה? יעני שבאמת היה את יציאת מצרים ומתן תורה וכל זה?
3. אתה בעצם חושב שהיהדות טועה?
--
כנראה אני יערוך עוד מעט...

--------------------
הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות.

---------
פורסם ב: Sep 16 2020, 19:43 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

הודיה אני רק אגיד למרות שזה לא מממש קשור שיש רבנים שאומרים שגוג ומגוג זה הקורנה. אם ישראל תהיה הראשונה לפתח חיסון זה יעמיד את ישראל במצב מיוחד. ככל שאנחנו מתקדמים זה נהיה יותר... מוחשי.

--------------------

User Posted Image

נפצח בשיר קורע לב
אורירון חונך אהוב
מנסח בטיל כל אשכול
בזכותו עוד נגיב בבולד
נארוב למטריל ונהנה מאוד
בסוף הפרויקט נהיה מנהלים
בזכות אורי, מלך החונכים
החונך אורירון המדהים
האורייונים אותך אוהבים

---------
פורסם ב: Sep 17 2020, 00:00 AM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

עוד כמה נקודות: 1) בדקתי את ענין העלמה. אכן בכל המקומות זה יכול להתפרש הן כבתולה והן כנערה. אבל אם זה בתולה, מאוד מוזר שיש מושג "עלם". הרי אין מושג "בתול". בגבר אין שום הבדל בין אחד שקיים יחסי מין לאחד שעוד לא קיים. זה מוכיח ש"עלם", זה נער. וכיון שכך, מסתבר שעלמה זה בתולה. ועוד משהו, אם עלמה זה בתולה, מאוד מוזר הפסוק "דרך גבר בעלמה" (משלי ל 19)
2) אם כדבריך ש"הנה העלמה הרה ויולדת בן" מתייחס לישוע, ההקשר בפסוקים מאוד מוזר. הרי ישוע נולד הרבה אחרי אחז, והפסוקים שם מדברים על אות שה' נתן לאחז שיאמין לו, ואיך זה יכול להוות אות בשביל אחז, אם הוא לא זכה לראות את זה?
3) עכשיו אני כותב משהו משמועה, לא ראיתי בפנים, אז תקן אותי אם אני טועה. ישוע ידע מראש, עוד לפני שהוא נולד, שהוא יורד לעולם כדי לסבול צרות, ולמות בסוף, כדי לכפר על העבירות של עם ישראל. אם כן, למה הוא התפלל "א-לי למה עזבתני", הרי הוא אמור למות. הוא שכח את המטרה שלשמה הוא ירד לעולם?

---------
פורסם ב: Sep 20 2020, 17:45 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש

QUOTE (זרע שמשון @ Sep 15 2020, 22:51 PM)
1) אוקי, אף פעם לא בדקתי את הנושא לעומק, אבדוק שוב בעזרת ה'
2) עוד לא נתקלתי בכאלו נבואות. לגבי נבואת דניאל, אכתוב בהמשך התגובה
3) ברור שלא אאמין! סתם אדם שמגיע על חמור לירושלים ואומר לי "הי, אני משיח", למה לי להאמין לו? אם יש לו את התנאים הנצרכים בשביל להיות משיח, אז אפשר להתחיל להאמין. הגעה על חמור לירושלים היא לא תנאי בסיס למשיחיות.
4) אל תפיל עלי להסביר דברים שאומרים יהודים אידיוטים (סליחה על החריפות, לדעתי זה מה שהם). זה לא אשמתי שהם יהודים. כל עוד לא תמצא לי לזה מקור הלכתי מוסמך, אני לא מחוייב להסביר את זה, וזה לא מאיים עלי.
5) ברור שהוא יעשה אותות, אבל כמו שכתבתי בסעיף 3, אותות זה לא הסימן למשיח. קודם צריך שיהיו לו את התנאים הנצרכים למשיח.
6-8) אתה כבר כתבת, בצדק, שלא מאיים עלי הברית החדשה, כמו שלא מאיים עליך גמרא. בויכוח שלנו אנחנו צריכים להביא ראיות רק מהתנ"ך ומהשכל. (כמובן שאני יכול להביא ראיות מהברית החדשה ואתה מהגמרא. לא פר, נכון...)
9) זה שעם ישראל יקרא למשיח על שם אלוקים זה לא אומר כלום, בדיוק כמו שזה שמשה קרא למזבח "ה' ניסי" (שמות י"ז 15), וכמו שיעקב קרא למזבח "אל אלוהי ישראל" (בראשית לג 20)
10) בדקתי שוב במפרשים על הפסוקים שם, והם מסבירים שזה הולך על אגריפס המלך. מצאנו כמה מקומות בתנ"ך ש"משיח" אין הכוונה לגואל, אלא לשון גדולה וחשיבות. למשל, הכהן הגדול נקרא "הכהן המשיח", (ויקרא ד' 3. ויקרא ו' 15), וכן שאול המלך (שמואל א' כד 6, ועוד הרבה).
11) יש לי פרשנות אחרת. הפרשנות של רש"י, שהגויים אומרים את זה על עם ישראל. (למרות שזה כתוב בלשון יחיד).
12) וסתם במקרה פעם אחת הוא בן יוסף ופעם אחת הוא בן דוד?
13) לפחות על דבר אחד אנחנו מסכימים...

- לישוע היו את כל התנאים להיות משיח ולא קיבלתם אותו. בסופו של דבר המשיח יגיע ויהיה על חמור, ואם לא ניתן תשומת לב לפרטים הקטנים אנחנו לא נתעמק גם בפרטים היותר גדולים. כל סימן למשיח ראוי לתשומת לב מיוחדת.
- אני כבר נתתי לך את כל הנבואות המשיחיות בתנ"ך ואתה מוצא איך לפרש לי אותם על עם ישראל או על אומות העולם בזמן שמדובר במפורש על משיח או על אדם שיסבול למען העם שלו (שזה אחד מתפקידיו של משיח בן יוסף). לא יודע מה עוד לתת לך כדי שתבין איפה אני עומד, צריך עוד משהו יותר חשוב מהתנ"ך עצמו?
- הקטע עם היהודים זה כשנוח אז לוקחים את כל התנ"ך פשוטו כמשמעו אבל כשלא נוח אז אפשר להמציא סיפורים מה מתאים ומה לא. על "מצוות" התפילין לקחתם פסוקים כמו שהם אבל כשמדובר בישוע פתאום יש מקום לא להתייחס לפסוקים כפי שהם? אם נתנו למשיח את שם ה' זה לא סתם. התנ"ך מדויק ויודע מה הוא אומר. אין מישהו עם יותר כוח בעולם מאשר אלוהים והמשיח חייב להיות על טבעי.
- המשיח הוא הגואל של עם ישראל, זאת ליטרלי האמונה היהודית. איך אפשר לסתור דבר כזה?
- הוא בכוונה פעם בן יוסף ופעם בן דוד. להראות את הקשר שיש לו גם עם יוסף וגם עם דוד. מהפעם הראשונה ומהפעם השנייה שהוא עתיד לבוא.

קודם כל אני אכתוב שלא חירטשתי פה ועשיתי בירור קטן באינטרנט לפני שעניתי לך...
- אני אשמח אם תסביר לי למה אתה חושב ככה כדי שאני ידע מה לענות לך...
- אני מצטטת מתוך הידברות-
"מתישהו בקרוב תפרוץ מלחמה קשה מאוד, שאחריה יבוא המשיח והאנושות תיכנס לעידן חדש שבו לעם ישראל יהיה מעמד מיוחד. דבר נוסף שכולם מסכימים עליו הוא שעד שהיום הזה יגיע – אי אפשר לדעת מה בדיוק יתרחש בו, ואי אפשר לדעת מתי בדיוק הכל יתרחש. אולי מחר, ואולי בעוד 50 שנה."
טוב אז זה מה שבערך למדתי מאז ומתמיד ככה שאין לי הרבה מה להוסיף פה אתה יכול למצוא את מה שציטטתי פה
- לגבי מה שמשיח צריך לעבור אני מצטטת מתוך רמב"ם הלכות מלכים פרק יא, א', ח':
"המלך המשיח עתיד לעמוד, ולהחזיר מלכות בית דויד ליושנה הממשלה הראשונה, ובונה מקדש, ומקבץ נדחי ישראל. וחוזרין כל המשפטים בימיו, כשהיו מקודם: מקריבין קרבנות, ועושין שמיטין ויובלות ככל מצותן האמורה בתורה...

ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח: אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי."
- טוב לגבי מה אותו האיש עשה אתה מבין יותר טוב ממני ואני גם לא הולכת לברר את זה בדיוק אבל כן הייתי רוצה שתענה לי באמת בכנות (אם זה לא מפריע לך כמובן) על כמה שאלות,
1. אם עכשיו פתאום יבוא מישהו, כל מישהו, ויגיד שהקב"ה או אותו האיש התגלה אליו בחלום ואמר לו שהעם לא הולך בדרך הנכונה והוא צריך לשנות את הדרך שלו והוא יגיד את זה בצורה משכנעת והכל ואנשים באמת יאמינו לו וילכו אחריו והכל, אתה תאמין לו?
2. אתה מאמין שהיהדות נכונה? יעני שבאמת היה את יציאת מצרים ומתן תורה וכל זה?
3. אתה בעצם חושב שהיהדות טועה?
--
כנראה אני יערוך עוד מעט...

1) אני אצטרך הרבה סימנים. אם אני אראה שהוא נותן הרבה סימנים אז אני אסכים לשמוע מה יש לו להגיד. אבל להאמין זה רק שלב אחד קדימה כשזה יאומת.
2) כמובן. מה שכנראה הרבה יהודים דתיים לא יודעים זה שהנצרות מבוססת על היהדות. ישוע היה יהודי ומת יהודי, כל התלמידים שלו יהודיים היו, הברית החדשה הוא ספר יהודי. הקטע הוא שהרבה שנים אחרי ישוע קמה הנצרות והיא התבססה על ישוע והברית החדשה (סימן ברור למשיחיות שלו כי הוא אמור לקרב את הגויים לאלוקי ישראל והנה כמה מיליארדי נוצרים מאמינים בזכות אבותינו אברהם יצחק ויעקב ובקב"ה)
3) אני לא חושב שהיהדות כדת טועה, היא דת נכונה, אבל הדרך שהולכים בה מאז חורבן בית שני ודחייתו של ישוע היא דרך לא נכונה ללכת בה. היהדות הייתה טובה עד שלב מסויים, אחרי בית שני אני לא רואה איך היא רלוונטית לי יותר או הולכת בדרך הנכונה.

הודיה אני רק אגיד למרות שזה לא מממש קשור שיש רבנים שאומרים שגוג ומגוג זה הקורנה. אם ישראל תהיה הראשונה לפתח חיסון זה יעמיד את ישראל במצב מיוחד. ככל שאנחנו מתקדמים זה נהיה יותר... מוחשי.

תראי מה קורה לנו. ארצות הברית, רוסיה, סין, צפון קוריאה - מדינות גדולות עם מצב מאוד רגיש. אירופה וכל העולם עם התפשטות הסרטן האסלאמי - קשה וכואב לכולם. הקורונה, השחיתות בעולם, הבחירות הלא מוצלחות שלנו, כמה מקרי מוות, מנגד כמה חוזרים בתשובה - העולם כבר לא מה שהיה פעם. אני באמת מאמין שאנחנו קרובים לאותה מלחמה והמשיח אכן קרוב.

עוד כמה נקודות: 1) בדקתי את ענין העלמה. אכן בכל המקומות זה יכול להתפרש הן כבתולה והן כנערה. אבל אם זה בתולה, מאוד מוזר שיש מושג "עלם". הרי אין מושג "בתול". בגבר אין שום הבדל בין אחד שקיים יחסי מין לאחד שעוד לא קיים. זה מוכיח ש"עלם", זה נער. וכיון שכך, מסתבר שעלמה זה בתולה. ועוד משהו, אם עלמה זה בתולה, מאוד מוזר הפסוק "דרך גבר בעלמה" (משלי ל 19)
2) אם כדבריך ש"הנה העלמה הרה ויולדת בן" מתייחס לישוע, ההקשר בפסוקים מאוד מוזר. הרי ישוע נולד הרבה אחרי אחז, והפסוקים שם מדברים על אות שה' נתן לאחז שיאמין לו, ואיך זה יכול להוות אות בשביל אחז, אם הוא לא זכה לראות את זה?
3) עכשיו אני כותב משהו משמועה, לא ראיתי בפנים, אז תקן אותי אם אני טועה. ישוע ידע מראש, עוד לפני שהוא נולד, שהוא יורד לעולם כדי לסבול צרות, ולמות בסוף, כדי לכפר על העבירות של עם ישראל. אם כן, למה הוא התפלל "א-לי למה עזבתני", הרי הוא אמור למות. הוא שכח את המטרה שלשמה הוא ירד לעולם?

- את אף אחד זה לא מעניין מה אומר "עלם". מתייחסים רק ל"עלמה". נערה שלא קיימה יחסי מין, זאת הפרשנות לכל הפעמים שהמילה "עלמה" מוזכרת בתנ"ך. ולגבי "דרך גבר בעלמה" - דרכו של גבר להימשך לעלמה שכן היא צעירה ולא נשואה ובתולה כי זה מה שגבר מחפש כדי להקים בית. וגם - הגבר בועל את העלמה ומקיים איתה יחסי מין ומבטל את בתוליה.
- כמו שאמרת, יש הרבה פרשנויות. אבל צריך לזכור שחלק מהנבואות הן עתידיות לקרות ולא תקפות רק לאותה תקופה שבה הן נאמרו. יש נבואות בתנ"ך שעוד לא התגשמו ויש סיכוי שהן יתגשמו בעוד אלפי שנים. אז מה, רק כי אמרו אותן בתקופה מסויימת הן תקפות רק לאותה תקופה?
- "אלי למה עזבתני" זה משפט שהוא חוזר אחרי מחבר מזמור תהילים כב' (פסוק ב') שאמר את זה, כדי שכולם סביבו ישמעו אותו קורא לה' ואז יקרה הנס. מה שבסוף - קרה.

עכשיו אני רוצה שתענה לי על משהו.
כתבתי פה מגילות והשקעתי מאוד ומשום מה היה לך נוח לא לענות לי על כמה דברים אז אני אשלח לך שוב את מה שאני רוצה שתענה עליו בלי להתחמק:
דרך אגב, יש חלק בספר הזוהר שעוסק ב"רזא דשלושה" שבו הרשב"י מדבר על מה שנקרא בנצרות "השילוש הקדוש". שמעת על זה?

לגבי מה שאמרתי לך שהמשיח יהיה אלוקים בעצמו. ספר הזוהר דיבר על אותה אמונה "פסולה" לפי היהדות במה שנקרא השילוש הקדוש. אני מחזיר אותך לאותה נבואה שאמרתי שהמשיח יהיה אלוקים - איך תסביר את זה?

--------------------

Fall Out Boy —

---------
פורסם ב: Sep 20 2020, 19:03 PM
צטט הודעה

Go Vegan

פרטי משתמש
חרמשים: 5417
מגדר:
משתמש מספר: 46783

היי כריס, רק מצרפת סרטון זריז שמשקף את השקפתי, של הוגה הדעות ישעיהו ליבוביץ' -
https://www.youtube.com/watch?v=Zz-QMDPW5RM
מקווה שתורם לדיון :)

--------------------
“Home is behind, the world ahead,
And there are many paths to tread
Through shadows to the edge of night,
Until the stars are all alight.
Then world behind and home ahead,
We'll wander back and home to bed.
Mist and twilight, cloud and shade,
Away shall fade! Away shall fade!”
- J. R. R. Tolkien

---------
פורסם ב: Sep 20 2020, 19:24 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש

QUOTE (Colorful @ Sep 20 2020, 18:57 PM)
היי כריס, רק מצרפת סרטון זריז שמשקף את השקפתי, של הוגה הדעות ישעיהו ליבוביץ' -
https://www.youtube.com/watch?v=Zz-QMDPW5RM
מקווה שתורם לדיון :)

חחחחח תורם קצת לקלילות האווירה פה
יש בזה משהו אחד נכון, אכן מסרבים לקבל כל אחד שקורא למשיחיות ומאמינים עדיין שהוא יגיע "מתישהו".

--------------------

Fall Out Boy —

---------
פורסם ב: Sep 20 2020, 19:42 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

למה אתה כל כך בטוח שזה ישו\ע?

--------------------

User Posted Image

נפצח בשיר קורע לב
אורירון חונך אהוב
מנסח בטיל כל אשכול
בזכותו עוד נגיב בבולד
נארוב למטריל ונהנה מאוד
בסוף הפרויקט נהיה מנהלים
בזכות אורי, מלך החונכים
החונך אורירון המדהים
האורייונים אותך אוהבים

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (3) [1] 2 3  קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025