האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

דיון//טכנולוגיה כתחליף לקסם?
פורסם ב: Oct 9 2021, 21:12 PM
צטט הודעה

Memento mori

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 11065
מגדר:female
משתמש מספר: 69760
חפצי המשתמש: צפה

טכנולוגיה כתחליף לקסם?

שלום משתמשים יקרים ,שבוע טוב ,מה קורה? חשבתי על משהו בעולם הקוסמים ,שבטח עוד רבים לפני חשבו עליו. הדואר מועבר באמצעות ינשופים, לא יותר פשוט לאמץ טכנולוגיה מוגלגית, ולשלוח אימייל או ווצאפ במקום? זה ידוע ששולחים ינשוף זה לוקח כמה שעות ,אפילו ימים! ויש עוד הרבה דוגמאות, כמו למשל למה הקוסמים משתמשים בעט נוצה במקום בעט רגיל/עיפרון? אני יודעת שזה יותר יפה ורשמי, אבל זה גם יותר מסורבל והדיו יכול להישפך וזה יהרוס את הדף.
אז הנה השאלות לדיון:

למה הקוסמים לא מקבלים טכנולוגיה מוגלגית?

האם ייתכן שבעתיד הם כן?

עוד דוגמא שבה הקסם די מיותר:

כל מה שיש לכם להגיד בנושא:

--------------------
I am Sam
Sam-I-am

User Posted Image

Green eggs and ham forever

User Posted Image

תלחצו, בני תמותה, תלחצו.

נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל
תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3>

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Oct 9 2021, 23:29 PM
צטט הודעה

ראש מטה ההילאים
**

פרטי משתמש
חרמשים: 2001
מגדר:male
משתמש מספר: 81777

היי נטע,
העלית נושא נהדר!

האמת שהיו מספר דיונים על הנושא הזה בפוטרמור וג'יי קיי רולינג נתנה תגובה רשמית בעניין.
אני רוצה לציין את התגובה הרשמית שלה ובנוסף להוסיף עוד כמה נקודות לדיון הזה.

אז קודם כל, כשרולינג נשאלה למה אין שימוש בטכנולוגיה בעולם הקוסמים היא ענתה בפשטות "אין לעולם הקוסמים צורך להשתמש בטכנולוגיה."
בדיונים נוספים היא הוסיפה גם שעולם הקוסמים מאוד גאה ביכולות שלו לעשות דברים שמוגלגים לא יכולים לעשות, ויש להם סוג של כבוד להיסטוריה והתרבות שלהם ובגלל זה אין שימוש כמעט בכלל בטכנולוגיה מוגלגית, ברמה שתמצאי הרבה קוסמים "טהורי דם" מתרברבים בפני החברים שלהם שהם מעולם לא נגעו בחפצים של מוגלגים (להזכירך, ארתור וויזלי אפילו שאל את הארי מה השימוש של ברווז גומי מרוב שאין להם מושג מה החפצים של המוגלגים עושים).

עכשיו את בטח שואלת את עצמך "אבל מה? יש מלא בני מוגלגים שגדלו בעולם עם אינטרנט, וטלפונים, ומכשירים חשמליים שיכולים להפוך את החיים של הקוסמים להרבה יותר נוחים ומהירים" ואת צודקת. אבל יש לנו פה עוד בעיה שצצה בנוגע לשילוב של קסמים ומוצרים חשמליים - הם לא הולכים ביחד.
כאשר משתמשים בקסמים על מוצרים של מוגלגים שעובדים על חשמל צצה בעיה - אי אפשר לדעת מה יקרה. בדרך כלל הקסם שעובר בתוך אותם מוצרים סוג של מעורר אותם לחיים והופך אותם בהדרגה למודעים לעצמם וללא צפויים.

דוגמה קלאסית לעניין הזה היא הפורד אנגליה של ארתור וויזלי - מכונית מוגלגית שארתור כישף כדי שתוכל לעשות עוד דברים.
כמו שאת זוכרת היא הפכה מודעת לעצמה, ובשלב מסויים העיפה את הארי ורון החוצה והפכה לסוררת.

יש עוד סיפור על גבר שהבריח שעון מכושף להוגוורטס והשעון הפך למודע לעצמו וזה לא נגמר טוב בשביל אותו מכשף.

מכיוון שטכנולוגיה מוגלגית שמתערבבת עם עולם הקוסמים עלולה לעורר תוצאות לא צפויות ולחשוף את עולם הקוסמים, הקוסמים מעדיפים מלכתחילה להימנע מהכנסת החפצים הללו לחיים שלהם.

יש אפילו לשכה שלמה (שוב, שארתור וויזלי עובד בה) במשרד הקסמים שנקראת הלשכה למניעת שימוש לרעה בחפצי מוגלגים.
החוק ממש לא מאפשר לקוסמים להשתמש בחפצי מוגלגים בצורה לא הולמת, ומכיוון שאי אפשר לדעת מה יקרה כשהם יכניסו את החפצים האלה לביתם, אז מראש קוסמים נמנעים מלהסתבך עם החוק ולהעלות שאלות מיותרות מאנשי החוק.

אז לסיכום אני חושב שמכל הסיבות שהזכרתי למעלה עולם הקוסמים נמנע מלהכניס טכנולוגיה או חפצי מוגלגים באופן כללי לעולם שלהם מסיבות תרבותיות וחוקיות, וחוסר רצון להכניס את עולם המוגלגים לעולם שלהם גם על ידי משרד הקסמים וגם על ידי הקוסמים עצמם.
קוסמים דבקים בשרביטים שלהם כדי להגדיר את הזהות הנפרדת שלהם מעולם המוגלגים.

מקווה שהצלחתי לעזור קצת בדיון הזה :)
שיהיה יום מלא בקסם.

---------
פורסם ב: Oct 10 2021, 15:49 PM
צטט הודעה

קוסם סטודנט מעולה

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 6810
משתמש מספר: 75841

אני חייבת לומר, הסיפור מסופר בשנות ה-90 אז יכול להיות שלא הכל היה מתקיים(אני לא יודעת הכל על שנות ה-90 אבל כן...) ויכול להיות שהם פשוט מעדיפים להשתמש בדרכים ישנות.
חוץ מזה אני מאוד שמחה שעשית את הדיון הזה כי המון זמן אני חושבת שהקוסמים לא מתקדמים! יכול להיות אפיןלו שברגעים אלה הם עובדים בחשאי על טכנולוגיה משה=להם!(תאמינו בהם! הם אמיתיים!)

האם ייתכן שבעתיד הם כן?
אני מאמינה שיכול להיות שהם כן יתחילו להשתמש בטכנולוגיה מוגלגית, זה לגמרי עומד להתחיל מהצעירים.

זו הדעה שלי אבל: אני חושבת שיש כמה כישופים שממש מראים על עצלנות יתר(אציו, קומו להביא דברים לבד!).

יצא לי ממש גרוע אבל רציתי להגיב, אני ממש שמחה שפתחת את הדיון הזה! evil.gif

--------------------

לא פרשתי?
User Posted Image

---------
פורסם ב: Oct 24 2021, 21:40 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 5455
משתמש מספר: 81792

כי הם כנראה לא מוכנים לקבל שגם המוגלגים חכמים.

האם ייתכן שבעתיד הם כן?
אולי, אבל רק אחרי שכל טהורי הדם ימותו.

צפרדעים, למה צפרדעים הן חיות מחמד? כאילו, זה מוזר!

אין לי....

--------------------
🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺
[] נגה!!! [] פורום משחקי תפקידים! [] משחקי תפקידים! [] ארטמיס [] רייבנקלו [] זאבים שולטים תתמודדו [] 🐺[] אאווווו []
היי, השם שלי הוא נגה (NOGA. לא NAGA. ברור?!), ו... זהו, בעצם!
הרשמו למ"ת שלי TEN WORLDS, TEN STONES
אה, ו.... פורום מ"ת שולט!
בקרו בפורומ"ת המדהים, תעזרו להפעיל אותו, ו... זהו, והפעם באמת! (נראה לי....)

דרך אגב, רק ארבעה מהמקומות מהמ"ת שלי נותרו (כדור הארץ, גסטרופלונד, סלטרפנד, קרפסל)!!!!

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025