האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

היסטוריה בהארי פוטר || דיון
פורסם ב: Nov 1 2020, 15:14 PM
צטט הודעה

"בכאב מצאתי אושר"

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 2762
מגדר:
משתמש מספר: 72415
חפצי המשתמש: צפה

היסטוריה בהארי פוטר
דיון

שלום לכולם/ן! בספרי הארי פוטר האהובים שלנו ישנה התייחסות רבה לתקופת הזמן בה מתרחש הסיפור. בקריאתי את הספרים מצאתי פגם אחד שמאוד הפריע לי - ההיסטוריה.
בהארי פוטר יש מעט מאוד התייחסות להקמת בית הספר הוגוורטס לכישוף ולקוסמות, אין פירוט רב על מלחמת הקוסמים הראשונה, המייסדים החשובים של הוגוורטס מקבלים התייחסות מועטה כאישיות ויש המון דברים היסטוריים לא מאוד מובנים. הנה כמה דוגמאות שמצאתי לחורים בהיסטוריה:

אבן החכמים

מה אנחנו יודעים/ות בעצם על אבן החכמים? האבן נותנת חיי נצח ויכולה להפוך מתכת לזהב. חוץ מזה מה עוד אנחנו יודעים? אין שום הסבר על תהליך יצירת האבן, על ההישג ההיסטורי הכביר הזה ועל הקשר של דמבלדור ליצירת האבן ולידידות עם האלכימאי הנודע ניקולס פלאמל. האבן קיבלה במה מרכזית רק בניסיונות הגניבה שלה וגם אז הזרקורים לא בדיוק היו עלייה ולא קיבלנו מידע על עברה.

אוצרות המוות

בדוגמה הזו אכן יכולה להיות מחלוקת. הרי קיבלנו פרטים רבים על שלושת האוצרות אך לדעתי לא מספיק. עדיין נשאר חור גדול מאוד בעלילה של גלימת ההעלמות - איך היא הגיע לידיו של הארי? אנחנו יודעים/ות שהגלימה עברה בתורשה אך אין התייחסות מפורשת לדרך בה הגיע לידיו של ג'יימס פוטר.

ארבעת מייסדי הוגוורטס

ארבעת המייסדים הם דמויות מופת. האנשים שבנו את הוגוורטס ועל שמם קרויים ארבעת הבתים בהוגוורטס אך ההיסטוריה לא מתייחסת אליהם יותר מדי. איך הארבעה הכירו? מהיכן הגיעו? מה גרם להם לבנות את הוגוורטס? אלו רק שלוש מהשאלות שעלו לי על ארבעת המייסדים אך לפרט את כולן יכול לקחת נצח.

שאלות מנחות

האם לדעתכם/ן ההיסטוריה היא דבר שחסר בספרים?

האם יכול להיות שכך נכתבו הספרים בכוונה על מנת להשאיר אווירת מסתורין?

האם יש סיבה לכך שההיסטוריה לא מופיע בספרי הארי פוטר?

מה דעתכם/ן?

--------------------
יונתן בואכה 15 מ. הספרים לשעבר הארי פוטר שר הטבעות

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Nov 1 2020, 15:46 PM
צטט הודעה

אסור לך לחשוב

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 2597
מגדר:male
משתמש מספר: 64972

האמת שאני לא חושב שההיסטוריה היא דבר שממש חסר בספרים. התיאור הקטן והפשוט של ההיסטוריה לאורך הספרים תרם לרולינג כדי להראות שלעולם הקוסמים יש עומק, ולא סתם עולם פשוט ולא מורכב. אני חושב שההיסטוריה של העולם קוסמים לא נכתבה בהארי פוטר כי פשוט מאוד, זה לא היה הנרטיב של הסיפור, אבל באמת היה מעניין אותי לקרוא עד על ההיסטוריה של עולם הקוסמים בספרים, ספר נפרד על ההיסטוריה של הוגוורטס או משהו בסגנון, בדומה לספרים של "קווידיץ בראי הדורות" וזה.

--------------------
עידו 17

וכשהפסקתי להיות איש כועס
כשדיברתי אליי
בטון מתפייס
פתאום
התפנה כל כך הרבה מקום
וכל האור היה יכול
להיכנס.

---------
פורסם ב: Nov 1 2020, 17:18 PM
צטט הודעה

"בכאב מצאתי אושר"

פרטי משתמש
מגדר:

גם אני הייתי שמח לספר כזה.
אני מדבר יותר בדברים שבתוך הסדרה, למה היא לא יכלה לבוא ולעשות שמישהו יסביר על האבן או משהו כזה, לדוגמה?

--------------------

---------
פורסם ב: Nov 1 2020, 23:25 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 20
מגדר:female
משתמש מספר: 73941

שאלה מעולה

בתור מי שאוהבת מאוד מאוד הארי פוטר, ברור שהייתי רוצה לקרוא כמה שיותר, על כל הנושאים שכתבת עליהם, ועוד. גם על ההיסטוריה של הקונדסאים, עוד על האגריד וכו וכו

אבל בשורה התחתונה מה שנכנס לספר זה מה שקידם את העלילה, ואם זה לא מקדם את העלילה, זה סתם מנפח את הספרים לריק. תחשבי איזה עולם מטורף רולינג יצרה - היא יכולה לכתוב 17 כרכים של בריטניקה לפוטר רק על ההיסטוריה והעולם

אבל האם הייתי קוראת ספרים נפרדים על כל הנושאים האלו? ברור. והייתי רוצה לקרוא אותם מרולינג ולא ממקור אחר, כי רק רולינג יודעת לכתוב הארי פוטר כמו שהיא יודעת - עם כל הכבוד לכותבי הספר השמיני:)

--------------------
הנני נשבעת בזאת חגיגית שאני מחפשת צרות

---------
פורסם ב: Nov 2 2020, 15:11 PM
צטט הודעה

"בכאב מצאתי אושר"

פרטי משתמש
מגדר:

אני חושב שמה שהיה אפילו מקדם את העלילה יותר היה עם היינו יודעים מעט יותר. אני לא מדבר על פרקים שלמים אלא על פה ושם פסקה.

--------------------

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025