![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Sep 30 2021, 15:10 PM
|
||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור שיר 505 ![]() ⛓ שם השיר: 505 ⛓ מבצעי השיר: ארקטיק מאנקיז (Arctic Monkeys) ⛓ לקוח מהאלבום: Favourite Worst Nightmare ⛓ תאריך הקלטה: דצמבר 2007 (יום לא ידוע) ⛓ תאריך יציאה: 18 באפריל 2007 ⛓ ז'אנר: אינדי-רוק, אלטרנטיבי ⛓ חברת תקליטים: דומינו/Domino ⛓ כתיבה: אלכס טרנר (✨) ⛓ אורך השיר: 4:13 מידע כללי *אין יותר מדי מידע על השיר עצמו ולכן הוספתי גם מידע על האלבום, על מנת להוסיף קצת רקע 505 זה הינו השיר ה-12 באלבום הסטודיו השני של להקת האינדי-רוק הבריטית ארקטיק מאנקיז – Favourite Worst Nightmare. השיר בדומה לשאר שירי האלבום, נכתב על ידי הסולן של הלהקה – אלכס טרנר. ובנוסף היה נחשב לבולט ומצליח במיוחד ביחס לשאר שירי האלבום, שכן הגיע למקום ה-74 של מצעד השירים הבריטים הטובים ביותר של "מצעד הסינגלים הבריטי" וצבר בערוץ היוטיוב של הלהקה מעל ל-120 מיליון צפיות. אין משמעות מפורשת לשיר. אך לרוב אומרים שהוא מדבר על פרידה. ו"505" זה מספר הדירה של חברתו לשעבר, והדירה נמצאת 45 דקות נסיעה מהבית שלו אבל עבורו זה מרגיש יותר ("If it's a seven hour flight or a 45 minute drive"). על האלבום – האלבום Favourite Worst Nightmare הינו אלבום הסטודיו השני של הלהקה הבריטית ארקטיק מאנקיז שיצא לאור על ידי חברת התקליטים העצמאית דומינו. כל האלבום נכתב על ידי טרנר למעט הלהיט והשיר החמישי באלבום Fluorescent Adolescent שנכתב על ידי יוהאנה בנט. האלבום יצא ב-18 לאפריל 2007 אך ורק ביפן. ובין ה-21 ל-24 לחודש בשאר המדינות. לעומת אלבום הסטודיו הראשון של הלהקה, הוא נחשב לפחות מצליח. עם זאת, רק ביוני של אותה שנה, נמכרו בשיעור של 1,213,665 בכל העולם, מעל 400,000 מתוכם היו רק מבריטניה. מילים I'm going back to 505 If it's a seven hour flight or a forty-five minute drive In my imagination you're waiting, lying on your side With your hands between your thighs Stop and wait a sec Oh, when you look at me like that, my darling What did you expect? I'd probably still adore you with your hands around my neck Or I did last time I checked I'm not shy of a spark The knife twists at the thought that I should fall short of the mark Frightened by the bite though it's no harsher than the bark The middle of adventure, seemed like a perfect place to start I'm going back to 505 If it's a seven hour flight or a forty-five minute drive In my imagination you're waiting, lying on your side With your hands between your thighs, alright But I crumble completely when you cry It seems like once again you've had to greet me with goodbye I'm always just about to go and spoil a surprise And take your hands off of your eyes too soon I'm going back to 505 If it's a seven hour flight or a forty-five minute drive In my imagination you're waiting, lying on your side With your hands between your thighs and a smile, oh תרגום *תרגום חופשי שלי אני הולך לחזור ל-505 אם זה שבע שעות טיסה או ארבעים-וחמש דקות נסיעה בדימיוני את מחכה, שוכבת על הצד שלך עם היידים שלך בין היריכיים תעצרי ותחכי שנייה כשאת מסתכלת עליי ככה, יקרה שלי, מה ציפית? אני כנראה עדיין עדיין מעריץ אותך כשהידיים שלך על צווארי או שאני הייתי בפעם האחרונה שבדקתי לא מתבייש מהניצוץ הסכין מסתובבת מהמחשבה שאני אאבד את הסימן מפחד מהנשיכה למרות שהיא לא קשה יותר מהנביחה אמצע הרפתקאה הוא מקום נהדר להתחיל בו אני הולך לחזור ל-505 אם זה שבע שעות טיסה או ארבעים-וחמש דקות הסיעה בדימיוני את מחכה, שוכבת על הצד שלך עם היידים שלך בין היריכיים אבל אני מתפורר לגמרי כשאת בוכה נדמה ששוב היית צריכה להיפרד ממני לשלום אני תמיד צריך ללכת ולהרוס הפתעה לוקח את הידיים שלי מהעיניים שלך מוקדם מידי אני הולך לחזור ל-505 אם זה שבע שעות טיסה או ארבעים וחמש דקות נסיעה בדמיוני את מחכה, שוכבת על הצד שלך עם הידיים שלך בין הירכיים וחיוך, הו ווידיאו חוות דעת אישית אני חייבת לומר שדעתי על השיר הזה קצת שנויה במחלוקת, הוא לא ממש אחד השירים האהובים עליי מהאלבום, לא כי הוא רע, כי פשוט היו להם כמה יותר טובים. מאחד עד עשר, הוא שמונה כזה. כי כן אהבתי אותו בסהכ. אז ככה, בהתחלה יש את ה"פמממממ, פממממ" הזה (אם הבנתם אותי לול) ואז מצטרפת השירה. ולא יודעת למה, זה קצת נותן אפקט של שירים של פינק פלויד, זאת אומרת, זה לא נשמע כמו שיר של פינק פלויד, אבל זה קצת מזכיר כזה כמו בשיר Time לדוגמא שבהתחלה הוא מאוד רגוע כזה ויש מנגינה כזאת שחוזרת על עצמה כמה פעמים. קיצר אהבתי מאוד את הבית הזה. וככה זה רוב השיר עד לבית של ה"But I crumble completely when you cry" ואז כזה הקצב של התופים והבס מתחזק, ושומעים כזה בקול של אלכס שהוא לכאורה שר את זה מדאגה ותסכול, שלדעתי זה מוסיף מאוד לאווירה של השיר. זה מבחינתי החלק האהוב עליי בשיר והחלק הכי "מעניין" כביכול. עכשיו דעתי הכללית על השיר, זה באמת אחלה של שיר, אבל הוא קצת חוזר על עצמו מבחינת המילים. אבל חוץ מזה, המנגינה שלו נחמדה מאוד, *הם מנגנים נדיר* והקול של אלכס ממש ממש יפה לדעתי (וזה בלשון המעטה כן?) לעומת שירים אחרים באלבום Favourite Worst Nightmare, פחות אהבתי, גם כי זה אחד האלבומים האהובים עליי ויש בו שירים שיותר אהבתי וגם כי... טוב, השיר הזה לא היה "מיוחד" ככ ולא ממש בלט עבורי לעומת שירים אחרים בפעם הראשונה ששמעתי את Favourite Worst Nightmare. אם נשווה אותו לThe Bad Thing נניח, ברור שאהבתי יותר את The Bad Thing, כי הקצב שלו אחלה וזה אחד השירים שאני יותר אוהבת של ארקטיק מאנקיז, אבל 505 פשוט לא יותר מנחמד ביחס לThe Bad Thing לפי דעתי. באופן כללי כן אהבתי את השיר. אני לא חושבת שזה שיר רע בכלל, אבל אם הייתי צריכה לדרג אותו בין 12 שירי האלבום הייתי שמה אותו באמצע כזה, במקום החמישי או השישי. גיפים ותמונות ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() סרטונים נוספים שאהבתי ציטוטים שאהבתי • "But I crumble completely when you cry." • "I'd probably still adore you with your hands around my neck." • "And take your hands off of your eyes too soon." -------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 30 2021, 15:16 PM
|
||
![]() אל תרוצי שיורים עליך כי תמותי עייפה ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור 100מם כל הכבוד
אהבתי שהתייחסת גם לכלי נגינה שיש ברקע ולא רק למילים ולמנגינה עצמה, לא הרבה עושים את זה בסיקורים. אני אישית ממש אוהבת את השיר הזה. הוא היחידי ששמעתי מהאלבום, וזה שכתבת בחוות הדעת שהוא לא מהמועדפים עלייך שיכנע אותי שכדאי לי לשמוע את כל האלבום אז תודה D: -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 30 2021, 18:19 PM
|
||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
צונזר
נשלח בטעות, אופס -------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |