![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jan 12 2021, 13:30 PM
|
||
![]() אם אני חננה אז החננות שאני מכיר הם חייזרים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור שיר || Dangerous Women ![]() ✦ מבצעי השיר: אריאנה גרנדה ✦ לקוח מהאלבום: Dangerous Women ✦ שנת יציאה: 2016 ✦ ז'אנר: פופ וR&B ✧רקע✧ תחילה, באוקטובר 2015 שחררה אריאנה את הסינגל "Focus" תחת האלבום "Moonlight", אך בסופו של דבר החליטה לשנות את שם האלבום ל"Dangerous Woman", ואף השיקה אתר כדי לקדם את האלבום והסינגל הראשי שלו. מאוחר יותר, במרץ 2016 פרסמה באתר רמזים לשורות מהשיר ו"פטפוטי אולפן". עשרה ימים לאחר מכן פרסמה במהלך תצוגת קולקציית השחייה של ויקטוריה סיקרט קטע מתוך הסינגל, ויום למחרת הוא כבר היה זמין במגוון שירותי הסטרימינג. ארבעה ימים לאחר שחרורו, נכנס באופן מיידי לרשימת הסינגלים המובילים בארצות הברית. השיר מלווה בסולו גיטרה. ✧מילים✧ Don't need permission Made my decision to test my limits Cause it's my business, God as my witness Start what I finished Don't need no hold up Taking control of this kind of moment I'm locked and loaded Completely focused, my mind is open All that you got, skin to skin, oh my God Don't ya stop, boy Somethin' 'bout you makes me feel like a dangerous woman Somethin' 'bout, somethin' 'bout, somethin' 'bout you Makes me wanna do things that I shouldn't Somethin' 'bout, somethin' 'bout, somethin' 'bout Nothing to prove and I'm bulletproof and Know what I'm doing The way we're movin' like introducing Us to a new thing I wanna savor, save it for later The taste of flavor, cause I'm a taker Cause I'm a giver, it's only nature I live for danger All that you got, skin to skin, oh my God Don't ya stop, boy Somethin' 'bout you makes me feel like a dangerous woman Somethin' 'bout, somethin' 'bout, somethin' 'bout you Makes me wanna do things that I shouldn't Somethin' 'bout, somethin' 'bout, somethin' 'bout ✧קליפ✧ ✧חוות דעת אישית✧ לי אישית לקח זמן להתחבר לשיר. בהתחלה הוא היה מהשירים הפחות אהובים עליי של אריאנה, וזה כי הייתי בטוחה שהוא לא קליט ואיטי מדי בשבילי. עם הזמן וככל ששמעתי אותו יותר, שיניתי את דעתי לגבי זה, כי משמיעה ראשונה אי אפשר לקבוע. אני יכולה להגיד גם שכרגע, לפי דעתי, הוא בין השירים שזמזמתי הכי הרבה (ואני מזמזמת המון!), וגם אם בהתחלה הוא לא נשמע קליט ושכיף לשיר אותו, זו טעות מוחלטת, כי גם אם הוא לא הכי פופיסטי ולא הכי מקפיץ הוא פשוט שיר שכיף לשיר ובכללי שיר שתמיד נחמד להאזין לו. עוד אוסיף ואומר שנעם לי מאוד לשמוע את אריאנה בגוון טיפה שונה מבשאר השירים, שכן השיר הזה באמת במנגינה איטית יותר מה שנותן מקום להפגנת ווקאליות, ובנוסף, השילוב של הגיטרה היה ממש גאוני בעיניי והוא פשוט משלים את השיר למכלול גמור מדהים. ✧על הקליפים✧ עבור הסינגל צילמו שני קליפים שונים, הקליפ הרשמי וקליפ אקפלה, לפי גרנדה מהסיבה שהיא מרגישה שהשיר מציג שתי חזויות שונות, "זה גורם לי להרגיש סקסית וזוהרת, אז רציתי לעשות סרטון פשוט יותר בנושא גלאם, ואז החלטתי לעשות סרטון אחר כי זה גורם לי להרגיש... כמו גרסה מועצמת של עצמי באופן מסוים". תכנוניה הראשונים היו להפיק קליפ של ממש, אך מחוסר זמן היא נאלצה לוותר וצילמה רק את האקפלה בטענה שהיא לא תתן למעריציה שום דבר שהוא פחות ממה שמגיע להם. ✦ הקליפ הרשמי אני אישית אהבתי מאוד את הקליפ. בניגוד לשאר הקליפים שלה, הוא מאוד מופשט ועדין, ומציג שלושה סטים שונים: סט אחד בו היא מצולמת עם אור ורוד, סט אחד בו היא מצולמת עם אור כחול, והסט השלישי, מצולם ליד וילון עם קצת אור שמש וטיפה סגלגליות. האסתטיקה של הקליפ מאוד מאוד גבוהה והוא מסודר מאוד. לדעתי, אחד הקליפים הטובים שלה. הקליפ עומד על מעל 500 מיליון צפיות, מה שהופך אותו לשיר התשיעי שלה שמגיע להישג זה. ✦ אקפלה הקליפ מצולם בטייק אחד על רקע חום בהיר, שבו אריאנה שרה את השיר ללא פלייבק בעוד שהיא לבושה בחליפת הארנב האייקונית שלה, שכוללת סטרפלס שחור מרשים ומסכה של אוזני ארנב, המאפיינת את אריאנה במיוחד באלבום זה. ✧על המילים✧ השיר עוסק בבחירה, העצמה, כוח ורומנטיקה. כאדם, כדמות, כפרסונה. על פי גרנדה, "אישה מסוכנת היא חסרת פחד, כנה, אנושית, ואני חושבת שלכולנו יש אותה בתוכנו וזה רק עניין של מתי נחליט להוציא אותה החוצה". עוד סיפרה גרנדה כי "השיר הזה עוסק באישה עוצמתית שפוגשת אדם אחר שמביא צד אחר בה. היא מחליטה לשים את הפחדים שלה בצד ולחקור את התחושות החדשות האלה. זה על הכנסת מישהו לחיים שלך באופן אינטימי ופגיע ולא לתת לזה לקחת את עצמאותך ועוצמתך". ✧ביקורות✧ רוב מוחץ מביקורות השיר היו חיוביות למדי. מעריצים רבים שמחו על ההזדמנות להיחשף לגוון זה בקולה של אריאנה ואף תיארו אותו כ"מלאכי". השיר הצטייר בעיניי רבים כ"שיר הבוגר ביותר של אריאנה עד כה" וציינו כי היא הציבה לעצמה רף גבוה לסינגל הבא. ✧הישגים✧ השיר הגיע למצעדים רבים בכל העולם, כגון סקוטלנד, ניו זילנד, ספרד ועוד. השיר אף זכה במקום הראשון במצעד השנתי של בלגיה, צרפת וגרמניה, ובמדינות רבות נוספות הגיע למקום השלישי. ✧גיפים✧ ![]() ![]() ![]() ![]() • הערה: הציטוטים של אריאנה שמופיעים בסיקור הם תרגום חופשי. -------------------- 🌹ריילונית בדגים 🌹 חתולת על 😼 עכברושים 😼 קפה, תותים ולא צריך יותר מזה 😼 התחלות הן הסוף שלי 😼 יש לי עוד יותר מדי מה לכתוב פה אבל אני שמחה בשמיכתי 😼 תזכרו ש2020 עדיין מקליד/ה... וצריך חיסון נגד יום ראשון (למרות שיש לי פוביה ממחטים). ![]() תמיד רציתי לדעת איך ההרגשה לכתוב את זה, עכשיו אני סוף סוף אגלה: הייתי פה. #רייליהחתולה ממי השנה על הפורטל. 🐸 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 12 2021, 13:43 PM
|
||
![]() מה לא פורים היום? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כל הכבוד על הסיקור המושקע!
כבר אוסיף ללינקייה, שמחה לראותך ממשיכה לסקר :). -------------------- אמ קיי, דארלינג ~ היא\את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |