![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Nov 3 2020, 09:38 AM
|
||
![]() חיייייזרים זה מצחייייייייייק ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
נכתב לפעילות. המדהימה של עומר והודיה.
----------------------------------------------------------------------- <div align="Center">עראיס טבעוני:</div> ○ שם המאכל: עראיס טבעוני. ○ המקום ממנו הוא לקוח: מאתר האינטרנט "המרכיב הסודי". ○ מידע על המאכל: עראיס זו פיתה ערבית מפורסמת שבמקור ממלאים אותה בבשר טחון מתובל וצורבים במחבת או על גריל. אנחנו הפגזנו עם חלופה מדהימה וטעימה בטירוף על בסיס עדשים שחורות וחצילים. תיבלנו מכל הלב (הרי תיבול הוא הוא שם המשחק כאן), והעראיס הטבעוני יצא פשוט גאוני! אני (כותבת המתכון) חייבת להודות שבעצמי לא ציפיתי שיהיה כל כך מוצלח. ○ מצרכים וכלים: -4 פיתות חצויות 2-3 כפות שמן לטיגון בצל 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות 1 חציל גדול או 2 חצילים קטנים 1.5 כוסות עדשים שחורות לא מבושלות (4 כוסות עדשים מבושלות) 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק 1 כף שטוחה מלח 1 כפית בהרט 1 כפית כמון 1/4 כפית קינמון קליפה מגורדת מלימון אחד (אופציה) 1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש 2 כפות רוטב סויה 3 כפות קמח חומוס / עדשים 3 כפות שמן זית שמן זית לצלייה צ’ימיצ’ורי רוקט: 1 צרור עלי רוקט 1 צרור קטן עלי פטרוזיליה עלים מ-5 גבעולי אורגנו טרי 2 שיני שום 1/4 כוס שמן קנולה 4 כפות חומץ תפוחים / יין לבן 1 כף סוכר 1כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1/2 בצל אדום, קצוץ לקוביות קטנות 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות טחינת שקדים: 100 גרם (1/2 כוס) ממרח שקדים (100% שקדים) 3 כפות לימון כבוש, קצוץ מיץ מלימון אחד 1 כפית שטוחה מלח 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מים קרים ○ אופן ההכנה- 1.מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים את חציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 45 דקות, עד שהוא רך מבפנים ושחום מבחוץ. מקלפים ושומרים את “בשר” החציל בצד (אפשר להכין מראש). 2.שוטפים את העדשים תחת זרם מים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות ומסננים (אפשר להכין מראש). 3.מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה יפה. 4.שמים בקערת מעבד מזון את “בשר” החצילים ו-3 כוסות עדשים וטוחנים בפולסים למרקם גרגרי גס. 5.מעבירים את התערובת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את כוס העדשים הרביעית ויתר המרכיבים, ומערבבים היטב למסה אחידה ודביקה. טועמים ומתקנים את התיבול. מניילנים ומקררים כ-30 דקות. 6.מכינים את הצ’ימיצ’ורי רוקט: שמים את כל המרכיבים, למעט הבצל והגזר, במעבד מזון, וטוחנים בפולסים למרקם גרגירי. מוסיפים את הבצל והגזר ומערבבים. 7.מכינים את טחינת השקדים: בקערה גדולה מערבבים במטרפה את הטחינה עם הלימון הכבוש, מיץ הלימון והתבלינים. מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים היטב, עד להגעה למרקם הרצוי. 8.מרכיבים את העראיס: ממלאים כל חצי פיתה בנדיבות בתערובת המילוי ומהדקים היטב את החלק הפתוח כדי שיהיה שטוח. 9.מורחים את הפיתות בשמן זית מכל הצדדים ומניחים על הגריל. מתחילים עם החלק הפתוח של המילוי כלפי הגריל. צולים כ-3 דקות מכל צד (סה”כ שלושה צדדים) עד להופעת פסים שחומים, ועד שהפיתות נעשות שחומות וקראנצ’יות. 10.אופציה נוספת היא להכין את העראיס על מחבת פסים, באותו האופן בדיוק. 11.מגישים את העראיס הטבעוני עם הצ’ימיצ’ורי רוקט וטחינת השקדים. ○ דעה אישית: טוב תקשיבו זה אחד הדברים זה כזה בתוך פיתה כזה עם מלא טחינה יאמי כזה וזה משמין וזה מעולה.כי.. נו רציני... זה גם מאכל ערבי, שזה כבר בונוס אדיר כי אוכל ערבי זה פצצה, גם יש בזה חריף, גם טחינה, גם חצילים, וגם המירו את זה למאכל טבעוני/צמחוני, אז זה פצצה כי עכשיו אני אוכל להכין את זה וזה נראה אחלה ממש. אקיצר מה אני מדברת בכלל? אני עפה להכין את זה. טוב, התמונות, כן, מקווה שלא אהרוס את החלק הזה כמו תמיד עם הכישרון המיוחד שלי להחרבת קודים/תמונות וכולי: ![]() ![]() ![]() -------------------- אפשר להניח לכל החלומות הגדולים של ביטוי עצמי והגשמה ופשוט להיות חנה ○ 19 ○ אמנות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 3 2020, 12:12 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוקי, קודם כל מהמם. עשית לי חשק לטעום את זה למרות שאני רגישה לחריף.
דבר שני, השתבשו לך קצת הקודים למעלה... וגם הייתי ממליצה למרכז את הטקסט זה עושה מראה יותר אסתטי... -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 3 2020, 14:54 PM
|
||
![]() חיייייזרים זה מצחייייייייייק ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תודה רבה 3>
אוש זה היה טוב בהתחלה עד שהוספי את השם של הודיה למעלה אבל אם אני אנסה לסדר את זה זה יתחרבש עוד יותר, סמכי על הכישון שלי בהחרבת קודים. -------------------- אפשר להניח לכל החלומות הגדולים של ביטוי עצמי והגשמה ופשוט להיות חנה ○ 19 ○ אמנות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 3 2020, 15:26 PM
|
||
![]() "Different doesn't mean wrong" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור ממש יפה וממש טעים (יאמי)
בכללי אני אוהב עראיס וזה נשמע ממש טעים, אז: עראיס + נשמע ממש טעים = בא לי בא לי בא לי אבל: עראיס + נשמע ממש טעים + טבעוני = אוף, ירד לי החשק (סתם, באמת בא לי לנסות לטעום :)) -------------------- Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio ![]() "Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met." (Yuu Otosaka, Charlotte) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 16 2020, 13:53 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי :)
לצערי יש תקלות בעיצוב של האשכול ולכן אני לא יכולה להוסיף את המתכון ללינקיה. מוזמנת לערוך ואני אוסיף. ![]() -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |