האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור שיר // The Midnight In Me
פורסם ב: Jan 26 2021, 20:15 PM
צטט הודעה

ההאלהה בפנינו

פרטי משתמש
קבוצה: אחראית מערכת הפאנפיקים
חרמשים: 10768
מגדר:female
משתמש מספר: 61382
חפצי המשתמש: צפה

The Midnight In Me

User Posted Image

תעודת זהות:

👓שם השיר: The Midnight In Me / הלילה שבי
👓מבצעת השיר: רבקה שוויצ'ט
👓כותב השיר: דניאל אינגראם
👓מלחין השיר: דניאל אינגראם
👓לקוח מאלבום: אלבום/סרט בנות אקווסטריה: אגדת אברפרי (Legend of Everfree)
👓שנת יציאה: 2016
👓מספר צפיות ואורך השיר: כ300,000 צפיות בקליפ שיצא ליוטיוב בשנה שעברה ו-1:31 דקות
👓ז'אנר: מחזמר

רקע:

זהו שיר שנכתב בשביל הסרט-מחזמר "בנות אקווסטריה: אגדת אברפרי" ששייך לפוני הקטן שלי, אך מתרחש בעולם מקביל של בני אדם. הרקע לשיר הוא שבגלל תקריות לא טבעיות, הגיבורה הראשית, טווילייט ספרקל, חסרת מנוחה, כי היא מאמינה שמקור ההתרחשויות הוא בקסם אפל.
היא מאשימה את עצמה, כי בעברה היתה לה חוויה שלילית עם קסם אפל שהשפיע עליה. השיר מבטא את הפחד והעצב של טויילייט ספרקל ואת הקושי שלה להסתיר את העובדה, כביכול, שהיא אשמה.
עד כמה שידוע לי השיר לא בדיוק היכה גלים בקהילה, אלא הסתמן כאחד בחלק העליון של הממוצע. לא מצאתי דיבוב או תרגום לעברית של הסרט בו השיר מופיע.

מילים:

👓מקורי:

It used to be so simple
It was a world I understood
I didn't know what I didn't know
And life seemed pretty good

But now the darkness rises
From somewhere deep inside of me
Her power overtakes me
Can I keep this midnight from getting free?

If I can stay with the light
I know I'll be free
And I can start to be whole
I can start to be me
But instead I am struggling
With all that I see
And these friends
Mustn't see the midnight in me!
The midnight in me!
They mustn't see the midnight in me...

👓תרגום על ידי:

היה פשוט לי פעם
הכל היה מובן לרוב
לא ידעתי מה שלא ידעתי
חיי נראו די טוב

עכשיו עולה החושך
ממקום רע בתוך תוכי
וכוח ששולט בי
איך אמנע מלילה להיות חופשית?

אם אשאר עם האור
אז אצא לחופשי
ואז אוכל לאהוב
להיות שוב אני
אך במקום זה המאבק
הוא כל מה שלי
וחברותיי
אסור שיראו את הלילה שבי!
הלילה שבי!
אסור שיראו את הלילה שבי...

קליפ:

גם הפעם הקליפ הוא בעצם פשוט הקטע מהסרט שבו טווילייט שרה. היא הולכת בין העצים של יער אברפרי, לבושה בבגדים של מחנה קיץ ושרה לעצמה. בשלב מסוים היא יושבת ליד מפל ומסתכלת בהשתקפות שלה, שמצמיחה כנפיים אפלות ומאוחר יותר נראית לחלוטין כשדה של קסם אפל, עד שטווילייט מעבירה את ידה על המים כדי לשבור את ההשתקפות. דבר מעניין נוסף שיש הוא משחק עם קרני האור- כששורות השיר מביעות אפשרות לתקווה, הגיבורה פוסעת אל האור, אך אז היא נסוגה בחזרה אל החושך.

הקליפ:

רמיקס על ידי Sawtooth Waves:

קישור לאלבום בספוטיפיי: https://open.spotify.com/album/6CBGiUswLiJp...NQQCTqxokmOd90g

חוות דעת:

את השיר הזה שמעתי כחלק מהסרט, והוא בקלות הפך לאחד מהשירים האהובים עלי באגדת אברפרי, ובכל בנות אקווסטריה. הוא קצר אבל נוגע ללב, כי ניתן להזדהות איתו- אולי רוב האנשים לא מסתבכים בקסם, אבל כמעט לכל אחד יש משהו שהוא מתבייש בו, דברים שהוא עשה והזכרונות מהם רודפים אותו.
זה גם מאוד עצוב במקרה המסוים של הגיבורה, כי (ספוילרים לבנות אקווסטריה: משחקי החברות ואגדת אברפרי, מסומנים בלבן) הדבר שכל כך מפריע לה הוא לא באשמתה. כשהקסם השתלט עליה זה היה מפני שהמנהלת בבית ספרה הקודם תמרנה אותה ודחפה אותה לשחרר כוח לא מוכר, אבל תוצאות המעשה- אובדן שליטה, סיוטים, ותחושות מצוקה, נפלו על טווילייט, התלמידה. אפשר לקרוא לזה סימנים של פוסט-טראומה. מי אמר שסרטים של הפוני הקטן שלי מתאימים רק לקטנטנים?
מבחינת השיר עצמו, המילים יפות- מתקשרות לאירועים המסוימים של הסרט אבל גם סמליות, המנגינה ערבה וגם מעבירה צמרמורת, הזמרת מבצעת היטב ועם רגש והתוכן החזותי משתלב היטב-
במיוחד מוצא חן בעיני הקטע שבו ההשתקפות של טווילייט פורשת כנפיים מרושעות למראה, ואז טווילייט נבהלת ומסתכלת לרגע על כתפיה האמיתיות כדי לוודא שאין מאחוריהן כנפיים...

בונוס:

טריוויה!
👓 לפרט שטווילייט מוודאת שאין לה כנפיים שמתי לב רק כשצפיתי בקליפ שוב בשביל הסיקור.
👓 השיר כפי שהוא מוכר כיום הוא גרסה מקוצרת של הגרסה שנכתבה לסרט במקור.
👓 כיוון שלא מצאתי גרסאות בעברית לסרט בו השיר מופיע או לקודמו, לא היה לי מושג מהו השם העברי של Midnight Sparkle המוזכרת בשיר. בחרתי לתרגום את השם לילה כי הוא הסתדר לי טוב.

תמונות ופאנארטים!

User Posted Image

User Posted Image

User Posted Image

User Posted Image

User Posted Image

--------------------

סאחים וחננות חייבים למות
(אופס אני שניהם)

פרק חדש!
בפאנפיק שבטח פספסתם! לא נורא!

אם אתם רוצים רענון סתיו אולי אני אעשה אחד כזה.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jan 26 2021, 20:32 PM
צטט הודעה

"Different doesn't mean wrong"

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 37585
מגדר:
משתמש מספר: 73807

יאיייייייי, אז קראתי את הסיקור והוא נשמע ממש חמוד, אהבתי גם את הקטע שהיא מסתכלת על הכנפיים שלה ולא שמתי לב לזה עד שכתבת, fadeba25z.gif fadeba25z.gif
נחמד גם שעשו עליהן מחזמר, לפי מה שכתבת השיר באמת מתאים והכל, ממש אהבתי את הסיקור fadeba25z.gif

--------------------

Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio

User Posted Image

"Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met."
(Yuu Otosaka, Charlotte)

---------
פורסם ב: Jan 26 2021, 23:36 PM
צטט הודעה

מה לא פורים היום?

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 4018
מגדר:female
משתמש מספר: 72479

כל הכבוד על הסיקור!
קראתי אותו בהנאה, במיוחד כי את משקיעה מאוד בעיצוב ובתוכן של הסיקורים שלך, וה"בונוסים", "קליפ" וכדומה מוסיפים ומנעימים את הקריאה.
אשמח לראות עוד סיקורים על ה"פוני הקטן שלי" ובכללית, כבר מוסיפה ללינקייה :).

--------------------
אמ קיי, דארלינג ~ היא\את
User Posted Image

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025