![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Oct 4 2020, 13:30 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בית הספר לטוב ולרע *שימו לב! מכיל ספוילרים! הספוילרים יודגשו בלבן. ![]() ביער עד, שרגל איש בו לא עברה בית הספר לטוב ולרע. שני מגדלים כמו ראשי תאומים אחד לטהורים אחד לנבלים. לברוח תנסו, תמיד תיתפסו. אפשרות המילוט היחידה היא דרך אגדה... ◇שם הסדרה: בית הספר לטוב ולרע/ School for Good and Evil ◇שם הסופר/ת: סומן צ'יינני/ Somen Chainani ◇שנת הוצאה: ספר ראשון: 2015 ספר שני:2017 ספר שלישי:2019 ספר רביעי:2020 ◇גוף הוצאה: הקיבוץ המאוחד ◇ארץ ושפת מקור: ארה"ב, אנגלית ◇מתרגמ/ת: רחל אהרוני ◇ז'אנר: פנטזיה, אגדות, הרפתקאות סדרת ספרים: ישנם ארבעה ספרים (שתורגמו לעברית) בסדרה: ספר ראשון: בית הספר לטוב ולרע/School for Good and Evil ספר שני:בית הספר לטוב ולרע- עולם ללא נסיכים/A World Without Princes ספר שלישי:בית הספר לטוב ולרע- הבאושר לעד האחרון/The Last Ever After ספר רביעי: בית הספר לטוב ולרע- המסע אל התהילה/Quests for Glory תקציר הספר בלילה אפל אחד מתגשם חלומה של סופי, כשהיא נחטפת לבית הספר המסתורי לַטוב ולַרע. לבית ספר זה נחטפים מדי ארבע שנים שני ילדים מן הכפר גָבַלדון, ובו הם לומדים כיצד להפוך לגיבורי אגדות – טובים ורעים. יחד עם סופי נחטפת חברתה הטובה אגתה, השונה ממנה מאוד. סופי הבלונדינית המטופחת, עם שמלתה הוורודה, נעלי זכוכית ומסירותה למעשים טובים, בטוחה שתצטיין בבית הספר לַטוב ותסיים את לימודיה כנסיכה מהאגדות. לעומתה, אגתה כהת השיער והמוזנחת, שמגדלת חתול מרושע כחיית מחמד וסולדת מחֶברה, נראית כתלמידה האידיאלית לבית הספר לַרע. אבל כששתי הנערות מגיעות ליער הקסום שבו ממוקם בית הספר, הן מגלות שחלה טעות גורלית: סופי נזרקת לבית הספר לַרע כדי ללמוד שיעורי כיעור, קללות-מוות והצמחת גיבנת, ואילו אגתה מוצאת את עצמה בבית הספר לַטוב, בין נסיכים נאים ועלמות יפהפיות המתנכלות לה, ולומדת שיעורי מוסר, טיפוח ותקשורת עם בעלי חיים. אך מה אם הטעות היא למעשה המפתח לזהותן האמיתית של סופי ואגתה? תקציר המשתמש אגתה היא הנערה ה"רעה" של העיירה. יש לה שיער שחור, בגדים שחורים, חתול מרושע בשם ריפר, ונטייה לפגוע באנשים. סופי הנערה ה"טובה" של העיירה. יש לה שיער בלונדיני, בגדים ורודים, היא נמצאת בדיאטת מלפפונים, והיא עוזרת לאנשים ברוחב לב. סופי ואגתה הן החברות הכי טובות. לא מאמינים? גם אני לא האמנתי בהתחלה. לפחות לא לפני שגיליתי על בית הספר לטוב ולרע... דמויות סופי- סופי, בתחילת הספר הראשון היא הילדה המושלמת. ובאמת, כוונתיה טובות. כל מה שהיא רוצה הוא סוף טוב גם בשבילה, גם אם זה לא התממש בצורה הנכונה. בסוף הספר הראשון מגלים ש*תחילת ספוילר*היא מכשפה, אבל בסופו של דבר הכול מסתדר על צדו הטוב ביותר והיא לומדת להתגבר על דחפיה החייתיים וחייה חיים רגילים (בשביל תלמיד בבית הספר לטוב ולרע).*סיום ספוילר* סופי היא דמות מעט מתנשאת, אבל בכללי אני די אוהבת אותה. תוכלו להגיד שיש לי עם מוזר בגלל זה ובגלל מה שעוד אכתוב בהמשך, אבל זאת האמת. כולם חושבים על מה שסופי עושה רע, אבל בסך הכול היא מצליחה די טוב *תחילת ספוילר*למנוע המרע הגלום בתוכה להשתלט על כולה.*סיום ספוילר* אף אחד לא מבין שהיא תקועה במצבים קשים, ולאנשים גם ככה יש דעות מקדימות עליה, והאמת היא שבדרך כלל היא מצילחה לצאת מהמצבים בדרך הטובה ביותר שלא נראה לי שאף אחד מהאחרים היה מצליח להגיע אליהם. אגתה- אגתה היא *תחילת ספוילר*גיבורה*סיום ספוילר* ממוצעת. אין לי אף דרך אחרת להסביר את זה. לפי דעתי אין בה כל תכונה מיוחדת שלא מאפיינת בדרך כלל את *תחילת ספוילר*הגיבור*סיום ספוילר* בסיפור. היא *תחילת ספוילר*טובת לב, נחמדה, עושה הכול למען סוף טוב ושמח, מקריבה את עצמה, מרגישה אשמה על הכול, מרגישה שהיא לא עשתה כלום שווה את ההערצה אליה, ומחבבת את סופי למרות שהיא הנבל בסיפור והיא ניסתה להרוג אותה יותר מפעם אחת. נכון גיבורה טיפוסית?*סיום ספוילר* (סלחו לי אם זה לא נכון, אולי זה סתם קשור לדעה שלי). טדרוס- טדרוס הוא נסיך, בנו של המלך ארתור. הוא לעד גאה, קצת שחצן ומתנשא, אבל בכללי יש לו לב טוב. הוא רגיש לזה שאמא שלו נטשה את אביו ואותו. הורט- הורט מאוהב בסופי לכל אורך הספרים. מדובר בילד רזה, שמסריח מטלק, ומתנהג מאד בטיפשות ליד סופי. הוא מאד רגשני. *תחילת ספוילר* ולמרות שהיה תמיד מאוהב בסופי, בספר הרביעי הוא וניקולה מתחילים להיות זוג. *סיום ספוילר*. הכישרון המיוחד של הורט הוא להפוך לזאב. ניקולה- *תחילת ספוילר* ניקולה היא קוראת. היא לא זאת שביקשה שתבוא לבית הספר לטוב ולרע, אלא האחים שלה. לא ברור אם היא לעדית או לא עודית, בעיקרון כתוב ששני המגדלים דחו אותה. הוא מאוהבת בהורט והוא בה, היא די חכמה, ושונאת את סופי. סופי גם מתעבת אותה. *סיום ספוילר*. אנאדיל- היא הבת של המכשפה הלבנה מנרניה. היא מבין שלשית המכשפות, אנאדיל, הסטר ודוט, חברותיה של סופי ואגתה. הסטר- היא הבת של המכשפה מעמי ותמי. יש לה קעקוע של שד על הצוואר, והכישרון המיוחד שלה הוא להפוך אותו לקיים ולשלוט בו. *תחילת ספוילר* נכנסה לתגרה עם אריק וחרטה לו על המצח בסכין: "חלאה" *סיום ספוילר*. דוט- הבת של השריף מרובין הוד, הוא מתנהג אלה נורא. שמנמנה, מצחיקה, ומעט עצלנית. שתי המכשפות האחרות בשלישיה נוהגות לצחוק עליה. הכישרון המיוחד שלה זה להפוך דברים לשוקולד. אריק- *תחילת ספוילר* הבן של דיקנית בית הספר לרע, ידוע שהוא סגול עיניים. שונא את אימו ומנסה לרצוח אותה בכל הזדמנות אפשריות, רוצח אותה לבסוף. לוחם מיומן, ניסה גם לרצוח את טדרו, אשר ניצל על ידי פיליפ. *סיום ספוילר*. פיליפ- *תחילת ספוילר* סופי במצב גברי. הפכה לחברתו הטובה שלך סופי והורט (עד שבוחרת בטדרוס לצאת איתה למשימה במקום בהורט והוא מתחיל לשנוא אותה). היא הפכה לבן במטרה למצוא את העט המספר. *סיום ספוילר*. הגבלת גיל בספר מתוארים כמה דברים ש(לפי דעתי) לא יתאימו לגילאים צעירים יחסית, ההגבלה תהיה ל... גיל שתים עשרה נראה לי. ולא נראה לי שמישהו מעל גיל שמונה עשרה באמת יתעניין בספר הזה. דעה אישית קודם כל אני חייבת להגיד שזה ספר מדהים! הספרים הולכים ונעשים טוב יותר עם הזמן (למרות שאני עדין הכי אוהבת את הספר הראשון). הדמויות בו מפתיעות ומרגשות (למרות שלפעמים קצת קשה לעקוב אחרי העלילה), והכול כתוב בתורה מאד יפה. אני ממליצה לכולם בחום לרוץ לספריה ולהשאיל במהירות את הספרים. ציטוטים הטובה בוורוד. הרעה בשחור. הזוג המושלם למנהל בית הספר. כשהשמש הפכה לכדור אדום ישבו שתי נערות, אחת יפה, אחת מכוערת, זו ליד זו, על שפת אגם. ״כי אני חשפתי אותך," רטנה אגתה. ״כי אני מחבבת אותך." ״נתת לי ליום הולדת צפרדע מתה." ״כדי להזכיר לך שכולנו נמות ונירקב מתחת לאדמה והתולעים יאכלו אותנו, ושבגלל זה אנחנו צריכים לשמוח בימי ההולדת שלנו כל עוד יש לנו ימי הולדת. חשבתי שזאת מתנה מקורית ומתחשבת." "למה את כל כך רוצה לעזוב את המקום הזה? כל כך רוצה, שאת מוכנה להאמין בסיפורים שאת יודעת שהם לא נכונים." סופי הביטה בעיניה הגדולות והרציניות של אגתה. בפעם הראשונה נשמעה בדבריה נימה של היסוס. ״כי אני לא מסוגלת לחיות כאן," אמרה בקול חנוק. ״אני לא יכולה לחיות חיים רגילים." ״מוזר," אמרה אגתה. ״זאת בדיוק הסיבה שאני מחבבת אותך." סופי חייכה. ״כי גם את לא מסוגלת?" ״כי את גורמת לי להרגיש רגילה," אמרה אגתה. ״וזה הדבר היחיד שתמיד רציתי להיות." דִנדון קודר הִדהד בעמק, היה זה שעון המגדל שצִלצל שש, אולי שבע פעמים. הן איבדו את תחושת הזמן. וכשההדים גוועו והתמזגו ברחש שעלה מהכיכר המרוחקת, הביעו שתיהן, סופי ואגתה, משאלה. שביום המחרת הן עדיין יישארו יחד. לא משנה איפה. אחרי שהחברה הכי טובה שלך מנסה להרוג אותך, נותרת בך הרגשה של אי נוחות." ברבור על כל אחד מהם. אחד לבן. האחר שחור. כשכל חייךְ עוברים עלייךְ בתכנון הבאושר לעד שלך עם נערה, מוזר לתכנן את החתונה שלך עם נער. נער שהתעלם מאגתה במשך חודשים. לאט־לאט צנח משקל כבד על המזרן מאחורי גבהּ. חכי, היא אמרה לעצמה. המשקל הפך לכבד יותר, קרוב יותר. חכי. היא יכלה לשמוע את נשימתו. חכי. הצל הושיט את ידו אליה. עכשיו. בראש מורם, פסעה אגתה חזרה לטירה, להוטה להתחיל מיד בשיעורים לקראת החתונה, ונחושה להשקיע בהם את מיטב יכולתה. זאת אומרת, עד שגילתה מי המורה החדש. תמונות ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- נגה ✦ כותבת ✦ משרשרת ✦ מוזר זה דרך החיים שלי ✦ שלחו ה"פ ![]() ![]() גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו. וכמובן, פריצות: יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה! אז נגה מה אפשר להגיד? את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (: והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה בקיצור נגה היא משהו - משהו, ביי ביי לכם, הייתי פה 🤘🏼 נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך? אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות. וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי? בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים... אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה! אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של... נגה! אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו- תפוח אדמה זה מושלםם אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 4 2020, 14:54 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דבר ראשון, אני לא להבין למה את ממליצה על סדרה בצורה לא מלאה. זה נכון שתורגמו רק ארבעה ספרים, אבל יש שישה ספרים וזה די הורס לאנשים שהיו רוצים לסקר הכל. כדאי שתוסיפי את הספרים הנותרים, או שלהבא פשוט אל תסקרי סדרה בצורה לא מלאה.
אני רוצה להגיד שרואים שאת אוהבת את הסדרה, אבל לצערי אין בסיקור הרבה דברים שמראים על כך. זה נראה כאילו ניסית להשקיע בכל הדיון חוץ מהחלק הכי טוב, שהוא הדעה האישית, שהוא בקושי שלוש שורות כשהוא אמור להיות מינימום חמש. כן רואים שהשקעת בדיון, אבל החלק הזה ממש מפריע לי. שימי לב גם שבתעודת הזהות את צריכה לכתוב את שנת ההוצאה ואת גוף ההוצאה בשפת המקור. בנוסף לזה, בתקצירים מספיק שמגב הספר תביאי רק את התקציר של הספר הראשון ואז בתקציר שלך תסכמי את כל הסדרה במילים שלך. זה מאריך את הסיקור יותר מדי כשאת שמה את כל התקצירים וזה באמת לא נחוץ. מה גם שהתקצירים שלך קצרים מדי ובקושי חמש שורות. חוץ מזה, המידע על הדמויות לא אמור להכיל את הדעה שלך עליהן. בשביל זה יש את חוות הדעת האישית או שתוכלי לסקר את הדמויות לחוד. המידע אמור להיות נטו מידע ולא יותר מזה. בנוסף, הייתי להמליץ לך להוריד את כמות הציטוטים ובהחלט כדאי להוריד את כמות התמונות או לפחות לשים רק קישורים אליהן, כי זה יותר מדי ומאריך את הסיקור מעבר לנחוץ. תתקני את ההערות האלו ואני אוסיף ללינקייה ^^ -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |