![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Apr 27 2021, 14:43 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
✭ דיון / חשיבות הטופס ✭ תארו לכם את הסיטואציה הבאה: אתם נכנסים לפורום משחקי תפקידים ומולכם מהבהבת כותרת של אשכול חדש - Foresight. אתם לוחצים על הכותרת ונכנסים לאשכול ההרשמה. מדובר במשחק מרתק ומסקרן, שכולל, בין השאר, נביאים וחוזי עתידות. כבר מעקצצות לכם האצבעות מרוב שאתם מצפים לשחק. כשאתם גוללים למטה לראות כמה רשומים יש אתם מגלים - למזלכם, שנשאר עוד מקום אחד פנוי. אתם נחפזים להעתיק את קוד הטופס, כאשר למעלה מהבהבות אותיות שמזהירות שטופס לא גמור לא יתקבל למ"ת ואין שמירות. אתם מדביקים את הקוד, מתייצבים אל מול המחשב ו... לא מצליחים לכתוב כלום. הטופס משמש לדברים רבים. הוא משמש כדי שהמנהל משחק יוכל להתרשם מהכתיבה של הנרשם, כדי שהנרשם יוכל לבנות לעצמו את דמותו בראש בצורה ברורה, ובכלל, כדי שמנהל המשחק ידע איך להניע את הדמות. הטופס מכיל לרוב פרטים בסיסיים, כגון שם, גיל (אלא אם כן ישנם גילאים קבועים), מראה, אופי, ורקע. בנוסף, ישנם סעיפים שמשתנים ממשחק תפקידים אחד למשנהו. במשחק התפקידים His Dark Materials של חלי, למשל, נוספים הסעיפים "דמון" ו"עולם", ובמשחק התפקידים "המכון", של קס, חשוב לציין גם כוח. כל מנהל בונה טופס משלו, שכמובן, כולל את הסעיפים חובה (שם משתמש, שם הדמות, גיל הדמות, מין הדמות, מראה הדמות, אופי הדמות, רקע הדמות והערות), ולעיתים גם סעיפים נוספים שתואמים למשחק (גזע, כשרונות, נשק, כוח קסם, מעמד חברתי וכו'). כך היה מאז ומתמיד - במשחקים בפורטל וגם במשחקי התפקידים מחוצה לו - טפסים שמסקרים את המידע על הדמות. אך מי שבקיע במשחקי תפקידים,, יכול כבר לראות שישנם מקרים שבהם אפילו כבר לא משתמשים בטפסים. אולי רק מציינים את שם הדמות או את הגזע שלה, אך מלבד זאת משחקים באופן חופשי ומאלתרים בהתאם לעלילה. אני עצמי משחקת לעיתים קרובות משחקי תפקידים (שלוחניים) מבלי לכתוב טופס כלל. וכשחשבתי על זה קצת, זה גרם לי לחושב, למה שלא יהיה ככה גם בפורטל? אני יודעת מה תגידו - חייבים את הטופס כדי שהמנהל משחק יוכל להתאים סיטואציות לדמות, וכדי שלדמויות האחרות יהיה ברור איך להתייחס אליה, אבל אולי לא? האם אי אפשר, פשוט, לענות על שאלון קצר בתשובות כן ולא, או לכתוב "רשימת מכולת" במקום לתאר לפרטי פרטים את הדמות? האם אי אפשר פשוט להניח למנהל להשתלט מעט על הדמות, או לחלופין, לפתוח את המשחק עם הדמות, במקומו? אחרי הכול, למי לא קרה מעולם שהוא פתח טופס, כבר התחיל לעבוד, אך לא מצא מילים? למה שמנהלים ימנעו מעצמם כל מיני שחקנים מצוינים שמתקשים להתנסח בטפסים ובמקום זאת ישאירו רק את אלה שעונים לסטנדרטים מסוימים? ולמה שיגבילו את את מספר השורות - מה אם הנרשם מתקשה להגיע למכסת השורות? האם זה בהכרח אומר שהוא לא טוב בכתיבה? אני לא באה למתוח ביקורת, כמובן, רק רציתי להרהר: מה דעתכם בנושא? ✭ שאלות מנחות ✭ ✭ האם אתם חושבים שהטופס חשוב? ואם כן, למה? ✭ האם אתם חושבים שישנם סעיפים שצריך להוסיף/להוריד מהטופס? ✭ האם אתם חושבים שכדאי לציין את כמות השורות המינימלית בטופס? ✭ האם אתם חושבים שיש הבדל בין הטפסים של משחקי התפקידים בפורטל לבין טפסי משחקי התפקידים השולחניים? ✭ האם אתם חושבים שיש משהו שצריך לשנות בנוסח הטופס? דיון פורה ומהנה! -------------------- נגה ✦ כותבת ✦ משרשרת ✦ מוזר זה דרך החיים שלי ✦ שלחו ה"פ ![]() ![]() גניבה היא פשע, כמובן, ודבר מאוד לא מנומס. אולם כמו רוב הדברים הלא־מנומסים - תחת נסיבות מסוימות זה בסדר. זה לא בסדר, לדוגמא, אם אתה נמצא במוזיאון ומחליט שציור מסוים ייראה טוב יותר בסלון שלך, אז אתה פשוט תולש אותו מהקיר ולוקח אותו. אבל, אם אתה מאוד, מאוד רעב, ואין לך שום דרך להרוויח כסף, זה לא נורא כל כך לתלוש את הציור מהקיר, לקחת אותו הביתה, ולאכול אותו. וכמובן, פריצות: יאיי איזה כיף לי, אני בחתימה החמדמדה של נגה! אז נגה מה אפשר להגיד? את חמדמדה כמו החתימה שלך, מהממת, מושלמת ועוד הרבה דברים טובים שאני מתעצלת לכתוב (: והכי חשוב; תקראו את הפאנפיקים שלה בקיצור נגה היא משהו - משהו, ביי ביי לכם, הייתי פה 🤘🏼 נגה, נגה, נגה. יש יותר מהממת ממך? אז שלהום לכם בני תמותה, חשוב שתדעו שנגה מוכשרת ברמות, יש לה פאנפיקים מדהימים אז רוצו מהר מהר לקרוא אותם, וממש ממש כיף לדבר איתה כי היא חכמה ומעניינת ברמות. וזה שהיא המשרשרת הטובה ביותר שאי פעם פגשת כבר הזכרתי? בקיצור, נגה היא מדהימה, ואי אפשר בלי נגה כי אז לא תהיה מי שתחלץ אותי ממבוכים עמוסי פאד- תאי צמחוני ודברים טעימים, ובטח יוכל אותי איזה דרקון בינתיים... אז אני אשאיר לך 3> ואלך לי, אז בביי חתימה חמדמדה של נגה! אזז שלום לעוד חתימה שאני נכנסת אליה בזמני הפנוי כי זה אחלה תחביב וזה מעביר אחלה את הזמן שאין לי בכל אופן עכשיו אני בחתימה של... נגה! אז נגה היא מדהימה והיא חמודה והיא נחמדה והיא גם פרופסרית אז תנו לה כבוד והיא מעניינת כזאת אז תמיד יש על מה לדבר איתה וקיצור אני מתה עליה והיא מושלמתתת אז יאלוש נגה כפרה אני לא יכולה לחפור כאן עד אינסוף אז אני אלך לי לא לפני שאני יכתוב את המשפט שכמו שאתם יודעים אני לא משאירה חתימות בלעדיו- תפוח אדמה זה מושלםם אז יאלוש חיים של סבתא שלך את אבל אני צריכה לגמור את הפריצה הזאת אז ביי נשמה הייתי כאן. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 27 2021, 14:48 PM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
✭ האם אתם חושבים שהטופס חשוב? ואם כן, למה? כן כי אחרת זה ממש לא משחק זה סתם דמות שאין עליה פרטים
✭ האם אתם חושבים שישנם סעיפים שצריך להוסיף/להוריד מהטופס? הייתי מוחקת את זה שצריך לעשות 20 שורות מידע זה סתם מסבך.. ✭ האם אתם חושבים שכדאי לציין את כמות השורות המינימלית בטופס? לא ✭ האם אתם חושבים שיש הבדל בין הטפסים של משחקי התפקידים בפורטל לבין טפסי משחקי התפקידים השולחניים? כן ✭ האם אתם חושבים שיש משהו שצריך לשנות בנוסח הטופס? את ההגבלה- -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 8 2021, 10:10 AM
|
||
![]() עשב עישנתי עם נורית ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי רוני, יופי של דיון!(:
לדעתי טופס זה מאוד קריטי. הטופס זה כמו תעודת הזהות של דמות דמיונית שנותנת לנו ללמוד עליה מה החוזקות שלה, החולשות שלה, העבר, המראה, וכל הדברים הכל כך חשובים האלו. אני מבינה את הנקודה שאת מעלה פה, את העובדה שלפעמים אפשר לשחק בלי טופס ולפעמים זה אפילו יותר כיף, אבל לדעתי אי אפשר לעשות את זה עם מסה של אנשים. יצא לי לשרשר די הרבה פעמים בלי טופס או טופס מאוד מאוד קצר, נטו כי אני עצלן, אבל אני חושב שאם לא נעשה טופס במשחק תפקידי גדול עם הרבה אנשים אז יהיה כאוס ובאלגן והמנהל יסתבך מאוד לנהל את כולם. מפעילים של דמויות בלי טופס יכולים פעם אחת להחליט שבא להם לעשות את הדמות שלהם חזקה, מפחידה ומרוחקת, ואז אחרי כמה ימים הם ישכחו את פרט העלילה הזה ויחליטו שהדמות שלהם נחמדה, קופצנית וצריכה חיזוקים חיוביים לעיתים תכופות, פשוט לפי המצב רוח שלהם. עם טופס זה לא יכול לקרות, עם טופס יש חוקים מאוד ברורים לאופי, הדמות היא ככה וככה נקודה. לפעמים זה בהחלט כיף לוותר על הטופס ולעשות משהו יותר משוחרר לפעמים, בדגש על לפעמים. ולא בסדר גודל כזה. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 10 2021, 14:42 PM
|
||
![]() Why are you so happy? ![]() ![]() ![]() ![]() |
לפי דעתי, לטופס יש חשיבות מסוימת במשחק, הוא נותן לנו מידע על הדמות ומאפשר ללמוד עליה. וורד צודק.ת. זה כמו תעודת זהות דמיונית, אבל עם פירוט נרחב... משחק בלי טופס יכול להיות מוזר. אני חושבת הרבה על הדמויות שלי כשאני יוצרת אותן, גם במשחקי (משחק...) תפקידים. וגם בשרשורים. צריך לפתח דמות באופן מסוים. ומה יקרה אם תשכחו את פרטי הדמות? לא תהיה לכם אפשרות בדיקה מסוג כלשהו. אנשים פשוט ישנו את האופי של הדמות איך שבא להם! טופס הוא עניין מאוד חשוב, גם בשרשורים. גודל הנזק של משחק תפקידים שלם ללא טופס הוא קטסטרופלי! *מבינה מה כתבתי עכשיו*
אני משרשרת כבר כמה זמן וניתן לראות שהטפסים האחרונים שלי קצרים. אבל אני משתדלת ובצדק, צריך מידע על הדמות, אפשר להגיד על הדמות שהיא הפכפכה ולא יציבה, אבל צריך גם לתאר את זה, זה לא שהדמות יכולה פתאום לשנות אישיות ברגע! לסיום, טופס הוא אחד העניינים החשובים במשחקי תפקידים ושרשורים. -------------------- an awkward human being thanks for asking
oh and invisible --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 9 2021, 10:21 AM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם אתם חושבים שהטופס חשוב? ואם כן, למה? כן, הוא עוזר לארגן את כל המידע בטופס מסודר
✭ האם אתם חושבים שישנם סעיפים שצריך להוסיף/להוריד מהטופס? לא ✭ האם אתם חושבים שכדאי לציין את כמות השורות המינימלית בטופס? לא, כי זה הרבה פעמים קשה להגיע למספר שמבקשים ✭ האם אתם חושבים שיש הבדל בין הטפסים של משחקי התפקידים בפורטל לבין טפסי משחקי התפקידים השולחניים? לא כל כך ✭ האם אתם חושבים שיש משהו שצריך לשנות בנוסח הטופס? לא, חוץ מהמספר שורות -------------------- 🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺
[] נגה!!! [] פורום משחקי תפקידים! [] משחקי תפקידים! [] ארטמיס [] רייבנקלו [] זאבים שולטים תתמודדו [] 🐺[] אאווווו [] היי, השם שלי הוא נגה (NOGA. לא NAGA. ברור?!), ו... זהו, בעצם! הרשמו למ"ת שלי TEN WORLDS, TEN STONES אה, ו.... פורום מ"ת שולט! בקרו בפורומ"ת המדהים, תעזרו להפעיל אותו, ו... זהו, והפעם באמת! (נראה לי....) דרך אגב, רק ארבעה מהמקומות מהמ"ת שלי נותרו (כדור הארץ, גסטרופלונד, סלטרפנד, קרפסל)!!!! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |