![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (3) 1 2 [3] קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 12:44 PM
|
||
![]() .Everything that kills me makes me feel alive ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
”לֹא יִהְיֶה כְלִי גֶבֶר עַל אִשָּׁה, וְלֹא יִלְבַּשׁ גֶּבֶר שִׂמְלַת אִשָּׁה, כִּי תוֹעֲבַת ה' אֱלֹהֶיךָ כָּל עֹשֵׂה אֵלֶּה“ (ספר דברים, כ"ב, ה').
לא רשום שום דבר על אישה.. -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 12:50 PM
|
||||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא קשורה לדיון אבל כן יש חוק כזה ביוש --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 13 2022, 21:04 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
לי יודע עם זה מתקשר לדברים האחרים שנאמרו פה או לא כי אין לי כוח לקרוא הכל, אבל שיהיה ברור לכולם פה, ביהדות, גם לגברים יש הלכות צניעות. זה בכלל לא אפליה. ומי שחושב ככה מנותק מהמציאות.
דווקא של הגברים אולי, לדעתי בתור גבר, יותר מחמיר. פשוט המון אנשים בוחרים להתעלם מזה או להקל בזה... -------------------- קהילת הענווה ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית הומופוב זו לא מילה גסה! 🇮🇱👨👩👧👦🇮🇱 🙍♀️+🙎♂️= משפחה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 14 2022, 01:38 AM
|
||||
![]() Don't lose your HEAD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אשמח שתפרט על אילו הלכות צניעות יותר מחמירות יש לגברים. לפי מה שאני רואה ומכירה, גם אם הן כביכול מחמירות יותר לגברים, תשומת הלב נוקשה יותר לגבי נשים. -------------------- אורטל - דברים בשפע לשעבר - ביוש - ![]() לפעמים כשאת חוטפת סטירה, הפנס בעין מאיר לך את הדרך --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 14 2022, 09:52 AM
|
||
![]() סקיב ![]() |
א) ברור שיש יותר תשומת לב לנשים, זה הדיוק הסיבה שיש להן הלכות צניעות
ב) רוב ההלכות לגברים הם לזמן התפילה והלימוד, אבל אף אחד לא יחליף בגדים כל דקה. אז ככה בתפילה ובלימוד: כיפה, חולצה ארוכה, מכנס ארוך, נעלים סגורות וחגורה. יש גם דעות, בעיקר של חסידים, (למרות שזה הלכה במשנה ברורה אז אנחנו המיזרוחניקעס סתם גויים) שחייבים גם חליפה ארוכה וכובע. וחגורה נוספת שחוגרים במיוחד בשביל התפילה והיא נקראת גערטל. בנוסף יש תפילין בשחרית וטלית (לספרדים וחלק מהאשכנזים כבר מהבר מצווה ולאשכנזים נורמלים מהחתונה) והחזן מתעטף בטלית בכל תפילה. וביום יום: גופיה מתחת לחולצה ומעליה ציצית (מצמר ליהודים שבינינו) זקן ופאות בעיקרון גם צריך רק שבציונות הדתית הרבה פחות מקפידים על זה. ואסור ללכת עם בגדים לא הולמים ואסור ללכת בלי חולצה (קל וחומר שבלי מכנסיים) -------------------- קהילת הענווה ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית הומופוב זו לא מילה גסה! 🇮🇱👨👩👧👦🇮🇱 🙍♀️+🙎♂️= משפחה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 14 2022, 10:41 AM
|
||||||
![]() .Everything that kills me makes me feel alive ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אבל זה לא נכון, פרט לפסוק בספר דברים בתנ"ך לא רשום שום דבר על הלכת צניעות לא לגברים ולא לנשים. כל "ההלכות" שאתם מדברים עליהן מופיעות בגמרא ובתלמוד והם פירושים לתנ"ך. זאת הסיבה שבכל זרם של היהדות מנהגי הצניעות הם שונים, כי לא מדובר בהלכות, אלא בפירוש של רבנים. אל תערבבו בין השניים. ואם כבר מדברים, בתנ"ך מוזכר איסור אחד לגבר ואיסור אחד לאישה והאיסור של הגבר הוא היחיד שמתעסק בלבוש- רשום שגבר לא ילבש בגדי אישה. כלומר לא נאסר על אישה לעשות את זה.
ונשים כן? נשמע לי מאוד שוביניסטי. גם נשים עובדות ולומדות. אם כבר בחברה החרדית לרוב האישה היא המפרנסת העיקרית. -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Apr 14 2022, 11:36 AM
|
||
![]() סקיב ![]() |
לימוד הכוונה רק לימוד תורה.
אישה צריכה לבוש צנוע כל הזמן.כי הסיבות להלכות צניעות לגברים ונשים הם מסיבות שונות. רוב ההלכות שאנחנו מקיימים כיום הם דרבנן (קביע רבנית כדי למנוע הגעה למצב שאסור מהתורה) זה לא ענין של פירוש או פסיקה שונה. יש סטנדרטים בסיסיים. חצאית מעבר לברך, חולצה מעבר למרפק וכיסוי ראש לנשים נשואות לנשים, מכנס ארוך נעלים ארוכות ציצית וכיפה לגברים וזקן ופאות. אבל אין הבדל בין הוראה רבנית מחז"ל שנקבעה בגמרא לבין מצוות דאורייתא.(מהתורה) כי יש מצווה מדאורייתא לשמוע לכל הוראה רבנית. לא ילבש גבר שמלת אישה זה חא היחיד. יש עוד. שמשם לומדים חכמים את האיסור. נגיד לא יקרב שמלמד על שמירת נגיעה וכו' ויש גם את התושב"ע שזה הלכה למשה מסיני אבל לא נכתב בתורה אלא עבר מרב לתלמיד עד רבי יהודה הנשיא והמשנה. -------------------- קהילת הענווה ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית הומופוב זו לא מילה גסה! 🇮🇱👨👩👧👦🇮🇱 🙍♀️+🙎♂️= משפחה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 14 2022, 11:43 AM
|
||||
מי קבע שאין הבדל? אפילו הרבנים לא הסכימו בניהם, למשל הלל ושמאי. אם הם לא הסכימו אחד עם השני איך הגעת למסקנה שאין הבדל? אל תשכח שגם הרבנים הם בשר ודם ולא אלוהים, הם יכולים לטעות ומדובר בפרשנות בלבד. אתה יכול להקשיב להם ואתה יכול להסכים, אבל מדובר בפרשנות. אל תבלבל בין הדברים. מעבר לזה, מה לגבי היהדות הרפורמית? מה לגבי בני עקיבא? אני יכולה להגיד לך שבסניף שאני הייתי בו בתור ילדה היו חלק שהיו הולכות עם מכנסיים. אלו לא סטנדרטים בסיסיים, אולי בקהילה שלך זה נכון, אבל לא בכל הזרמים ביהדות. -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 14 2022, 11:54 AM
|
||
![]() סקיב ![]() |
רפורמים הם לא יהודים ואל תערבי לייטים בדיון.
ברור שיש מחלוקות אבל יש בסוף פסיקת הלכה אחת -------------------- קהילת הענווה ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית הומופוב זו לא מילה גסה! 🇮🇱👨👩👧👦🇮🇱 🙍♀️+🙎♂️= משפחה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 14 2022, 12:02 PM
|
||||
למה הם לא יהודים? אם אני לא דתייה אז אני לא יהודייה? אם אני לא הולכת לפי הולכת לפי הדרך שלך אני לא יהודייה? כל עוד אמא שלי יהודייה אני יהודייה. ואני יכולה להגיד לך שאני לא שומרת "מצוות" כמו הרבה חרדים, אבל אני לא פחות יהודייה מהם ואם לא יותר. איזו פסיקה? מי פסק? אלוהים? כל עוד מי שפסק הוא בשר ודם אין משמעות אמיתית למה שהוא אמר. יש מושג שנקרא מחלוקת ועליה מבוססת כל הגמרא והתלמוד. -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 14 2022, 12:34 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
הם לא יהודים פרקטית פשוט כי אמא שלי כנראה לא באמת יהודיה. תחקרי לאילן יוחסין של רפורמי, סביר להניח שמישהו שם התגייר בגיור רפורמי ואז הוא באמת לא יהודי.
ואת כל אשר יורוך עשה יש שיטות לפסיקת הלכה ועל פי זה פוסקים אותה... קיצר, חג כשר ושמח ונתווכח אחרי החג בעז"ה -------------------- קהילת הענווה ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית הומופוב זו לא מילה גסה! 🇮🇱👨👩👧👦🇮🇱 🙍♀️+🙎♂️= משפחה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 20 2022, 20:00 PM
|
||||
מי הגדיר אבל שתהליך גיור רפורמי לא נחשב? מי הגדיר שהתהליך גיור שעושים בארץ כן נחשב? לפני פחות משנה לדעתי הייתה טענה שכל מי שעבר גיור בצבא הוא לא באמת יהודי, מי החליט את זה? מי שם בשר ודם להחליט מי יהודי ומי לא? אברהם אבינו לא נולד לאם יהודייה, הוא נבחר. האם אנחנו בעצם לא יהודים? עובדתית המשפט היחיד שנכתב בתנ"ך על חובה של נשים שאפשר לקשר לצניעות זה אי נשיאת כלי גבר. ההלכה היא כלפי הגבר שלא ילבש בגדי אישה. אז טכנית, אין באמת הלכה בפשט לגבי העניין. כל מה שנרשם בדרש, הוא פרושים של חכמים, בשר ודם, כמוני וכמוך. ולכן עם כל הכבוד שאני רוכשת להם, אני לא בהכרח מסכימה איתם וזה לגיטימי לדעתי. -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 24 2022, 00:04 AM
|
||
![]() סקיב ![]() |
שכחת שיש דבר שנקרא תושב"ע. ומצוות דאורייתא לקיים דברי חכמים
וכל אשר יורוך - עשה -------------------- קהילת הענווה ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית הומופוב זו לא מילה גסה! 🇮🇱👨👩👧👦🇮🇱 🙍♀️+🙎♂️= משפחה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |