האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור ספר || המועמדת
פורסם ב: Oct 14 2020, 19:12 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 100
מגדר:female
משתמש מספר: 71678
חפצי המשתמש: צפה

*בסיקור זה יש שימוש במקורות "פרוגי" ו"וויקיפדיה".
המועמדת

User Posted Image
35 בנות. כתר אחד. תחרות של פעם בחיים.

◇שם הספר: המועמדת/The Selection
◇שם הסופרת: קיארה קאס/Kiera Cass
◇שנת הוצאה: 12/09/2012/12/04/2012
◇גוף הוצאה: ידיעות ספרים/הרפר קולינס
◇ארץ ושפת מקור: ארצות הברית, אנגלית
◇שם המתרגמת: נעה בן פורת
◇ז'אנר: רומן דיסטופי, רומן נוער, רומן מדע בדיוני
◇סדרת ספרים: הוא חלק מסדרת "המועמדת" אשר הוציאה לאור ששה ספרים, בניהם "העילית", "האחת" ו"היורשת".

תקציר העלילה
תקציר מגב הספר
אמריקה סינגר היא נערה ממעמד חמש במדינת איליאה.
כשהיא מקבלת זימון להשתתף כמועמדת בבחירה, תחרות בין 35 נערות על לבו של הנסיך מֶקסון ועל הכתר, משפחתה נלהבת מאוד מהאפשרות שנפתחת בפניהם לטפס בסולם המעמדות.
אבל אמריקה לא מעוניינת להשתתף בתחרות. קודם כול, הנסיך מקסון הנוקשה והמתנשא כלל אינו מוצא חן בעיניה. אבל הסיבה האמיתית היא אהבתה הסודית והאסורה לאַספֶּן, בחור ממעמד שש, הנמוך אף משלה.
אחרי לחץ בלתי-פוסק מצד משפחתה ומצד אַספֶּן עצמו, היא מוצאת את עצמה, בניגוד לרצונה, בארמון המפואר, מתמודדת מול 34 נערות נרגשות מרחבי הממלכה. רובן מגיעות ממעמדות גבוהים משלה, והן מתוחכמות ומנוסות ממנה בהרבה. המצב מסתבך עוד יותר כאשר היא פוגשת פנים אל פנים את הנסיך מקסון ונאלצת לבחון מחדש את חייה, את רצונותיה ואת תוכניותיה לעתיד. האם לרגשות יש מקום בתחרות כמו הבחירה? היכן נגמר המשחק ומתחילה המציאות?

תקציר שנכתב על ידי
אמריקה סינגר היא נערה ממעמד חמש רגילה. היא אינה רוצה חיים מפוארים, או כסף רב. רק כזה שיספק אותה ואת משפחתה לארוחה מזינה פעם ביום. לצערה, זה לא מתאפשר לה.
אך כשלביתה מגיע המכתב המודיע על התחרות הגדולה על ליבו שלה הנסיך, חברה הסודי, אספן, מעמד שש, מעודד אותה להשתתף. אמריקה אינה רוצה את הכתר או את הנסיך, היא רוצה חיים שלווים עם אספן, אך נאצלת להסכים.
וכך, לאחר כמה ימים, מוצאת את עצמה בארמון עם בנות מעמד שלוש ושתיים מנוסות ומלכותיות יותר ממנה, וכעת עליה לכבוש את ליבו של הנסיך שהיא בכלל אינה אוהבת.
בואו והצטרפו להרתפתקאותיה המעניינות של אמריקה, ועקבו אחרי חייה מלאי התהפכות והבילבולים, בתקווה שתגיע אי פעם לסוף הטוב שלה.

חוות דעת אישית
הספר הוא באמת ספר מדהים. קראתי אותו לא מזמן, אבל האמת שוואו, אני כבר רוצה לקפוץ לספר הבא בסדרה. הסדרה, לפי דעתי, מתאימה לגלאי 13+. אני לא בטוחה שהייתי מכנה את הספר "מותח", אבל בהחלט היו קטעים שלא הסכמתי לקום עד שגמרתי אותם. בשונה מרוב ספרי המדע הבדיוני כמעט לא מבחינים כאן בפנטזיה, כי אין כאן "קסם". העלילה מותחת ומרגשת, ומעניינת מאד. מה שחשוב לדעת שהז'אנר העיקרי של הספר הוא רומנטיקה, אז מי שלא אוהב רומנטיקה, זה לא מתאים. הדמות האהובה עלי היא נראה לי מארלי, ולא אמריקה. מארלי היא חברה של אמריקה והן נפגשו במהלך "הבחירה". הדמות השנואה עלי היא כמובן (איך אפשר שלא) סלסט (גם משתתפת ב"בחירה"). רמת הכתיבה באמת מאד טובה, הבנתי כל מילה, והעלילה גלשה יפה. קיארה לא הכבירה בפירוטים מעיקים ומשעממים, אבל לא הסבירה הכול קצר ולעניין. היא הצליחה לתאר באופן מדויק ונעים, מעניין ומרגש. אני ממליצה בחום על הספר.

מידע על הסופרת
קיארה נולדה וגדלה במירטל ביץ', שבדרום קרוליינה, וסיימה את לימודיה בבית הספר התיכון סוקסטי (Socastee) שבמירטל ביץ'. היא ממוצא פורטו-ריקני. היא למדה באוניברסיטת חוף קרולינה לפני שעברה לאוניברסיטת רדפורד. היא סיימה את רדפורד עם תואר בהיסטוריה.
הספר הראשון בטרילוגיית "המועמדת", פורסם ב-2012 על ידי הרפר קולינס. זכויות הטלוויזיה לטרילוגיה הועמדו לרשת הטלוויזיה "The CW" וצולמו שני פרקי פיילוט, אך אף אחד מהם לא הועלה לסדרה מלאה. באפריל 2015 נרכשו זכויות הסרטים לטרילוגיית "המועמדת" על ידי האחים וורנר.
במאי 2013 הודיעה קיארה כי היא תעבוד על סדרה שכותרתה טרם הוכרזה, היא מתייחסת אליה במדיה החברתית כ-"238", ומיועדת לצאת לאור על ידי הרפר קולינס.
ב־14 באוגוסט 2014 הודיעה קיארה כי סדרת "המועמדת" תתרחב לספרים נוספים. השני בסדרה, "העילית", פורסם בשנת 2013. "האחת" פורסם אחריו. "היורשת" יצא בשנת 2015. "הכתר" יצא ב-3 במאי 2016. באפריל 2019 יצא הספר השישי בסדרת המועמדת, "עד עצם היום הזה".

עיבוד לסרט
רב המכר המפורסם "המועמדת" עתיד להגיע למסכים של רשת הסטרימינג 'נטפליקס'.
כמו "מפוצלים", "דמדומים", "משחקי הרעב" ועוד הרבה ספרי נוער אחרים - גם "המועמדת" סוף סוף מקבל סרט משלו. כזכור, ספרה של קיארה קאס שיצא בשנת 2015 (בישראל) היה ה-להיט, וסחף אחריו קהל של מעריצים ועוד ספרים רבים שממשיכים לספר את סיפורה של אמריקה, גיבורת הסיפור. כבר יש חדשות על במאית: הייפאא אל-מנסור תביים את הסרט בשביל רשת הסטרימינג הבינלאומית 'נטפליקס'. "אנחנו מתרגשים לעבוד עם 'נטפליקס' ולהביא את הספרים האהובים האלו לחיים אל המעריצים הנאמנים." אמרה המפיקה דניס די נובי (שתפיק את הסרט יחד עם פויה שבזיאן) למגזין "Variety", ואין ספק שלא רק היא מתרגשת. כרגע אין חדשות לגבי מתי הוא מצופה לצאת לקהל, או מי יכתוב את התסריט, אבל אלה בהחלט חדשות משמחות.

דמויות ראשיות
אמריקה - גיבורת הספר, מעמד 5, מעמד נמוך למדי שאליו משויכים אמנים ומוזיקאים. נערה בעלת שיער ג'ינג'י שאינה מפחדת להביע את דעתה ותחושותיה, גם כאשר אינן מקובלות.
אספן - אהוב נעוריה הסודי של אמריקה, מעמד 6, מעמד נמוך שאליו משויכים משרתים ומנקים.
מקסון - היורש היחיד לכתר, מעמד 1, מעמד המלוכה. מקסון שעל המסך מצטייר כנסיך מתנשא ושטחי, אבל מתגלה במהרה כאדם כריזמטי, סמכותי ומקסים מצד אחד, אך גם ביישן וחסר ניסיון עם נשים.
משפחתה של אמריקה - המשפחה כוללת שבע נפשות, מלבד אמה ואביה של אמריקה יש לה עוד ארבעה אחים: קוטה הבכור שהפך לפסל ברזל מפורסם והתרחק ממשפחתו בעקבות התהילה, קנה שהתחתנה עם אדם ממעמד 4 ועברה לגור בבית משפחתו, מאי הצעירה שמתרגשת מעניין "הבחירה" אפילו יותר מאמריקה, וג'ראד בן ה-7 שאינו מוצא את עצמו בתחום המוזיקה והאמנות שבו מחויב לעבוד בעתידו במסגרת השתייכות למעמד 5. אמה ירדה ממעמד 4 עקב נישואיה, אישה חמת מזג אך פחות מאמריקה. אביה של אמריקה הוא המועדף עליה.
מועמדות ב"בחירה" - מתוך 35 המועמדות הספר מבליט במיוחד את חברתה הטובה מארלי. כמו כן, אמריקה רוכשת יריבה מרה בשם סלסט, נערה יפה ומצודדת ממעמד 2 שבוחרת להשתמש בדרך של מרמה ונוכלות כדי להשיג את הכתר.

תמונות

User Posted Image

User Posted Image

User Posted Image

ציטוטים אהובים

את מכתבו של אבא קראתי ראשון. הוא ציין שוב ושוב כמה יפה נראיתי בטלוויזיה וכמה הוא גאה בי. הוא כתב שלא הייתי צריכה לשלוח שלוש קופסאות של מאפים מפני שאני מקלקלת את מאי. שלוש קופסאות, למען השם!

המכתב של ג׳ראד היה קצר ולעניין. הוא מתגעגע אלי, הוא אוהב אותי, תשלחי בבקשה עוד אוכל.

אפילו במכתב יכולתי לשמוע את הטון הזחוח שבו בירכה אותי על הצלחתי המהירה לעורר את חיבתו של הנסיך — ג׳סטין דיווח לה שאני היחידה מבין המועמדות שהוא שלח מתנה לביתה — והורתה לי להמשיך לעשות את מה שעשיתי עד כה.
כן, אמא, אני אמשיך להגיד לנסיך שאין לו שום סיכוי אצלי ולהעליב אותו בכל הזדמנות. באמת תוכנית מצוינת.

״איך המשפחה שלך?״
״למה אתה מתכוון?״
״בדיוק למה שאמרתי. אני מתאר לי שהמשפחה שלך שונה מאוד משלי.״
״בלשון המעטה.״ צחקתי. ״דבר ראשון, אצלנו אף אחד לא חובש כתר לארוחת הבוקר.״
״בבית סינגר מקובל יותר לחבוש אותם לארוחת הערב?"
״כמובן.״

--------------------

נגה כותבת משרשרת מוזר זה דרך החיים שלי שלחו ה"פ

User Posted Image

User Posted Image

גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו.

וכמובן, פריצות:

יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה!
אז נגה מה אפשר להגיד?
את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (:
והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה
בקיצור נגה היא משהו - משהו,
ביי ביי לכם,
הייתי פה 🤘🏼

נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך?
אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות.
וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי?
בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים...
אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה!

אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של...
נגה!
אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת
אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו-
תפוח אדמה זה מושלםם
אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Oct 14 2020, 19:29 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
חרמשים: 66032
מגדר:
משתמש מספר: 73118

נשמע טוב.
האמת שיש לי את הספר הזה חינם אבל אף פעם לא חשבתילקרוא אותו.
עכשיו אני אולי אנסה

ממליצה לך לעשות סיקורים על הספרים הבאים בסדרה כשתסיימי אותם

--------------------
User Posted Image

---------
פורסם ב: Oct 16 2020, 15:18 PM
צטט הודעה

.You can't KILL me. There'll be paperwork

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 1720
מגדר:male
משתמש מספר: 59134

היי נגה, הסיקור הזה נהדר! אהבתי את העיצוב ואת זה שהוספת גם מידע על הסופרת והסרט שעתיד לבוא.
עם זאת יש לי כמה הערות, בתקציר שכתבת ובפירוט על הדמויות כתבת איזה מעמד כל אחד, למרות שהאנשים שעוד לא קראו את הספר לא יודעים מה זה אומר להיות מעמד חמש, שש וכולי. הייתי ממליץה לך להוסיף בהתחלה של התקציר האישי מידע כללי על המעמדות והיחס אליהם בספר.
שימי לב גם שעשית סיקור של הספר הראשון, ולכן את לא יכולה לעשות ספויילרים לספרים הבאים בסדרה אפילו אם סימנת אותם כספויילר.
בקיצור, סיקור יפה ותמשיכי ככה ^^

--------------------
ריין ~ 18 כבר ~ איי דונואו

User Posted Image

“You want to change the world, Shallan. That’s well and good. But be careful. The world predates you. She has seniority.”

User Posted Image

---------
פורסם ב: Oct 16 2020, 19:13 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 17646
משתמש מספר: 62302

כמובן, עוד פעם סיקור יפה ומושקע של נגה ^^
זה ממש נחמד שהוספת את המידע על הסופרת ואת המידע על הסרט, ואת המידע על הדמויות בנוסף לכך D:
רואים שאת אוהבת את הספר הזה.
ובכל זאת, יש לי כמה הערות:
אני להצטרף לכל מה שריין אמרה: את לא יכולה להוסיף מידע מהספר השלישי בסיקור הספר הראשון. את לא סיקרת סדרה, לכן זה לא עובד. בנוסף הקטע על התקציר. את לא חייבת להוסיף הסבר למעמדות, אבל אולי עדיף להגיד "מעמד חמש" במקום רק "חמש" כי זה בהחלט מצב שיכול לצאת קצת מבלבל.
בנוסף לזה יש לי עוד קצת הערות:
שימי לב שיש לך שגיאות מקלדת בתעודת הזהות (כתבת העתית במקום העילית, ו201 במקום 2011 או 2012 אני לא לדעת בדיוק תאריך)
בנוסף, את לא צריכה להוסיף את התמונה בהתחלה גם בסוף, ובהחלט שלא היה צריך את הכריכה של שאר הספרים. בגלל שהתמונות גדולות זה מכביד על הסיקור, ובגלל שלא סיקרת את הספרים האלו עדיף כבר לוותר על התמונות לדעתי. הייתי להמליץ לשים פאנארטים במקום (ושוב - לא גדול מידי ולא יותר מידי. 2-3 יספיקו בהחלט ^^).
אבל זה באמת סיקור טוב, וחוץ מהחלק עם הספויילרים כל שאר ההערות הן באמת לא דברים שהם חובה אלא רק שיהיה יותר יפה ונוח לקריאה, אז כל הכבוד על הסיקור D:

--------------------
"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

---------
פורסם ב: Oct 17 2020, 23:28 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 938
משתמש מספר: 72532

QUOTE (ג'יני 337 @ Oct 14 2020, 18:25 PM)
נשמע טוב.
האמת שיש לי את הספר הזה חינם אבל אף פעם לא חשבתילקרוא אותו.
עכשיו אני אולי אנסה

ממליצה לך לעשות סיקורים על הספרים הבאים בסדרה כשתסיימי אותם

האפליקציה עברית ?
גם אני . משם הכרתי את זה

---------
פורסם ב: Oct 17 2020, 23:51 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 3714
משתמש מספר: 73520

וואו. סיקור ממש יפה. ממש ממש משכנע לקרוא... יש למישהו מושג איפה משיגים אותו ווירטואלית?

---------
פורסם ב: Oct 18 2020, 08:31 AM
צטט הודעה

פרטי משתמש

שימו לב שסיקור ספר הוא לא מקום לדיון על ספרים דיגיטליים, ואתם יכולים לעשות את זה בינשופים. זה נחשב לספאם, לכן זה לא חוקי. שימו לב לא לעשות את זה שוב ^^

--------------------
"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

he/him

User Posted Image

---------
פורסם ב: Oct 18 2020, 10:09 AM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
חרמשים: 100
משתמש מספר: 71678

ערכתי הכול:)

--------------------

נגה כותבת משרשרת מוזר זה דרך החיים שלי שלחו ה"פ

User Posted Image

User Posted Image

גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו.

וכמובן, פריצות:

יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה!
אז נגה מה אפשר להגיד?
את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (:
והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה
בקיצור נגה היא משהו - משהו,
ביי ביי לכם,
הייתי פה 🤘🏼

נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך?
אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות.
וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי?
בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים...
אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה!

אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של...
נגה!
אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת
אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו-
תפוח אדמה זה מושלםם
אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן.

---------
פורסם ב: Oct 18 2020, 10:19 AM
צטט הודעה

פרטי משתמש

כל הכבוד על הסיקור!
נוסף ללינקייה :>

--------------------

he/him

User Posted Image

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025