![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Oct 13 2020, 17:14 PM
|
||||
![]() "בכאב מצאתי אושר" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
חוסר הגינות בטורניר הקוסמים המשולש דיון שלום לכל המשתמשים/ות! אני מניח שכבר עכשיו אתם/ן חושבים/ות לעצמכם/ן "על מה הוא הגיע לחפור לנו הפעם?" אבל אני בטוח שתיהנו מהדיון הזה! היום, הגעתי לדבר אתכם/ן על טורניר הקוסמים המשולש ועל כמה דברים לא-הוגנים בו. מיקום בתי הספר המתחרים אם לא שמתם/ן לב, איגור קרקרוף "העיר" לתלמידו, ויקטור קרום, על כך שתיאר את מקום הימצאו של בית הספר דורמנשטרנג בנשף חג המולד. הנה ציטוט מהספר הרביעי:
הארי פוטר וגביע האש, עמ' 383 מהציטוט ניתן להסיק, כמו שדמבלדור אמר, שקרקרוף לא בדיוק רצה מבקרים/ות לא מוזמנים/ות, אך לדעתי הדבר לא הוגן כלפי הוגוורטס, שהרי היא חשפה את מיקומה לשני בתי הספר על מנת שיגיעו לטורניר. כמות המתחרים/ות אומנם זה היה במקרה, אך להוגוורטס היו בטורניר שני מתחרים, מה שאומר שהסיכוי של הוגוורטס לנצח כפול מלכל בית ספר אחר. להוגוורטס היה סיכוי של 50% לקטוף את התואר בעוד לבובאטון או דורמנשטרנג היה סיכוי של 25%. לא מאוד הוגן. מידע על המשימות במשימה הראשונה האגריד הראה להארי את הדרקון שהיה אמור להתמודד מולו יחד עם מדאם מקסים, שכמובן אמרה לפלר. הארי גילה לסדריק וכך קרה שויקטור קרום היה היחיד (כמה שידוע לנו) שלא ידע על המשימה. אותו דבר קרה בפיצוח הרמז למשימה השנייה ומציאת הכלי לביצוע המשימה: סדריק הבין את המשימה דרך מודי וסיפר להארי, מה שקיפח את פלר וויקטור. הארי גם קיבל עזרה מדובי עם אצות הזימים. שאלות מנחות האם לדעתכם/ן אכן יש חוסר הגינות בטורניר? האם היו דרכים למנוע את חוסר ההגינות הזה? האם הסודיות הגאוגרפית של איגור קרקרוף הייתה מוצדקת? האם חכם היה מצד האגריד להראות למדאם מקסים ולהארי את הדרקונים? מה דעתכם? שיהיה לנו דיון פורה! -------------------- יונתן ★ בואכה 15 ★ מ. הספרים לשעבר ★ הארי פוטר ★ שר הטבעות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 13 2020, 17:26 PM
|
||
![]() מוגל |
היי,
לדעתי זה אומנם באמת לא הוגן, אבל אפילו לודו בגמן אמר שהרמאות תמיד הייתה חלק ניכר מהמשחק. או משהו בסגנון. בקשר לקרקרוף, זה באמת די מטומטם מצידו, בעיקר כי יבוא היום וגם הוא יארח את הטורניר. וזה באמת היה ממש לא הוגן שהאגריד הראה להם את הדרקונים, אבל אם אני זוכרת נכון מודי המתחזה הכריח אותו. -------------------- HEARTSTOPPER FOR LIFE
תתעלמו מהשם משתמש תומס👍👍💗🤍💙 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 13 2020, 18:36 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שים לב שרוב הדברים שאמרת בכלל לא קרו בכוונה תחילה.
מיקום בתי הספר - בספר עצמו אמרו שבתי הספר מתחרים, שלא לדבר על זה שמקומות בתי הספר סודיים בכל מקרה. כמות המשתתפים - זה לא קרה בכוונה. הארי לא היה אמור להשתתף בטורניר אז לדעתי זה פשוט לא נכון להכניס את זה לשם, כי כל הרעיון היה שהוא לא היה יכול להגיד "בעצם לא באלי" אחרי שהגביע בחר אותו. מידע על המשימות - גם זה לא היה אמור לקרות. זאת לא הייתה פאשלה של בתי הספר או מארגני הטורניר, זאת הייתה הבחירה של האגריד לספר להארי על הדרקונים, והבחירה של המתמודדים לספר על כך אחד לשני. חוץ מזה שגם קרום ידע על המשימה כי קרקרוף עקב אחרי האגריד ומאדאם מקסים. יש דברים הרבה פחות הוגנים בטורניר, כמו לתת לילדים בני 17 להילחם בדרקונים רצחניים, כמעט לטבוע באגם ולשלוח אותם למבוך עם מפלצות מסוכנות, ובכללי כל הרעיון של הטורניר די מטומטם במיוחד אחרי שתלמיד מת מזה, אבל כל הדברים ה"לא הוגנים" שאמרת לא היה אפשר למנוע. (חוץ ממיקום בתי הספר אבל זה באמת לא הבנתי איך זה קשור למה שקרה בטורניר). -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 13 2020, 18:39 PM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חייבת לומר שבספר קרקרוף ידע גם הוא על הדרקונים כי כתוב שכשהרי התחיל לחזור לטירה עם גלימת ההעילמות הוא נתקל בקרקרוף אני מצטטת:
בנוגע לדרך ההגעה להוגוורטס, יכול להיות שהם הגיעו בקסם כלשהו כך שהם לא ממש ידעו איפה הבית ספר נמצא. ובקשר לרמאות, יכול להיות שעזרו להארי יותר מהרגיל אבל לא לשכוח שהוא היה צעיר משאר המתחרים בשלוש שנים כך שידע ונסיון הקסם שלו היה קטן בהרבה לכן זה הגיוני שינסו לעזור לו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 13 2020, 18:40 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
הטורניר הוא לא הוגן אבל כמו שמי שמעלי כתב זה קרא במקרה וגם מודי אמר להארי שרמאות זה חלק מהמישחק אז לא יודע אם המקרה הזה היה מיוחד.
אתה מכיר טורניר אחד שהיה לא הוגן אבל אתה לא מכיר את מאות האחרים --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 13 2020, 19:31 PM
|
||
![]() Living with my eyes closed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כבר העלו את הנושא מעלי, אבל חלק מ"אי ההגינות" בטורניר הספיציפי הזה לא התרחשה בכוונה.
בטורניר הקוסמים המשולש יש באופן עקרוני תמיד שלושה מתחרים, משלושה בתי הספר, אבל באותה שנה היה קסם אפל ששלט בגביע האש, ככה שהארי נבחר כמתחרה רביעי. אני לא יודעת אבל אם בהכרח זה היה מעלה את הסיכויים של הוגוורטס לנצח ב25% נוספים, כי הארי היה משמעותית צעיר יותר משאר המתחרים, עבר פחות שנים של לחשים והתגוננות מפני כוחות האופל, כך שמהבחינה הזו, לא רק שלא היה לו ייתרון ממשי אלא הוא אפילו היה סוג של "נטל", כי הצורך לשמור עליו בחיים, מבחינת הטורניר עצמו, היה גדול יותר. אני ממש לא חושבת שעצם העובדה שהוא התחרה בהכרח העלה את הסיכויים של הוגווטרס. להפך, אם כבר. אם הסודיות הגיאוגרפית של קרקרוף הייתה מוצדקת? זה תלוי במדיניות של בית הספר דורמשטרנג ובהיסטוריה שלו. דורמשטראנג קיבל לתוכו רק את מי שהיה טהור דם, כך שאולי סודיות הייתה חלק מהעניין, הם תפסו מעצמם בית ספר מנמעלה הראשונה כך שאולי האופי של החינוך שלהם יצר מצב שבית הספר היה במקום סודי. דרך אגב, אנחנו לא כל כך בטוחים שהוגוורטס לא שמרה על מעטה סודיות משל עצמה. לא נגעו בנקודה הזו מספיק. לגבי האגריד ומיקום הדרקונים, אני די בטוחה שבשלב הזה כבר כולם ידעו שהטורניר הזה ממש לא רגיל ושההוראות שלו הן המלצה בלבד. אני חושבת שזה קרה ברגע שגביע האש החליט שזה בסדר להכריז על מתחרה נוסף. אולי הוחלט שכל אחד ידאג למתחרה שלו וזהו. אם כבר זה הפך את הטורניר להוגן יותר. -------------------- ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 21 2020, 12:19 PM
|
||
![]() מוגל |
אני די בטוח שהיה כתוב משהו על זה שמודי המתחזה הכריח את האגריד לספר להארי על הדרקונים.
-------------------- uri.livnat
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 26 2020, 13:47 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
לדעתי היה חוסר הגינות בטורניר אבל זה קרה רק בגלל מודי המתחזה.
אני לא חושב שבתי הספר האחרים ידעו איפה הווגוורסט אלא פשוט הגיעו לשם בקסם כמו התעתקות. וכמות המתחרים אומנם היתה לא הוגנת אבל ככה אמר גביע האש. גם המידע על המשימות כה בגלל המתחזה אבל במשימות עצמן זהיה נראה שכל המיתחרים ידעו על המשימות -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 1 2020, 23:20 PM
|
||
![]() מוגל |
באמת היה חוסר הגינות גדול בטורניר, וזה ניכר, בעיקר בהחלטה של הארי ללכת ולגלות לדיגורי מה המשימה, כי הוא הבין שדיגורי הוא היחיד שלא קיבל שום פרוטקציה ובעצם שיחק נקי (לא מהחלטה שלו, כן? אבל עדיין)
בקשר למיקום בית ספר הוגוורטס - בסופו של דבר זו הייתה החלטה של דמבלדור לחשוף את בית הספר, ואני רואה את דמבלדור כאחד שפחות מייחס חשיבות לסודיות הזו של איפה נמצא בית הספר. האם בכלל התלמידים של הוגוורטס יודעים איפה הוא נמצא? הארי ורון היו צריכים לעקוב אחרי הרכבת בשנה השנייה כדי להגיע לבית הספר עם האוטו המעופף... מה הם יודעים בעצם על המיקום של הוגוורטס? שהיא ליד הוגסמיד? בקשר לשני התלמידים מהוגוורטוס השתתפו - על פניו זה באמת נראה לא הוגן, ולא סתם המנהלים של שאר בתי הספר מחו על כך (אגב - בתי הספר שלהם פשוט הסתדרו בלי מנהלים לשנה? הסגנים היו למנהלים? מה קרה שם?), מצד שני ההחלטה על מה הוגן הייתה שונה במקרה הזה, כי לפי החוקים כל שם שהגביע מוציא חייב להשתתף. האם זה הוגן שמישהו אחר רימה, והארי היה צריך לשאת בתוצאות? לא יכלו לשים כישוף פחות מחייב? ומה אם אחד המשתתפים נהיה חולה או נכה ורוצה לפרוש? מוות בייסורים? עולם הקסמים משעשע בצורה מעוותת לפעמים האם היה חכם מצד האגריד להראות למדאם מקסים את הדרקונים - ובכן, לא. מצד אחד הוא רצה באמת לעזור להארי, מצד שני הוא גם רצה להרשים אישה, ולכן גם כביכול פגע בו בו זמנית... אבל כזה הוא האגריד - האדם שמאמץ דרקון ובסוף ילדים בני 11 צריכים לעזור לו לנקות את הבלגן שלו. אבל אנחנו אוהבים אותו, כי הוא הביא להארי עוגה ליום ההולדת 11 שלו -------------------- הנני נשבעת בזאת חגיגית שאני מחפשת צרות
|
|
פורסם ב: Nov 2 2020, 16:15 PM
|
||
![]() מוגל |
מבחינת כמות המשתתפים אז לדעתי זה לא כל כך נכון, כי זה לא שהארי בחר להיות חלק מהטורניר, מודי המזוייף שם את השם שלו כאילו הוא מבית ספר 4 כדי שהוא בטוח ייבחר. וברור שיש חוסר הגינות, ככה זה בכל תחרות, תמיד יש רמאויות.
וזה לא נכון שקרום לא ידע על הדרקונים, כי בספר מצוין שקרקרוף עקב אחרי האגריד ומאדם מקסים בלילה שהם הלכו לראות את הדרקונים, אז בטוח הוא סיפר לקרום. כן היו מקרים שלמשתתפים הייתה עזרה שלאחרים לא היה כמו הארי עם דובי, והיה אפשר למנוע את זה אם כל אחד היה מתייחס רק לעצמו, ואם מודי היה מודי האמיתי ולא המזוייף. בסופו של דבר גם אצל דומשטרנג יערך הטורניר, אבל זה לא שהבתי ספר האחרים יודעים בדיוק איפה הוגוורטס, נכון הם הגיעו לשם אבל זה לא שאמרו להם רחובות וכאלה. אני חושבת שהוא פשוט לא רצה לקבל ביקורים לא רצויים מאנשים אחרים. וזה לא היה כל כך חכם מצד האגריד להראות למאדם מקסים את הדרקונים, אבל הוא אוהב אותה ובסופו של דבר זה גרם לאיזון בין המשתתפים. -------------------- נ.ב אם אתם רוצים לעשות מצווה ולתרום לנזקקים, אז אני אשמח לתרומות חרמשים :) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 2 2020, 18:50 PM
|
||
![]() מוגל |
סליחה על השאלה...
לא הבנתי מה צריך לעשות פה. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 2 2020, 19:22 PM
|
||
![]() מוגל |
מניב
-------------------- הוד סלע המלך
|
|
פורסם ב: Dec 16 2020, 19:03 PM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לדעתי כל הקטע של זה שהארי חלק מהמתחרים נורא לא הוגן, כי יש להוגוורטס הרבה יותר סיוכיים. חוץ מזה שכל הקטע הזה אולי תרם לעלילה, אבל היה כל כך מאולץ וצפוי. חוץ מזה, אם כבר מקשיבים לחוקים, הארי לא בן 17+.
היה אפשר לא לתת לו להתחרות, הרי זה לא שגביע האש יכול להרוג מישהו אם לא היו נותנים להארי, כל התפקיד שלו הוא לבחור מתחרים. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 18 2021, 15:48 PM
|
||
![]() מוגל |
כן , לדעתי היה חוסר הגינות אבל הגביע הוציא את השם של הארי ולכן אי אפשר לבטל את זה אבל מה לעשות זה מה שקרה.
|
|
פורסם ב: Jan 18 2021, 16:03 PM
|
||
![]() "בכאב מצאתי אושר" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי "עומרשרעביפוטר"!
התגובה שלך הינה תגובת ספאם, משמע בעלת תוכן דל ולא קשור לפורום, מכילה תוכן בוטה או לא ניתן לפירוש (ג'יבריש) או עוברת על החוקים הגלובאלים וחוקי הפורום. בגלל שאת/ה חדש/ה, לא תיענש/י, אך שים/י לב להבא. ממליץ לך לקרוא את החוקים הגלובאליים (לחיץ) ואת חוקי הפורום (לחיץ) על מנת להימנע מטעויות כאלו בעתיד. תגובה, כמו שלך, היא בסדר גמור כמובן, אך פרסמת אותה באשכול שהתגובה האחרונה בו הייתה לפני יותר משלושה שבועות. תגובה כזו נקראת הקפצה, ומכיוון שאסור להקפיץ אשכול ללא אישור חוץ מבפורום דיבורים 13+, היא נחשבת ספאם. לצערי, אני נאלץ לנעול את הדיון. המשך גלישה קסומה ומהנה, צוות HPortal - פורטל הארי פוטר הישראלי -------------------- יונתן ★ בואכה 15 ★ מ. הספרים לשעבר ★ הארי פוטר ★ שר הטבעות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |