![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jan 27 2021, 00:17 AM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TOY ![]() ✎ מבצעי השיר: נטע ברזילי. ✎ לקוח מהאלבום: .Goody Bag ✎ תאריך יציאה: .11\3\18 ✎ ז'אנר: פופ, דאנס, ביטבוקס. רקע השיר Toy הוא השיר שזכה באירוויזיון של שנת 2018, עם הביצוע של נטע ברזילי. הוועדה שהוקמה בשביל לבחור את השיר לאירוויזיון בחרה אותו מתוך 150 שירים אחרים שנכתבו במיוחד. השיר הודלף לאינטרנט יממה לפני שהיה אמור לצאת. השיר עוסק בהעצמה נשית. בשיר נטע אומרת שהיא לא צעצוע, ולכן אף אחד לא יכול לשחק בה, דבר שגם קיבל ביקורת. היו שטענו שהשיר "מחפצן גברים במטרה להשתמש בהם ואף לבזות אותם". תוכנית סאטירה הולנדית הוציאה פרודיה אשר הביעה ביקורת קשה נגד ישראל, והפרודיה אף הכילה מאפיינים אנטישמיים. השיר עבר לגמר לאחר שקיבלה את מרב הנקודות מהשופטים והקהל. ההופעה לוותה בשלוש זמרות ליווי. במרץ של 2018, עוד לפני האירוויזיון, הואשם השיר בהעתקת לחן מהשיר "Seven Nation Army". לבסוף הוסכם שמלחין השיר יוסף לרשימת המלחינים של "טוי". ביום לאחר הזכייה הושמע השיר לא פחות מ ֿֿֿֿֿ148 פעמים בתחנות רדיו ארציות ואזוריות בישראל וקבע שיא השמעות בישראל. מילים באנגלית: Ree, I'm not your, hey, hm, la Ree, hey, hm, I'm not your- Look at me, I'm a beautiful creature I don't care about your modern time preacher Welcome boys, too much noise, I will teach ya Pam pam pa hoo, turram pam pa hoo Hey, I think you forgot how to play My teddy bear's running away The Barbie got something to say Hey, hey, hey, hey My "Simon says" leave me alone I'm taking my Pikachu home You're stupid just like your smartphone Wonder Woman don't you ever forget You're divine and he's about to regret He's a bucka-mhm-buckbuckbuck-mhm boy Bucka-mhm-buckbuckbuck I'm not your bucka-mhm-buck-mhm-buck-mhm I'm not your toy (not your toy) You stupid boy (stupid boy) I'll take you down now, make you watch me Dancing with my dolls on the motha-bucka beat Not your toy (cululoo, cululoo) (Cululoo, cululoo) A-a-a ani lo buba Don't you go and play with me boy! A-a-a ani lo buba Don't you go and play, shake! Hey! Wedding bells ringing (Cululoo, cululoo) Hey! Money men bling-bling I don't care about your stefa, baby Pam pam pa hoo, turram pam pa hoo Wonder Woman don't you ever forget You're divine and he's about to regret He's a bucka-mhm-buckbuckbuck-mhm boy Bucka-mhm-buckbuckbuck I'm not your bucka-mhm-buck-mhm-buck-mhm I'm not your toy (not your toy) You stupid boy (stupid boy) I'll take you down now, make you watch me Dancing with my dolls on the motha-bucka beat Not your toy (not your toy) You stupid boy (stupid boy) I'll t-t-t-take you now w-w-w-with me now, boy I'm not your toy You stupid boy I'll take you down now, make you watch me Dancing with my dolls on the motha-bucka beat Look at me, I'm a beautiful creature (You stupid boy) I don't care about your modern time preacher (I'm not your toy) Not your toy, not your toy, not your toy, toy I'm not your toy, not your toy, not your toy, toy בתרגום לעברית: תסתכל עליי, אני יצור יפהפה לא אכפת לי מהמטיפים שלך בזמן המודרני ברוכים הבאים בנים, יותר מדיי רעש, אני אלמד אתכם פאם פאם פה הו, פראם פאם פה הו היי, אני חושבת ששכחת איך לשחק הדובי שלי בורח לברבי יש משהו להגיד, היי היי היי היי, הסיימון שלי אומר לעזוב אני לוקחת את הפיקאצ'ו שלי הביתה אתה טיפש בדיוק כמו הטלפון החכם שלך וונדרוומן, לעולם אל תשכחי את אלוהית והוא עומד להתחרט באקה-אמ-אמ-באק-אמ-אמ-בוי באקה-אמ-אמ-באקה-אמ-באקבאק אני לא הבאקה-אמ-אמ-באק-אמ-אמ-באק-אמ-אמ-באק-אמ-אמ-באק-אמ-אמ שלך... אני לא הצעצוע שלך, לא הצעצוע שלך אתה ילד טיפש, ילד טיפש אני אקח אותך למטה ואגרום לך לצפות בי רוקדת עם הבובות שלי לפי המאדא-באקה ביט אני לא הצעצוע שלך (קולולו קולולו) לא הצעצוע שלך (קולולו קולולו) (קולולו קולולו) א-א-א-אני לא בובה אל תבוא ותשחק איתי, ילד א-א-א-אני לא בובה אל תבוא ותשחק, שייק (קולולו, קולולו) פעמוני חתונה מצלצלים (קולולו קולולו) כסף כסף בלינג בלינג לא אכפת לי מהסטפה שלך מותק פאם פאם פה הו, פראם פאם פה הו וונדוורמן לעולם אל תשכחי את אלוהית והוא עומד להתחרט באקה-אמ-אמ-באק-אמ-אמ-בוי באקה-אמ-אמ-באקה-אמ-באקבאק אני לא הבאקה-אמ-אמ-באק-אמ-אמ-באק-אמ-אמ-באק-אמ-אמ-באק-אמ-אמ שלך... אני לא הצעצוע שלך, לא הצעצוע שלך אתה ילד טיפש, ילד טיפש אני אקח אותך למטה ואגרום לך לצפות בי רוקדת עם הבובות שלי לפי המאדא-באקה ביט אני לא הצעצוע שלך (קולולו קולולו) לא הצעצוע שלך (קולולו קולולו) (קולולו קולולו) אני אקח אותך עכשיו איתי עכשיו, ילד אני לא הצעצוע שלך אתה ילד טיפש אני אקח אותך למטה ואגרום לך לצפות בי רוקדת עם הבובות שלי לפי המאדא-באקה ביט (אני לא הצעצוע שלך) סתכל עליי, אני יצור יפייפה (אתה ילד טיפש)לא אכפת לי מהמטיפים שלך בזמן המודרני אני לא הצעצוע שלך, לא הצעצוע שלך, לא הצצוע שלך, לא הצעצוע שלך, צעצוע לא הצעצוע שלך, לא הצצוע שלך, לא הצעצוע שלך, צעצוע קליפ חוות דעתי אוי, טוי זה אגדה. כמו שאר השירים של נטע אני מסוגלת לשמוע אותו שעה ברצף (אגב, אני שומעת אותו כבר שעה בערך). יש בקול של נטע משהו ממכר, ואם אני הייתי שופטת באירוויזיון ללא ספק הייתי מדרגת אותו גם אני הכי גבוה. הכוריאוגרפיה מעולה וגורמת לי לרקוד בעצמי כל פעם, וקולות הליווי מאוד מוסיפים. יודעים איך הכרתי את השיר? באתי לבית הספר יום אחרי האירוויזיון וכולם דיברו עליו. לא הבנתי על מה מדובר, ואחרי הלימודים הלכתי לחקור קצת בנושא. שמעתי את השיר והייתי כולי "וואו". המסר שלו גם חשוב, כי הוא אומר שאף אחד או אחת הוא לא בובה של אף אחד, ואף אחד לא יכול לשלוט עליך. לכל אדם יש מחשבות משל עצמו. לא כל השיר הוא מילים, הרבה ממנו הם מן קולות כאלה, ואני די מחבבת את זה, כי זה מאוד מוסיף לקצב של השיר. לנטע יש קול ממש מיוחד, והשיר הזה באמת החמיא לה. סבתא שלי פעם אחת אמרה שהשיר ממש גרוע לדעתה ואני הלכתי רגע לשירותים כדי לא לצווח שהיא טועה טעות מרה. פרשנות לשיר (השיר באירוויזיון) ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 27 2021, 00:37 AM
|
||
![]() אם אני חננה אז החננות שאני מכיר הם חייזרים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יופי של סיקור, סופי!
קודם כול, אהבתי מאוד את האסתטיקה. לגבי התוכן, יש משפט שמנוסח קצת לא ברור ברקע, "הוציאה פרודיה הביעה ביקורת קשה" - אני מניחה שהתכוונת פרודיה *אשר* הביעה, זה לא קריטי אבל סתם קטע אותי באמצע הקריאה חחח. אהבתי שהוספת גיף, זה די הוסיף והייתי ממליצה לך להוסיף אפילו עוד אחד כדי לעשות לזה כותרת "גיפים". יפה שהוספת קישור לכתבה, אני האמת חושבת שהיה עדיף לך להפוך את זה גם, לקטגוריה - "כתבות בנושא", ואז לקשר עוד כמה. עוד דבר, אני ממליצה לך להפריד את החלק האחרון של הסיקור, כי בעיניי הוא טיפה מרוכז מדי. ז"א, ישר אחרי הכתבה שקישרת יש את הסרטון מהאירוויזיון, מתחת יש סוגריים, ואז ישר גיף. לא ברור מה מתייחס למה, לכן עדיף לך להשתמש בכותרות לכל דבר שאת מוסיפה. כמו שמעל הקליפ עצמו כתבת "קליפ", ככה לדעתי את צריכה לעשות עם הסרטון והגיף (וגם הכתבה, אם את רוצה להוסיף עוד כתבות). סך הכול סיקור מקסים! והינה פאנפאקט - הידעתם שהמורה שלי בתקופה של טוי היה המפקד של נטע בצבא? 😱 ואז הוא צילם את הכיתה שלי בקליפ מטופש ושלח לנטע, נפלא. האמת שטוי באמת שיר נפלא, אהבתי את חוות הדעת שלך לגביו (והאמת שהייתה לו תחרות ממש צמודה עם פואגו, אבל בסופו של דבר הקהל הכריע שטוי היה טוב ממנו. אני אישית אוהבת מאוד את שניהם, אבל לטוי היה את הייחוד של הלופר והיה בו משהו מעבר, לדעתי כדאי לך להוסיף על זה. מה שגם מזכיר לי שבהתחלה לא היו בטוחים אם יאפשרו לטוי להתחרות באירוויזיון בגלל הלופר). -------------------- 🌹ריילונית בדגים 🌹 חתולת על 😼 עכברושים 😼 קפה, תותים ולא צריך יותר מזה 😼 התחלות הן הסוף שלי 😼 יש לי עוד יותר מדי מה לכתוב פה אבל אני שמחה בשמיכתי 😼 תזכרו ש2020 עדיין מקליד/ה... וצריך חיסון נגד יום ראשון (למרות שיש לי פוביה ממחטים). ![]() תמיד רציתי לדעת איך ההרגשה לכתוב את זה, עכשיו אני סוף סוף אגלה: הייתי פה. #רייליהחתולה ממי השנה על הפורטל. 🐸 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 27 2021, 10:36 AM
|
||
![]() מה לא פורים היום? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור נהדר!
שמת לב שסיקורי השירים שלך ממש ארכו והשתפרו?? למעט ההערות של ריילי שאת מוזמנת לקרוא למעלה, יהיה נחמד אם תגדילי קצת את גודל מילות השיר מפני שקשה לקרוא אותן כרגע :). באמת סיקור מהמם, נוסף ללינקייה :). -------------------- אמ קיי, דארלינג ~ היא\את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 27 2021, 10:40 AM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תודה לשתיכןןןן
ריילי - ממש תודה על התב המושקע!!! אם אסקר שוב אקח את זה לתשומת לבי. וואי איזה מגניב לגבי המפקד שלה בצבאא --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 29 2021, 20:00 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
אהבתי את הסיקור
![]() -------------------- בבקשה תביאו לי חרמשים, כמה שיותר אני יותר מאשמח אם תביאו לי יותר מ100 חרמשים[/COLOR]
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
||
![]() מוגל |
וואו סיקור מעולה!!! נורא אהבתי מקווה שתמשיכי בסיקורים לעוד שירים:)
|
|
פורסם ב: Feb 16 2021, 17:21 PM
|
||
![]() אני שר הקסמים בעולם משלי ![]() ![]() ![]() ![]() |
ממש יפהההההההה
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 22 2021, 16:57 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
יפה!
אין לי הרבה מה להגיד(: -------------------- Crazy
|
|
פורסם ב: Mar 7 2021, 19:13 PM
|
||||
![]() טרול ![]() ![]() |
זה שיר בסדר
הסיקור ממש מושקע -------------------- ![]() “!Books! And cleverness! There are more important things! — Friendship! And Bravery”
![]() <div align=\"Center\">תתרמו לי חרמשים בבקשה😫</div> פרשתי --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |