![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 22 2020, 18:32 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור חפץ || גלימת היעלמות *מכיל ספוילים לספרי הארי פוטר וגם דירוג PG ![]() תעודת זהות ◄שם חפץ- גלימת היעלמות / Cloak of Invisibility ◄סוג החפץ- גלימה ◄פאנדום- ממוקד בהארי פוטר. ◄אזכורים- הארי פוטר, מלחמת הכוכבים, מסע בין כוכבים, המלך ארתור. היסטוריית החפץ לראשונה הגלימה הופיעה בספר הראשון, בפרק "הראי של ינפתא", כמתנת חג המולד של הארי, ומאוחר יותר התברר שהגלימה הייתה לאביו, ג'יימס פוטר. בספר השביעי, התגלה שהגלימה היא אחת משלושת אוצרות המוות (שהם אבן האוב, שרביט הבכור והגלימה) באגדת הילדים "מעשיות בידל הפייטן", שהביא המוות לשלושת האחים. את הגלימה קיבל האח הקטן, איגנוטוס פברל, שהוא זה שהשתמש בה בחוכמה כדי להעלם מעיניו של המוות, כששני האחים האחרים ביקשו משהו שיעזור למה שהם רוצים. הגלימה הועברה מדור לדור במשפחת פברל ופוטר (דמבלדור הוא לא היה חלק מהדור, הוא השאיל אותה מג'יימס ונתן אותה להארי לאחר שג'יימס מת) עד שלבסוף הגיעה להארי . בעלים ידועים לגלימה: (מסודר לפי הסדר) איגנוטוס פברל, איולנטה פברל, הנרי פוטר, פליימונט פוטר, ג'יימס פוטר, אלבוס פרסיבל וולפריק בריאן דמבלדור,(לא השתמש בגלימה), הארי פוטר (ג'יימס סיריוס פוטר, אלבוס סוורוס פוטר ולילי לונה פוטר הם שלושת בניו מהפרק האחרון "תשע עשרה שנים אחר כך" וכנראה שהארי יביא להם את הגלימה). יכולות ותכונות החפץ מראה- גלימת בד בצבע אפרפר- כסוף נוצצת. יכולות קסומות ולא קסומות- כל מי שילבש את הגלימה, יעלם לעיני האחרים (רק באזורים שמכוסים בגלימה), היא תהדוף את מרבית הקללות, ועמידה נגד מזל רע. יחס הסביבה לחפץ- רוב הסביבה אינה יודעת את כוחה, אבל מכירים אותה שאחת משלושת אוצרות המוות, וחושבים שהיא חלק מהאגדה "מעשיות בידל הפייטן" ואינה קיימת. הגלימה נחשבת למלאה בכוח ועוצמה. שימושים בולטים כמו הבולד הזה- ג'יימס השתמש בגלימה עם סיריוס בלק ופיטר פטיגרו מתי שליווה את רמוס לופין אל הצריף המצווח בשביל שלא יתקוף את האחרים כשיהפוך לאדם זאב וכשלקח מהמטבחים אוכל בחסות (לא עלי חסה!); הארי השתמש בגלימה כשהלך להוגסמיד על מנת שלא יתפסו אותו ללא אישור נסיעה להוגסמיד, כשראה את הדרקונים שהיה צריך להלחם נגדם המשימה הראשונה של טורניר הקסמים המשולש, ניצל אותה גם עם הרמיוני ורון בחיפוש אחר הורקרוקסים ובזמן שהגיעו לבקתה של האגריד, ובזמן שחיפשו את אבן החכמים, מתי שריגלו אחרי משרד משרד הקסמים. דעה אישית אני חושבת שזה דיי גאוני ושימושי, גלימה שמעלימה, ומאוד תרמה לעלילה. אם לא היה אותה, הארי לא היה הולך להוגסמיד להפגש עם סיריוס, לא יכל לדעת על המשימה הראשונה של טורניר הקוסמים המשולש, ולא היה מוצא מידע על אבן החכמים. ומזה אפשר להבין שהגלימה תרמה הרבה לעלילה. הגלימה היא באמת רבת עוצמה, אבל לא תמיד זה טוב, לפעמים עדיף לראות דמויות מתמודדות בעצמם, לא בעזרת חפץ חזק מאוד. אהבתי שהגלימה בהתחלה כולם חשבו שהיא חלק מאגדת ילדים... אני יותר אוהבת את הקטע שהיא מעלימה, ולא הקטע של חסימת קללות. רציתי שהגלימה תהיה שייכת לרון, אפילו שזה נשמע מוזר, שתתפוס חלק קטן יותר בעלילה. זה נחמד בתור חפץ שמקדם את הספר, רק הייתי רוצה שיופיע קצת פחות, היא תופסת יותר מדי... תמונות וגיפים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 22 2020, 19:27 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
יש כמובן גם את הפעם שסנייפ מצא את הגלימה מחוץ לערבה המפליקה והרס את כל התוכנית ...
אבל בכללי אני מת על הדבר הזה . נ.ב. אני לא חושב שמישהו שלא מכיר הארי פוטר יקרא את זה ככה שלא צריך את הספוילר אלרט (כל הכבוד!) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 22 2020, 19:56 PM
|
||
כתוב במדריך "חובה לסמן ספוילרים". ככה זה.
וזה לא כל כך בולט..... --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 22 2020, 20:18 PM
|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו, סיקור מקסים! כל הכבוד.
הסיקור אכן עומד בתנאים, אבל אני בכל זאת אעיר כאן לגבי כמה דברים כדי שתוכלי לשפר אותו :> אז.. טוב, בהיסטוריית החפץ בהחלט פירטת כמו שצריך, אבל שימי לב שלא דווקא כל מה שכתבת שם הוא בהכרח ספויילר/ספויילר גדול, והעובדה שרוב האנשים שנמצאים כאן כבר סיימו לפחות את הספר הראשון של הארי פוטר לא מחייבת אותך לצבוע את כל מה שספויילר. פשוט חבל שהכל יהיה צבוע בלבן כשכמעט כולם כבר יכולים לקרוא את זה, אז אני ממליץ לך להשאיר בצבע רגיל דברים שהם לא יותר מדי הורסים למי שעדיין קורא את הסדרה (אותו דבר נוגע גם לשימושים בולטים). אבל מאוד אהבתי את הסיקור שלך (ואני חייב להגיד שהצבעים שבחרת ממש מגניבים ביחד), מצפה כבר לראות אותך עם סיקורים חדשים! אל תשכחי לבקש תגמול מאשכול התגמולים, עכשיו אני אוסיף את הסיקור ללינקייה :> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 22 2020, 21:16 PM
|
||
![]() ההאלהה בפנינו ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מאוד מושקע בפרטים, אהבתי את התמונות ואת הגיפים. אני חייבת לציין שזה הפתיע אותי ברמת הכתיבה.
-------------------- סאחים וחננות חייבים למות (אופס אני שניהם) פרק חדש! בפאנפיק שבטח פספסתם! לא נורא! אם אתם רוצים רענון סתיו אולי אני אעשה אחד כזה. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 23 2020, 14:18 PM
|
||
צונגר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 29 2020, 11:13 AM
|
||
![]() Foxes are just cat software running on dog hardware ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי אבישג, כל הכבוד על הסיקור! אבל שימי לב להבא שסיקורים שקשורים לעולם של הארי פוטר שייכים לפורום הקלחת הרותחת, ולא סתם למד"פ
![]() -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 17 2021, 11:37 AM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור ממש טוב
הגלימה היא האוצר מוות הכי טוב מבין השלושה והיא לא צביעה על גאוותנות כמו באוצרות האחרים וביננו מי לא היה רוצה גלימת היעלמות? -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 24 2021, 22:50 PM
|
||
את צודקת, הגלימה באמת יותר מדי מוזכרת, אבל היא מאוד שמישה.
-------------------- 🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺
[] נגה!!! [] פורום משחקי תפקידים! [] משחקי תפקידים! [] ארטמיס [] רייבנקלו [] זאבים שולטים תתמודדו [] 🐺[] אאווווו [] היי, השם שלי הוא נגה (NOGA. לא NAGA. ברור?!), ו... זהו, בעצם! הרשמו למ"ת שלי TEN WORLDS, TEN STONES אה, ו.... פורום מ"ת שולט! בקרו בפורומ"ת המדהים, תעזרו להפעיל אותו, ו... זהו, והפעם באמת! (נראה לי....) דרך אגב, רק ארבעה מהמקומות מהמ"ת שלי נותרו (כדור הארץ, גסטרופלונד, סלטרפנד, קרפסל)!!!! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |