![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jan 7 2021, 17:48 PM
|
||
![]() אם אני חננה אז החננות שאני מכיר הם חייזרים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור שיר || זוט עני ![]() ♪ מבצעי השיר: אלה לי להב ♪ לקוח מהאלבום: --- ♪ שנת יציאה: 2020 ♪ ז'אנר: קיי-פופ רקע את השיר "זוט עני" שחררה להב ביום הולדתה ה17, כארבעה חודשים לאחר גמר הכוכב הבא. ז'אנר השיר הוא קיי-פופ, פופ המשולב בתרבות הקוריאנית. בריאיון סיפרה כי "סגנון זה פחות מוכר בארץ, אבל אני מאוד מחוברת לזה וגם דיברתי על זה ב'הכוכב הבא'. כשהתחלתי לעבוד ידעתי מייד שאני רוצה להביא את הסגנון הזה לישראל, ואני שמחה שעשיתי את זה". שם השיר מתייחס לביטוי "זוט עני", סלנג נפוץ המכוון לבדיחת הזדהות עצמית. מילים לא מחפשת לאבי דאבי לא בא לי אותך פה לא בא לי תלאבי דאבי אז... בא לי בא לי בא לי כן אחד פנומנלי שאקח אותו איתי לעמק ונראה את הוואלי לא יגיד לי ״מה נראה לי״ לא יגיד לי ״מה נסגר״ כי אני ילדה של טבע אל תיקח אותי לבר בא לי מישהו שיקשיב לי ויעשה כל מה שרק אני רוצה כזה שלא אכפת לו מה יגידו אחד קצת משוגע היי זוט עני אם אתה לא יודע פסיכי זה הקטע היי זוט עני אז תתחיל להתמודד אם אתה לא בקטע אני לא רוצה אותך פה קצת שרוטה בוא תלמד את השיטה באתי לעלות אותך כיתה א-ת בא לי מישהו שיציק לי ונעשה כל יום ביחד בלאגן כזה שלא אכפת לו שעשיתי בושות בלי הפסקה היי זוט עני אם אתה לא יודע פסיכי זה הקטע היי זוט עני אז תתחיל להתמודד אם אתה לא בקטע אני לא רוצה אותך פה אם לפעמים אני עושה את זה קשה אם לפעמים אני רוצה לא רוצה אל תחליט לי זוט עני אז אל תדאג בוא תלמד ש... אם אתה קטן עליי אני לא רוצה אותך פה היי זוט עני אם אתה לא יודע פסיכי זה הקטע היי זוט עני אז תתחיל להתמודד אם אתה לא בקטע אני לא רוצה אותך פה קליפ חוות דעת אישית טוב, אני מודה שבשמיעה ראשונה כמו הרבה אחרים ממש לא התלהבתי והשיר נראה לי סתמי ומאכזב. לאחר שמיעה שנייה, שלישית ויותר, פתאום נסחפתי אחר הקצב הייחודי של השיר. נכון לעכשיו "זוט עני" הוא בין השירים המועדפים עליי. אלה לי הצליחה להביא בו את התרבות הקוריאנית כמו שהיא רצתה, ובכך הגדילה את קהילת הקיי-פופ בישראל. בשיר ממשיכה אלה לי היישר מ'הכוכב הבא' להציג לנו את אותה נערה מיוחדת, עם ווקאליות מרשימה וקול דק שיכול להגיע לתווים גבוהים במיוחד. בנוסף, שיר זה הוא שירה הראשון של הזמרת, ולדעתי - הלחן המקפיץ, הבימוי האדיר של הקליפ והאישיות המיוחדת של אלה לי באים לידי ביטוי בצורה אידיאלית ובכך הוא מהווה עבורה יריית פתיחה מוצלחת, שכן לאחר יממה בלבד הגיע ל100,000 צפיות. על הקליפ הקליפ צולם באולם באולינג ובו ניתן לראות את להב שרה בצירוף רקדניות ליווי. לאורך צילומי הקליפ החליפה להב ארבעה סטים של לבוש, שמשתדלים לסמל את התרבות הקוריאנית ככל האפשר. את הקליפ המרהיב ביים רומן בוצ'אקי, וכעבור שבוע בלבד הגיע למיליון צפיות ביוטיוב. בנוסף, צבעה אלה לי את שיערה לג'ינג'י בוהק לכבוד צילומי הקליפ ולאחר מכן חמצנה אותו לבלונד, בריאיון נשאלה על ההחלטה הנועזת והגיבה כי ראתה את הצבע בעבר ברשת והוא מאוד תפס אותה. הוא נראה לה כצבע שמסמל חוזק, ולכן תמיד רצתה להתנסות בכך, אז ניצלה בשביל זה את צילומי הקליפ. כמו כן אמרה כי היא מתחברת מאוד לצבע ולאיך שנראה עליה. קבלת השיר והישגיו השיר גרף ביקורות רבות ומעורבות. ראשית, רוב הביקורות היו שליליות, שכן בהאזנה הראשונה קשה לעכל את השיר. בנוסף, חלק גדול של מעריצים טען כי לחן השיר ועבודת הD.J מועתקת משיר של להקה קוריאנית בשם "MAMAMOO". בקשר לטענה זו, אני מסכימה שההתחלות של שני השירים מזכירות זו את זו, אך בהמשך השיר אני לא רואה דימיון. לדעתי זה הגיוני ואף נדרש שאם ברצונה של להב להביא את התרבות הקוריאנית עליה לקחת השראה ממקורות אחרים בתחום. לאחר כשבוע, הפכו הביקורות לחיוביות ברובן, והשיר ראה הצלחה גדולה והגיע להישגים רבים. השיר זכה במקום הראשון של מצעד גלגל"צ, וכמו כן למקום הראשון במצעד השבועי של מדיה פורסט ישראל. בנוסף, במצעד הפזמונים העברי השנתי של גלגלצ ו-ynet הגיע השיר למקום החמישי, במצעד השנתי של מאקו ורדיו תל אביב הגיע השיר למקום השלישי, ובמצעד השנתי של כאן גימל הגיע השיר למקום ה-13. השיר הוכרז גם כשיר המושמע ביותר בספוטיפיי לקיץ 2020 וזכה לשימושים רבים ברשת הטיקטוק. בנוסף לכל אלו, השיר ראה אור גם בחו"ל, שכן נכנס אל הפלייליסט העולמי "Glitch" בשירות המוזיקה אפל מיוזיק, ואף הגיע למקום השני במצעד השבועי של ספוטיפיי, שכן באותו שבוע זכה לכ90,000 צפיות מכל העולם. נכון לעכשיו לשיר יש מעל ל30 מיליון האזנות בכל שירותי ההאזנה. גיפים ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- 🌹ריילונית בדגים 🌹 חתולת על 😼 עכברושים 😼 קפה, תותים ולא צריך יותר מזה 😼 התחלות הן הסוף שלי 😼 יש לי עוד יותר מדי מה לכתוב פה אבל אני שמחה בשמיכתי 😼 תזכרו ש2020 עדיין מקליד/ה... וצריך חיסון נגד יום ראשון (למרות שיש לי פוביה ממחטים). ![]() תמיד רציתי לדעת איך ההרגשה לכתוב את זה, עכשיו אני סוף סוף אגלה: הייתי פה. #רייליהחתולה ממי השנה על הפורטל. 🐸 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 7 2021, 18:53 PM
|
||
![]() מה לא פורים היום? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כל הכבוד על הסיקור!
השקעה גדולה, כרגיל, ונהנתי לקרוא, במיוחד את חוות הדעת האישית מכיוון שגם לי לקח זמן להתחבר לשיר. כבר אוסיף ללינקייה :). -------------------- אמ קיי, דארלינג ~ היא\את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |