![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Feb 20 2021, 22:43 PM
|
||
![]() life is a big shit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
○ שם המאכל: פתיתים ○ המקום ממנו הוא לקוח: https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes...cbd29731006.htm ○ מידע על המאכל: פתיתים (מכונים גם "אורז בן-גוריון" או קוסקוס ישראלי) הם גרגרים העשויים מרכיבים הדומים לפסטה אך בניגוד לפסטה, עוברים תהליך של אפייה. הפתיתים הומצאו בישראל בתקופת הצנע, ונחשבים לאחת התרומות הקולינריות המקוריות היחידות של ישראל לעולם.[1] הפתיתים דומים במיוחד למאכל הלבנוני "מאפטול", למאכל האיטלקי "אורזו", ולמאכל הסרדיני "פרגולה". ○ מצרכים וכלים: 3 כפות שמן 1 כוס פתיתים 1 כוס מים רותחים 3/4 כפית שטוחה מלח – גס או שולחני רגיל, במקרה הזה אין הבדל 1/2 כפית פלפל שחור, עדיף גרוס אבל לא חובה ○ אופן ההכנה: 1 מחממים בסיר קטן (של בערך 3 ליטר) את השמן על להבה בינונית כדקה. 2 מוסיפים את הפתיתים ומתחילים לערבב. מטגנים את הפתיתים תוך כדי ערבוב במשך שלוש-ארבע דקות. חלקם יתחילו להזהיב. • שיטה טובה למדידת הזמן: כשמתחילים, לוחצים על כפתור ההפעלה של הקומקום החשמלי. מטגנים את הפתיתים עד שהמים רותחים. 3 מעבירים את הסיר ללהבה קטנה ומוסיפים כוס מים רותחים. הכל קצת קופץ ומבעבע, וזה בסדר. מערבבים עד שהסערה נרגעת מעט. 4 מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור במשך 15 דקות. מדי כמה דקות פותחים ומערבבים. 5 אחרי 15 דקות, מסתכלים וטועמים. אם הפתיתים עדיין קצת קשים או שנראה שעדיין יש נוזלים בסיר, מבשלים עוד שלוש-ארבע דקות. מכבים את האש. ○ דעה אישית: אוקיי. אני מת על פתיתים. זה כזה פסטי (מלשון פסטה) אבל זה לא פסטה וזה טעים לי כי כזה זה פשוט טעים. אני מתתת על פתיתים וזה לא סוד. התחלתי לאכול פתיתים בגיל 3 כזה? הייתי אוכל פתיתים כל יום ראשון עד גיל 8. בגיל שמונה לא הייתי אוכל כמעט כלום, ואז בגיל 10 כזה אכלתי פתיתים עם כורכום וירקתי את זה אז הכינו לי פתיתים רגילים והתחלתי לאכול פתיתים בערך פעמיים בשבוע. לאחרונה אני חזרתי לאכול פתיתים אחרי איזה חצי שנה שלא נגעתי בזה ואני פשוט אוהב את זה ○ תמונות: זה מרחיב את העמוד אז יש קישור רק https://i.imagesup.co/images2/aa31160c45a5c...b5122b46f70.jpg נ.ב- יש לי בעיה עם העיצוב פה בפורטל... אז סליחה על העיצוב הלא מושקע -------------------- עומר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 21 2021, 17:18 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קודם כל, כל הכבוד!
הייתי שמחה לעיצוב מעט יותר מושקע ושכל הכותרות יהיו בבולד. נוסף ללינקיה. נ.ב. סורי על התגובה הלא מושקעת אני מתה מעייפות ![]() -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 21 2021, 17:33 PM
|
||
![]() life is a big shit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
חיח קראת את הנ"ב?
אני אתקן שהמחשב יעבוד לי ~ -------------------- עומר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |