![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (54) « ראשון ... 8 9 [10] 11 12 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Feb 4 2021, 01:45 AM
|
||||||
![]() מכשף ראשי בקסמהדרין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חושב שלא הבנת מה כתבתי. בקשר לנביא - התכוונתי שאני לא יכול לדעת האם החייל יהיה נכה והמחבל יחייה, או שמא המחבל יהיה נכה/ימות בחדר ניתוחים והחייל יהיה בסדר גמור. זה כל הקטע במלר"ד, אנחנו לא יודעים מה יהיה ופועלים לפי החוקים הנתונים. האם זה נכון מבחינה ריגשית? לא ממש. לא הייתי עוזר למחבל שזה עתה פיגע איפשהו... האם הרגשות שלי אמורים להשפיע על התפקיד שבחרתי? לא. תשמעי, המחבל החליט מה שהחליט, מה שאני מנסה להעביר פה זה שכשבחירה בידיים שלך - את צריכה לבחור את מה שנראה לך הכי נכון ולציית לחוקים שאותם קיבלת על עצמך באותה שעה. שוב, אני גם לא זה שמחליט אם הוא יהרוג עוד. אנחנו נכנסים פה לפינות היפוטתיות - ומה אם ומה אם... מה אם הוא יראה רופא יהודי שהציל לו את החיים ויחליט שהוא לא רוצה להרוג יותר יהודים? זה יכול לקרות, לא? בוודא שהחייל יקבל טיפול! והוא אפילו יקבל טיפול ראשון אם מצבו לא מאפשר דחייה של מתן טיפול! זה העניין של קדימות, תורן במיון אמור לחשב מי קודם, מי יותר קריטי שנטפל בו. עזבי את זה שלפעמים לא הולך בלי קשר, לא משנה כמה מאמצים עושים. לגבי מה שכתבת עם זה שהמחבל לא היה מציל אותי - בסדר גמור. אני מציית לחוקים שונים משלו, אני הולך בדרך שונה משלו. למה, רק כי חלקם מתנהגים בפראות, צריך להחזיר באותו המטבע? אנחנו לא יותר טובים מזה, אפרת? נראה לי שאנחנו כן. אני לא יודע אם זה מתחלק ל"או הם או אנחנו", זה מתחלק למצב רפואי דחוף. אבל בכל מקרה, הבאתי את הדוגמה הזאת כדי להראות לכריס שלקחת חיים אדם זה לא עניין של מה בכך, ולכן אני מתנגד לעונש מוות. זה שורט בן אדם שהיה מעורב בחלק הזה, ולראיה יש המוני שופטים, צוותים רפואיים... שבעל כורחם נאלצו לגדוע חיים של מישהו אחר. כן, תמיד צריך להיזכר מי הבנאדם הזה, אבל לא לתת לזה לערפל את השיקולים שלך. זה לא הדבר האנושי, זה לא הדבר המוסרי ולא הדבר הנכון לעשות בכלל. אני אפילו אגדיל ואומר שבעיניי זה ברברי. לקחת חיים של בנאדם, בין אם חף מפשע או לא - זה לא העונש הנכון לאף אחד. ואם כבר בחף מפשע או לא, עסקינן, אני חושב שראוי לציין שהיו טעויות לא מעטות במערכת המשפט האמריקאית בהן הוציאו להורג מישהו ורק לאחר מכן (!) התגלה שהוא חף מפשע (!) פשוט מזעזע. זה כמובן לא קורה כל הזמן, אבל יש את הסיכוי הזה (עזבי רגע מחבלים) שבן אדם מפליל וגומר למישהו את החיים.
קראתי את כל מה שכתבת ובחרתי להדגיש את המשפט הזה - זה הבסיס שעומד מאחורי החוקים שמושתתים בכל מדינה - אחרת תהיה פה אנרכיה. אנחנו לא בוחרים מי יחיה ומי לא. אם מחבל פצוע אנושות והחייל ההיפוטתי יכול להסתדר ברמה שמצבו לא ידרדר - המחבל חייב לקבל את הטיפול קודם. בראש ובראשונה אנחנו מקדשים חיי אדם, זאת הזכות הבסיסית ביותר שניתנה לאדם באשר היותו אדם (אממ אני לא זוכר הרבה משיעורי אזרחות, אבל את זה כן). -------------------- ![]() תראי אותי אני אבוד בלב מדבר ואת השמש העולה מהדממה תראי אותי אני צולל ונעלם ואת השמש העולה קחי אותי איתך למעלה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Feb 4 2021, 01:58 AM
|
||
![]() אם אני חננה אז החננות שאני מכיר הם חייזרים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מצדיקה לגמרי
יש סיבה לזה שחוקקו את החוק נגד גזר דין מוות. הזכות לחיים היא הזכות הבסיסית ביותר שניתנה לאדם, ואין לגבות אותה ממנו, לא משנה מה הוא עשה. (חוץ מהנאצים, שכנראה יקבלו בכל מקרה עונש מוות... אבל אפילו הם, אחרי משפט הוגן.) -------------------- 🌹ריילונית בדגים 🌹 חתולת על 😼 עכברושים 😼 קפה, תותים ולא צריך יותר מזה 😼 התחלות הן הסוף שלי 😼 יש לי עוד יותר מדי מה לכתוב פה אבל אני שמחה בשמיכתי 😼 תזכרו ש2020 עדיין מקליד/ה... וצריך חיסון נגד יום ראשון (למרות שיש לי פוביה ממחטים). ![]() תמיד רציתי לדעת איך ההרגשה לכתוב את זה, עכשיו אני סוף סוף אגלה: הייתי פה. #רייליהחתולה ממי השנה על הפורטל. 🐸 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 8 2021, 10:14 AM
|
||||||||||||
![]() סקיב ![]() |
זה ממש מגניב לעשות ציטוט בתוך ציטוט בתוך ציטוט וכו' אז תמשיכו אותי בבקשה. -------------------- ברוכים הבאים לחתימה שלי
מעיין$הארי פוטר$מחוננת$חנונית$דתיה$מוזרה רוב מי שיראה אותי יגיד דבר ראשון רייבינקלו דבר שני הוא יגיד הפלפאף דבר שלישי הוא יגיד גריפינדור אבל בלב ובנשמה, וגם מי שמכיר אותי לא בטוח ידע, אני סלית'רין!!! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||
|
פורסם ב: Feb 8 2021, 20:18 PM
|
||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
רציתי לומר משהו, בקשר לכל מה שאמרתם על גזר דין מוות וכל זה.
אני חושבת שלאף אחד לא מגיע גזר דין מוות. אנחנו לא אלוהים (אני לא מאמינה, אבל לא היתה לי דרך אחרת לתאר את זה) ואין לנו שום זכות להחליט מי יחיה ומי לא. רוצחים, אנסים, ושלל פושעים שחלקכם טוענים שצריכים גזר דין מוות, לדעתי צריכים לקבל עונש גרוע מאוד - מאסר עולם ללא חופשות וביקורים, מאסר בבידוד לשאר חייהם, וכדומה. אבל לא, לא גזר דין מוות ולא עינויים. -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 11:02 AM
|
||
![]() בטט מודע ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אם זאת הקפצה או אנע אערף, סורי :(
אז אממ בארי לערבים יש צד בדיון הזה, וזה לא 'להצדיק' אותם ואני לא אומרת שלהרוג יהודים זה נכון וצודק אני אומרת שצריך להביא את הצד שלהם ובגלל שמה שמלמדים אותנו זה רק את הצד של היהודים אז במילא אנחנו (אני ככה למדתי) חושבים שהערבים הם רעים ורוצחים יכול להיות שזה באמת המצב ויכול מאוד להיות שאנחנו באים עם דעה מאוד 'משוחדת' -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 11:04 AM
|
||||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
את צודקת שצריך להקשיב גם לצד השני אבל זה ממש לא עופר כלפי הסבים והסבתות שלנו שנלחמו נגד הדברים האלו ועכשיו הדור הצעיר בה ואומר שזה לא נכון. זה דבר שלא צודק ונכון לדעתי -------------------- פרשתי
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 11:06 AM
|
||||||
![]() בטט מודע ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא אומרת שזה לא נכון היו פרעות. זה ברור וזה היה לא בסדר הפרעות האלו אבל זאת לא סיבה לבוא ולהגיד "אין פה צד שני, הערבים הם רעים ורוצחים" הם רצחו, אבל עדיין יש פה את הדעה שלהם -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 11:08 AM
|
||||||||
ברור. וגם חשוב לא להכליל את כל הערבים, אבל אני אומר שאי אפשר למחוק את זה שהערבים לא פרעו בנו והסביםסבתות שלנו לא נלחמו נגד זה -------------------- פרשתי
|||||||
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 11:10 AM
|
||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
צונזר
-------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 11:14 AM
|
||||
טוב אני יגיד לך לפני שזה נושא כבד. הארץ הזאת שלנו מימי התנ"ך ואי אפשר להכחיש את זה, אחרי שיצאנו לגלות 2000 שנה ציפנו לקבל את הארץ, ארץ זה לא דבר שלא שלך אחרי 2000 שנה זה משהו שנשמר וכן אני מאמין שהארץ שלנו עריכה: את רוצה לגור הארץ שהממשלה שלה פלאסטינאית? הודעה זו נערכה ע"י ויינשטיין ב Feb 15 2021, 11:16 AM -------------------- פרשתי
|||
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 11:30 AM
|
||
צונזר
-------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 12:01 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
את מפספסת הרבה מאוד דברים כאן. האו"ם החליט שתהיה מדינה יהודית ומדינה ערבית בארץ ישראל, והערבים החליטו שהם מנסים לכבוש את המדינה היהודית ובסוף קרה שאנחנו כבשנו את שלהם. זה לא שבאנו, זרקנו אותם החוצה מהבתים שלהם וכבשנו את כל המדינה. אנחנו היינו בסדר לגמרי עם ההסכם, זה הם שלא הסכימו איתו.
אני לא מנסה להגיד שכל הערבים רעים, אבל מה שאת אומרת פשוט לא נכון עובדתית. -------------------- "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 12:15 PM
|
||
נכון.
חוץ מזה שגם ארכיולוג חילוני לגמרי יגיד לך שפעם חיו כאן יהודים. אז מאיפה שלא תרצי זאת הארץ שלנו. -------------------- פרשתי
|
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 12:15 PM
|
||
גם צונזר אם תהיו משועממים ותקראו את השיחה הזו תדעו שלא הבנתי אז כלום בערך בפוליטיקה והיסטוריה אז כן
|
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 12:24 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תראי היינו צריכים מדינה איפשהו, ומבחינה דתית-לאומית המקום הכי טוב היה ישראל. באותה מידה כמעט גמרנו באוגנדה, גם לשם אסור לנו ללכת כי יש שם אנשים?
-------------------- "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |