![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jan 5 2021, 22:42 PM
|
||
![]() חיייייזרים זה מצחייייייייייק ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
חמת חלילים ![]() 🎸שם כלי הנגינה: חמת חלילים. 🎸קבוצת כלי הנגינה: כלי נשיפה. 🎸תיאור צורתו של הכלי בכלליות: חמת חלילים היא כלי נשיפה עתיק העשוי שק עור, מספר "חלילים" וצינור. 🎸 כלים נוספים במשפחת כלי הנגינה של הכלי: קלרינט, חצוצרה, חליל צד ועוד. 🎸מידע כללי: חמת החלילים היא כלי מאוד מאוד מיוחד. מקורה של הכלי הוא בפרס, והעדויות הראשונות אליו הן מוקדמות מאוד, עוד לפני הספירה. הכלי מוזכר אפילו בתלמוד בתור "מגריפה הייתה במקדש, עשרה נקבים היו בה, כל אחד ואחד מוציא עשרה מיני זמר". הארץ שבה חמת החלילים המקורית התפתחה היא בסקוטלנד, ואפשר לראות תמונות רבות של אנשים בלבוד סקוטי מסורתי שמנגנים בה. ![]() 🎸דעה אישית: האמת היא שאני פחות מתחברת לכלי הזה, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא נורא מיוחד ויש לו צליל שונה משאר כלי הנשיפה. אני אישית פחות אוהבת את כלי הנשיפה הזה, כמו גם חצוצרות כי הם עושים לי מדי רועש. בכל מקרה, החלטתי לסקר את הכי הזה דווקא, בגלל ששמעתי שיר שהגיע לי באחד הפליליסטים בספוטיפיי (סםוטיפיי אהבה 😍) והשיר היה בכלל סיגנון רוק ישן, והוא לווה בחמת חלילם, וחשבתי לעצמי שזה ממש מגניב שלמרות שבעיקרון אין קשר בן הסגנונות, חמת החלילים משתלבת יופי בשיר. -------------------- אפשר להניח לכל החלומות הגדולים של ביטוי עצמי והגשמה ופשוט להיות חנה ○ 19 ○ אמנות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 6 2021, 12:19 PM
|
||
![]() מה לא פורים היום? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור נחמד, כבר אוסיף ללינקייה!
יהיה נחמד עם תרחיבי קצת במידע הכללי, על המנעד למשל ואולי על הסקוטים מכיוון שהכלי כל כך מזוהה עימם. אבל לבחירתך. אבל באמת כל הכבוד, שמחה לקרוא סיקורים שלך :). -------------------- אמ קיי, דארלינג ~ היא\את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |