![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Oct 13 2021, 15:13 PM
|
||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור סינגל רוק 30 *בצד שמאל – עטיפת הסינגל "רוק 30", בצד ימין – עטיפת האלבום "גם זה יעבור". ![]() ![]() 🤟🏼 שם הסינגל: רוק 30 🤟🏼 מבצע השיר: איתי זבולון (ידוע בשם הבמה "טונה") 🤟🏼 לקוח מהאלבום: גם זה יעבור 🤟🏼 תאריך יציאה: 25 במאי 2015 🤟🏼 ז'אנר: היפ-הופ, ראפ רוק 🤟🏼 חברת תקליטים: עננה 🤟🏼 שפה: עברית 🤟🏼 כתיבה ולחן: יקיר בן טוב, איתי זבולון, ניר דנן 🤟🏼 אורך: 3:41 על השיר רוק 30 זה סינגל והשיר השני מתוך האלבום "גם זה יעבור" של המוזיקאי הישראלי איתי זבולון אשר ידוע גם בשם הבמה "טונה", את השיר הפיק עם ניר דנן ויקיר בן טוב שגם הלחינו את השיר. בנוסף, בסופו של השיר הם הוסיפו קטע מתוך ההרצאה של יוסי פיין למפיקים מוזיקליים. לפי טונה, השיר מדבר על משבר שחווה כאיש בן שלושים, כאשר לא היה בטוח לגבי מערכות היחסים שלו עם חבריו ולגבי העבודה שלו. במהלך השיר הוא מזכיר תקופות בחיים שלו ומדבר על שיחה שהיתה לו עם אביו. ב-25 למאי 2015, הוציא זבולון את השיר בתחנות הרדיו ולערוץ היוטיוב הרשמי שלו. הקליפ הרשמי יצר טונה עצמו מסרטונים ישנים שלו אשר צולמו בשנות התשעים. קשה להגיד שרוק 30 לא תרם לקריירה המוזיקלית של טונה, שכן, זה נחשב לשיר הפריצה שלו ביחד עם הסינגל "גם זה יעבור" מתוך אלבום הבכורה של טונה. במצעד הרשמי של גלגלצ הוא זכה להיות בעשירייה הראשונה למשך ארבעה שבועות רצופים. בעוד שברשת ג' הוא היה שבעה שבועות. ובמצעדים השנתיים היה מועמד במצעד של מדיה פורסט ישראל אך לא זכה בשום מקום ובמצעד השנתי של גלגלצ הגיע למקום ה27. מילים *השיר מכיל מילים גסות שסימנתי בצהוב הילד בן 30, יש לו חוב גבוה עדיין לא אכל בשביל לשבוע מחפש איזה עניין, לא יודע סתם משפט, אולי קמע שנחמד לקעקע על הזרוע עוד לא בחר מקצוע, הראש שלו סלט אבוד בחריצים של הספה כמו שלט נודד בין חברים ואוכל סיני לשיחות עם תוכן ציני זה מעט, אבל בינתיים זה מקלט סיגריה ונזוז, אומר, אבל נשאר מכאן זה רק לבלוז, או לפורנו, או לבר ימים עפים לפח, הוא ממתין למהפך טלוויזיה מרעישה ומדגישה את החסך והמסך הזה, מלא באנשים שכבר הצליחו להגשים תמיד תהית איך הם מרגישים רוק 30 עם חלומות שמלווים אותך משנות התשעים הלב מושך גבוה, העיניים מול מדור הדרושים על מה אפשר לוותר? כמה נשאר להגשים? רוק רוק רוק 30 וכמו שכד מושך אבק, ככה מועדון מושך רווק ואתה לא ״מר ביטחון עצמי״, יש פה מאבק צ׳ייסרים שותים את הארנק, עד שמישהי ניגשת לדלפק ולמרות שהיא ביקשה ממך מצית, הקרח לא נמס אתה מחמיא, עד שזה מצמיא, עד שזה נמאס עד שמשהו נתפס, אולי הפעם זה רומנטי? הרי לך אין גרוש ולה אין סטנדרטים אבל לא ממש, כי למרות שהיא ידעה כנראה שתשכבו וכנראה היא תיפגע וכנראה שזה אתה והאקסיות (יא וולי) מסתובבות לך בראש כמו חיילות בעזריאלי זה עוד סיפור נשים, לפחות ת׳חברה זה ירשים על הזין ה-״עשרים החדשים״ רוק 30 עם חלומות שמלווים אותך משנות התשעים הלב מושך גבוה, העיניים מול מדור הדרושים על מה אפשר לוותר? כמה נשאר להגשים? רוק רוק רוק 30 בבית בו גדלת, אותם הוילונות והשטיחים וכמה דיסקים מה״ניינטיז״, רובם די מביכים יושבים על פיצוחים, אבא אומר ש״ככה טוב״ הוא יארוז לך ארוחה, יעזור קצת עם החוב ולא נעים לו להציק, אז הוא שולף את התמונות ״תראה! היית פה מצחיק, לחיים שמנמנות״ ״זכרונות״, אתה אומר וזה האות שלך לזוז והחיים קצרים מידי בשביל לחזור עכשיו לבלוז אתה יוצא מהמקלט, אבל מה עושים מכאן? לפעמים צריך ללכת, גם כשלא רואים לאן וכשהבוקר שוב עולה, אתה מתחיל להתאקלם עד שיגיע עוד משבר, יש לפחות עשור שלם ויש הרבה מה להרוס, הרבה מה להגשים יאללה ילד, קום מהקרשים רוק 30. (מה?) עם חלומות שמלווים אותך משנות התשעים (מה איתך?) הלב מושך גבוה, העיניים מול מדור הדרושים (על מה?) על מה אפשר לוותר? כמה נשאר להגשים? (רוק 30) רוק רוק רוק 30 שירו איתי קליפ חוות דעת אישית אז מי שמכיר אותי, יודע שאני פחות מתחברת לראפ (בכללי, לא מכירה הרבה מוזיקה ישראלית), זה לא שאני לא אוהבת בכלל, זה פשוט לרוב אני פחות מתחברת. אבל בצורה מפתיעה, רוק 30 זה אחד השירים הכי מושמעים שלי בספוטיפיי לאחרונה (ובכללי האלבום גם זה יעבור). כל-כך אהבתי את השיר שאפילו ניסיתי לראפרפ אותו (ללא הצלחה חשוב לציין), ובזכותו נפתחתי הרבה יותר לראפ שזה קצת מוזר כי פעם בכלל לא ידעתי כלום על ראפ. וגם מהשיר הזה די הכרתי את טונה שזה ממש נחמד כי הוא המוזיקאי הישראלי האהוב עליי כרגע חדמש. אז אני כהרגלי שמעתי שירים בספוטיפיי והופיעה לי הצעה לשמוע טונה, והשיר הראשון בפלייליסט היה כמובן לא אחר מרוק 30. אקיצר, בשיר יש בהתחלה את ה"טו דו דו דו דו" הזה שמזכיר לי את מוניקה ס*ס משום מה, ואז מתחיל הראפ ה"אגרסיבי" כביכול, ולא יודעת אבל ממש אהבתי את המעבר הזה. והבית הראשון הוא ללא ספק הכי אהוב עליי מבחינת המילים, בעיקר בגלל החלק שהוא אומר "הילד בן 30, יש לו חוב גבוה" שהזכיר לי את אביתר בנאי אז זה קצת הצחיק אותי. והפזמון במילה אחת, מושלם. המילים המקסימות, המנגינה נהדרת ובאמת וואו. קצת מזכיר לי את הפזמון של שניצלים למרות שאין יותר מדי דמיון, בקיצור, אהבתי ככ. והבית השני (זאת אומרת, השלישי) גם נחמד, אבל קצת חוזר על העיקרון של הבית הראשון, פחות אהבתי, לא יודעת, פשוט לא ממש התחברתי לחרוזים. והסוף של השיר, אני לא אעבור על כל מילה שם, אבל מושלם. הכתיבה שלו מאוד מזכירה לי את אמינם, ואמינם טוב בלספר סיפורים, וככה גם טונה, הוא מתבטא מאוד טוב בכתיבה ואני מעריכה את זה בטירוף. ובסוף יש את ההרצאה של יוסי פיין, שאני חושבת שזה די מה שמייחד את השיר משאר השירים באלבום, וכן, האמת שאני חושבת שזה דווקא היה רעיון ממש מגניב לשים את זה. אקיצר, דעתי הכללית על השיר ממש חיובית וממש אהבתי אותו, מבחינתי זה אחד השירים האהובים עליי מהאלבום גם זה יעבור. סרטונים נוספים -------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |