האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סולו גיטרה||דיון
פורסם ב: Nov 11 2020, 21:38 PM
צטט הודעה

Let us find the dam snack bar

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 18539
מגדר:
משתמש מספר: 65396
חפצי המשתמש: צפה

סולו גיטרה
דיון

אז מזה בכלל סולו גיטרה? הסולו גיטרה הוא התוספת של הנגיעה המיוחדת של הגיטריסט, או כמו שוויקיפדיה מסבירה יותר טוב ממני:
סולו גיטרה הוא קטע כלי המנוגן סולו על ידי נגן גיטרה יחיד (לרוב גיטרה חשמלית או גיטרה אקוסטית). הסולו מהווה ביטוי אישי של הנגן, ולרוב מכיל יסוד של וירטואוזיות ואלתור. לעיתים מלווה נגינת הסולו בליווי קצבי של חטיבת קצב (בס, תופים), ללא שירה ולעיתים ללא ליווי כלל. סולו הגיטרה הוא מאפיין מרכזי של שיר רוק ורוק כבד ומופיע גם בבלוז, בג'אז ובפופ.

לפי איך שאני רואה את זה, הסולו גיטרה הוא הדרך של הגיטריסט להביא את עצמו במהלך השיר, הוא משתמש בזה להעביר את הדעה שלו, כמו שאפשר לשיר את מה שחושבים אפשר לנגן את זה. אפילו לשכנע אחרים. מוזיקה יכולה להעביר אווירה מסוימת, להעביר מחשבה... כמו מין טלפטיה כזו. ומה מעביר יותר טוב משהו מאשר סולו? משהו אישי? ברגע שמשרים אווירה מסוימת אפשר לראות כל דבר באור שונה.
הגיטרה, במיוחד בגיטרה החשמלית אפשר לעשות כל כך הרבה! בגיטרות החשמליות יש אפקטים מיוחדים, בגיטרות אקוסטיות יש תיבת תהודה שמוסיפה לזה אפקט אחר מעט, יש כל כך הרבה דרכים להראות רגשות, כעס, הסוס, פחד, שמחה... אווירה יכולה להשפיע על דעות של אחרים, לגרום להם להקשיב לך ולמה שאתה אומר בתת מודע תוך כדי עשיית משהו שאוהבים, לנגן.

לדעתי מוזיקה זו באמת דרך נהדרת להעביר את כל זה אך אומנם זה נקלט אצל אנשים, אבל הם לא תמיד שמים לב לזה, דבר שיכול לגרום לשאלות. נוסף על כך זה יכול להיות יותר אפקטיבי אך זה הרבה יותר קשה ברוב המקרים, כן, לפעמים המחשבה נמצאת אצלך כבר בצורת מנגינה אבל לפעמים היא לא, לפעמי זה גם לא מעביר מספיק אווירה.

האם הייתם מעדיפים לבטא את עצמכם בעזרת מילים או בעזרת גיטרה?
מה משפיע על ההחלטה הזו?
האם סולו זו הדרך הנכונה או שעדיף כמה גיטרות/כל כלי אחר ביחד?
אילו רגשות אפשר לדעתכם להעביר על הגיטרה? איך?
איך אתם מרגישים כשאתם שומעים אפקט מסויים? למשל וואה וואה?

--------------------
היי, אני אור והשיר Good Old - Fashioned lover boy הוא השיר של wolfstar.
❤️ ❤️
לא אוהבת J.K Rowling כן אוהבת Marauders מוזיקה והרבה דברים אחרים.
משפפת wolfstar מושבעת.
The 70s. That's it, just the 70s.
תשלחו ה''פ.
אמממ... כן.

t’s on America’s tortured brow
That Mickey Mouse has grown up a cow

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Nov 12 2020, 19:23 PM
צטט הודעה

"Different doesn't mean wrong"

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 37585
מגדר:
משתמש מספר: 73807

האם הייתם מעדיפים לבטא את עצמכם בעזרת מילים או בעזרת גיטרה?
הייתי מעדיף לבטא את עצמי בעזרת שילוב של שניהם אבל יותר לכיוון המילים.

מה משפיע על ההחלטה הזו?
בחרתי בדרך זו מכיוון שאני יודע לנגן על גיטרה ואני גם יודע לכתוב טיפה יפה יחסית בערך לא משהו, העדפתי להתמקד במילים כי אני מתחבר למילים יותר מלדיטרה.

האם סולו זו הדרך הנכונה או שעדיף כמה גיטרות/כל כלי אחר ביחד?
גם וגם, לכל אחד יש דרך שונה, יש כאלו שמתחברים יותר להרמוניה לשילוב ויש כאלו שמתחברים יותר לבדידות והעצמה עצמית.

אילו רגשות אפשר לדעתכם להעביר על הגיטרה? איך?
אפשר להעביר כל רגש שרוצים, לפי הקצב, לפי תנועת הפריטה, לפי סוג השיר לרוב, לפי האווירה בכללי גם, זה מה שעלה לי לראש עכשיו :|

איך אתם מרגישים כשאתם שומעים אפקט מסויים? למשל וואה וואה?
מממ, אין לי מושג מה זה וואה וואה :| אבל בכללי אפקטים מאוד עוזרים לשירה הם נותנים שילוב שמח מעציב מפתיע תלוי מה השיר גורם לקהל לאהוב את השיר יותר.

--------------------

Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio

User Posted Image

"Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met."
(Yuu Otosaka, Charlotte)

---------
פורסם ב: Dec 1 2020, 12:19 PM
צטט הודעה

כותרת אישית חדשה או משהו כזה

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 2832
מגדר:female
משתמש מספר: 73755

האם הייתם מעדיפים לבטא את עצמכם בעזרת מילים או בעזרת גיטרה? לדעתי בעזרת מילים. עם מילים יותר קל להגיד מה אתה ממש מרגיש. עם גיטרה, אפשר רק לבטא תחושות כמו עצב, שמחה וכ'ו, אבל כל אחד ומה שמתאים לו:)
מה משפיע על ההחלטה הזו? רצון להביע יותר מרק את התחושות שלי.
האם סולו זו הדרך הנכונה או שעדיף כמה גיטרות/כל כלי אחר ביחד? לדעתי גם וגם. מוזיקה ושירים הופכים למעניינים יותר כשמוסיפים סולו מדי פעם, חוץ מכמה כלים יחד. זה נותן אפשרות לזמר\נגן אחד סוג של להבליט את עצמו ולהראות מה הוא יכול לעשות.
אילו רגשות אפשר לדעתכם להעביר על הגיטרה? איך? שמחה- אפשר לנגן מנגינות שמחות, כמו השיר "מהפכה של שמחה",
עצב- לנגן מנגינות עצובות, כמו השיר "יש לי ציפור קטנה בלב", רוגע- לנגן מנגינות רגועות וקלאסיות, כמו יצירות של בטהובן ומוצרט. פחד- מנגינות מהירות ובצלילים נמוכים.
איך אתם מרגישים כשאתם שומעים אפקט מסויים? למשל וואה וואה? אני גם לא בדיוק יודעת מה זה וואה וואה, אבל אפקטים יכולים לעזור למנגינה להיות יפה יותר, תלוי איך וכמה שמים אותם. קצת אפקטים גורמים לגלות קצת יותר עניין בשיר, אבל יותר מדי אפקטים גורמים לשיר להישמע מלאכותי מדיי ולא יפה.

--------------------
יעל - באלי לישון - זה לא נגמר עד שזה לא נגמר

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025