![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Nov 11 2020, 00:58 AM
|
||
![]() אסור לך לחשוב ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
פולנטת תירס טרי ~ (מתכון משפחתי) ~ מידע על המאכל: פולנטה זה מאכל שבבסיסו קמח תירס מבושל, ונהוג להגישו בהרבה מסעדות בתור מנה ראשונה קלה, לעתים לצד תוספות קטנות פטריות מהמחבת/עלים/גירודי פרמז'ן. המתכון הזה מורכב מתירס טרי ולא קמח תירס. אני אוהב אישית להכין גם בצד המנה פטריות מהמחבת, וגם להקציף גבינת פרמז'ן ולהוסיף למנה (זה מאוד טעים ומוסיף.) הכלים הדרושים מעבד מזון מחבת פומפייה (לגירוד הגבינות) כיריים רצויים בהחלט גם מטבח יהיה רצוי בקרב יד המצרכים הדרושים בין 3 ל-4 קלחי תירס טרי או תירס מקופסת שימורים (לא מתוק מדיי..) או מוכן בשקית וואקום חמאה קצת עלי טימין כפית שמן כמהין מלח/פלפל חצי כוס חלב חצי כוס שמנת והגבינות הקשות לגירוד הרצויות לטעמכם (כגון פרמז'ן, אמנטל) אופן ההכנה אם בחרתם להשתמש בקלחי תירס טרי, יש להרתיח אותם במים רותחים כעשר דקות ולהוסיף כף סוכר. אז קודם: מורידים את הגרעינים מהתירס המבושל. מחממים מחבת עם ~40 גרם חמאה, מוסיפים את גרעיני התירס ומבשלים על אש בינונית כמה דקות, מוסיפים עלי טימין מ-3 גבעולים בערך, מוסיפים כפית שמן כמהין, ותיבולי מלח/פלפל לבחירתכם. מכסים – ומבשלים על אש בינונית/נמוכה עוד כ-5 עד 6 דקות נוסות. מוסיפים חצי כוס חלב וחצי כוס שמנת ושוב מצמצמים (לא עד הסוף, שיהיה קצת נוזלי) על אש בינונית/נמוכה כ3-4 דקות. פה אפשר להוסיף למחבת כל גבינה מגורדת שתרצו – אמנטל/פרמזן.... מהמחבת מעבירים את התערובת למעבד מזון, וטוחנים כשזה חם כ-5 דקות או עד למרקם הרצוי. בינתיים, אפשר להכין כתוספת פטריות פורטבלו קצוצות מוקפצות במחבת בחמאה. אפשר להגיש כקישוט עם טיפת שמן כמהין מעל וקצת גירודי פרמז'ן מעל, לפי הרצון. בתאבון! חוות דעת אם הייתה אפשרות להגדיר מאכל שהוא מנה ראשונה ושהוא האהוב עליי - אז זה באמת זה. אני אוכל את זה הרבה פעמים בבית, וזה כל כך טעים ופשוט להכנה. לפעמים אני משחק עם המרכיבים קצת ומוסיף עוד דברים בצד המנה. פעם טעמתי פולנטה מקמח תירס, ואין מה להשוות בין הטעם של תירס טרי לקמח תירס (ברור שטרי יותר טעים!). אז בקיצור, טעים מאוד וממליץ בחום להכין. הפטריות והפרמז'ן ממש מוסיפות למנה. ![]() -------------------- עידו ♥ 17 וכשהפסקתי להיות איש כועס כשדיברתי אליי בטון מתפייס פתאום התפנה כל כך הרבה מקום וכל האור היה יכול להיכנס. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 11 2020, 09:21 AM
|
||
![]() life is a big shit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כל הכבוד על המתכון!
ממש השקעת אני רואה! הערה קטנה: את החלק עם הקלחי תירס אני ממליץ לשים את הכל בבולד. ואמ נראה לי שזהו. מתכון באמת מעולה, אמנם אני צמחוני אבל הודיה תשמח (אויש אני גרוע בלתבב) -------------------- עומר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 12 2020, 17:55 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מעולה :)
כל הכבוד! נראלי אני ינסה להכין את זה מתישהו... -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 15 2020, 15:26 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
נוסף ללינקיה.
![]() -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |