האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור דמות|| רונלד ביליוס וויזלי
פורסם ב: Dec 19 2020, 17:33 PM
צטט הודעה

נגזרת זה לא תחליף לשכל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 6
מגדר:
משתמש מספר: 72867
חפצי המשתמש: צפה

User Posted Image
★ שם הדמות - Ronald "Ron" Bilius Weasley, רונאלד "רון" ביליוס וויזלי.
★ מקור - הארי פוטר, Harry potter.
★ גזע - אדם, קוסם.
★ תאריך ומקום הלידה - נולד ב1 למרץ 1980.
★ שחקן - רופרט גרינט.

מידע על מקור הדמות
רונאלד ביליוס וויזלי הוא דמות בדיונית בספרי הארי פוטר מאת ג'יי קיי רולינג, ואחת הדמויות הראשיות בסדרה. הופעתו הראשונה היא בספר הראשון, שם הוא מתואר כחברם הטוב ביותר של הארי פוטר והרמיוני גריינג'ר. רון הוא בן למשפחת ויזלי, שהיא משפחת קוסמים טהורי דם המתגוררת בבית המכונה "המחילה" שנמצא מחוץ לעיירה הבדיונית אוטרי סנט קצ'פול. הוא לומד עם הארי ועם הרמיוני בבית גריפינדור שבבית הספר הוגוורטס לכישוף ולקוסמות. כיוון שהוא חברו הטוב ביותר של הארי פוטר הוא נוטל חלק כמעט בכל ההתרחשויות המרכזיות שבסדרה.
רון מופיע לראשונה בספר ביחד עם משפחתו. הוא פוגש את הארי המחפש את הרציף להוגוורטס אקספרס, אך לא מזהה אותו. רון והארי חולקים את אותו התא ברכבת, ובכך מתחילה חברותם הטובה שנמשכת לאורך כל הסדרה. רון מביע את סקרנותו בנוגע לפרסומו הרב של הארי, שמנגד מתעניין מאוד בתולדותיו של רון כקוסם רגיל.

מידע על הדמות

מראה חיצוני- גבוה, רזה וגמלוני, עם נמשים, כפות-ידיים וכפות-רגליים גדולות ואף ארוך. בדומה לשאר בני משפחתו גם לרון יש שיער ג'ינג'י ועיניים כחולות, והוא אחד מהתלמידים הגבוהים בהוגוורטס.
אישיות-
יש הרבה חוסר בגרות ברון, וזה המקום שממנו מגיע רוב ההומור. רון הוא הפחות בוגר מבין שלוש הדמויות הראשיות, אך בחלק השביעי הוא מתבגר. הוא מעולם לא היה עצמאי בצורה חזקה, אנשים רואים אותו בעיקר כחברו של הארי; אמו רצתה למעשה בת ובספר האחרון הוא נאלץ לבסוף להכיר בחולשותיו. לעומת זאת, רון עשה דברים אמיצים במהלך הסדרה: הוא הקריב את עצמו מספר פעמים, נתן חצי כריך לילד זר שהוא לא מכיר, ונתן לילד הזה אוכל ובית, למרות שאין לו הרבה לתת ולבזבז. זה בדיוק מה שהופך את רון לבוגר.
יכולות-במקרים אחדים לאורך הסדרה הפגין רון סימנים של יכולת טקטית, כפי שניכר מיכולותיו במשחק שח-קוסמים, המתנהל כמו שח רגיל אך עם כלים בעלי יכולת תנועה. כישוריו של רון לא מוצגים בהרחבה, אך בדומה לאחדים מחברי צבא דמבלדור הוא שורד מפגש אלים עם אוכלי מוות בוגרים בסוף הספר החמישי, ובסוף הספר השישי נרמז כי הוא הפגין יכולת גבוהה בקרב מול אוכלי המוות בזכות שיקוי המזל פליקס פליציס.
יכולות קסומות- רון קיבל את שרביטו הישן של אחיו צ'ארלי, ששערות חד קרן בוקעות מהקצה שלו. הוא עוטף את השרביט בסרט הדבקה מכושף לאחר שכמעט שבר אותו בתחילת הספר השני, אך השרביט מתפקד בצורה לא תקינה לאחר מכן. שרביטו החדש של רון, אותו הוא מקבל בתחילת הספר השלישי, עשוי מעץ ערבה, מכיל שערה של חד קרן כליבה קסומה, ואורכו הוא 14 אינץ'.
מערכות יחסים- פרסי וויזלי- אח. מולי וויזלי- אם. פרד וויזלי- אח. מת. ג'ורג' וויזלי- אח. ארתור וויזלי- אב. מיוריאל וויזלי- דודה. הארי פוטר והרמיוני גריינג'ר- חבריו הכי טובים. צ'ארלי וויזלי- אח. ביל וויזלי- אח.
רון מפחד מעכבישים.

דעה אישית

אני אוהב את רון. הדמות שלו נורא מצחיקה, וגם קצת חסרת טאקט, כמוני. הוא מאוד נדיב, זו אחת התכונות שאני פחות אוהב בו, אבל מה שמכפר על זה זאת העובדה שאין לו כל כך מה לתת. הייתי מעדיף אילו חוסר הכסף אצלו היה בולט יותר. האובדן של פרד, די שינה את הדמות של רון לטובה. גם אם השינוי לא היה משמעותי מבחינת זמן. הוא תמיד היה הכי קשה הבנה מבין החבורה. הוא לא ממש כלום; הוא לא ממש חכם... הוא לא ממש טוב בקווידיץ'... בעיקרון אין איזשהו תחום מסוים שאפשר להצביע עליו ולהגיד "זה רון". הריבים שלו עם הרמיוני די בולטים בסדרה, וזה פחות עדיף מבחינת עלילה. אולי היה עדיף להתמקד בו יותר, כי הוא די דמות אהודה לדעתי. רוב האנשים יותר מתייחסים אליו כחבר של הארי, ואת זה אני פחות אוהב. הייתי מעדיף שהיו מתמקדים בו יותר.

--------------------
כוסאומו למה הורידו לי את ההרשאה של ההודעות
מזל טוב פורטלוש

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Dec 20 2020, 11:35 AM
צטט הודעה

‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 10504
מגדר:
משתמש מספר: 70845
חפצי המשתמש: צפה

היי קורן, סיקור מקסים! עם זאת, יש לי כמה הערות שכדאי שתשים לב אליהן:
הסעיפים לא מודגשים/צבועים/שניהם. כלומר, הכוונה היא לסעיפים כמו "שם הדמות" ו"שחקן" וכדומה. זה לא חובה בסיקורים, אבל זה כן יגרום לקריאה של תועדת הזהות להיות יותר נוחה ולסיקור להיראות יותר יפה.
בנוסף, אין רווחים בין הפסקאות. כלומר, לא קפצת שורה אחרי שסיימת את "מידע על מקור הדמות" וגם לא אחרי "מידע על הדמות", מה שמקשה על הקריאה וגורם לסיקור להיראות דחוס. אני ממליץ לך לערוך ולשים רווחים בין הפסקאות :>
מלבד זאת, מרגיש לי שהסיקור ממש ממש דל ביחס לדמות כמו רון. אל תשכח שרון הוא אחת מהדמויות הראשיות בהארי פוטר (וכן, אולי החלק של הדמויות היה הדבר הפחות מוצלח בהארי פוטר), ויש לנו הרבה מה לדעת עליו. אתה יכול להשאיר ככה. בכל מקרה, הייתי שמח אם היית מוסיף עוד מידע - כי נכון לעכשיו, יש לנו עוד הרבה מה לראות מרון וויזלי.
בכל אופן, נוסף ללינקייה! אל תשכח לבקש תגמול באשכול התגמולים. כל הכבוד :>

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025