האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור דמות || הארי ג'יימס פוטר, כי למה לא?
פורסם ב: Dec 1 2020, 20:25 PM
צטט הודעה

נגזרת זה לא תחליף לשכל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 6
מגדר:
משתמש מספר: 72867
חפצי המשתמש: צפה

User Posted Image
תעודת זהות
★ שם הדמות - הארי ג'יימס פוטר, Harry james potter.
★ מקור - סדרת הספרים הארי פוטר, Harry potter books series.
★ גזע - בן אנוש, קוסם.
★ תאריך ומקום הלידה - 31 ביולי, 1980. מכתש גודריק.
★ שחקן - דניאל רדקליף

מידע על מקור הדמות
הארי פוטר מעולם לא היה כוכב של נבחרת קווידיץ' שמזכה את קבוצתו בנקודות תוך כדי רכיבה על מטאטא גבוה מעל האדמה. הוא לא מכיר לחשי קסם, מעולם לא גידל דרקון מביצה, ומעולם לא עטה גלימת היעלמות. הוא מכיר רק את חייו האומללים עם משפחת דרסלי - דודו ודודתו האיומים ובנם הדוחה דאדלי, בריון מפונק, מגודל ושמן. החדר של הארי הוא ארון פיצפון בתחתית המדרגות, והוריו המאמצים מעולם לא חגגו את יום הולדתו.
אך כל זה עומד להשתנות כשמכתב מסתורי מגיע אליו בדואר ינשופים: מכתב עם הזמנה למקום מופלא שהארי - וכל מי שיקרא עליו - לא יוכל לשכוח לעולם. כי כאן הארי מגלה לא רק חברים, ספורט אווירי וקסמים בכל דבר, החל בשיעורים וכלה בארוחות, אלא גם גורל גדול שמחכה לו… בתנאי שהוא יצליח לשרוד!

מידע על הדמות
מראה חיצוני- שיערו של הארי מבולגן וצומח לכל הכיוונים (בדומה לשיערו של אביו ג'יימס), וצבע עיניו הוא ירוק (בדומה לעיניה של אמו). המאפיין הבולט ביותר הוא הצלקת שנוצרה כאשר וולדמורט ניסה לרצוח אותו בינקותו. הארי מתואר בתור "ילד קטן וכחוש ביחס לגילו" עם "פנים רזות" ו"ברכיים בולטות", והוא מרכיב משקפיים עגולים. בספר הראשון מוזכר כי הצלקת היא הדבר היחיד שהארי אוהב במראה שלו.
אופי- לפי רולינג הארי הוא אדם מאוד מצפוני, ויש לו יכולת הבחנה טובה בין מה שנכון לבין מה שלא נכון. רולינג אמרה כי להארי לא הייתה כמעט גישה למבוגרים עם אכפתיות מפותחת, ולפיכך נאלץ כבר מגיל צעיר להחליט בעצמו ברוב הנושאים. לדבריה אחת מהסצנות החשובות ביותר לגבי הארי הייתה בספר הרביעי כאשר הוא הגן על גופתו של עמיתו לספסל הלימודים סדריק דיגורי מפני וולדמורט, ובכך הפגין אומץ לב וחוסר אנוכיות. כמו כן, בתחילת הספר השביעי נמלטו האגריד והארי מאוכלי המוות באמצעות אופנוע מעופף, ולמרות הסכנה העצומה שבה היו נתונים הוא סירב להרוג את אחד מאוכלי המוות שהיה נתון לקללת אימפריוס, ובמקום זאת רק פרק אותו מנשקו.
מערכות יחסים- לילי פוטר- אימו. ג'יימס פוטר- אביו. ג'יני וויזלי- בת זוגתו. רון וויזלי והרמיוני גריינג'ר- שני חבריו הטובים ביותר. פטוניה דרסלי- דודה. ורנון דרסלי- דוד. דאדלי דרסלי- בן דוד. סיריוס בלק- סנדק.
יכולות- לאורך הסדרה תואר הארי כקוסם מתלמד מוכשר. המקצוע שבו הוא מצטיין הוא התגוננות מפני כוחות האופל, והוא נחשב לשחקן קווידיץ' ברמה גבוהה. יכולת עשיית הקסמים של הארי ניכרת כבר בתחילת הסדרה; הוא שולט היטב במטאטא מעופף כבר בניסיון הראשון, מפיק פטרונוס כבר בשנתו השלישית, ומצליח להימלט מוולדמורט מספר פעמים.
הארי היה מסוגל לדבר ולהבין לחשננית (שפת הנחשים), הקשורה לקסמים אפלים, כיוון שלפי רולינג הוא נושא בתוכו שבריר מנשמתו של וולדמורט. הוא איבד את היכולת הזו לאחר שוולדמורט משמיד את החלק הזה בשיאו של הספר השביעי. היכולת לדבר עם נחשים מתגלה במהלך דו-קרב שהארי מנהל מול דראקו מאלפוי בשנה השנייה, אך למעשה כבר נרמזה קודם לכן, כאשר הפעם הראשונה שהארי מדבר עם נחש מתרחשת לפני שהוא ידע שהוא קוסם, כאשר ביקר בגן החיות בפעם הראשונה בחייו, ביום הולדתו ה 11 של בן דודו דאדלי. הארי הוא גם התלמיד היחיד בשכבת הגיל שלו שמסוגל להתנגד לקללת אימפריוס.

דעה אישית
אני לא כל כך אוהב את הארי פוטר. הוא מאוד חוזר על עצמו. הדמות שלו ממוחזרת והוא די לא משתנה לדעתי. ג'יי קיי רולינג כל הזמן משאירה אותו אותו דבר ולא מוסיפה איזשהו טוויסט קטן. האופי שלו גם מאוד מתאים לדמות בסיפור- הוא אמיץ, טוב לב, פיקח, נאמן וכו'. יצא לו שם של מן קדוש מעונה. זה לא מהדברים שאני אוהב בדמות (למרות שזה קצת מוזר להעדיף דמות עם תכונות רעות). אין בו גם הרבה תכונות אנושיות (בספרים, אולי שמתם לב כמה פעמים הוא בכה או צחק? לא נורמלי יחסית לאדם ממוצע). לעומת זאת, יש בו כמה דברים שאני כן אוהב בדמות- יש בו דברים לא טובים: הראייה שלו פגומה, הוא לא ממש חכם, גדל בבית שבו בקושי היה לו אוכל, הוא לא כל כך טוב בקסם וכו'. לסיכום, בהארי פוטר יש צדדים טובים ולא טובים. ג'יי קיי רולינג הייתה יכולה להוריד מהדמות שלו קצת ואז הוא היה יותר טוב לי, בתור קורא.

--------------------
כוסאומו למה הורידו לי את ההרשאה של ההודעות
מזל טוב פורטלוש

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Dec 1 2020, 20:36 PM
צטט הודעה

עובד משרד הקסמים

פרטי משתמש
חרמשים: 70001
מגדר:female
משתמש מספר: 71976

היי קורן!
דבר ראשון, כל הכבוד על הסיקור. רואים שהשקעת המון!
אבל יש לי הערה על החוות דעת: בחלק הראשון שלה ("אני לא כל כך אוהב את הארי פוטר. הוא מאוד חוזר על עצמו. לדוגמא, בסופם של כל הספרים נערכת שיחת סיכום בין דמבלדור להארי, ובה מסביר דמבלדור את כל הדברים שנשארו פתוחים בספר. היוצא מן הכלל הוא הספר השישי, שכן בסופו דמבלדור נרצח (ולמרות זאת, בספר השביעי הוא שב ומסכם). עוד משהו, זה שבכל הספרים (להוציא השביעי) ישנה סצנה במרפאה לקראת סיום. החזרתיות די נותנת לקורא רצון לוותר על חלק מהספר.") אתה נותן ביקורת על הספר, לא על הדמות. זה אמנם קצת מבלבל כי הארי הוא דמות מאוד מאוד ראשית, אבל שים לב להבא.
תתקן ואוסיף ללינקייה happy.gif

---------
פורסם ב: Dec 1 2020, 23:22 PM
צטט הודעה

נגזרת זה לא תחליף לשכל

פרטי משתמש
חרמשים: 6
מגדר:
משתמש מספר: 72867

נערך. ^^

--------------------
כוסאומו למה הורידו לי את ההרשאה של ההודעות
מזל טוב פורטלוש

---------
פורסם ב: Dec 1 2020, 23:28 PM
צטט הודעה

עובד משרד הקסמים

פרטי משתמש
חרמשים: 70001
מגדר:female
משתמש מספר: 71976

זה אחלה עכשיו
היית יכול להוסיף ציטוטים וגיפים (יש ממש לא מעט), לדעתי.
בכל אופן, מוסיפה ללינקייה, אל תשכח לקשר לאשכול התגמולים ^^

---------
פורסם ב: Dec 2 2020, 09:15 AM
צטט הודעה

‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 10504
מגדר:
משתמש מספר: 70845

אני מסכים עם סופי, ומשהו קטן שאתה יכול להוסיף לסיקור הוא בולדים לכותרות. בדרך כלל בולדים צובעים בכותרות וזה נראה יותר יפה ככה, אבל אתה לא חייב לעשות את זה בכל מקרה. כל הכבוד!
נ"ב: ממליץ גם להוסיף תמונות קטנות (לא גדולות מדי) בין החלקים של הסיקור, אני עושה את זה בסיקורים שלי כדי שהסיקור לא יהיה כולו שורות של טקסט ותמונה בהתחלה :)
סליחה אם פגעתי, מקווה שתמשיך לסקר

---------
פורסם ב: Dec 3 2020, 16:10 PM
צטט הודעה

מסדר מרלין

פרטי משתמש
חרמשים: 590
מגדר:male
משתמש מספר: 73543

כשאני רואה את התמונה אני דומע, כי זה מרגיש לי כאילו הוא תקע לי את השרביט בעין.

--------------------
אלה ברכב ואלה בקסמים ואנחנו בשם ה' אלוהינו נזכיר

ה' עימך גיבור החיל!

חכם סיני אחד אמר לי פעם: “吃奇怪的西红柿袜子的头,因为我认为人类是来自外太空的外星人!” 哦,我不确定他很聪明...

---------
פורסם ב: Dec 3 2020, 17:23 PM
צטט הודעה

‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎

פרטי משתמש
חרמשים: 10504
מגדר:
משתמש מספר: 70845

היי מידד!
כמו שסופי העירה לך כבר באשכול אחר, תגובתך היא ספאם ולא נחשבת לביקורת בונה. ביקורת בונה היא תגובה על הסיקור - מה אהבת בו? מה לא אהבת בו? מה אתה חושב שאפשר לשפר בו? בבקשה שים לב לכך להבא ואל תחזור על זה.
אם אתה צריך עזרה, אתה מוזמן לפנות אליי בהודעה פרטית :)

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025