האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

תאוריה || היווצרות סוהרסנים, תאוריה על מאיפה הסוהרסנים מגיעים
פורסם ב: Oct 2 2021, 23:06 PM
צטט הודעה

ראש מטה ההילאים
**

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 2001
מגדר:male
משתמש מספר: 81777
חפצי המשתמש: צפה

שלום לכולם,
באשכול הזה רציתי להביא את התאוריה שלי מהיכן מגיעים סוהרסנים.

User Posted Image

קודם כל נתחיל מזה שהסוהרסנים נוצרו, באופן חד משמעי, על ידי ג'יי קיי רולינג (כן אני יודע שזה מובן מאליו אבל יש פואנטה חכו).
בראיון איתה בעבר היא אמרה שסוהרסנים הם ייצוג של המושג "דיכאון" ושזה היה בכוונה לגמרי ומהעולם האישי שלה.
היא טענה שפחד זה דבר לא נעים אבל נחוץ ובריא, ואילו דיכאון ותחושת ייאוש ושלא תהיה שמח יותר לעולם זה הדבר הכי נוראי שיש ועל כן הסוהרסנים הם הדבר הכי מפחיד שהיא כתבה.

עכשיו אחרי שכיסיתי את המובן מאליו והבנו את המקור האבסטרקטי של הסוהרסנים מהעולם הפנימי של היוצרת, אני אתפנה לנסות להסביר את התאוריה שלי על היווצרותם בהתבסס כמה שיותר על עובדות מהעולם של הארי פוטר.

אז כמו שאנחנו יודעים, סוהרסנים קשורים בצורה ישירה לכלא אזקבאן, המקום שבו נכלאים המכשפים או המכשפות שהפרו את חוקי עולם הקוסמים.
אזקבאן הוא בעצם אי בצפון הים הצפוני, אי שלא הופיע על שום מפה (לא של מוגלגים ולא של קוסמים). התושב הראשון על האי הזה היה מכשף בשם אקריזדיס. אקריזדיס נהג להשתמש בסוגים הגרועים ביותר של אמנויות האופל. הוא בנה מצודה גדולה ופיתה מלחים מוגלגים לאי כדי לענות ולרצוח אותם.
התנאים באי הזה היוו את המקום האידיאלי להיווצרותם של הסוהרסנים.
לדעתי הכי הגיוני הוא שהם נוצרו באי הזה על ידי אקריזדיס וכשהוא עזב את האי הם נשארו שם והתרבו.

אמנם אין לנו ידע מבוסס איך וכיצד הם נוצרו, אבל כן אפשר לשאר באופו יחסית מושכל איך הם מתרבים.
יש שתי אסכולות מרכזיות שמשערות איך הסוהרסנים מתרבים שההבדל ביניהן הוא שהראשונה טוענת שהם מתרבים כמו פטריות, והשנייה טוענת שהם מתרבים על ידי הזדווגות.
נתחיל בלפרק את התאוריות:

התאוריה הראשונה - תאוריית הפטריות: התאוריה הראשונה גורסת שסוהרסנים לא מתרבים, אלא צומחים בסביבה משגשגת כמו פטריות, רק שהסביבה שהם זקוקים לה היא קרקע פוריה מלאה בדיכאון, ייאוש, בדידות ועוד רגשות שליליים שהם ניזונים מהם.
ככל שיותר יותר מהתנאים הללו, יותר סוהרסנים ייווצרו. על כן אזקבאן היא קרקע מושלמת להיווצרות סוהרסנים.

התאוריה השנייה - תאוריית ההזדווגות: התאוריה השנייה היא יותר מעורפלת אבל היא מסתמכת על קורניליוס פאדג' בספר הארי פוטר והנסיך חצוי הדם. בספר הוא טען שהסוהרסנים מתרבים, ושההתרבות שלהם היא המקור לכל הערפל שנמצא סביבם. מזה ניתן להסיק שסוהרסנים מתרבים כשהם נמצאים בכמות גדולה, שהם באמת מתרבים ושההתרבות שלהם גורמת לערפל.

ועדיין, עם כל זאת, הנושא הזה באמת מעורפל דיו ואינו ברור לגמרי, אך אני מקווה שהצלחתי לסכם לכם את הגישות העיקריות הנוגעות לדבר... אשמח לדעת מה אתם חושבים?

נ.ב.
דעתי האישית בנוגע לכל העניין של ג'יי קיי רולינג שכתבה שהסוהרסנים זה הדבר הכי מפחיד שהיא כתבה בעולם של הארי פוטר... כן גברת רולינג, נראה לי ששכחת שכתבת את הדמות של דולורס אמברידג' כשאמרת את זה. רק מציין חח.

אתם מוזמנים להגיב מה דעתכם והאם יש לכם תאוריות נוספות לגבי היווצרותם.

שיהיה לכולם יום מלא בקסם :)

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Oct 3 2021, 15:49 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
חרמשים: 7997
מגדר:female
משתמש מספר: 74421

איזה אשכול מקסים! d16c4689.gif
ממש מתמצת בצורה נהדרת!
ואמברידג' הרבה יותר מפחידה מסוהרסנים... ורוד... מלמלה... גררר mmgjznxegm0u.gif died.gif 11111.gif

--------------------

---------
פורסם ב: Oct 3 2021, 17:29 PM
צטט הודעה

ראש מטה ההילאים
**

פרטי משתמש
חרמשים: 2001
מגדר:male
משתמש מספר: 81777

QUOTE (נמלה @ Oct 3 2021, 15:04 PM)
איזה אשכול מקסים! d16c4689.gif
ממש מתמצת בצורה נהדרת!
ואמברידג' הרבה יותר מפחידה מסוהרסנים... ורוד... מלמלה... גררר mmgjznxegm0u.gif died.gif 11111.gif

חחחחחח לגמרי אמברידג' אחת הנוראיות...
תודה רבה על התגובה :)

---------
פורסם ב: Oct 4 2021, 18:54 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 402
משתמש מספר: 78297

זה ממש חכם!!! איך עלית על זה?
אני ממש אהבתי כי זה כול כך נשמע נכון!!!
אמברידג' מזוויעעע angry2.gif

--------------------
הסוף תמיד טוב! ואם לא טוב כנראה לא הסוף😘

---------
פורסם ב: Oct 4 2021, 21:42 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 726
משתמש מספר: 78233

אברידג' באמת נוראה...
אבל כן יש לי עוד תיאוריות,

הנה הראשונה:
אני חושבת שבדומה לתיאוריית ה'פטריות', הסוהרסנים נוצרים מעצב, פחד, ייאוש, סבל ועוד רגשות שליליים...
כשקוסם/מכשפה (דגש על אדם קסום) מרגיש רגשות שליליים חזקים עוד ועוד סוהרסנים נוצרים בהתאם למידת הרגש, לדוגמה: ארנב מת, זה פחות נוראי מאשר שכל המשפחה שלך מתה ואתה תמות. לכן מהארנב המת או שיווצר סוהרסן או שניים אם בכלל, ומהמשפחה המתה יווצרו עשרות, מאות אפילו, בהתאם למידת חוזק הרגש.

תיאוריה 2:
אזקבאן
אזקבאן זה מרכז ההיווצרות שלהם, לחש גרם להם להיווצר בסביבת אזקבאן, הקוסמים לקחו אותם כשומרים על הכלא בגלל יכולותם (נשיקה שגורמת למוות, עילפון *אהמ, אהמ, הארי* ועוד...) ולכן הם השומרים המושלמים.

תיאוריה 3:
יצרו אותם למטרה אחת, לשמור על אזקבאן ומקומות אפלים. התיאוריה לא מסבירה למה חלק התצטרפו לוולדמורט אבל כן איך הם כאן (העולם של הארי פוטר). מכשף יצר אותם בעזרת כישוף, אני מהמרת כדי להגן על חפץ כלשהו או מקום ומכאן הם שומרי אזקבאן.

תיאוריה 4 (מאוד מוזרה):
לפי גוגל תרגום, סוהרסן בלטינית זה מחוסן, מחוסן מהחיים? אני לא יודעת אבל אולי בגלל זה קוראים להם סוהרסנים וזה קשור למטרה/איך הם נוצרים, באנגלית סוהרסן אומר מחולל, קשור למחולל הזמן?
או למחולל, סוהרסן מחולל רגשות שליליים, זה קשור?

תיאוריה 5:
יש חפץ שיוצר אותם אחד אחרי השני בזמן מסוים, כמו כל שבוע 3 סוהרסנים נוצרים. אם זה נכון, איפה החפץ הזה? מי יצר אותו? האם יש לו עוד כוחות? למה יצרו אותו? אפשר להשמיד אותו? אם כן, איך? יש עוד חפצים מהסוג הזה? ועוד המון שאלות....

תיאוריה 6:
סוהרסנים מכבים שמחה וטוב והופכים אותם לסבל וייאוש, אולי השמחה והטוב יוצרים מהם עוד? וכמה שמחה צריך כדי שעשרה סוהרסנים יווצרו? אם שמחה יוצרת אותם, עצב הורג אותם? סוהרסנים יכולים למות?

אני מקווה שהתיאוריות נתנו עוד נקודה למחשבה, ואולי גם תשובה לשאלה... אם כן תודיעו לי!

---------
פורסם ב: Oct 5 2021, 14:51 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: קוסמים
חרמשים: 2
מגדר:
משתמש מספר: 78338

יותר נראה לי שקוסם אפל יצר אותם או שהם נוצרים מעצמם על ידי ייאוש ודיכאון מאשר שמשרד הקסמים יצר אותם לצורך שמירה על אזקבאן כי אני לא חושבת שמשרד הקסמים היה יוצר דבר מפלצתי שלא ניתן יהיה לשלוט ביום שהוא יחליט לעשות מה שבא לו (דרך אגב תיאוריות ממש יפות)

---------
פורסם ב: Oct 5 2021, 16:18 PM
צטט הודעה

סוהרסן

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 3276
משתמש מספר: 68063

יכול להיות שזה קצת כמו חיידקים אז, שפעם בכמה זמן הם מוכפלים כנראה יותר כשיש להם רגשות לידם אולי שמחה ולכן כשהם באזקבן הם לא כל כך מתרבים
או אולי הם נוצרו מלחש שהשתבש או משהו קסום ומקרי אחר

--------------------
“To lack feeling is to be dead, but to act on every feeling is to be a child.”

---------
פורסם ב: Oct 19 2021, 21:38 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 5455
משתמש מספר: 81792

מעניין באמת אם זה הזדווגות או פטריה

--------------------
🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺
[] נגה!!! [] פורום משחקי תפקידים! [] משחקי תפקידים! [] ארטמיס [] רייבנקלו [] זאבים שולטים תתמודדו [] 🐺[] אאווווו []
היי, השם שלי הוא נגה (NOGA. לא NAGA. ברור?!), ו... זהו, בעצם!
הרשמו למ"ת שלי TEN WORLDS, TEN STONES
אה, ו.... פורום מ"ת שולט!
בקרו בפורומ"ת המדהים, תעזרו להפעיל אותו, ו... זהו, והפעם באמת! (נראה לי....)

דרך אגב, רק ארבעה מהמקומות מהמ"ת שלי נותרו (כדור הארץ, גסטרופלונד, סלטרפנד, קרפסל)!!!!

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025