האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור דמות || פטוניה דרסלי, רינג
פורסם ב: Oct 29 2020, 14:42 PM
צטט הודעה

"Different doesn't mean wrong"

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 37585
מגדר:
משתמש מספר: 73807
חפצי המשתמש: צפה

פטוניה דרסלי

User Posted Image

שם הדמות - פטוניה דרסלי.
תאריך לידה - 1960 (רשום לי איפה שהוא שהיא מתה בסביבות שנת 2000, זה נכון?)
בני משפחה -
אביה: מר אוונס.
אימה: גברת אוונס.
בעלה: ורנון דרסלי.
בנה: דאדלי דרסלי.
אחותה: לילי פוטר.
גיסה: ג'יימס פוטר.
אחיינה: הארי פוטר.
מה היא - פטוניה היא מוגלגית (בת אנוש רגילה) שמודעת לעולם הקוסמים.
הפעם הראשונה שהופיעה בספרים - ספר ראשון, הארי פוטר ואבן החכמים.

רקע:
פטוניה נולדה למשפחת מוגלגים רגילה עם אחותה לילי, ההבדל בינה לבין לילי היה שלילי יכלה לעשות קסמים והוריה שיבחו אותה על כך לכן פטוניה קינאה ביכולותיה. כשלילי קיבלה את המכתב להוגוורטס פטוניה שלחה מכתב בעצמה לדמבלדור. דמבלדור ענה לה בנעימות שלא תוכל, אך פטוניה נעלבה ומרגע זה התחילה לנסות להתרחק כמה שיותר מהקסם, וכינתה את אחותה לעיתים קרובות "פריקית". בשלב כלשהו בתחילת שנות השבעים עזבה פטוניה את ביתה בקוקוורת' כדי לעבור קורס הקלדה בלונדון. זה הוביל לכך שהיא קיבלה משרה פקידותית, שם פגשה את ורנון דרסלי, מנהל בכיר זוטר. פטוניה וורנון נישאו והשתקעו בדרך פריווט 4. בחתונה שלהם פטוניה לא הסכימה ללילי להיות שושבינה כדי שלא תאפיל עליה - מה שעצבן את לילי. לפטוניה לא היה כמעט קשר עם אחותה, היא לא הלכה לחתונה שלה ואת המכתב האחרון שהיא קיבלה מלילי (בשורות על הולדת הארי) היא השליכה לפח כמעט מיד. עם זאת, לילי הזכירה במכתבה לסיריוס בלק שפטוניה שלחה לה אגרטל לכבוד חג המולד. פטוניה וורנון הולידו את דאדלי בשנת 1980 והתגאו בדבר היותם משפחה "רגילה", לא כמו משפחתה של לילי. הכל השתנה בבוקר ה -2 בנובמבר 1981, כשפטוניה פתחה את דלתה כדי למצוא תינוק נטוש על סף דלתה. הילד התגלה כבן אחותה, הארי פוטר. דמבלדור הותיר מכתב שהסביר את נסיבות הגעתו של הארי, כולל מות אחותה, לילי וגיסה, ג'יימס. מכיוון שהייתה האדם היחיד במשפחה שדם האחות של לילי עבר דרכה, הדבר הבטיח את ההגנה על הארי ומשפחתו מפני לורד וולדמורט ואוכלי המוות שלו. היא הסכימה באי רצון לקחת את אחיינה היתום לביתה ולמשפחתה, ולקחה את האחריות שלא לספר להארי או לאף אחד אחר על העובדה שהארי היה קוסם. כשהגיע המכתב להארי פטוניה תמכה בורנון שצריך לשמור על הקסם בסוד מהארי, ככה הם קרעו או החביאו כל מכתב שהגיע ואפילו עברו בתים עד שבסופו של דבר האגריד הגיע וסיפר להארי מה קרה, מה שגרם לפטוניה לאבד שליטה ולשחרר את כל הטינה שהחזיקה בחייה של לילי. במהלך השנים הבאות כל פגישה מחדש עם הארי הסתיימה באופן לא טוב. בקיץ 1995 דאדלי והארי הותקפו על ידי סוהרסנים והארי הציל אותם, ורנון חשב שהארי תקף את דאדלי ורצה לסלק אותו מהבית אך פטוניה עצרה בעדו מסיבה הגיונית, מה יחשבו השכנים אם הארי יעלם? (הסיבה האמיתית היתה היללה מדמבלדור שהזכירה לה את ההבטחה לשמור על הארי). בקיץ 1996 דמבדור בא ושוחח עם ורנון ופטוניה ובסוף השיחה הארי עזב לבית משפחת וויזלי עד סוף הקיץ. בקיץ 1997 הגנת הדם של פטוניה הלכה להסתיים לכן הם עברו למקום מחבוא מפני וולדמורט, רגע לפני שעזבה שלא כמו ורנון, פטוניה נפרדה מהארי לשלום. בחייה המאוחרים פטוניה הפכה לסבתא מכיוון שלדאדלי נולדו שני ילדים. בשלב מסוים לפני שנת 2020 פטוניה נפטרה מסיבה לא ידועה ולאחר מותה התגלה שהיא שמרה את השמיכה שהארי הובא בה לביתם בראשונה.

דעה אישית:
אני מאוד אהבתי את הדמות של פטוניה, דמות קנאית מנומסת טיפוסית: קינאה באחותה, פירקה את המשפחה, הזמינה לאירועים שלה רק לשם נימוס אך לא באה לאירועים של האחרים ובסופו של דבר לא נטשה את משפחתה לפי המכתב של לילי ונתנה ללילי אגרטל לחג המולד. המשבר שקרה לה בגיל צעיר הוא זה שהשפיע עליה כל כך. אהבתי מאוד את הקטע שבו קיבלה את המכתב מהוגרווטס שגרם לה להחזיר את הארי לשם, פחות אהבתי את הקטע שהיא לא רצתה קשר עם המשפחה עד כדי כך שלא הסכימה לקחת כמעט את הארי ולטפל בו. בסופו של דבר אני חושב שדמבלדור היה צריך לענות לה בגישה שונה ואז כל ההמשך אולי היה משתנה לטובה :).

דברים נוספים:
פאנארט -
User Posted Image
User Posted Image

--------------------

Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio

User Posted Image

"Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met."
(Yuu Otosaka, Charlotte)

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Oct 30 2020, 00:16 AM
צטט הודעה

סוהרסן

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 7208
מגדר:female
משתמש מספר: 63575

סיקור מהמם!
תקרא את ההערה שלי על דאדלי, היא רלוונטית גם פה גם אם פחות.

אני מנסה להגיב לכל הסיקורים שלך, אבל אני לא חושבת שאני יכולה לעמוד בקצב ;)
אשמח שתעדכן אותי כשאתה מוציא חדש.

--------------------
קראו לי דרקונית
אין לי באמת כוח ליצור חתימה יפה ומושקעת.
רוצים לדעת עליי דברים? שלחו ינשוף!

---------
פורסם ב: Oct 31 2020, 23:48 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 25138
משתמש מספר: 65564

אז היי, קודם כל שוב כל הכבוד על ההשקעה שעשית וסיקרת בעצם את כל המשפחה, שוב פעם רציתי להעיר על כמות התוכן, הייתי שמחה אם תוסיף עוד תוכן על החיים שלה, ובעיקר בתקופה שלה הספרים, (רק רוצה להוסיף שאני תמיד כאן לעבוד על הסיקורים אם אתה רוצה), שוב אומרת שכדאי ותדגיש את הססעיפים של "שם הדמות" ו"תאריך לידה" וכאלה.

שוב מצטערת אם פגעתי, וכל הכבוד על הסיקור (:

--------------------
שירה ♫ ☀ שרלוק הוא ארנב ♫ מוזיקה זה החיים ☀ תשתתפו בהספרים כן? ♫ אוכל זה החיים ☀

User Posted Image

סוף חתימה!

---------
פורסם ב: Nov 1 2020, 01:52 AM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 20
משתמש מספר: 73941

אהבתי את הסיקור

אני אישית לא אהבתי את פטוניה, אבל אחרי שקראתי את כל הספרים בעיקר היה לי חבל. היה לי חבל שהיא לא הצליחה להרפות מהקנאה שלה, שהפכה לשנאה, ועוד מצאה את האדם שהוא אנטי קסמים אנטי דימיון אנטי שמחת חיים..

רולינג דיברה פעם האם הארי והדרסלים התאחדו שוב בשלב מסוים? אני יודעת שהיא רצתה בסצנה האחרונה להכניס את דאדלי בתחנת רכבת, מלווה את הבן שלו לרכבת של הוגוורטס

--------------------
הנני נשבעת בזאת חגיגית שאני מחפשת צרות

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4222 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025