![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Feb 18 2021, 16:52 PM
|
||
![]() חיייייזרים זה מצחייייייייייק ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מונה ליזה ![]() שם היצירה: מונה ליזה צייר: לאונרדו דה וינצ'י תאריך יצירה: 1507 טכניקה וחומרים: שמן על לוח עץ צפצפה מיקום: מוזיאון הלובר, פריז שבצרפת מידע כללי על הצייר ![]() לֶאוֹנָרדוֹ דִי סֶר פִּייֶרוֹ דָה וִינצִ'י נולד ב- 15 באפריל 1452 – 2 במאי 1519. הוא היה איש אשכולות איטלקי, מגדולי אמני הרנסאנס, שקנה לו מקום ייחודי בתולדות האנושות כאדם הבקיא במרבית תחומי הידע האנושי בזמנו. הוא דגל בצמחונות והיה אמן וצייר מעורר השראה! חלק מיצירותיו הן: הבשורה, המדונה של הציפורן, ג'ינברה דה בנצ'י, מדונה בנואה מידע על הציור תמונת המונה ליזה היא כנראה דיוקנה של ליזה די נולדו גרארדיני, אשתו של סוחר בדים מפירנצה בשם פרנצ'סקו די זאנובי דל ג'וקונדו . הנסיבות בהן נוצר הציור לא הובהרו במדויק עד היום. הפרטים היחידים הידועים לנו שאובים מתיאורו של ג'ורג'ו וזארי, הצייר וכותב ביוגרפיות ציירי ופסלי הרנסנאס, שכתב את הדברים כמה עשרות שנים אחרי ביצוע היצירה, ולא ראה אותה בעיניו ממש. בשנת 2006 בחנו מומחים מקנדה את היצירה בטכנולוגיה תלת־ממדית מיוחדת באור תת-אדום וחשפו שכבות נסתרות בציור. באחת מהן נחשף צעיף ששימש בתחילת המאה ה-16 נשים בתקופת ההיריון או סמוך ללידה. גילוי זה מחזק את ההשערה שהמצוירת היא ליזה גרארדיני, שבדצמבר 1502 נולד בנה השני. בשנותיו האחרונות שהה לאונרדו בצרפת, בחסותו של מלך צרפת פרנסואה הראשון. לאחר מות לאונרדו ב-1519 רכש פרנסואה את התמונה והוסיפה לאוסף המלכותי, שהפך מאוחר יותר לאוסף הלאומי הצרפתי, שעיקרו מוצג במוזיאון הלובר. כדי להתאים את התמונה למרווח בין החלונות בטירת פונטנבלו, הטירה בה הוצגה, קוצץ ממנה אינץ' מימין ומשמאל. במלחמת העולם השנייה הוברח הציור, יחד עם מאות יצירות אמנות אחרות, ממוזיאון הלובר במבצע שאורגן על ידי סגן מנהל המוזיאון, ז'אק ז'וז'אר, והוסתר במהלך המלחמה במספר מקומות מחבוא ברחבי צרפת. כיום מוצגת התמונה ב"סל דז אטה" במוזיאון הלובר שבפריז מאחורי זכוכית משוריינת עם חיישני אזעקה, לאחר שבמשך השנים היו מספר ניסיונות לגנוב או להשחית אותה. חוות דעת טוב, זה ממש מוזר לתת את חוות דעתי על ציור כמו המונה ליזה. מה אני כבר יכולה לומר עליו? הוא אחד הציורים היותר מוכרים בעולם, שלא אחד הציירים האמנים המוכרים בעולם. כשחשבתי על יצירת אמנות לסקר אותה, המונה ליזה הייתה הראשונה שקפצה לי לראש, כי ציור מדהים שכזה חייב סיקור בפורום ;) -------------------- אפשר להניח לכל החלומות הגדולים של ביטוי עצמי והגשמה ופשוט להיות חנה ○ 19 ○ אמנות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 18 2021, 17:02 PM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור חמוד, אבל רוב המידע מועתק מוויקיפדיה כמעט מילה במילה. חוץ מזה, היית יכולה להרחיב יותר בחוות הדעת האישית. היה נחמד אם היית מוסיפה תיאוריות למיניהן על המונה ליזה, כי יש המון. האמת שהיה לי לפני כמה חודשים שיעור עליה. בסהכ סיקור די נחמד, מעוצב יפה.
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 18 2021, 17:18 PM
|
||||
![]() חיייייזרים זה מצחייייייייייק ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לא כתוב שאסור להעתיק מויקיפדיה, ולפי דעתי את הידע עליה אפשר להבין הרבה יותר טוב ככה, מאשר שאני מנסה לדלות עליה מידע :) תודה רבה על ההערות, אני אנסה לשפר. -------------------- אפשר להניח לכל החלומות הגדולים של ביטוי עצמי והגשמה ופשוט להיות חנה ○ 19 ○ אמנות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 18 2021, 21:31 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
וואו, טוב, זה אחד הציורים האהובים עלי, ולא בגלל איך שהוא נראה. את יודעת מה משמעות השם המונה ליזה?
אני אסביר: המונה ליזה זה תרגום של אנגרמה אחרת, באנגלית, (Mona Lisa). שזה אנגרמה ל- אמון ליזה. שזה בעצם מזכיר שני אלים: אמון(אל מיצרי קדום) ואיזיס* (אלת הקסם במצרים העתיקה) (ליזה זה שם קדום לאיזיס). יש הרבה תאוריות בעניין הזה. אחת לדוגמא אומרת שזה רק מקרה, ואילו אחרת אומרת שדה וינצ'י התכוון לזה. כך או כך, עד שלא יבנו מכונת זמן ויחזרו בזמן לשאול אותו, הכל יישאר בגדר תעלומה (פם פם פם). עד כאן, חפירות בענייני היסטוריה.(סליחה אם חפרתי ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 19 2021, 01:36 AM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור ממש יפה. המונה ליזה הוא אכן ציור ששווה סיקור. אבל הוא ציור מידי גדול בשביל זה.
יש שאומרים שהמונה ליזה זה פורטרט עצמי, הוא צייר את עצמו בצורה נשית. הצד השמאלי של הציור יותר דומיננטי, צד שמאל מבטא את הנשיות... ועוד כהנה וכהנה. מי שרוצה, יכול לקרוא את הספר "צופן דה ווינצ'י" (לא קראתי, אבל אחים שלי כן...) ספר מאוד חכם. רק, מה זה הדיוקן של ליאונרדו דה ווינצ'י ששמת? לא כדאי לשים את הפורטרט עצמי המפורסם שלו? (אני חושב שגם האדם הווירטובי הוא אחד הציורים המוכרים שלו...) -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 21 2021, 14:46 PM
|
||
סיקור ממש יפה!
-------------------- לפעמים צריך להיות קצת לונה לאבגוד, ולהאמין בדברים דווקא בגלל שאין הוכחות לקיומם. עמליה 👧 חופרת מומחית 👧 גריפינדור 👧 הארי פוטר 👧 פרסי ג'קסון 👧 ארץ האגדות 👧 ריינה טלגמאייר 👧 אורנה בורדמן סיפור חדש שלי בוואטפד:) כמה שניות יכולות להיות גם כמה דקות. כמה דקות יכולות להיות גם כמה שעות. כמה שעות יכולות להיות גם כמה ימים. כמה ימים יכולים להיות גם כמה שבועות. כמה שבועות יכולים להיות גם כמה חודשים. כמה חודשים יכולים להיות גם כמה שנים. מסקנה- כמה שניות יכולות להיות גם כמה שנים --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 21 2021, 15:38 PM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
באמת סיקור מושקע ומגניב
-------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 21 2021, 15:45 PM
|
||
יופי של סיקור
-------------------- "בחיים אל תגיד בחיים כי בחיים לא תצא מהחיים האלה בחיים" יאללה רייבנקלו לא זמין... --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |