![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 20 2020, 15:22 PM
|
||
![]() נגזרת זה לא תחליף לשכל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ★ שם הסדרה - Once Upon a Time in Wonderland, היו היה פעם בארץ הפלאות. ★ במאי - Ralph Hemecker, ראלף המקר. ★ שנת יציאה - 10 באוקטובר 2013 ★ ז'אנר - פנטזיה דרמה מסתורין ★ שחקנים ראשיים - מייקל סוקה, סופי לואו, פיטר גדיוט. ★ אורך ממוצע לפרק - 45 דקות ★ מספר עונות - אחת תקציר- עלילת הסדרה מתחילה באליס, נערה החיה באנגליה הוויקטוריאנית, שמספרת לאביה על ארץ חדשה ומוזרה שקיימת בצדה השני של מחילת ארנבים. חתול בלתי נראה, זחל המעשן נרגילה וקלפי משחק מדברים הם רק חלק מהדברים המופלאים שקיימים בארץ זו, אותה ראתה בהרפתקה שחוותה (המתוארת בספר "אליס בארץ הפלאות"). בעקבות הסיפור שלה, מתכננים הוריה לשולחה לבית משוגעים, שם תטופל על ידי פסיכולוגים. אליס יוצאת חזרה לארץ הפלאות, כדי למצוא הוכחה לביקורה שם. בארץ הפלאות היא פוגשת בג'יני בשם סיירוס, ומתאהבת בו, אך המלכה האדומה מפילה אותו מצוק, ולכאורה הורגת אותו. אליס חוזרת לבית המשוגעים, שם מנסים לטפל בה, עד שהארנב הלבן ונסיך הלבבות (המזוהה עם ויל סקרלט מסיפורי רובין הוד) מגיעים לבית המשוגעים, מספרים לאליס שסיירוס אהובה עדיין חי, ומחזירים אותה לארץ הפלאות. השלישייה יוצאת למסע להשבתו של סיירוס, השבוי בידיו של ג'אפר (דמות מסיפורי אלאדין), שעובד עם המלכה האדומה. השניים מנסים יחדיו לשנות את חוקי הקסם המתקיימים בארץ הפלאות, וזקוקים לשם כך לג'ינים. בדרכה היא מתמודדת עם מזימותיהם של ג'אפר והמלכה האדומה, הזקוקים כעת גם לאליס, עם גחמותיה של ארץ הפלאות, בניהם הג'ברווקי משיר האיגיון המפורסם שמופיע בספר "אליס בארץ הפלאות". תקציר שלי- אליס, נערה שחוזרת אל אביה אחרי הרפתקאות בארץ הפלאות, מספרת סיפורים על זחלים מעשנים, קסם, קלפים מדברים, ומלכות אדומות. סיפורים כאלה, אלה מסוג הסיפורים שמספרים לילדים קטנים. אתם בוודאי יכולים להבין למה אביה של אליס לא האמין לה. בניסיון נואש, אליס נעלמת שנית וחוזרת אל ארץ הפלאות כדי למצוא הוכחה לקיומה. בדרך, אליס פוגשת בסיירוס, ג'יני שכלוא מאות שנים במנורתו, והיא הופכת לאדונית שלו. עד מהרה השניים מתאהבים ואליס מבטיחה שלא תביע את המשאלות שלה, שמא סיירוס יורחק ממנה. באחת מהרפתקהותיהם, ליד הים הרותח, המלכה האדומה מפילה את סיירוס לים והורגת אותו. לאחר מכן אליס חוזרת לאנגליה ומפסיקה להאמין בארץ הפלאות ובסיירוס משום שהיא מדוכאת ממותו. כשהיא מגיעה לבית משוגעים, על מנת לשכוח אותו סופית, הארנב הלבן ונסיך הלבבות, בהם פגשה במסעותיה, משחררים אותה וטוענים שסיירוס חי. מאז אליס נמצאת במסע של שקרים, אמיתות, כוחות, חולשות וקסמים בדרך למצוא את אהובה שחשבה שמת. דמויות- (תחילת קלקלנים) אליס (סופי לואו; את אליס הילדה מגלמת מילי בובי בראון) – מחפשת אחר אהובה סיירוס בלווי נסיך הלבבות והארנב הלבן בתו של אדווין. ויל סקרלט/נסיך הלבבות (מייקל סוקה) – גנב העוזר לאליס במסעה בארץ הפלאות תמורת משאלה משלוש משאלות הג'יני. סיירוס (פיטר גדיוט) – ג'יני שהגיע לארץ הפלאות. אהובה של אליס. המלכה האדומה/אנסטסיה (אמה ריגבי) – ארוסתו לשעבר של ויל. קוסמת ומלכה בארץ הפלאות. ג'אפר (נאבין אנדרוז; אנת'וני קיוואן משחק את ג'אפר הילד) – קוסם אפל, רוצה לנקום באביו הסולטאן שניסה להורגו. שיחרר את הג'אברווקי. הארנב הלבן (אותו מדבב ג'ון לית'גו) – ארנב שמחזיר את אליס לארץ הפלאות, עובד עבור המלכה האדומה, ולאחר מכן עבור ג'אפר בתמורה להצלת אשתו וילדיו, ולאחר שאליס וויל משחררים את משפחתו, מפסיק. אדווין (שון סמית') – אביה של אליס, הגיע בעקבותה לארץ הפלאות. נחטף על ידי ג'אפר טידלדי וטידלדם (מאטי פינקיו ובן קוטון בהתאמה) – משרתיה של המלכה האדומה; טידלדי עובד בחשאי עבור ג'אפר. הזחל (מדובב על ידי איגי פופ) – בעליו של מועדון "העולם התחתון". מתואר כרשע ונותן את המידע על הג'אברווקי. הסולטאן (בריאן ג'ורג') – אביו של ג'אפר, נכלא לצידו של סיירוס. הואשם בניסיון להרוג את ג'אפר. אמארה (זולייקה רובינסון) – קוסמת אפלה שלימדה את ג'אפר קסם אפל והייתה אהובתו. אמם של סיירוס ואחיו. מכילה את המים הקדושים של באר הפלאות. שרה (הדר דארקסין) – אמה החורגת של אליס, מסיתה את אביה לא להאמין באמיתות סיפוריה של אליס על ארץ הפלאות. ג'ברווקי (פטה סרג'נט) – יצור קסום דמוי אישה שג'אפר משחרר במאמציו למצוא את הג'יני. קוראת מחשבות ופחדים. אליזבת' / "ליזארד" (לורן מק'נייט) – הייתה גנבת לצידו של ויל, עזרה לאליס למצוא את ויל. מאוהבת בויל. רובין הוד (שון מגווייר) - גנב, צירף את ויל סקרלוט לאנשיו העליזים. קורה/מלכת הלבבות (ברברה הרשי) - הפרידה בין ויל לאנסטסיה ותלשה את לבו של ויל הבודד לבקשתו. (סוף קלקלנים) דעה אישית *מכיל קלקלנים לא מסומנים אז יאיי. חיכיתי לחלק הזה. אני חושב שהסדרה מדהימה. קודם כל, העלילה מאוד טובה. ממש מגניב ששילבו את זה איכשהו עם אלאדין, כי ארץ הפלאות ואגרבה אפילו לא קשורים זה לזה איכשהו. וכל העלילה מלאה בטוויסטים כאלה שגורמים לך לחשוב "איך חשבו על התסריט הזה?!". השחקנים- היו כמה שחקנים שפחות אהבתי את הליהוק שלהם, כמו סופי לואו (אליס) או פיטר גדיוט (סיירוס), אבל בעיקרון היו שחקנים ששיחקו בצורה מעולה, כמו פטה סרג'נט (הג'אברווקי) או נאבין אנדרוז (ג'אפר). הדמויות- הדמויות פשוט עשירות בפרטים אבל בכל זאת קשה לצפות מה יקרה וזה פשוט יפה איך שהצליחו להרכיב כאלה דמויות. לדמות של מלכת הלבבות לדוגמא, יש מלא טוויסטים וזה נחמד שבסוף היא לא כזו רעה. והיא הופכת לאנסטסיה. זו גם סדרה בת של וואנס, כך שהייתי חייב לצפות. הסוף, עם שומרת באר הפלאות, היה די טוב. זו פשוט מסוג הסדרות שאפשר לחפור עליהן עוד ועוד. -------------------- כוסאומו למה הורידו לי את ההרשאה של ההודעות
מזל טוב פורטלוש --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 20 2020, 23:29 PM
|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי קורן, שמח לראות את הסיקורים הרבים שלך בפורום! עם זאת, יש לי כמה הערות שאשמח שתשים לב אליהן להבא כשתסקר:
סעיף הז'אנר - יש בו קצת יותר מדי ז'אנרים, אני מציע לך לצמצם אותם לשלושה עיקריים ובולטים שיש בסדרה הזאת. בנוסף, מה שיקל מאוד על רצף ונוחות הקריאה של הסיקור, הוא במקום לרדת שורה אחרי כל ז'אנר פשוט לכתוב את כולם בשורה אחת ולהפריד ביניהם בפסיקים. זאת לא טעות בסיקור או משהו, אבל זה כן חור קטן בו שכדאי שתתקן. שים לב שאותה ההערה תקפה גם לסעיף השחקנים הראשיים :> חוץ מזה, סעיף הדמויות הראשיות מרגיש לי קצת צולע, בלי להעליב. כל הדמויות צבועות בלבן, וזה ממש חבל כי בתור קורא אם כל הפירוט עליהן זה ספויילרים יהיה לי פחות כיף לקרוא את הסיקור. באותו עניין, לחלק מהדמויות שפירטת עליהן שם יש תיאור של אפילו חצי שורה, ולמרות שזה גבולי אני צריך שתערוך את זה כדי שאוכל להוסיף ללינקייה. הדעה האישית מרגישה לי קצת דלה, אבל אתה ממש יכול להשאיר ככה כי לי בעצמי אין מושג איך לכתוב את החלק הזה (אלא אם זה משהו שאני באמת נורא אוהב ואז אני שופך הכל). אה, ומשהו אחרון הוא שחלק מהכותרות בסיקור צבועות בלבן. אני לא יודע אם זה בכוונה או לא, אבל בפעם הראשונה שקראתי את הסיקור חשבתי שאין בכלל כותרות, אז ממליץ לך לצבוע אותן בצבע יותר ברור ![]() סליחה אם פגעתי, תמשיך לסקר! וכמובן לערוך את הסיקור כדי שאוכל להוסיף אותו ללינקייה :> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |