האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (17) « ראשון ... 7 8 [9] 10 11 ... אחרון » קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

נטיות מיניות || דיון, דיון
פורסם ב: Oct 9 2020, 17:07 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 736575
מגדר:female
משתמש מספר: 30194
חפצי המשתמש: צפה

QUOTE (זרע שמשון @ Oct 9 2020, 16:45 PM)
לא אני ולא אף אחד אחר פה בפורום יכולים לקבוע מה זה דתי. ההלכה היא זאת שקובעת. ברמב"ם כתוב מפורש, ולא ידוע לי שיש מי שחולק עליו, שאדם שקיבל על עצמו את כל המצוות הוא יהודי דתי לכל דבר, גם אם הוא נכשל בעבירות. אם הוא רוצה, ומנסה, ומשתדל לקיים אותם הוא דתי. מצד שני (וגם זה כתוב ברמב"ם) אדם שאומר אפילו על מצווה אחת או עבירה אחת "את זה אני לא מקיים", הוא מומר לכל התורה כולה.

מנגד יש את הדבר המדהים הזה שנקרא אלוקים. שהוא יותר גדול מהרמב"ם ומכולם. הוא היחיד ששופט וקובע.
אם בן אדם נופל ונשבר אבל עדיין מרגיש קרבה לדת ולאלוקים, אין שום סיבה לפסול אותו ואת רמת האמונה שלו.
יש הרבה חרדים חסידים דוסים שעוברים על איסור לשון הרע ועדיין אני רואה שמקבלים אותם יפה, אז זאת צביעות לא לקבל את האחרים.
זה לא המקום שלנו לשפוט בן אדם אם הוא דתי או לא, אנחנו לא נמצאים במקום הזה בכלל. בסופו של יום הקב"ה הוא זה שיודע מה יש לנו בלב ועד כמה אנחנו אוהבים אותו ומה נהיה מוכנים לעשות בשבילו. זה הכל.

--------------------

They say the captain goes down with the ship"
"?So when the world ends will God go down with it
Fall Out Boy —

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Oct 10 2020, 19:40 PM
צטט הודעה

this is the way

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 8000
מגדר:male
משתמש מספר: 71862

QUOTE (I Love Fall Out Boy @ Oct 9 2020, 17:03 PM)
QUOTE (זרע שמשון @ Oct 9 2020, 16:45 PM)
לא אני ולא אף אחד אחר פה בפורום יכולים לקבוע מה זה דתי. ההלכה היא זאת שקובעת. ברמב"ם כתוב מפורש, ולא ידוע לי שיש מי שחולק עליו, שאדם שקיבל על עצמו את כל המצוות הוא יהודי דתי לכל דבר, גם אם הוא נכשל בעבירות. אם הוא רוצה, ומנסה, ומשתדל לקיים אותם הוא דתי. מצד שני (וגם זה כתוב ברמב"ם) אדם שאומר אפילו על מצווה אחת או עבירה אחת "את זה אני לא מקיים", הוא מומר לכל התורה כולה.

מנגד יש את הדבר המדהים הזה שנקרא אלוקים. שהוא יותר גדול מהרמב"ם ומכולם. הוא היחיד ששופט וקובע.
אם בן אדם נופל ונשבר אבל עדיין מרגיש קרבה לדת ולאלוקים, אין שום סיבה לפסול אותו ואת רמת האמונה שלו.
יש הרבה חרדים חסידים דוסים שעוברים על איסור לשון הרע ועדיין אני רואה שמקבלים אותם יפה, אז זאת צביעות לא לקבל את האחרים.
זה לא המקום שלנו לשפוט בן אדם אם הוא דתי או לא, אנחנו לא נמצאים במקום הזה בכלל. בסופו של יום הקב"ה הוא זה שיודע מה יש לנו בלב ועד כמה אנחנו אוהבים אותו ומה נהיה מוכנים לעשות בשבילו. זה הכל.

אבל זה ביחיד ולא ברבים.
העולם בנוי יותר על מה שאדם עושה ברבים מאשר מה שהוא עושה ביחיד וכך אנו, בני האדם קובעים.
המצוות שיש בדברים פרק כז (מעמד הר גריזים והר עיבל) הם מצוות שבני אדם עושים בסתר ואחד מהם הוא 'לא תרצח איש בסתר' פירוש לא תרצח איש בסתר - תספר לשון הרע ורכילות עליו בל שהוא יודע זאת. בני ישראל בכניסתם לארץ מקבלים דגש על לא לעשות עבירות בסתר מפני שבני אדם לא יודעים עליהם ויש לאנשים פחד מבני אדם כפחד מה'.

(מצטער אם זה הרגיש כמו שיעור בתורה)

--------------------
תקראו לי דין

User Posted Image

---------
פורסם ב: Oct 19 2020, 11:05 AM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 1781
משתמש מספר: 71138

קודם כל, זו לא גזענות, כי נטייה מינית זה לא גזע.
מה שכן, הומופביה זה גרוע לא פחות ויש לגנותה ולהעלימה.
אין לכם, ואני אחזור על זה עוד פעם ועוד פעם, אין לכם שום תירוץ להומופוביה.
זה לא משפיע עליכם. זה לא קשור אליכם בשום צורה (אלא אם כן מתברר שאתם חלק מהקהילה, ובמקרה הזה, האהאהא לכם).
זה נוגד את האמונה שלכם?
גם להיות אתאיסט נוגד את האמונה שלכם! גם לנסוע בשבת נוגד את האמונה שלכם! אתם לא מעירים על זה.
כל אחד זכאי לחיות, לאהוב ולעשות כל מה שהוא רוצה.
ולדעתי, אין שום שאלה בעניין הזה בכלל.
ברור שאפשר להיות להטב ולהיות דתי, אין אפשרות בחירה בנוגע למשיכה מינית. אם התכוונת ליציאה מהארון, אז זה גם אפשרי, אבל כמובן שזה יהיה הרבה יותר קשה.

--------------------
ארן יגארררררררררר

---------
פורסם ב: Oct 23 2020, 02:45 AM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 1129
משתמש מספר: 70912

אוקי
יש מצב שזה שאני כותבת כאן נחשב כהקפצה אבל אני חושבת שיש משהו מאד חשוב שלא דיברתם עליו בכלל.
נטייה מינית זה דבר מולד- משמע, אלוקים ברא אדם סטרייט או גיי. דרך העולם היא שבני זוג מקיימים יחסי מין ולכן אלוקים ברא את האדם גיי בידיעה שכדרך העולם הוא יקיים יחסי מין.
מצד שני- יש איסור מהתורה להיות גיי, אני לא נכנסת לאם רק יחסי מין אסורים או עצם הנטייה אסורה מה שלא יהיה, יחסי מין בטוח אסור.
מה שבעצם אומר שצד אחד אלוקים ברא את האדם ככה, ומצד שני הוא מבקש ממנו לא להיות מי שהוא, כלומר, איך שהוא נברא.
לאלוקים אין סיבה לברוא באדם ,שלא לומר מאות או אלפי או מאות אלפי בני אדם, מתוך כוונה שיעשו טיפולי המרה- זה מגוחך וחסר תועלת ואין שום סיבה לכך.
משמע אלוקים העמיד את האדם במצב בלתי אפשרי מבחינתו, שזה יותר מניסיון רגיל של לעשות או לא לעשות, וזה ברור.
אני אשמח אם מישהו יסביר לי את זה, ובבקה, בלי התלהמות והתפרצות, אפשר לקיים דיון מכובד ולצאת עם תשובות.

--------------------
כדור הארץ הוא הגיהנום של כוכב אחר.

אני הייתי מירי, אתם הייתם אתם.

---------
פורסם ב: Nov 10 2020, 17:09 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 180
משתמש מספר: 72762

היי, שאלה יפה מאוד.

אני לא בטוח שזה לגמרי נטייה מולדת, שמעתי שיש נטייה מולדת אבל האדם בעצמו צריך לפתח אותה, אבל היות וזה לא נושא שאני מכיר, אז אומר שאני לא יודע, אשמח אם מישהו יצרף ידע מדעי מדוייק.

הקב"ה גם ברא את רובינו עם יצר מיני, ואנו מותרים לקיים יחסי מין רק עם אשה שנשואה לנו, ואינה נידה.

הקב"ה ברא אותנו עם תיאבון, ואסור לנו לאכול משהו שהוא לא כשר.

אז ככה אין סתירה בין זה לרצון האלוהי, אלא זה נקרא בשפה פשוטה ניסיון.
ע"פ ההלכה אדם אסור לו להכניס עצמו לניסיון והסיבה לזה שכשאלהים שולח ניסיון הוא שולח לאדם שהוא יודע שיוכל לעמוד בו, וכך הוא מנסה אותו.

אם הוא עמד בניסיון, הוא עלה מאוד, ואם לא ח"ו בדיוק ההיפך.
האל לא מתעלל באנשים, ואם הוא שולח למישהו ניסיון, זה סימן שהוא יכול לעמוד בו.

אדם שיש לו יסיון מיוחד, צריך לקפוץ ולשמוח ששלחו לו ניסיון, ובכל פעם שהוא נמנע מיחסים אסורים, הוא מתקדש מאוד מאוד.

--------------------
salvete! discipuli et discipulae.

---------
פורסם ב: Nov 10 2020, 20:50 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
חרמשים: 17699
משתמש מספר: 62302

זה ממש לא אותו הדבר.
כשאתה רעב אתה יכול לאכול כשר ואז לא תהיה רעב. זה לא מפריע לך בשום צורה.
כשאתה רוצה לעשות סקס אתה יכול לעשות את זה עם מי שהתחתנת איתו, וגם אז הנזק היחיד הוא רק הצורך לחכות עד החתונה ואולי להתחתן עם הבן אדם הלא נכון מבחינת הסקס.
לעומת זאת, להתחתן עם מישהו שאתה לא אוהב ולא נמשך אליו פיזית, זה כבר מגיע המצב של הנזק והדברים שכן מפריעים. למה שמישהו יצטרך להתחתן ולהתנשק ולשכב עם מישהו שהוא בכלל לא אוהב? למה שמישהו יהיה צריך להכחיש את מה שהוא מרגיש כל החיים שלו?
לאכול כשר לא גורם להכחשה עצמית או לנזק. סקס רק עם מי שהתחתנת איתו לא גורם להכחשה עצמית ולנזק. לחיות כל החיים, להתחתן ולשכב עם מישהו שאתה לא נמשך אליו כן גורם להכחשה עצמית והרבה פעמים גם לנזק. זה הבדל ענק.

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Nov 11 2020, 16:04 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש

אף אחד לא דרש ממנו להתחתן אם הוא לא מסוגל.

בסך הכל כתוב בתורה שלא לקיים יחסים עם גבר. גם לחזיר אין שום תחליף.

--------------------

---------
פורסם ב: Nov 12 2020, 08:34 AM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (יצחק אלחנן שמאלה @ Nov 11 2020, 15:01 PM)
אף אחד לא דרש ממנו להתחתן אם הוא לא מסוגל.

בסך הכל כתוב בתורה שלא לקיים יחסים עם גבר. גם לחזיר אין שום תחליף.

לחזיר יש תחליף הוא נקרא בקר או עוף. זה הכל בשר אז זה לא כאילו אסור לך לאכול חזיר אסור לך לאכול בשר.
ומה הקטע הזה למנוע ממישהו להתחתן רק כי הוא נמשך למישהו מהמין שלו? זה אידיוטי. זה לקחת למישהו זכות שלמה. איסור אכילת חזיר לא ימנע ממך לאכול בשר כל חייך. איסור על סקס לפני החתונה לא ימנע ממך לעשות סקס עם בן/בת הזוג שלך. אז למה לאסור על מישהו להתחתן במשך חיים שלמים?

--------------------
he/him

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Nov 12 2020, 15:55 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש

מצטער אך לא הבנתי.

אתה החלטת שכל סוגי הבשר מוגדרים תחת משהו אחד וקורא לבשר בקר תחליף, יכול לבוא מישהו ולומר שלקיום יחסים ולסנפלינג יש מכנה משותף, ויש תחליף ליחסי מין. אני לא מבין למה החלטת שבקר הוא תחליף לחזיר.

לא הבנתי למה אתה חושב שאיסור על קיום יחסי מין לפני חתונה אמור למנוע ממני משהו חוץ ממה שהאיסור עצמו מנסה למנוע ממך.

מותר לו להתחתן אם מאוד בא לו, מותר לו להתנשק, והוא יכול להגיע לאוננות כאמצעי לפורקן אם זו הנקודה שמפריעה לך.

כל האיסור הוא רק על מגע מיני מלא עם גבר.

אגב, המודעה כולה מנוסחת בלשון זכר, אבל משום שאני לא יכול לראות את המגדר שלך, אז אם במקרה את נקיבה. איתך הסליחה.

--------------------

---------
פורסם ב: Nov 12 2020, 18:35 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

אין לי שמץ של מושג מה זה הדבר הזה שאמרת אז זה לא ממש עוזר לי.
אני אפילו לא לאכול כשר וחוסר בחזיר לא מפריע לי כי זה פשוט בשר מבחינתי וגם זה לא שאני רואה בכל מקום מישהו מדבר על אכילת חזיר או אוכל חזיר או וואטאבר. לעומת זאת, כל מי שמגיע לגיל שש עשרה פלוס מינוס מדבר רק סקס, אז כן, חוסר קיום יחסי מין מפריע יותר מאיסור אכילת חזיר.
לא אמרתי שאיסור יחסי מין לפני החתונה אוסר יותר ממה שהאיסור עצמו אומר. ממש הדגשתי שזה לא. זאת הייתה כל הטענה שלי.

--------------------
he/him

User Posted Image

---------
פורסם ב: Nov 15 2020, 18:32 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש

זה בדיוק מה שהבהרתי, שאין חילוק אמיתי ביניהם אלא שאלה של גודל מה יותר מציק. והסברתי על מהות הניסיון.

--------------------

---------
פורסם ב: Nov 19 2020, 17:30 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: קוסמים
חרמשים: 2
מגדר:
משתמש מספר: 74242

אני אישית תומך בשוויון זכויות, אך מעדיף חפצים קשורים (בעיקר תיקים ומכונות כביסה, פעם שעברה האמא החורגת שלי נתקעה שם והפריעה ליחסי האהבה של מכונת הכביסה ושלי) שלא מחפשים התחייבות.

---------
פורסם ב: Nov 30 2020, 14:15 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 26
מגדר:
משתמש מספר: 74302

חברים, אתם מדברים על רמת הדחף. אדם יכול לא לממש דחף מסויים, חוץ מאכילה שתיה ושינה.

אתם שוכחים משהו הרבה יותר חשוב- אנשים עם בעיות מיניות מסויימות יכולים גם להתאהב. ואז מה? תגידו לאנשים להשאר בודדים כל החיים, בלי זוגיות, בלי משפחה? רק בגלל איסור מהתורה שאוסר על *משכב וצורה מסויימת של משכב*? תופתעו לדעת, גם בין איש ואישתו, נשואים, יש איסור מהתורה לעשות דברים מסויימים. אז מה, אסור לחיות בזוגיות?
זה מוגזם.

קיצור, אל תדונו אנשים לחיי בדידות, אל תכנסו להם למיטה, ואל תניחו שהם עוברים על איסורי תורה סתם, למרות שאפשר לחיות בזוגיות מלאה בלי.

מתנצל אם מישהו נפגע מהדברים.

(הכותב דתי והטרוסקסואל)

--------------------
חכם סיני אמר פעם, אם אין לך מה לכתוב בחתימה, תצטט את זה

רוצים לראות קסם?
תחשבו על מספר
אני יותר זקן מזה

---------
פורסם ב: Dec 18 2020, 18:29 PM
צטט הודעה

"בכאב מצאתי אושר"

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 2762
מגדר:
משתמש מספר: 72415

אני קורא את הדיון ומפספס פה נקודה אחת שלא הופיעה כאן ותכף אסביר אותה לאחר התייחסות זריזה לנאמר.

אוכל, שתייה, שינה וכו' הם צרכי קיום בסיסים לאדם. אוכל, כמו שהייתה פה אמרה, ניתן לתחליף. אני לא מוגבל לסוג אחד של אוכל בכשרות אלא להמון סוגים. עם זאת ביחסי מין בין הומואים יש רק שתי אופציות - בין גבר לגבר או בין גבר לאישה. הבעיה באיסור על יחסי מין בין שני גברים היא שיחסי מין מנקודת מבט של גיי יהיו רק עם מי שהוא אוהב. נעשה את זה רגע ההפך: אתם לא רוצים, אני משער, להתחתן עם אדם מאותו המין שלכם. תארו לעצמכם שחא הייתה לכם ברירה אלא לעשו את זה ואז תמשיכו עם הדיון.

עוד דבר: כל העניין של שנאת הלהט''ב פה מאוד מעצבן אבל אתם מראים סטירה בין שצי אימרות חשובות בדת: "ואהבת לרעך כמוך" ו"דרל ארץ קדמה לתורה'' כנגד האיסורים למיניהם על יחסי מין. הו, רגע! זה ניסיון, לא כך יצחק אלחנן שמלא? סטירה בין שני משפטים ואיסורים בתורה! אז בוא תגיד לי אתה: מה הבעיה בלקבל את השונה ממך ולנסות להפסיק להתנהג כמו בן אדם שמכיר רק את אפשרות ב' הלא היא אדם סטריט ולראות את אפשרות א' שהיא לקבל גם גייז? מה דעתך?

--------------------
יונתן בואכה 15 מ. הספרים לשעבר הארי פוטר שר הטבעות

---------
פורסם ב: Dec 19 2020, 18:18 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש
חרמשים: 736575
משתמש מספר: 30194

QUOTE (The Books Dancer @ Dec 18 2020, 17:26 PM)
אני קורא את הדיון ומפספס פה נקודה אחת שלא הופיעה כאן ותכף אסביר אותה לאחר התייחסות זריזה לנאמר.

אוכל, שתייה, שינה וכו' הם צרכי קיום בסיסים לאדם. אוכל, כמו שהייתה פה אמרה, ניתן לתחליף. אני לא מוגבל לסוג אחד של אוכל בכשרות אלא להמון סוגים. עם זאת ביחסי מין בין הומואים יש רק שתי אופציות - בין גבר לגבר או בין גבר לאישה. הבעיה באיסור על יחסי מין בין שני גברים היא שיחסי מין מנקודת מבט של גיי יהיו רק עם מי שהוא אוהב. נעשה את זה רגע ההפך: אתם לא רוצים, אני משער, להתחתן עם אדם מאותו המין שלכם. תארו לעצמכם שחא הייתה לכם ברירה אלא לעשו את זה ואז תמשיכו עם הדיון.

עוד דבר: כל העניין של שנאת הלהט''ב פה מאוד מעצבן אבל אתם מראים סטירה בין שצי אימרות חשובות בדת: "ואהבת לרעך כמוך" ו"דרל ארץ קדמה לתורה'' כנגד האיסורים למיניהם על יחסי מין. הו, רגע! זה ניסיון, לא כך יצחק אלחנן שמלא? סטירה בין שני משפטים ואיסורים בתורה! אז בוא תגיד לי אתה: מה הבעיה בלקבל את השונה ממך ולנסות להפסיק להתנהג כמו בן אדם שמכיר רק את אפשרות ב' הלא היא אדם סטריט ולראות את אפשרות א' שהיא לקבל גם גייז? מה דעתך?

אוקיי אני מדבר בתור דתי ומחזק לחלוטין את טענתך.
הבעיה היא בחינוך. אני לא אומר שהדת לא בסדר, חלילה, אבל החינוך שמקבלים בו ברובו הוא טוב עד שמגיעים ללהט"ב. כל אדם דתי אמור לקבל את השונה ממנו כי כך התורה מצווה עלינו. האיסורים הם לא המקום שלנו לשפוט, יש שופט אחד לעולם והוא זה שנסתדר איתו בסוף, אבל לאנשים בשר ודם אין את הזכות לשפוט בן אדם. על אחת כמה וכמה על הנטייה המינית שלו, שכן אין לנו את הסמכות לקחת חוק לידיים ולהשפיל אנשים ולקחת מהם זכויות בסיסיות.
מי שבאמת אוהב את אלוקים יבין שכל אדם נברא "בצלם אלוהים" ולעשות עוול למישהו רק בגלל שהנטייה שלו שונה היא עבירה קשה של בין אדם לחברו שגם ליום כיפור אין את האפשרות לכפר על זה.
כולי תקווה שאנשים ישכילו ויבינו שאין שום לגיטימציה לפגוע בגייז/לסביות וכו', גם לא בגלל דת (ובעיקר בגלל זה).

--------------------

They say the captain goes down with the ship"
"?So when the world ends will God go down with it
Fall Out Boy —

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (17) « ראשון ... 7 8 [9] 10 11 ... אחרון » קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025