![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Oct 30 2021, 23:02 PM
|
||
![]() אסור לך לחשוב ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mr. Blue Sky סיקור שיר ![]() מבצעי השיר: להקת אלקטריק לייט אורקסטרה (ELO) מילים ולחן: ג'ף לין, סולן ELO לקוח מהאלבום: Out of the Blue שנת הקלטה: 1977; הופץ בתור סינגל ב־28 בינואר 1978 מספר צפיות (הזרמות) ביוטיוב: 130,389,671 מיליון סה"כ ז'אנר השיר: פופ פרוגרסיבי (פופ מתקדם), פופ אלטרנטיבי זמן השיר: הגרסה המקורית - 5:02 דקות; הגרסה המחודשת של ג'ף לין - 3:44 דקות רקע השיר השיר מבוצע על ידי להקת הפופ-רוק המתקדם אלקטריק לייט אורקסטרה שנוסדה בשנת 1970 וסולנה הוא ג'ף לין, ואף גם אותו אחד שכתב את מילות השיר האגדי הזה וגם את הלחן(!!). השיר הוא אחד הסינגל של לא פחות מהאלבום השמיני (!! בתוך שבע שנים שזה כזה איך אפשר בכלל) של הלהקה, אאוט אוף דה בלו שיצא בשנת 1977. ג'ף כתב את כל האלבום (שהכיל 17 שירים) בלא פחות מארבעה שבועות כאשר שכר בקתה אלפינית במינכן ונעל את עצמו שם לחודש רק לשם כתיבה. אחד מהצדדים של האלבום, שנקרא "Concerto for a Rainy Day" הכיל ארבעה שירים והמוטיב של החלק הזה היה על מזג האוויר ואיך הוא משפיע על מצב הרוח, והחלק הזה הסתיים עם האווירה הקצבית, המשמחת והמאירה של "מיסטר בלו סקיי". ההשראה לכתיבת השיר הושפעה מהניסיון לכתוב אלבום בבקתה כאשר כל מה שראה דרך החלון במשך שבועיים היה גשם חזק (חע רפרנס למוניקה סקס או משהו), והוא לא הצליח לכתוב שום דבר. עד שלפתע יום אחד השמש האירה בנוף דרך החלון בבקתה, וג'ף אמר לעצמו: "וואו, תסתכלו על הרי האלפים היפים האלו!" ג'ף כתב את מיסטר בלו סקיי ועוד 12 שירים אחרים לאלבום בשבועיים הקרובים. סליחה על החפירה אם בכלל שרדתם אותה לול מילות השיר ".Morning! Today's forecast calls for blue skies" The sun is shining in the sky There ain't a cloud in sight It's stopped raining, everybody's in the play And don't you know, it's a beautiful new day, hey Running down the Avenue See how the sun shines brightly In the city, on the streets where once was pity Mr. Blue Sky is living here today, hey Mr. Blue Sky, please tell us why You had to hide away for so long (So long) ?Where did we go wrong Mr. Blue Sky, please tell us why You had to hide away for so long (So long) ?Where did we go wrong Hey, you with the pretty face Welcome to the human race A celebration, Mr. Blue Sky's up there waiting And today is the day we've waited for, oh Mr. Blue Sky, please tell us why You had to hide away for so long (so long) ?Where did we go wrong Hey there, Mr. Blue We're so pleased to be with you Look around, see what you do Everybody smiles at you Hey there, Mr. Blue We're so pleased to be with you Look around, see what you do Everybody smiles at you Mister Blue Sky Mister Blue Sky Mister Blue Skyyy Mr. Blue, you did it right But soon comes Mr. Night Creeping over, now his hand is on your shoulder Never mind, I'll remember you this I'll remember you this way Mr. Blue Sky, please tell us why You had to hide away for so long (So long) ?Where did we go wrong Hey there, Mr. Blue (Sky) We're so pleased to be with you (Sky) Look around, see what you do (Blue) Everybody smiles at you תרגום מילות השיר *אני מתייחס בתרגום למר בלו סקיי בתור "מר בלו סקיי" ולא בתור מר "שמיים כחולים" כי זה אוביוסלי נשמע הרבה יותר טוב ככה וגם כי מר בלו סקיי הוא ישות כלשהי עם שם ושם לא מתרגמים חופשית אז אז כן "בוקר! התחזית להיום מנבאת שמיים כחולים." השמש זורחת בשמיים אין שום ענן באופק הפסיק לרדת גשם, כולם בתוך המשחק ולא כך - זה יום חדש ויפהפה, היי היי רוצו במורד השדרה ראו איך השמש זורחת בבהירות כאן, בעיר, ברחובות, איפה שפעם היה חבל מר בלו סקיי גר כאן היום, היי היי מר בלו סקיי, בבקשה ספר לנו למה היית צריך להסתתר כל כך הרבה זמן (כל כך הרבה זמן) איפה טעינו מר בלו סקיי, בבקשה ספר לנו למה היית צריך להתחבא כל כך הרבה זמן (כל כך הרבה זמן) איפה טעינו היי, אתה עם הפנים היפות ברוך הבא למין האנושי חגיגה, מר בלו סקיי מחכה שם למעלה והיום זהו היום לו חיכינו, הו מר בלו סקיי, בבקשה ספר לנו למה היית צריך להסתתר כל כך הרבה זמן (כל כך הרבה זמן) איפה טעינו היי, מר בלו אנחנו כל כך שמחים להיות איתך תסתכל מסביב, תראה מה אתה עושה כולם מחייכים אליך היי, מר בלו אנחנו כל כך שמחים להיות איתך תסתכל מסביב, תראה מה אתה עושה כולם מחייכים אליך מר בלו סקיי מר בלו סקיי מר בלו סקיי ווייי מר בלו, עשית הכל נכון אבל בקרוב מגיע מר נייט (מר לילה) הוא זוחל, עכשיו ידו על הכתף שלך לא משנה, אני זוכר אותך כמו שאתה ככה אני אזכור אותך ככה מר בלו סקיי, בבקשה ספר לנו למה היית צריך להסתתר כל כך הרבה זמן (כל כך הרבה זמן) איפה טעינו היי שם, מר בלו (סקיי) אנחנו כל כך שמחים להיות איתך (סקיי) הסתכל מסביב, ראה מה אתה עושה (בלו) כולם מחייכים אליך קליפים גרסת האודיו הרשמית שביוטיוב. הקליפ המקורי לשיר בו מככבת הלקה ELO. צולם כנראה בסבנטיז היפות או משהו קליפ מצויר ומאוד טריפי ומסטולי אם אתם שואלים אותי, לגרסה מקוצרת של השיר. אזהרת פוטוסנסטיביות לרגישים לפלאשים וכדומה. נעשה ע"י סטודנטים באוניברסיטת דרום קליפורניה ב־2012. השיר בתרבות הפופולרית סרטון מאשאפ של קטעים מכל סרט אפשרי שמיסטר בלו סקיי הושמע בו בדרך כזאת או אחרת. אגב ממש ממליץ על כמעט כל סרט שמופיע פה ^^ השיר זכה לפופולריות מחודשת לאחר שהופיע בממש לא מעט סרטים, סדרות, ואף אירועים שנתיים מיוחדים ברחבי המאה האחרונה. בין הסרטים שניתן למנות השמעה של השיר בהם - שמש נצחית בראש צלול, מגה מוח, שומרי הגלקסיה 2, פול בלארט: שומר קניון, טקס פתיחת האולימפיאדות הקיץ של 2012, ועוד ועוד... חוות דעת כנראה שזה אחד השירים האהובים עליי, אבל לא ה-. את הה- סיקרתי כבר בפורום הזה נראה לי לפחות-- אניוואי באמת שזה אחד השירים היותר משוגעים ומשמחים שיצא לי לשמוע. בפעם הראשונה ששמעתי אותו הייתי בטוח שהוא יצא לפני איזה עשרים שנה גג אבל ממש הופתעתי שגיליתי במהלך הריסרצ' החביב הזה שהוא בכלל מהסבנטיז היפות. בכללי כמעט כל חלק בשיר הזה מושלם לדעתי, מהקריינות המתכתית הזאת בהתחלה לטה טה הטה המדהים הזה ולמילים האדירות עד הדקה האחרונה והאינסטרומנטלית של השיר הכל קסום כזה ולאדע לאחרונה התחלתי לשמוע אותו יותר ובאמת שהחיוביות הטהורה והבוסט הנפלא של ביטחון וחיוביות עצמית שהשיר הזה נותן באמת מדהימה וממש מתאימה לתקופה האחרונה שלי בחיים כזה ורק שבוע שעבר אשכרה קראתי את המילים ועוד יותר הצלחתי להבין למה השיר הזה ככ משמח אותי בואו נקווה שיום אחד נזכה להרגיש כמו בלו סקיי ושלא ניכנע למר נייט שבתוכינו!! או עוד שיט פסיכולוגי שכזה אז זהו כזה לא יודע נראה לי שיפה לסיים פה מאיר אני מצפה מינימום מועמדות לסיקור השנה ![]() (אגב אם לא את זה תעמידו את וונדהויזן יותר מגיע לו) זהו תקנו זהב או הולוגרמה ותברחו אדיוס -------------------- עידו ♥ 17 וכשהפסקתי להיות איש כועס כשדיברתי אליי בטון מתפייס פתאום התפנה כל כך הרבה מקום וכל האור היה יכול להיכנס. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 30 2021, 23:11 PM
|
||
![]() אל תרוצי שיורים עליך כי תמותי עייפה ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואי אחד השירים!!! מופתעת שלא סיקרו אותו פה עד עכשיו
שיר גאוני מכל היבט שלו, הלוואי שהייתי יכולה להרגיש שוב מה שהרגשתי כששמעתי את הoutro בפעם הראשונה פשוט גאונות סיקור מהמם כל הכבוד D: -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 30 2021, 23:14 PM
|
||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יואוווווווון Mr. Blue Sky>>>>>>>>>>>>
אהההה אוקיי אני צורחת פה מהתרגשות אמפג!! אקיצר, שיר מדהים, אני מכירה אותו מגיל מאוד צעיר (תודה להוריי המחשגזים אהמ) והסיקור מושלם!!! יש מספיק פירוט במה שצירך ו- ו- ו- ✨Mr. Blue Sky✨ אהה ומסכימים עם דבריה של אלכס!! הודעה זו נערכה ע"י Black Widow ב Oct 30 2021, 23:15 PM -------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 18 2022, 16:51 PM
|
||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שיר ממש טוב,
המנגינה מצויונת וככל הנראה כל ההורים אוהבים אותו -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 23 2022, 11:51 AM
|
||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי אוניסף!
שים לב שההודעה שלך היא הקפצה, כלומר הגבה באשכול שעברו שלושה שבועות מאז התגובה האחרונה בו, ולכן ספאם. להבא, ממליץ.ה לך לקרוא את החוקים הגלובאליים (לחיץ) ואת חוקי הפורום (לחיץ). חוץ מזה, מוזמן לפנות אליי עם כל שאלה בהודעה פרטית או פה באשכול השאלות של הפורום (לחיץ). המשך גלישה נעימה! -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |