![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Feb 14 2021, 17:14 PM
|
||
![]() life is a big shit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
○ שם המאכל: אורז בסמטי ○ המקום ממנו הוא לקוח: מעצמי ○ מידע על המאכל: אורז ארוך, לבן וריחני המכונה “מלך הניחוחות”. האורז הבסמטי נחשב לאורז מיוחד ויוקרתי בשל צורתו, טעמו וניחוחו האגוזי. אופן הבישול שלו שונה וכולל שטיפה והשרייה מוקדמת. אחרי הבישול האורז הבסמטי הופך עדין מאוד וגרגיריו מתארכים פי ארבע. בבישול נשמרים כל הגרעינים בנפרד ואינם דביקים. עשיר בפחמימות מורכבות (מדד גליקמי בינוני), חומצה פולית, מנגן, ברזל. האורז הבסמטי בעל ערך קלורי נמוך, כ- 1 קלוריה לגרם מבושל, מהווה מקור טוב לוויטמין K ולויטמינים מסוג 1B וניאצין (B3) התורמים לבקרת הכולסטרול ולבריאות כלי הדם. כמו כן הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך ולכן מתאים יותר לחולי סוכרת, בהשוואה לדגנים אחרים ולמוצרים המיוצרים מקמח לבן. ○ מצרכים וכלים: - סיר קטן - מכסה לסיר - כף עץ - מלח - אורז בסמטי - מים -כוסות מדידה -שמן ○ אופן ההכנה: - לוקחים את הסיר ושמים בו קצת שמן קנולה. (שהאש עדיין לא דלוקה) - לוקחים כוס מדידה של חצי, ושופכים לתוכה את האורז הבסמטי. - מדליקים את הגז על האש הכי גבוהה - מערבבים במשך דקה בעזרת כף העץ - מוסיפים כוס (מדידה) אחת שלמה של מים. - מוסיפים חצי כפית גדושה במלח. - מערבבים - מחכים שהמים יבעבעו קלות - סוגרים את הסיר עם המכסה ומחכים חמש דקות (אם נשארו מים לחכות עוד דקה) - פותחים את הסיר וממלאים צלחת. ○ דעה אישית: אז לדעתי האורז הבסמטי פשוט מושלם. זה הרבה יותר טעים מהאורז העגול הזה, הדביק. אני אישית אוהב שזה לא דביק כזה ולא בגושים. טעמתי אותו לראשונה בפסח לפני חמש שנים אצל דודים שלי. ואז, אני הבחנתי שהאורז הזה שונה מהאורז שמכינים בבית ואז התלוננתי על זה ואז התחילו להכין לי רק אורז בסמטי. עד היום זה האורז היחידי שאני אוכל. אני מאושר מאוד שהכרתי את האורז בה, אחרת הייתי נשאר בחיי הארוז הדביק לנצח. ○ תמונות: ![]() נ.ב: המתכון מתאים למנה אחת. ואני לא יודע אם התמונה מרחיבה את העמוד כי כרגע אין לי מחשב אז אני מאייפד :/ אה ואני לא ממש מצליח לעצב :/ -------------------- עומר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 15 2021, 17:37 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כל הכבוד על המתכון!
מלבד התמונה שאכן מרחיבה את העמוד הוא די מושלם, גאה בך. חייבת לציין שלא ידעתי לפניי זה שקיים דבר כזה אורז בסמטי. כבר מוסיפה ללינקיה :) -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |