![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Oct 27 2020, 21:09 PM
|
||
![]() "Different doesn't mean wrong" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בסיליסק וקוקאטריס אתם בטח שואלים את עצמכם למה רשמתי את הבסיליסק והקוקאטריס באותו הגזע, מכיוון שהם נחשבים לאותו הדבר כמעט, תוכלו לראות זאת בתמונות עוד רגע, כדי להקל להבין למה מופנה הקוקאטריס ולמה מופנה הבסיליסק אני אעשה שורה נפרדת לכל אחד :) תעודת זהות: תמונה של דמות מהגזע - קוקאטריס: ![]() ![]() תמונה של דמות מהגזע - בסיליסק דמוי תרנגול: ![]() בסיליסק דמוי נחש: ![]() כפי שרואים, הקוקאטריס והבסיליסק דמוי התרנגול מאוד מאוד דומים, פשוט הבסיליסק שבהארי פוטר וחדר הסודות (ספויילר) נחשב כבסיליסק כדמוי נחש. שם הגזע - קוקאטריס, Cockatrice. שם הגזע - בסיליסק, Basilisk אזכורים - הקוקאטריס מופיע כדמות במשחק "מבוכים ודרקונים" ובעוד כמה משחקי מחשב, הקוקאטריס גם מופיע ב "פוני הקטן שלי" (תודה לחולמני). אזכורים - הבסיליסק מופיע כדמות ב"מבוכים ודרקונים", במיתולוגיה היהודית (בגרסת התרנגול), במתלוגיה היוונית, (ספויילר:) בהארי פוטר וחדר הסודות, בסדרת הטלוויזיה (עוד ספויילר:) "באפי ציידת הערפדים", ובמשחק "God of War". דמויות השייכות לגזע - לשני הגזעים הדמויות שבגזע אלו הדמויות המסופרות, אין להם עולם משלהם עם בסיליסקים וקוקאטריסים שלכל אחד יש ייחוד, היו בודדים. היסטוריית הגזע: הבסיליסק והקוקאטריס נוצרים באופן מיוחד, על ידי מספר תנאים ועל ידי דגירת יצור אחד על ביצת יצור שני (יפורט עוד רגע). המיתולוגיה מספרת על הבסיליסק והקוקאטריס, איך הם בעצם נוצרו? טוב ששאלתם, הגעתם למקום הנכון. הקוקאטריס בוקע מתוך ביצת תרנגולת שבזמן הטלתה התקיימו מספר תנאים, אחד מהם הוא דגירתו של נחש/קרפדה על הביצה, והבסיליסק בדיוק אותו דבר רק הפוך: הוא בוקע מביצת נחש/קרפדה על ידי דגירת תרנגולת. בסיפורי ימי הביניים מופיע הבסיליסק כבן כלאיים - חצי נחש וחצי תרנגול (ממש כמו הקוקאטריס), בסיפורים מאוחרים יותר הבסיליסק מופיע כיצור קטלני עוד יותר. ממדיו ענקיים, הוא מסוגל לנשוף אש ואף להרוג בעזרת קולו. תכונות הגזע: תכונות פיזיות - לקוקאטריס יוחסו כוחות קסם חזקים וקטלניים, ונטען שהוא יכול להפוך יצורים חיים לאבן באמצעות מבטו, מגעו ואף באמצעות הבל פיו, הדומה, מבחינה זו, לנשימת האש הקטלנית של הדרקון. הקוקאטריס דומה עד מאוד, ואפילו זהה, למפלצת מיתולוגית אחרת - הבסיליסק, שהוא נחש אימתני וענקי, שמבטו מאבן את החיים, ויכול אף להרגם. בדומה לראשה של הגורגונה מדוזה, עיניו של הקוקאטריס שומרות על כוחותיהן ויכולות לאבן יצורים חיים אף לאחר שהראש נכרת. אישיות - לבסיליסקים יש רצון עצמי אלא אם כן משתלטים עליהם ואז אין להם כבר רצון עצמי, על אחד הבסיליסקים השתלטו כדי להרוג את כל הבוצדמים או לפחות לסלק אותם מהוגוורטס (לפי הארי פוטר) ככל הנראה לקוקארטיסים יש אותם רצונות. מקומות מחיה - אומרים שהם אוהבים לחיות במקומות טחובים ולחים. דרכי תקשורת - אני מניח שהם מלחששים/מקרקרים אחד לשני. דעה אישית: לפי דעתי הבסיליסק והקוקאטריס הם יצורים מסוכנים אבל מסכנים, אין להם הרבה מבני הגזע לכן אין להם הרבה עם מי להיות, אבל כל מי שהם פוגשים והם יסתכלו לו בעיניים יתאבן לכן הם לא יכולים להיות עם אף אחד, אם לא היה להם את הרצון (שהשליטו בהם) היה יכול להיות יותר קל אולי, משקפי שמש מיוחדים אולי, אבל בגלל שהשליטו בהם רצון אז הכל נהרס. חוץ מזה די אהבתי את הגזע הזה, זה גזע מיוחד ומגניב שנוצר על ידי תרחיש שכמעט לא קורה וזה נשמע ממש מעניין, מסקרן אותי גם לדעת מה היינו מגלים אם היינו מנתחים אותם, גוף פנימי של תרנגולת או נחש? (תחשבו על זה קצת, יעשה לכם רק טוב :)). עובדות מעניינות: ~ מקור המילה בסיליסק בצורה היוונית היא: "מלך קטנוני", "נסיך קטן", או "שליט צעיר", משני המרכיבים: βᾰσῐλεύς - "מלך", ῐ́σκος - "זעיר". ~ הבסיליסק נקרא בסיליסק על שם צורת הכתר הלבן שנמצאת על מצחו. ~ חולשותיו היחידות הן: ריח שתן הסמור (שלעיתים קרובות הורג גם את הסמור עצמו), דמעות עוף החול וקריאת התרנגול. יש גם אומרים שלהביט בעצמו מתוך מראה. ~ אומרים שבסיליסק לא יכול להיות זכר, רק נקבה. תמונות נוספות - ![]() ![]() זה כל מה שיש לי לאמר על הבסיליסק והקוקאטריס, מקווה שנהנתם:) -------------------- Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio ![]() "Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met." (Yuu Otosaka, Charlotte) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 28 2020, 15:44 PM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור יפה מאוד! הרחבת על הגזעים וסימנת ספויילרים. העובדות גם היו מאוד מעניינות. אני האמת גם קצת חשבתי על זה שמסכן הבסיליסק. גם לא שמעתי על הקוקאטריס. בקיצור סיקור מעניין מאוד!
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 28 2020, 16:14 PM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
לא הבנתי את הפסקה של דמויות השייכות לגזע, אשמח שתבהיר.
ולבסיליסק אין רצון להרוג, זה הרצון של מי ששולט בו. מלבד זאת, סיקור מהמם! אהבתי את ההשוואה בין דמויות שונות מסיפורים שונים. -------------------- קראו לי דרקונית אין לי באמת כוח ליצור חתימה יפה ומושקעת. רוצים לדעת עליי דברים? שלחו ינשוף! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 28 2020, 22:04 PM
|
||
![]() "Different doesn't mean wrong" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הכוונה שלי בדמויות ששייכות לגזע זה שבסיקורים אחרים ראיתי שאנשים רשמו שמות של הדמויות אבל להן אין עם ודמויות, הם ייחודיים ואין הרבה מהם, ואין להם שמות.
בנוגע לבסיליסק וזה שמשליטים בו את הרצון, איפה רשמתי על זה חוץ מבדעה אישית שאני אוכל לתקן? -------------------- Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio ![]() "Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met." (Yuu Otosaka, Charlotte) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 28 2020, 22:33 PM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
באישיות
-------------------- קראו לי דרקונית אין לי באמת כוח ליצור חתימה יפה ומושקעת. רוצים לדעת עליי דברים? שלחו ינשוף! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 22 2020, 11:38 AM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
נוסף ללינקייה
![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 22 2020, 14:35 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
וואו זה מרשים מאוד כמה פרטים יש כאן כל הכבוד רינג!!
|
|
פורסם ב: Nov 24 2020, 13:13 PM
|
||
שלום kirigaya kazuto, מה קורה?
שים לב שבתגובה לסיקור יש לכתוב ביקורת בונה (להגיד שהסיקור מושקע לא יעזור לכותב הסיקור שפר את הסיקורים שלו) או מה דעתך על הדבר המסוקר, ולכן התגובה שלך היא ספאם. הפעם לא תקבל אזהרה, אבל שים לב להבא. המשך יום טוב וגלישה מהנה! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 3 2020, 16:12 PM
|
||
![]() מסדר מרלין ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואו, איזה יפה.
-------------------- אלה ברכב ואלה בקסמים ואנחנו בשם ה' אלוהינו נזכיר ה' עימך גיבור החיל! חכם סיני אחד אמר לי פעם: “吃奇怪的西红柿袜子的头,因为我认为人类是来自外太空的外星人!” 哦,我不确定他很聪明... --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 3 2020, 16:49 PM
|
||
היי מידד, שים לב שגם התגובה שלך היא ספאם. בבקשה קרא את החוקים הגלובאליים וחוקי הפורום.
|
|
פורסם ב: Dec 15 2020, 11:31 AM
|
||
![]() ההאלהה בפנינו ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור יפה, אהבתי את פירוט המידע ואת התמונות המגוונות. מעניין לחשוב שהבסיליסק בהארי פוטר הוא כנראה נקבה..
מידע שאני יכולה להוסיף זה שלפי חיות הפלא והיכן למצוא אותן קוקאטריס זה פשוט שם אחר לבסיליסק, ושבעולם של הארי פוטר הבסיליסק בוקע מביצת תרנגולת שנדגרה על ידי קרפדה, כנראה בלי שום תוצאות לביצת נחש שנדגרת על ידי תרנגולת. דבר נוסף לגבי הקוקאטריסים- הם מופיעים גם בסדרה המצוירת הפוני הקטן שלי- חברות היא קסם. בסדרה הקוקאטריסים יכולים לשלוט ביכולת האיבון שלהם- הם מפעילים אותה במכוון ואף יכולים לבטל את השפעתם אם זהו רצונם. הם בדרך כלל מופיעים חצי תרנגולות לבנות, חצי נחשים ירוקים עם כנפיים עטלפיות. הם בדרך כלל חיים ביחידים אבל בזמנים מסוימים הם מתקבצים, ואז ניתן לראות הרבה מהם. -------------------- סאחים וחננות חייבים למות (אופס אני שניהם) פרק חדש! בפאנפיק שבטח פספסתם! לא נורא! אם אתם רוצים רענון סתיו אולי אני אעשה אחד כזה. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |