![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (3) 1 [2] 3 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 00:27 AM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מרגישה שאני חייבת להגיב כי היו פה המון דברים שהפריעו לי.
ללכת צנוע לא מספק הגנה מפגיעות, טכנית, היום כולם/ן מועדים להפגע ולפגוע, ולא, אף אחד לא בטוח היום ברחוב, גם אם נלך עם אוהלים עלינו, סוטים תמיד יהיה. יש כן עניין שלבוש חשוף, מן ההגיון, יותר ימשוך לגבר את העין ויותר יעורר לו מחשבות ומן הסתם באחוזים הסיכון לפגיעה גבוה יותר. רק שאפשר גם להגיד שלבוש צנוע יעורר סקרנות יותר וימשוך יותר את העין בקטע של חריג ומוזר. אבל האמת שכאילו, הצניעות לא באה רק להגן על הבנאדם, גם, אני מניחה. אבל צניעות חיצונית זה סוג של ביטוי לצניעות פנימית. וכן, גם זה שהגוף שלך הוא שלך ולא כל אדם ברחוב צריך לראות את הגוף היקר הקדוש הנקי והיפה הזה, כי הוא אישי ופרטי ושלך, פשוט שלך. עכשיו גם כל הגיון פה נהיה סביב צניעות הלכתית, או לפחות ככה זה נשמע. גם בתוך עולם חילוני, יש מושג של צניעות, יש את האלה שלא ירצו ללכת חשוף מידי, קחו את זה לכל כיוון שיש, חולצות בטן, שורט, וואטאבר. ויש כאלה שלא אכפת להם, להיפך, יגידו שזה מפגן ראווה או בא להראות שאני לא אמור/ה להחביא את הגוף שלי בגלל כמה סוטים. רק שזה לא כמה סוטים, לא בגללם צניעות זה חשוב, צניעות כמידה, לא בהלכה. הצניעות חשובה לפנימיות של הבנאדם, לאישיות שלו, למי שהוא. חייבת גם עוד הערה קטנה. זה הגיוני שהמילה צניעות תעלה ישר "נשים", אבל לא זה האישיו. זאת אומרת, מצד העולם, הסביבה, ההלכה וזה, אז יש לנשים יענו "חוקים" נוקשים יותר בעניין הזה, שזה כבר עניין לדיון אחר לגמרי. אבל זה לא שאין דבר כזה צניעות אצל גברים, אולי לנשים זה נראה משמעותי יותר, אבל בסופו של דבר צניעות זו מידה שיש לכולם, כדאי לפחות שיהיה לכולם. בעיני, באותה מידה שאני חושבת שלא טוב לנשים ללכת חשוף מידי, שוב, כל אחד והמקום שבו הוא נמצא, וברור שהגדרה של חשוף אצל דתיים זה לא אותה הגדרה אצל חילונים, אבל כל אחד ומקומו הוא, קיצר, אז באותה מידה גם לגברים לא טוב ללכת חשוף מידי, בעיני גבר שהולך בלי חולצה ברחוב רק כי הוא חזר מהים, וואלה לא, לא עובר. ולא, גם לרוץ מרתון רק עם בוקסר בערך זה בעיני לא, פשוט לא. ולו מהסיבה הפשוטה שלא לכל מי שעובר ברחוב נעים לראות את הגוף שלך חשוף לכל אבר. אבל גם כי שוב, צניעות חיצונית מבטאת צניעות פנימית, מכובדות פנימית, אז כן, מי שהולך אובר חשוף, בעיני חסר לו מכובדות פנימית... -------- מקווה שלא פגעתי באף אדם/ מגדר / אוכלוסיה או משהו. אם כן, מתנצלת. אשמח אם ישנו את דעתי באותו עניין... -------------------- כדור הארץ הוא הגיהנום של כוכב אחר. אני הייתי מירי, אתם הייתם אתם. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 00:28 AM
|
||||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
למה לא בעצם? כי אז אנשים יידעו שיש לי כתפיים? האימה. לכולנו יש כתפיים, אל תדאגי, והן לא איבר פרטי ובטח לא משהו שאני צריךה להתבייש בו. כנל לגבי רגליים, ידיים, בטן, וואטאבר... -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 00:34 AM
|
||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
צונזר
--------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 00:38 AM
|
||||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לול מה אין שום בעיה עם זה שאנשים יידעו מה צורת הירכיים שלי. אני שמה לעצמי את הגבול יפה מאוד מה אני מוכנה שאנשים יראו ומה לא, וזה משהו מאוד אינדיבידואלי. כל אחת שמה לעצמה את הגבול איפה שהיא מרגישה נוח לחשוף ואיפה שלא. אגב אם הזכרת את המחנכת שלך כל הנושא הזה בהקשר של מערכת החינוך הוא נושא רחב מאוד שגם אותו אשמח לפתוח יש לי הרבה מה לומר גם עליו. -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 00:40 AM
|
||||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אבל מה מפריע לאנשים הירכיים שלי באותה מידה אני יכולה לקום בבוקר ולהחליט שלא מתאים לי שאנשים הולכים עם כפכפים כי רואים להם את כל היבלות ברגליים ולא באלי -------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 00:46 AM
|
||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
צונזר
--------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 00:47 AM
|
||||
אבל מי קובע מאיזה נקודה זו הגזמה? ואם אני אומרת שללבוש מכנסיים ארוכים כי אנשים לא רוצים לראות את הירכיים שלי (מסתבר) זו ההגזמה בשבילי? -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 00:53 AM
|
||
צונזר
--------------------
|
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 00:55 AM
|
||||
ואם אני אגיד לך שאני לא מאמינה בתורה ולא רואה ממנה כמעט שום השפעה על החיים שלי? מבחינתי התורה היא לא מה ששם לי את הגבול, ותתפלאי לשמוע אבל גם לא ההורים שלי או המנהלת של הבית ספר שלי או מי שזה לא אהיה. אני אתלבש איך שאני רוצה ואחשוף כמה שבא לי, בגבול שרק אני שמה לעצמי. -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 01:00 AM
|
||
צונזר
--------------------
|
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 01:39 AM
|
||||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
זאת בדיוק הנקודה אבל, שצניעות היא מעבר לתורה והלכה אפשר לבחור להסתכל על זה כנטו הלכה ואסור מותר, ואז אדם דתי ילך צנוע ואדם לא דתי יעשה מה בא לו אבל אפשר גם לראות צניעות כסך הכל דבר מאד יפה. ביטוי יפה לצניעות ומכובדות פנימית, וכן, שם כל אחד שם גבול לעצמו! אז יש גבולות שהחברה/ הסביבה/ העולם קובע, ויש גבולות של מעבר שכל אדם שם לעצמו, מה הוא בוחר לחשוף, איך לא מרגיש לו בנוח ללכת, מה הוא מאד היה רוצה ללבוש אבל הוא מרגיש שזה לא מתאים לו, ולא מתאים לאיך שהוא רוצה שיראו אותו ואיזה רושם יווצר. אז יש בסיס, את המעבר כל אדם יוצר לעצמו. לי בתור אדם דתי (חרדית...) גם יש גבולות שלמרות שלא אני יצרתי לעצמי, אני רוצה ובחורת לשמור עליהם, ותאמיני לי שגם אני הייתי רוצה ללכת בקיץ בלי גרביים, עם שורט, וטי שרט במקרה הטוב. אבל לא, אני בוחרת שלא לעשות את זה, כי אני בוחרת להתייחס לגבולות שהם הלכות וללכת לפיהם. באותה מידה שמישהי חילוניה תבחר כגבול חולצת בטן, בשביל אחרת שורטס זה לא עובר, ולאחרת מבחינתה ללכת עם חזייה ברחוב. ובלי קשר ועם קשר. בסופו של דבר אדם בד"כ רואה את המקום שהוא נמצא בו כ"נורמלי" ואת כל מה שיותר או פחות כמוגזם ושגוי. העניין בחיים הוא להבין שלכל אחד יש את המקום שנכון מבחינתו. אפשר לנסות לשנות דעות של אדם, לנסות לשנות תפיסה או נקודת הסתכלות. אבל לא מתוך מחשבה שכולם טועים ורק אתה צודק. אלא שכל אחד צודק, לעצמו. קיצר, לכבד דעות של אחרים, בדיוק כמו שאתה מצפה שיכבדו את דעתך... (אם צניעות היא ביטוי למכובדות, שיח בוגר ומקבל מכבד את האדם פי מיליון...) -------------------- כדור הארץ הוא הגיהנום של כוכב אחר. אני הייתי מירי, אתם הייתם אתם. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 08:25 AM
|
||||
![]() .Everything that kills me makes me feel alive ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני אשמח ממש שרשמי לי ציטוט מדוייק מהתורה שרשום שמכנסיים זה אסור. את לא תמצאי. אני גם גדלתי בסביבה דתית ומה שרשום בתורה, מה שכן רשום זה "לא יהיה כלי גבר על אשה". משמע אם אני לובשת מכנסיים לבנים זה אסור, מכנסיים שיועדו לבנות אין בעיה. מעבר לזה, יש זרמים שלמים ביהדות שבנות לובשות בהן מכנסיים. חוץ מזה, שזאת זכותך לא להראות את הירכיים/כתפיים/ידיים שלך, זכותי להראות בדיוק כמו שזכותי להיות מוטרדת. לא אמור להיות קשר בין הטרדה לבין צניעות, עצם זה שאנשים עושים את ההקשר זה מעוות ורק מראה כמה כשלנו כחברה וכמה כשלנו כמדינה. -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 10:58 AM
|
||
צונזר
--------------------
|
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 11:34 AM
|
||||
![]() .Everything that kills me makes me feel alive ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ומי קבע שגבר יכול ללבוש מכנסיים? למה שגבר לא ילבש חצאית (שאגב בתקופת התנך זה היה נהוג)? שימי לב שהאיסור נכתב על הגבר ולא על האישה. לא רשום בשם שלב בתנך לא ללבוש מכנסיים, פרשנות היא פרשנות וכמו שאת מבינה X אני יכולה להבין Y. זאת האינטרפרטציה שלך לכתוב, ולא מה שכתוב. אני מכבדת לגמרי את ההחלטה שלך ללבוש חצאיות או צנוע, אבל את קובעת פה עובדות שמעבר לזה שהן פרשנות, הן מטעות ולא נכונות. -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 12:15 PM
|
||
צונזר
--------------------
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |