![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (17) « ראשון ... 6 7 [8] 9 10 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Oct 5 2020, 20:33 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
איך בדיוק זוגיות בלי יחסי מין? זה בא ביחד
-------------------- על נהר אספירין ישבנו
במקומות המוכרים לא שומעים לא רואים כאילו אנחנו אוויר עוד מעט יגמר הסרט בקרוב המציאות התמונה מטושטשת והצליל לא ברור כי כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו פותחים פה גדול ומחכים לעונג הבא כולנו מכורים של מישהו שמבקש עכשיו תרגישו פותחים פה גדול ומחכים למנה הבאה חלונות ראווה יפים פה זה הכל למכירה גם אנחנו תלויים עם פתקי החלפה אז מה נעשה עם הכעס הזה מה יהיה עם הקנאה כולם רוצים להיות חופשיים אבל ממה אלוהים ממה כולנו עבדים אפילו... מילים לשיר עבדים - נגיעות - ברי סחרוף נגיעות (1998) [/img] --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 5 2020, 21:36 PM
|
||||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אין מה להתחכם. אל תהיה חכם גדול על התורה. אסור זה אסור על כל הרבדים. יחסי המין הם אסורים והמשיכה עצמה היא חטא. כל מה שזה כולל אסור! -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 5 2020, 22:44 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
אז הנה הגענו לאותה מסקנה שכתבתי בהתחלה
אי אפשר להיות להט"ב ולהיות דתי! -------------------- על נהר אספירין ישבנו
במקומות המוכרים לא שומעים לא רואים כאילו אנחנו אוויר עוד מעט יגמר הסרט בקרוב המציאות התמונה מטושטשת והצליל לא ברור כי כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו פותחים פה גדול ומחכים לעונג הבא כולנו מכורים של מישהו שמבקש עכשיו תרגישו פותחים פה גדול ומחכים למנה הבאה חלונות ראווה יפים פה זה הכל למכירה גם אנחנו תלויים עם פתקי החלפה אז מה נעשה עם הכעס הזה מה יהיה עם הקנאה כולם רוצים להיות חופשיים אבל ממה אלוהים ממה כולנו עבדים אפילו... מילים לשיר עבדים - נגיעות - ברי סחרוף נגיעות (1998) [/img] --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 5 2020, 23:01 PM
|
||||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אפשר, אבל אלה לא חיים קלים. זה לחיות עם חטא.אפשרי אבל לא מומלץ. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 5 2020, 23:20 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
"לשון הרע" זה גם חטא מי מחליט מה גרוע יותר?
תכלס אף אחד לא יכול לקבוע מה גרוע יותר ומה פחות ואני חושבת שזה חטא להשלות את הצד השני ואני אסביר אם אני יוצאת עם בחור ואני לא נמשכת אליו זה גם חטא שאני משלה אותו ונותנת לו לחיות במחשבה שאני נמשכת אליו ואוהבת אותו באותה צורה שהוא אותי. -------------------- על נהר אספירין ישבנו
|
|
פורסם ב: Oct 6 2020, 15:58 PM
|
||||||
![]() "בכאב מצאתי אושר" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
איזו התחמקות זו? אם אין יחסי מין בזוגיות והאיסור הוא על יחסי מין אז מה הבעיה? מה שאני לחלוטין לא מבין הוא שאתם מתייחסים גם לזוגיות בין שתי נשים לחטא למרות שלזה אין שום התייחסות! -------------------- יונתן ★ בואכה 15 ★ מ. הספרים לשעבר ★ הארי פוטר ★ שר הטבעות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Oct 6 2020, 16:31 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
זוגיות בין שתי נשים זה גם חטא
משהו ציטט את האיסור בהתחלה -------------------- על נהר אספירין ישבנו
|
|
פורסם ב: Oct 6 2020, 17:28 PM
|
||
![]() "בכאב מצאתי אושר" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני רוצה לצטט מישהו שדיברתי אתו הבוקר על הדיון הזה:
"אתה מקסים ומנסה להאיר בפניהם את הדרך, אבל יש כאלה שממש מתעקשים להישאר בחושך. נו, מה נעשה. לפחות נצעד אנחנו באור." ועוד משהו שהוא כתב: "רציתי רק להגיד – לפעמים צריך לדעת לבחור את המלחמות שלך." אני חושב שהוא צודק. אני כבר צועד באור והפעם לא הצלחתי להאיר לאחרים את הדרך. אולי בפעם הבאה אני אצליח. וכרגע המלחמה הזו היא לא הבחירה הנכונה בשבילי. לפחות כרגע. -------------------- יונתן ★ בואכה 15 ★ מ. הספרים לשעבר ★ הארי פוטר ★ שר הטבעות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 6 2020, 18:14 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
אני לא חושבת שאני "צועדת בחושך" כמו שכתבת
אני שייכת לקהילת הלהטב"ים אבל רק רוצה להבין כמה דברים לפני שאני זורקת את כל הדת לזבל -------------------- על נהר אספירין ישבנו
|
|
פורסם ב: Oct 6 2020, 18:32 PM
|
||||
את לא חייבת לזרוק את הדת לפח. תאמיני עם כל הלב שלך ותעשי מה שאת רוצה עם מי שאת רוצה. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 7 2020, 17:23 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
אי אפשר ללכת עם הלב ברגע שאתה מאמין במשהו ומקיים אותו חצי חצי
בנושא הנוכחי זה לא רק לב זה גם מצפון איך אפשר לחיות בהרגשה שכל החיים הם סוג של שקר אחד גדול?, בדת לדעתי זה או הכול או כלום -------------------- על נהר אספירין ישבנו
|
|
פורסם ב: Oct 9 2020, 01:42 AM
|
||||
![]() נ נח נחמ נחמן מאומן ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שלום לכם, אני לא אתייחס אולי להשתלשלות העניינים, אבל זה ספציפית נושא שפשוט לא נכון וצריך לעשות בו הפרדה קריטית- אדם שנולד עם נטייה מינית הפוכה, בוודאי ובוודאי שיכול להיות דתי ושיהיה רב מבחינתי, אין בו שום דבר פסול.. בדיוק כמו שיש בן אדם עם תאווה מוגזמת לנשים, ויש אדם עם תאווה לחזיר ויש אדם שלא יכול בלי לשון הרע, כך יש אדם שהקושי שלו הוא בנושא הזה. השאלה הגדולה היא מה הוא עושה עם זה.. יש אדם שמבין שהעניין הזה הוא אסור על פי התורה, והוא מנסה להמנע מזה, בין אם ע"י טיפולי המרה (בלי להכנס לדיון על זה) ובין אם ע"י נישואים עם לסבית או המנעות מנשואים בכלל (בלי להכנס לדיון גם על אלה). אדם כזה, בוודאי שיכול להיות דתי. ולעומת זאת, יש אנשים שמנסים להפוך את הנטיה הזאת ללגיטימית (בלי להכנס וכו') ומוצא לו בן זוג ועושה מה שעושה איתו, ובעצם אומר בזה שהוא ''לא הולך לפי התורה" ועושה מה שנראה לו, ואדם כזה הוןא בעייתי בהרבה.. כמובן שצריך לזכור שוב, שגם הוא, אם הוא מגדיר את עצמו דתי, כנראה שבאמת הוא מרגיש כזה.. וכמו שיש אנשים שיגידו לך "שמע אני דתי, אבל לא לעשן בשבת אני לא מסוגל" ואמנם זה לא בסדר אבל אנחנו עדיין נחזיק ממנו דתי, ככה צריך להכיר בזה שיש דתיים שנפלו בעניין הזה ועדיין רוצים להשאר קרובים לדת.. כל זה כמובן בלי להכנס לדיון עצמו, האם עצם הנטיה ההפוכה זה לגיטמי או לא כי לא מדובר פה בהשקפה אלא רק מהצד ההלכתי של העניין בברכה, אריאל -------------------- אריאל ~20 ~שמח~מבקר מדי פעם בעיקר בשביל דיונים '13+ '~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 9 2020, 11:45 AM
|
||||||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
באמת שהניסוח היה ממש יפה ונחמד עד שראיתי את הקטע של "להפוך את הנטיה הזאת ללגיטימית". לא יכולת למצוא דרך אחרת לנסח את זה? ואתה יכול בבקשה להפסיק להגיד "בלי להכינס לדיון" כי זה כל הרעיון של להגיב בדיון? עכשיו, מה זאת אומרת "להפוך את הנטיה הזאת ללגיטימית"? היא לא לגיטימית כבר עכשיו? לי היא נראית ממש לגיטימית, איידונו מה איתך. זה כאילו שלא ניסית לקחת עמדה אבל כן לקחת, ואז גם ביקשת לא להיכנס לדיון הזה כי למה? אני באמת רוצה לדעת פשוט. -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Oct 9 2020, 13:10 PM
|
||||||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא בנאדם דתי בכלל, אבל גדלתי בסביבה מספיק מסורתית ולמדתי מספיק על יהדות בחיים שלי כדי לראות שיש פה שימוש ציני בדת. ברצינות, יש פה בדיון אנשים להט׳׳בים דתיים שמדברים על איך אפשרי להיות דתי ולהט׳׳ב, יש מספיק אנשים דתיים שהם לא בהכרח להט׳׳בים שכבר הבהירו שדת ולהט׳׳ביות לא סותרות אחת את השנייה, אבל ממשיך פה השימוש בחוזר בפירושים שונים של פסוק אחד כדי לתרץ הומופוביה. בוא נפרק רגע את מה שאמרת פה: ״נטייה מינית הפוכה״ זה באמת לא דבר. מדברים פה הרבה בדיון על מה טבעי, אז אולי לא יפתיע אתכם לשמוע שבטבע אין דבר כזה ״נטייה מינית רגילה״ ו״נטייה מינית הפוכה״. יש סיבה שהשימוש פה הוא במילה נטייה. בחייאת, אין שום דבר הפוך בלהט׳׳ביות, לפחות מהצד הטבעי שכל הזמן מנפנפים בו בלי להבין בכלל מה המשמעות. (אני אוסיף בסוגריים שלהגיד ״בדיוק כמו שיש בן אדם עם תאווה מוגזמת לנשים״ זאת דרך מאוד מעניינת להגיד אנס, אבל עזוב, זה כבר לדיון אחר) בוא נדבר רגע על הפסקה היפה שכתבת על ״השאלה הגדולה היא מה הוא עושה עם זה״. בכנות, מי שמך להחליט מה הופך אמונה של אנשים להיפוקריטית? מי החליט שאתה, אריאל, יכול לקבוע מה נותן לבנאדם את הלגיטימציה להיות דתי? מי החליט שיש לך את היכולת לבוא ולהצביע עליי ולהגיד ״תם, את.ה לא יכול.ה להגדיר את עצמך מסורתי.ת״ כי אני א-בינארי.ת ולסבית? אמונה, לפחות ממה שאני תמיד הבנתי, היא עניין אישי. הצורה שאני רואה דת והצורה שאתה רואה דת הן שונות בבסיס שלהן כי איך שאתה רואה אמונה ואיך שאני רואה אמונה שונות. והיי, ממה שידוע לי על יהדות, אתה לא צריך לסמן מספיק וי על רשימה ארוכה של מנהגים ומצוות כדי להיחשב דתי (ואם כן, תיתן לי בבקשה מספר - כמה מצוות אדם צריך למלא כדי שהוא ייחשב דתי? על כמה מותר לו לעבור?). מה שאני מנסה להגיד כאן הוא כזה - זה לא מקומו של אף אחד להגיד לאף אחד מה הופך אותו לאדם דתי. אם אתה חושב שמה שהופך אותך לאדם דתי הוא מספר המצוות שאתה מנסה לשמור, נהדר. אם חברה שלי חושבת שמה שהופך אותה לדתייה אלה הבגדים הצנועים שהיא לובשת ועבדה קשה כל הקיץ כדי לקנות אותם, זה גם נהדר. אין לך את היכולת להחליט עבור אחרים מה הופך אותם לאנשים מאמינים כי אמונה היא דבר אישי. והיי, אם טעיתי פה מבחינת רקע ביהדות ואשכרה יש מקום בתורה או בהלכה שמדבר על זה שאנשים דתיים יכולים להחליט אם אנשים אחרים הם דתיים או לא, בבקשה תפנה אותי אליו. מתוך כל מה שאמרתי פה, אני מקווה שאתה רואה למה כל שאר מה שכתבת פשוט נכשל ברמה הלוגית. אין דבר כזה ״נטייה הפוכה״ ואין לאף אחד את הסמכות לקבוע איזה ״חטאים״ מותר או אסור לאנשים לעשות ועדיין להחשיב את עצמם דתיים. להט׳׳בים דתיים לא ״נפלו בעניין הזה״, להט׳׳בים דתיים לא חייבים דין וחשבון לאף אחד על האמונה שלהם ובטח ובטח שלא לאנשים שמשתמשים בדת שאמרה ״ואהבת לרעך כמוך״ בצורה כל כך צינית רק כדי להגיד להם שהם חוטאים ולא צריכים לחיות את החיים האותנטיים שלהם. אז, אם נסכם, ״כל זה כמובן בלי להכנס לדיון עצמו, האם עצם הנטיה ההפוכה זה לגיטמי או לא כי לא מדובר פה בהשקפה״ - אם אתה רואה מישהו שאומר ״אולי בעצם אנשים צריכים להפסיק להתחבא מאחורי הדת כדי להצדיק את ההומופוביה שלהם״ ומה שאתה חושב זה ״זאת השקפה״, כנראה שיש לך בעיה קטנה של הומופוביה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Oct 9 2020, 16:49 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
לא אני ולא אף אחד אחר פה בפורום יכולים לקבוע מה זה דתי. ההלכה היא זאת שקובעת. ברמב"ם כתוב מפורש, ולא ידוע לי שיש מי שחולק עליו, שאדם שקיבל על עצמו את כל המצוות הוא יהודי דתי לכל דבר, גם אם הוא נכשל בעבירות. אם הוא רוצה, ומנסה, ומשתדל לקיים אותם הוא דתי. מצד שני (וגם זה כתוב ברמב"ם) אדם שאומר אפילו על מצווה אחת או עבירה אחת "את זה אני לא מקיים", הוא מומר לכל התורה כולה.
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |