![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Mar 14 2021, 16:58 PM
|
||||
![]() ההאלהה בפנינו ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lullaby For a Princess ![]() תעודת זהות: 👑שם השיר: Lullaby For a Princess / שיר ערש לנסיכה 👑מבצעת השיר: כריסטינה אלס 👑כותב השיר: דיין לארסון (Ponyphonic) 👑מלחין השיר: דיין לארסון (Ponyphonic) 👑לקוח מאלבום: מדובר בשיר שעומד בפני עצמו (סינגל). 👑שנת יציאה: 2012 👑מספר צפיות ואורך השיר: 5,696,771 צפיות ו6:47 דקות לסרטון המקורי, 40,345,385 צפיות ו7:02 לקליפ המונפש 👑ז'אנר: שיר ערש, דמוי מחזמר רקע: זהו שיר שנכתב על ידי מעריץ של סדרת "הפוני הקטן שלי: חברות היא קסם". הוא נהיה לאחד השירים האהובים ביותר בקהילת המעריצים, אם לא המפורסם ביותר. הוא מבוסס על הסיפור שפותח את הסדרה, אותו סיפור שעליו מתבסס The Moon Rises, ואצטט חלק אחר ממנו כאן:
השיר מסופר מנקודת מבטה של הנסיכה סלסטיה, והיא לכאורה שרה אותו במבט לאחור על ההתרחשות, ומקדישה אותו לאחותה, הנסיכה המורחקת. מילים: 👑מקורי: Fate has been cruel and order unkind How can I have sent you away? The blame was my own; the punishment, yours The harmony's silent today But into the stillness I'll bring you a song And I will your company keep Till your tired eyes and my lullabies Have carried you softly to sleep Once did a pony who shone like the sun Look out on her kingdom and sigh She smiled and said, "Surely, there is no pony So lovely and so well beloved as I" So great was her reign and so brilliant her glory That long was the shadow she cast Which fell dark upon the young sister she loved And grew only darker as days and nights passed Lullay moon princess, goodnight sister mine* And rest now in moonlight's embrace Bear up my lullaby, winds of the earth Through cloud, and through sky, and through space Carry the peace and the coolness of night And carry my sorrow in kind Luna, you're loved so much more than you know *Forgive me for being so blind Soon did that pony take notice that others Did not give her sister her due And neither had she loved her as she deserved She watched as her sister's unhappiness grew But such is the way of the limelight, it sweetly Takes hold of the mind of its host And that foolish pony did nothing to stop The destruction of one who had needed her most Lullay moon princess, goodnight sister mine And rest now in moonlight's embrace Bear up my lullaby, winds of the earth Through cloud, and through sky, and through space Carry the peace and the coolness of night And carry my sorrow in kind Luna, you're loved so much more than you know May troubles be far from your mind And forgive me for being so blind The years now before us Fearful and unknown I never imagined I'd face them on my own May these thousand winters Swiftly pass, I pray I love you; I miss you All these miles away May all your dreams be sweet tonight Safe upon your bed of moonlight And know not of sadness, pain, or care And when I dream, I'll fly away and meet you there Sleep... Sleep... Sleep... *This chorus is skipped in the animated clip* 👑תרגום על ידי: אכזר הגורל והצדק רשע כיצד זה שלחתיך למרחק? אני אשמה ואת נענשת ההרמוניה בשקט תצחק אבל אל השקט אשלח לך שירי וככה אנעים חברתך עד שעפעפייך ושיר ערש רך יביאו עליך את שנתך היה היתה פונית שזרחה כחמה ראתה ממלכתה, נאנחה היא חייכה ואמרה "בטח אין עוד אף פוני כה נפלא ואהוב כמותי, הנסיכה" כה אדיר שלטונה, כה בהיר זוהרה שגדול היה צל מְאוֹרָהּ שהוטל על גבה של אחות אהובה האפיל הוא עם כל יממה שעברה *נומי ירח, לילה טוב אחותי שני בחיבוק הלבנה קחו שיר ערשי, רוחות של תבל לחלל, אל שחקים, עננה שאו את שלוות וקרירות הלילות ושאו בטובכם יגוני לונה, יקרה את מכפי ששיערת סלחי לי נא על עיוורוני* אז אותה פונית ראתה שהעם לא גילה לאחות אהבה וגם היא לא נתנה לה חיבה ראויה היא צפתה מרחוק כשאחות נעצבה אך כך תהילה, במתיקות היא תטעה את הלב ובמוח תמשול ופונית שוטה לא ניסתה לעצור את ההרס של זאת שזקוקה לה מכל נומי ירח, לילה טוב אחותי שני בחיבוק הלבנה קחו שיר ערשי, רוחות של תבל לחלל, אל שחקים, עננה שאו את שלוות וקרירות הלילות ושאי יגוני בשובך לונה, יקרה את מכפי ששיערת לו רעות ירחקו מליבך וסלחי על עיוורון כאבך שנים לפנינו קודרות, לא ידועות מעולם לא דמיינתי יהיו הן בודדות לו רק אלף חורף יחלפו כבזק אוהבת, נכספת מיילים במרחק חלומות פז לך, קטנטנה נוחי על מצע אור הלבנה ולא יהיו עצב, פחד בך ובחלום אעוף רחוק, אפגוש אותך שני שני שני... *הפזמון הזה לא מופיע בקליפ המונפש* קליפ: למרבה המזל במקרה הזה יש קליפ מונפש שלא נלקח מיוטיוב. איכות ההנפשה בקליפ גבוהה, אם כי לא באותה רמה כמו הקליפ האבוד של The Moon Rises, אבל זאת השוואה לא הוגנת. משהו בתנועות מעט מגושם לפעמים, אבל הרקעים, האפקטים והבעות הפנים בהחלט מפצים על כך. ההתרחשות מחולקת לכמה חלקים: בחלק הראשון הנסיכה סלסטיה פוסעת מחוץ לארמון בלילה ומתחילה לשיר, רעמתה הצבעונית מתנופפת בקסם. בחלק השני היא מעופפת בעולם של זכרונות, ומתעכבת על תמונה שבה רואים את עצמה כנסיכה ורודת רעמה שעיני העם נשואות אליה, ואחותה הצעירה הנסיכה לונה נמצאת בצילה. החלק הבא הוא זיכרון חי יותר, ורואים את שתי האחיות רבות בחדרה של האחות הצעירה, עד שהבכורה מורחקת משם. בדיוק כשהמילים מתארות את כניעתה של סלסטיה להערצה שזכתה לה, ההנפשה מראה את הנסיכה לונה נכנעת לצורתה המרושעת, סוסת הירח. (Nightmare Moon) הנסיכה סלסטיה וסוסת הירח נלחמות אז זו בזו בקרני קסם וגם פיזית, כשהן מתעופפות על רקע של ליקוי לבנה (מאוד סמלי.) זה נמשך עד שהנסיכה סלסטיה מוצאת אבני חן הידועות כיסודות ההרמוניה ומשתמשת בהן, וההדף הקסום היוצא מהן חזק כל כך שהוא הופך את רעמתה הפשוטה והורודה של סלסטיה לצבעונית ומתנפנפת, וסוסת הירח מורחקת עד שדמותה מוטבעת בלבנה. סלסטיה מבינה מה היא עשתה לאחותה, וזה השלב שבו אז רואים את סלסטיה בהווה עומדת שוב בחוץ ושרה. לקראת הסוף ה"מצלמה" מתרחקת ומראה את כוכב הלכת ואת הירח שלו בחלל. אחר כך רואים את לונה כסייחה שקסם זהוב מכסה אותה בשמיכה, את אותה פעולה כשלונה היא סוסה בוגרת, ובסוף המיטה ריקה. הנסיכה סלסטיה נותנת לירח לשקוע ולשמש לזרוח. השיר זמין גם בספוטיפיי: https://open.spotify.com/album/6q0Yq8rzyVwW...lQeywp3_pA3Ppaw חוות דעת: השיר הזה הוצע לי בספוטיפיי יחד עם The Moon Rises, והחוויה שלי התחילה בזה שלא באמת הבדלתי בין השניים, או שלחלופין קיוויתי שהוא נגמר כבר ואז גיליתי שנשאר עוד בית לפחות (ברצינות, השיר הזה ארוך) אבל למרבה המזל החוויה התחלפה לחיובית ועכשיו אני שומעת אותו מרצוני החופשי ונהנית ממנו מאוד. המנגינה יפה, המילים יפות בפני עצמן וגם מתכתבות עם השיר התואם, והאנימציה מרשימה וגם בונוס: טריוויה! 👑 השיר הזה מנקודת מבטה של הנסיכה סלסטיה זכה ליותר צפיות משני הביצועים של שירה של הנסיכה לונה יחד, וזה מתאים לכך ששניהם מזכירים את זה שסלסטיה זכתה לתהילה יותר מלונה. אבל אולי זה רק כי יוטיוב מחקו את הגרסה המונפשת לשיר של לונה. 👑 הקליפ מראה התרחשויות שהוצגו כבר בסדרה אבל באופן שונה ומפורט יותר, אפשר לקרוא לזה גרסה חלופית. 👑 תרגמתי את השורה That long was the shadow she cast לשגדול היה צל מאורה כדי להתייחס לכך שהשמש נקראת בעברית גם המאור הגדול. גיפים מהקליפ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- סאחים וחננות חייבים למות (אופס אני שניהם) פרק חדש! בפאנפיק שבטח פספסתם! לא נורא! אם אתם רוצים רענון סתיו אולי אני אעשה אחד כזה. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 31 2021, 21:31 PM
|
||
![]() "Different doesn't mean wrong" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
זכרתי משום מה שכבר תיבבתי לזה, מוזר
![]() אז כמו שכבר אמרתי לך, (בנו"ד או בפרטי) - הסיקור ממש מקסים, ולמרות שלא ראיתי את הסדרה הבנתי את כולו לאחר הסבר ממש קצר שלך. השיר עצמו יפה וגם הגיפים שהכנת בסוף לדעתי היו הכי טובים בשיר והכי הסבירו בצורה טובה את מהלך השיר (סוג של). אהבתי גן את התרגום שלך, הוא ממש יפה ונוח לקריאה וגם מתאים לקצב! אני גם ממש אוהב בסיקורים שלך את הבונוסיםםםםם, הם ממש מקסימים. אהבתי ממש! סיקור מדהים במיוחד ![]() -------------------- Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio ![]() "Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met." (Yuu Otosaka, Charlotte) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 1 2021, 01:50 AM
|
||
![]() ההאלהה בפנינו ![]() ![]() ![]() ![]() |
זה הסיקור הכי טוב בעולם
-------------------- סאחים וחננות חייבים למות (אופס אני שניהם) פרק חדש! בפאנפיק שבטח פספסתם! לא נורא! אם אתם רוצים רענון סתיו אולי אני אעשה אחד כזה. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |