האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור שיפ|פופט ווידג'ט
פורסם ב: Nov 6 2020, 17:19 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 17646
מגדר:male
משתמש מספר: 62302
חפצי המשתמש: צפה

פופט ווידג'ט
User Posted Image

שם השיפ: פופט ווידג'ט|Poppet&Widget
שם הדמויות בשיפ: פנלופי אייזלין מארי ווינסטון איידן מארי|Penelope Aislin Murray&Winston Aidan Murray
הספר ממנו לקוח השיפ: קרקס החלומות|The Night Circus

תקציר העלילה
גב הספר
הקרקס מופיע בלי אזהרה. שום הודעות אינן מקדימות את בואו. פתאום הוא שם, אחרי שאתמול לא היה. ברוכים הבאים ל-Le Cirque des Rêves.
בינות לאוהלים הליליים המפוספסים בשחור ולבן ממתינה חוויה יחידה במינה, חגיגה של חושים שאדם יכול ללכת בה לאיבוד. אלא שהקרקס משרת מטרה אפלה הרבה יותר. מעבר לעשן ולמראות מתחוללת תחרות עזה - התמודדות בין שני קוסמים צעירים, סיליה ומרקו, שהוכשרו מילדות להתחרות ב"משחק" קטלני. מבלי ידיעתם של השניים, מדובר במשחק שרק אחד נותר לעמוד בו, והקרקס אינו אלא במה לדו-קרב מרהיב. אלא שאז התרחשות בלתי צפויה מביאה להשלכות מסוכנות, חיי כל אנשי הקרקס ומבקריו מוטלים על כף המאזניים.

תקציר שלי
Le Cirque des Rêves - קרקס החלומות - הוא קרקס מיוחד במינו. הקרקס מלא באוהלים שונים שמתחלקים למופעים מגוונים ומרהיבים, ולעולם לא ניתן לדעת איפה נקודת העצירה הבאה שלו תהיה. הוא נפתח רק בלילה, לאחר שהשמש שוקעת, ונסגר בזריחה, אבל מה שהכי מיוחד בו הוא שהוא משמש לזירת דו-קרב בין שני קוסמים צעירים שנבחרו בילדותם להילחם בניהם בקרב שרק אחד מהם ישאר עומד.
אבל כשהדו-קרב נעשה נסער יותר, והתרחשות בלתי צפויה גורמת להשלכות מסוכנות על אנשי הקרקס והמבקרים, שני המשתתפים יצטרכו לעשות כל שיוכלו בשביל להגן על האנשים שחייהם בסכנה.

פנלופי אייזלין מארי
User Posted Image
המאפיין הכי בולט של פופט הוא השיער האדום שלה, שלא מתאים כלל לסכמת הצבעים בשחור לבן של הקרקס. למרות זאת, התלובשת שלה בקרקס לבנה לגמרי, וכוללת בתוכה שמלת טלאים לבנה, מקטורן לבן, כפפות לבנות ומגפיים לבנים.
פופט היא נערה מסתורית שלא תמיד אפשר להבין על מה היא חושבת, אבל היא מצליחה להתחבב על אנשים מהר מאוד. ניתן לראות את הקשר הגדול שלה אל הקרקס, הבית היחיד שהיה לה כל חייה, וכמה היא דאגה לו כשהוא התחיל להגיע אל סופו.
פופט נולדה שבע דקות אחרי חצות בליל הפתיחה של הקרקס, ובכך קיבלה גם את הכוח לראות את העתיד בכוכבים. היא בילתה את כל חייה בקרקס עם אחיה התאום וביחד הם העלו הופעות של חתולים מאולפים בקרקס. הם חלק בלתי נפרד מהקרקס, והיחידים בצוות הקרקס שנראה שכישוף ההאטה של מרקו לא משפיע עליהם ומתבגרים כרגיל.

וינסטון איידן מארי
User Posted Image
כמו אחותו, המאפיין הכי בולט של וידג'ט הוא השיער האדום שלו, שכלל לא מתאים לסכמת הצבעים בשחור לבן של שאר הקרקס. לעומת התלבושת של פופט, לו יש תלבושת שמורכבת כולה מבגדים שחורים: חליפה שחורה, מקטרון שחור, כפפות שחורות, מגפיים שחורים וכובע שחור.
לעומת פופט, וידג'ט הוא נער יותר משוחרר ומצחיק, ומאוד אוהב לאכול. גם הוא, כמו אחותו, קשור מאוד לקרקס ומנסה להציל אותו כשהוא מגיע לסופו. למרות שהוא לא היה חבר של ביילי בהתחלה כמו פופט, הוא הצליח להתחבר אליו מהר מאוד ולבלות איתו בקרקס.
וידג'ט נולד שש דקות לפני חצות בליל הפתיחה של הקרקס, ובכך קיבל את הכוח לקרוא את העבר על אנשים. אפילו נפתח אוהל חדש בקרקס בשבילו, שם הוא יכול לאחסן את כל הדברים שהוא רואה ומרגיש על אנשים.

רקע השיפ
פופט ווידג'ט הם תאומים שגדלו ביחד בקרקס החלומות, והם כמעט אף פעם לא נפרדים. בזמן הלילה, בו הקרקס פעיל, הם מעלים ביחד מופעים של חתלתולים - גרסה קטנה יותר של המופעים של אבא שלהם, מאמן חתולי פרא - וכשהם לא מופיעים הם משוטטים ביחד בקרקס.
כבר מהרגע הראשון אפשר לראות שהתאומים קרובים מאוד ותומכים אחד בשני כשצריך, ודואגים אחד לשני. לשניהם יש אהבה משותפת לקרקס (ולחתולים שלהם). כמעט בלתי אפשרי לדמיין אותם בנפרד - כמו שצ'נדלר מציין כשפופט באה לבד לבקש ממנו את הבעלות על הקרקס - ויש בניהם מערכת יחסים חברותית יותר משל רוב האחים.
קשה לציין איך הקשר שלהם התפתח במהלך הספר, כי מאז שהם היו קטנים הם היו קרובים אחד לשני והיו בלתי נפרדים. לא היה מקרה אחד שבו הם רבו, ולמרות שהם נולדו הפכים הם עדיין חברים טובים.

דעה אישית
ככל הנראה לא ציפיתם למצוא בסיקור שיפ זוג תאומים, הא? טוב, הקשר בניהם היה כל כך מדהים שזה היה חובה לעשות עליהם סיקור שיפ, למרות שהם רק ברוטיפי.
כפי שכנראה ראיתם, היה לי זמן ממש קשה בכתיבת הרקע לשיפ, בעיקר בגלל שקשה להסביר איך הם נפגשו (כי הם מכירים עוד מהבטן של אמא שלהם) או איך מערכת היחסים שלהם התפתחה במהלך הספר (כי היא לגמרי התחילה מפותחת), ובתכלס נשאר לי רק לציין פרטים טכניים שלא מעניינים אף אחד. עכשיו אתם בטח שואלים, "אם היה לך כל כך קשה לסקר אותם, למה המשכת?"
האמת? גם אני שאלתי את עצמי את זה, אבל כשבאתי לסגור את הסיקור אני לא הצלחתי ללחוץ על העכבר כי פשוט כאב לי לא לסקר ברוטיפי יפה ככ כמו פופט ווידג'ט, והנה אנחנו כאן!
אז כמו שאמרתי יותר מדי פעמים במהלך הדעה האישית, מערכת היחסים שלהם מדהימה. הספר מתמקד יותר במערכת היחסים של ביילי ופופט, ווידג'ט משחק שם תפקיד של גלגל שלישי ואתנתחא קומית, אבל למרות שהפוקוס המרכזי הוא בפופט וביילי עדיין אפשר לראות כמה חמודה מערכת היחסים של התאומים ואיך שהם מתייחסים אחד לשני. איך שפופט מקניטה את וידג'ט, איך שווידג'ט דואג לפופט בגלל כאבי הראש שלה, ואיך ששניהם לא נוטשים אחד את השני למרות שהילד המקסים וההרבה-יותר-מעניים-מהם נדחף להם באמצע.
אהבתי גם שהם כל כך קרובים למרות שהם ליטרלי הפכים - פופט הלבנה שרואה את העתיד ווידג'ט השחור שקורא את העבר. פופט הרצינית והמופמנת ווידג'ט הציני והקליל. הם ממש משלימים אחד את השני, וזה פשוט מקסים לראות את זה בספר. זה כאילו שאי אפשר בכלל לדמיין איך הם יהיו אם הם היו בנפרד.
ואגב היו בנפרד, אני לזכור כשקראתי את החלק האחרון שבו הם בנפרד ואני פשוט ניסיתי להבין איך הם מתפקדים שם כי זה פשוט היה כל כך... לא צפוי שהם יפרדו מתישהו.
כמובן שאפשר לשעמם איתכם עם עוד הרבה דוגמאות למערכת היחסים המדהימה שלהם, אבל אני פשוט אסיים את זה במשפט אחד: יש להם חתלתולים ג'ינג'ים חמודים וזהים והם ליטרלי פופט ווידג'ט בחתולים אז זאת ההוכחה שלכם לכך שהם מתוקים ביחד.

--------------------
"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025