![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Feb 3 2021, 12:41 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
אלפחורס- המתכון המנצח! מקור: "שמח במטבח של רות אופק" תמונה: ![]() על המתכון: מי לא אוהב אלפחורס? השילוב נפלא והמרקם נהדר! כעת אביא לכם מתכון ממנצח של אלפחורס שיוצא לפעמים הרבה יותר מ40 עוגיות... אבל קודם כל קצת מידע על אלפחורס: על העוגייה: אלפחור(ס) היא עוגייה דו שכבתית בה העוגיה הקשיחה מורכבת בעיקר מ- קורנפלור, ביצים, חמאה ומילויה הוא בדרך כלל ריבת חלב. על השם: מקור השם הספרדי אלפחור במילה אַל-פָאחִ'ר ׁ(الفَاخِر) שפירושה שפירושה בערבית הוא "המשובח". אבל בעברית הרי אנחנו אומרים אלפחרוס , למה? יש שיבוש במילה והשימוש בה בעברית לצורת היחיד הוא כצורת הרבים (כמו בבורקס), וכך היא לרוב מקבלת ריבוי כפול - אלפחורסים. ועכשיו- למתכון! כלים: מיקסר קערת מיקסר חורצן עוגיות עגול לקקן מצרכים: 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות 150 גרם אבקת סוכר כוס ורבע 3 חלמונים 1 כפית תמצית וניל 1-2 כפיות ברנדי או קוניאק לא חובה 200 גרם קמח לבן כוס ושליש 280 גרם קורנפלור 2 כוסות 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה 2 כפיות אבקת אפיה ריבת חלב למילוי 100 גרם קוקוס לקישוט (לא חובה) אופן ההכנה: בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומנקים עם לקקן את דפנות הקערה בין כל הוספה. מוסיפים את תמצית הוניל והברנדי ומערבלים. מוסיפים את הקורנפלור, הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה בהדרגה לקערה תוך ערבול. מסיימים את הערבוב ידנית עם לקקן. מחלקים את התערובת ל 2. משטחים כל חצי לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר הרצוי (אני ממליצה על 3.5-4 ס"מ כי העוגיות תופחות באפיה). מצננים את עיגולי הבצק למשך כחצי שעה במקרר ולאחר מכן מעבירים לתבנית. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים ביניהם. אופים את העוגיות בתנור שחומם ל 170 מעלות במשך כ- 8-10 דקות עד שהן יבשות מלמעלה. מצננים ולאחר מכן ממלאים בריבת חלב ומורחים ריבת חלב בשולי העוגיות. במידה וריבת החלב סמיכהמדי ניתן לדלל אותה עם מעט חלב ולחמם לכמה שניות במיקרו. עם רוצים- מגלגלים בקוקוס ומגישים. מומלץ להגיש את העוגיות יום למחרת לאחר שהבצק סופח לחות מריבת החלב. דעה אישית: כמו שכבר אמרתי אני ממש אוהב אלפחורס (את השילוב, והמרקם...) ואת המתכון הזה הכנתי פעם עם חבר שלי, מה שהיה כיף וטעים במיוחד... יצא מלא, ככה שעשינו רק 3/4 מהמתכון, ויצא ארבעים! העוגיות הצליחו כל כך שנגמר תוך שבת אחת! באמת שאחלה מתכון, אז קדימה, להפשיל שרוולים, לקנות מצרכים ו-למטבח! הודעה זו נערכה ע"י voldemort10 ב Feb 4 2021, 13:09 PM -------------------- ![]() שאול 👑 הפלפאף לנצח! 👑 בן 👑 יאללה הפועל ירושלים! 👑 חבר מסדר עוף החול (שששש... זה סודי!) האמת... האמת היא דבר יפה ונורא, ולפיכך יש לטפל בה במירב הזהירות... (אלבוס דמבלדור~ הארי פוטר ואבן החכמים) תחתמו, זה חשוב [ALIGN=Center]תרמו לי בבקשה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 3 2021, 13:08 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
תמיד רציתי לדעת איך מכינים אלפחורס, אני אנסה להכין היום
-------------------- בבקשה תביאו לי חרמשים, כמה שיותר אני יותר מאשמח אם תביאו לי יותר מ100 חרמשים[/COLOR]
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 3 2021, 20:13 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי :)
קודם כל, כל הכבוד על המתכון! אני ממליצה לך לעצב את הטקסט בהתחלה כמו שאר הטקסט, ולמרכז את הטקסט. בנוסף הייתי ממליצה לך לעלות את התמונה לאינטרנט ולשים אותה בתור תמונה. שים לב כי המידע על המאכל צריך להיות משהו שנכתב על ידך ולא אל ידיי ויקיפדיה ולכן לא אוכל להוסיף את הסיקור ללינקיה. מוזמן לערוך. ![]() -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 4 2021, 09:33 AM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הו יאמי אני ממש אוהבת אלפחורס ולא אכלתי כבר המון זמן אז אולי אני אנסה..
-------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 4 2021, 12:18 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כל הכבוד!
יש לי רק הערה אחת קטנה, הטקסט לא ממורכז. זה לא חובה, אבל זה יותר אסטתי כשהטקסט ממורכז. כבר מוסיפה ללינקיה :) -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |