האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור שיר // Sunday Bloody Sunday
פורסם ב: Nov 23 2021, 19:09 PM
צטט הודעה

I said I love The Smiths

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 23085
מגדר:female
משתמש מספר: 75011
חפצי המשתמש: צפה

*אזהרת טריגר*

סיקור שיר
Sunday Bloody Sunday

שם השיר: Sunday Bloody Sunday
מבצעי השיר: U2
אלבום: War
◄ תאריך יציאה: 21 במרץ 1986
ז'אנר: פוסט פאנק, הארד רוק
בי-סייד: Endless Deep
אורך: 4:40
מפיק: סטיב ליליוויט
כתיבה: דה אדג', בונו

על השיר
השיר Sunday Bloody Sunday הינו השיר הראשון באלבום הסטודיו השלישי של להקת הפוסט פאנק האירית – U2. הוא הוקלט Windmill Lane Studios שבבירת אירלנד ויצא יחד עם יציאת אלבום הבכורה War
השיר נחשב לשיר מחאה-פוליטי אחד הגדולים של הלהקה ומדבר על ההשפעה של הסכסוך בצפון אירלנד של האווירה האוימה באזור ובעיקר ביום ראשון העקוב מדם (בלאדי סאנדיי). אך לפי לארי מולן ג'וניור, מתופף הלהקה, השיר הוא לא רק על בלאדי סאנדי עצמו. הנה ציטוט של מולן בנושא: "כשאתה מדבר על צפון אירלנד על 'סאנדיי בלאדי סאנדיי', אנשים חושבים 'אוי, היום ההוא שצנחנים ביריטים ירו ב13 קתולים'; לא על זה השיר עוסק. זה מקרה, במקרה הפופולארי ביותר בצפון אירלנד וזו הדרך הכי עוצמתית להגיד: 'כמה זמן? כמה זמן אנחנו צריכים לסבול את זה?' לא אכפת לי מי זה מי – קתולים, פרוטסטנטים.. מי שזה לא יהיה. אתה יודע שאנשים מתים בכל יום בגלל שנאה, ואנחנו אומרים למה? מה הטעם? בואא נשכח מהפוליטיקה, בוא נפסיק לירות אחד בשני ונשב סביב השולחן ונדבר על זה... יש הרבה להקות שלוקחות צד שאומרות שפוליטיקה זה קשקוש וכדומה, נו, אז מה! הקרב האמיתי הוא שאנשים מתים, זה הקרב האמיתי" (תרגום חופשי שלי, לא הציטוט המלא)
לעומת המוזיקה שU2 נהגו ליצור לפני, שכן, התעסקה לרוב ברוחניות, Sunday Bloody Sunday זה השיר הראשון של הלהקה אשר מתעסק בתחום הפוליטי, ולמרות משמעותו הברורה, בונו הכחיש כי מדובר בשיר מחאה, אך לאחר מכן אמר שזה הינו שיר מחאה נגד מלחמות.
לפי הלהקה – בשנת 1982, חבר הלהקה דייב אוונס (הידוע בשם הבמה דה אדג') היה מתוסכל מאוד וחסר השראה לאחר שרב עם בת זוגו – הוא התחיל לכתוב את השיר, אך מי שעיבד אותו היה פול יוסון (ידוע בשם הבמה בונו).
בהקלטת השיר, לארי מולן משתמש בטכניקת הקליק טראק לראשונה והוא לקח את ההשראה לשימוש בטכניקה הזו מאנדי ניומארק מלהקת סליי אנד דה פמילי סטון. "זה לא משהו (טכניקת הקליק טראק) שהשתמתי בו בעבר" אמר מולן כשנשאל על הקלטת האלבום, "כשהאזנתי למוזיקה בקצב המתאים עם הטראק קליק, ידעתי שאני צריך לחזור למקור".

על יום ראשון העקוב מדם
User Posted Image
יום ראשון ה30 בינואר 1972, הידוע גם כבלאדי סאנדיי או בעברית "יום ראשון העקוב מדם", זה יום בו התחרש מצעד זכויות האדם בדרי שבאירלנד, כאשר צנחנים בריטיים ירו ב14 גברים קתולים למוות.
בשעה 14:50 התחיל המצעד, כשעה לאחר מכן התנתקו כמה מהצועדים ובשעה 16:40 בערך, מצאו 14 גברים צעירים ללא רוח חיים ומספר אנשים פצועים שנורו על ידי חיילים בריטים.
האירוע השפיע מאוד על אירלנד; ג'ון לנון, המוזיקאי המצליח וחבר בלהקת הביטלס, כתב בעקבותו את Sunday Bloody Sunday (לא של יו-טו) ו-Luck Of The Irish. בין השאר, יצא סרט בשם בלאדי סאנדיי והלהקה האירית U2 (אובייסלי) הוציאה את אחד השירין המצליחים ביותר שלה – Sunday Bloody Sunday.

מילים
I can't believe the news today
Oh, I can't close my eyes and make it go away
How long, how long must we sing this song?
How long? How long?

'Cause tonight
We can be as one
Tonight

Broken bottles under children's feet
Bodies strewn across the dead-end street
But I won't heed the battle call
It puts my back up, puts my back up against the wall

Sunday, Bloody Sunday
Sunday, Bloody Sunday
Sunday, Bloody Sunday
Sunday, Bloody Sunday
Alright, let's go

And the battle's just begun
There's many lost, but tell me who has won?
The trenches dug within our hearts
And mothers, children, brothers, sisters torn apart

Sunday, Bloody Sunday
Sunday, Bloody Sunday

How long, how long must we sing this song?
How long? How long?

'Cause tonight we can be as one, tonight
Tonight, tonight (Sunday, Bloody Sunday)
Tonight, tonight (Sunday, Bloody Sunday)
Alright, let's go

Wipe the tears from your eyes
Wipe your tears away
I'll wipe your tears away
I'll wipe your tears away (Sunday, Bloody Sunday)
I'll wipe your bloodshot eyes (Sunday, Bloody Sunday)

Sunday, Bloody Sunday
Sunday, Bloody Sunday
Sunday, Bloody Sunday
Sunday, Bloody Sunday

And it's true we are immune
When fact is fiction and TV reality
And today the millions cry (Sunday, Bloody Sunday)
We eat and drink while tomorrow they die (Sunday, Bloody Sunday)

The real battle just begun (Sunday, Bloody Sunday)
To claim the victory Jesus won (Sunday, Bloody Sunday)
On Sunday, Bloody Sunday, yeah
Sunday, Bloody Sunday

תרגום לעברית
*אני תירגמתי כמובן, אם שמתם לב לטעות, מוזמנים לתקן אותי
**יום ראשון הארור ובלאדי סאנדיי זה אותו הדבר, לא טעות בתרגום

אני לא יכול להאמין לחדשות היום
אני לא יכול לעצום את העיניים ולגרום לזה להיעלם
כמה זמן? כמה זמן אנחנו צריכים לשיר את השיר הזה?
כמה זמן? כמה זמן...

כי הלילה
אנחנו יכולים להיות כאחד
הלילה

בקבוקים שבורים מתחת לגגלים של ילדים
גופות מפוזרות על הרחוב בלי סוף
אבל אני לא אקשיב לקריאת הקרב
מניח את גבי, מניח את גבי מעל הקיר

סאנדיי בלאדי סאנדיי
סאנדיי בלאדי סאנדיי
סאנדיי בלאדי סאנדיי
סאנדיי בלאדי סאנדיי
בסדר, בואו נלך

והקרב רק התחיל
יש הרבה מפסידים, אבל תגיד לי מי ניצח?
השוחות חפרו בתוך הלבבות שלנו
ואמהות, ילדים, אחים, אחיות קרועות/ים לחתיכות

סאנדיי בלאדי סאנדיי
סאנדיי בלאדי סאנדיי

כמה זמן, כמה זמן נצטרך לשיר את השיר הזה?
כמה זמן? כמה זמן...

כי הלילה אנחנו יכולים להיות כאחד, הלילה
הלילה, הלילה (יום ראשון, יום ראשון הארור)
הלילה, הלילה (יום ראשון, יום ראשון הארור)
בסדר, בואו נלך

מנגב את הדמעות מהעיניים
תנגב את הדמעות שלך
אני אנגב את הדמעות שלך
אני אנגב את הדמעות שלך (יום ראשון, יום ראשון הארור)
אני אנגב את עיניך הדומות (יום ראשון, יום ראשון הארור)

סאנדיי בלאדי סאנדיי
סאנדיי בלאדי סאנדיי
סאנדיי בלאדי סאנדיי
סאנדיי בלאדי סאנדיי

וזה נכון שאנחנו מוגנים
כשעובדה היא ריאלטי בטלוויזיה
והיום המיליונים בוכים (סאנדיי בלאדי סאנדיי)
אנחנו אוכלים ושותים בזמן שהם ימותו מחר (סאנדיי בלאדי סאנדיי)

הקרב האמיתי רק התחיל (סאנדיי בלאדי סאנדיי)
לתבוע את הניצחון על כך שישו זכה (סאנדיי בלאדי סאנדיי)
ביום ראשון, יום ראשון הארור, כן
יום ראשון הארור

ווידיאו

חוות דעת אישית
וואו אז Sunday Bloody Sunday זה השיר האהוב עליי של יו-טו (וגם האהוב על אמא שלי מסתבר).
אז האמת שU2 זו הלהקה האהובה על אמא ואבא שלי, הם אפילו היו בהופעה שלהם והיו להם דיסקים שלהם. וגם אחותי מאוד אוהבת אותך כך שלא מפתיע אותי שגם אני. אני ממש אוהבת את האלבומים שלהם, מכל התקופות. ומגיל מאוד צעיר הכרתי הרבה שירים שלהם. אבל אי אפשר להתעלם מהאהבה שלי לSunday Bloody Sunday. זה אחד השירים האהובים עליי, לא רק של U2 אלא בכללי. אני באמת אוהבת בו הכול. מהמילים עד למנגינה, זה שיר ככ מדהים ומיוחד ברמות שאי אפשר להסביר במילים, ונכון שיש לי נטייה להגזים אבל זה שיר פשוט מושלם כמעט יותר מכל שיר אחר שאני אוהבת.
אז קיצר, בהתחלה של השיר יש את התופים הממש אייקונים בסגנון... צבאי? נראה לי שככה קוראים לזה. בכל מקרה, בקושי התחיל השיר ואני כבר מאוהבת בו, כי באמת שהתיפוף מוסיף לו ככ הרבה.
קיצור, אז יש את ה"I can't believe the news today," וגאד, אני מתה על ההתחלה הזו. אני לא עכשיו אעבור משפט-משפט אבל אני רק אגיד שאני חושבת שהבית הזה היה מושלם לתחילת השיר, מהמילים עד למנגינה, באמת, אהבתי הכל. כנל לגבי הבית השני.
ואז... הפזמון, מבחינתי, רק ה"Sunday Bloody Sunday" שחוזר על עצמו כמה פעמים זו יצירת מופת (בכללי, כל האלבום War זו ליטרלי יצירת מפות אחת). ה"אווירה" של השיר ביחד עם המילים זה פשוט מדהים. אם תשאלו אותי, זה מה שהייתי רוצה בכל שיר בערך אי פעם.
וכל מה שאני אמשיך להגיד פשוט יהיה אותו הדבר כמו שאמרתי ממקודם, כי השיר הזה לפי דעתי מוצלח בכל-כך הרבה בחינות. מהתופים בהתחלה עד לשירת רקע בסוף, אני אוהבת באמת הכל. אז כל מה שאני אשמיך לפרט פשוט מיותר.
אז אני אסכם ואגיד שאני אוהבת את השיר מאוד מאוד (מאוד), וגם את U2 עצמם אני אוהבת מגיל מאוד צעיר, אפשר להגיד שהאהבה לי למוזיקה די התפתחה ממוזיקה שלהם. ובנוסף, אני חושבת שזה השיר המושלם "לפתוח" איתו את האלבום War, שממש לא מדבר על רוחניות וגיל הנעורים או כל מה שU2 היו עושים לפני, באלבומים הקודמים שלהם.
הייתי כותבת גם מה דעתי על הנגינה, אבל אני לא מבינה גדולה בקליק טראק או בכללי בתופים, אז אני לא באמת יודעת להגיד את דעתי על הטכניקה הזו. אבל כן, ממש אהבתי את הנגינה בשיר הזה (כמו שהבנתם כבר, לול).

קאברים, הופעות וסרטונים נוספים

אזהרת טריגר: מוות, ירי, אלימות. למי שרגיש לנושאים הללו, אני ממש לא ממליצה שיצפה בסרטון הבא

--------------------
בס״ד

15 • לין לאוד

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025